X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:55

hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia skoro jesteś przed @ to ciąża jest malutka. Najczęściej dolegliwości pojawiają się ok 5-6tc także narazie korzystaj i jedz na co masz ochotę :)

PS. Witamy się z rana :) nadal brak objawów :) jeszcze 9 dni i zobaczę mojego kropka :)

Larisa, hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

• baśka86 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam jakoś 2-3 tydz od zapłodnienia tak przypuszczam a cykle mam wlasnie dlugie do 42 dni. Więc narazie czekam co się dalej rozwinie. za 2 tyg wizyta u gina wię bede wszystko wiedzieć na 100% :) Miłego dnia

anka418, hiacynta99, Bree lubią tę wiadomość

784913c96891a7e3f5c8ea238e6c49d1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baśka86 wrote:
    No ja mam jakoś 2-3 tydz od zapłodnienia tak przypuszczam a cykle mam wlasnie dlugie do 42 dni. Więc narazie czekam co się dalej rozwinie. za 2 tyg wizyta u gina wię bede wszystko wiedzieć na 100% :) Miłego dnia

Basiu spoko nie martw się ja tez jutro mam termin @ a o ciazy dowiedziałam sie w poniedziałek i to chwile przed terminem :P moje objawy hmm ;) wyostrzony węch i wilczy apetyt i chyba tyle ;-)

Oby :-S

Bree, baśka86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam objawów... może ciężko mi na żołądku czasami ale przed ciążą tez tak miałam, ból piersi w zasadzie minął, ciągnięcie w brzuchu tez nie dokucza, istna sielanka :) jeśli jest wszystko dobrze to może tak wyglądać moja ciąża :)

hiacynta99, izizizi, Bree, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami :) ja mam straszne zakwasy:/ wczoraj tarłam jabłka ..

Dziwne stanęłam na wagę i ważę 56,3kg schudłam?

Pozdrawiam <3

Dariaaa88, Bree lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Ja nie mam objawów... może ciężko mi na żołądku czasami ale przed ciążą tez tak miałam, ból piersi w zasadzie minął, ciągnięcie w brzuchu tez nie dokucza, istna sielanka :) jeśli jest wszystko dobrze to może tak wyglądać moja ciąża :)
    Aniu to chyba dobrze :) ja jeszcze zapomniałam dodać ze dzień w dzien jajniki mnie kuja:) i mecze sie przy lekkim wysiłku i pocę!, wręcz leje sie ze mnie :P

Jaka u was pogoda ?? U nas wielka burza przeszła w nocy, teraz jest deszczowo i ponuro.

Bree lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pada, wieje, brzydko i szaro za oknem. Właśnie objadam się żelkami :p

hiacynta99, Bree, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Pada, wieje, brzydko i szaro za oknem. Właśnie objadam się żelkami :p

Jezzuuu przysmak mojego synka hahaha :P

anka418, Bree lubią tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 23:55

Bree lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    U mnie dokladnie to samo :-) gdyby nie sennosc w dzien i bezsennosc w nocy no i czasem napady glodu to pomyslalabym czy ta ciaza mi czasami nie uroila :-)

anka418, Bree lubią tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wiecie co.. mi sie wydaje z caly czas cos jem po troszku bo po troszku ale jem.. a ten moj pacan na mnie krzyczy wczoraj ze nie jem i ze mu dziecko glodze... i wez tu byc madra...Chyba musze z wiadra zaczac jesc haha :)

Bree lubi tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baśka86 wrote:
    A ja wogóle nie mam apetytu mało co jem i jeszcze wmuszam zeby zjesc ja chyba psychicznie sie zablokowalam na jedzenie bo w poprzedniej ciazy od samego pocztku wymioty nudnosci i tak az do 7 miesiaca prawie a w tej ciązy zadnych dolegliwości dlatego sie troche martwie tym. Dzisiaj nawet powtórzyłam tes sikany i troche sie zdziwilam bo druga kreska pojawila sie dopiero po ok 2-3 min ale byla juz mocniejsza niz na poprzednich testach. Czekam jeszcze do 10 wrzesnia i powtorze test sikany bo do tego dnia powinnam dostac okres. Więc troche w nerwowce jestem.

Z tymi testami jest tak ze ja robilam jednoczesnie 2 testy z jednego opakowania w ktorym byly 3 testy. Na jednym wyszly dwie krski szybko i w tym samym kolorze testowa co kontrolna, a na drugim kontrolna byla bladorozowa i pojawila sie po chwili. dlatego ja do tych testow podchodze raczej z lekka ostroznoscia bo latwo mozna sie zestresowac a czasami niepotrzebnie. Widocznie przy procesie produkcyjnym troszke mniej odczynnika zostal nalozone w mioejsce gdzie powinna pojawic sie druga kreska stad tak rozny czasem efekt :)

baśka86 lubi tę wiadomość

Aniołek "M" 02.03.2015 (8 tc)

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg belly (bo nie bylam jeszcze u lekarza) mam dzisiaj 5 tydzien i 3 dzien ciazy. jem bardzo malo i raczej nie mam ochoty na jedzenie, o ile wcisne w siebie kanapke to o cieplym obiedzie nie ma mowy :D Tak ze jem bulke na sniadanie i jem bulke na kolacje, to wszystko :D w miedzyczasie pije soki :)

Z objawow to mam pobolewajace piersi (szczegolnie w nocy jak leze) ale bol taki ze da sie o nim zapomniec, nie jest jakis bardzo dokuczliwy. Czesto pobolewa mnnie podbrzusze podobnie jak na @ i jajniki kluja od czasu do czasu ale juz mniej jak na poczatku. Czasami moze lekki slinotok. Mdlosci praktycznie zero, jesli tak to delikatne ale zastanawiam sie czy to od ciazy czy moze z powodu tego ze malo jem :) Smakow jakos specjalnie nie mam, nic mie tez jakos bardzo nie odrzuca, moze wech delikatnie mi sie wyostrzyl. W pierwszej mojej ciazy mialam nonstop mdlosci i potwornie wymiotowalam przez prawie 8 miesiecy :D W drugiej podobnie :) Zobaczymy jak bedzie tym razem :)

preg.png
  • ciasteczkowy potwór Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam! :) Jak narazie testy i beta pozytywne:) Lekarz dopiero za równy tydzien :) Mam nadzieje, ze w szczesciu dotrwamy do maja 2016 :D

Bree, myszka2070, anka418, Madziaaaaa, izizizi, klaudia1534, xpatiiix3, Larisa, kasius lubią tę wiadomość

" Nigdy nie mów nigdy"
    f2w3dqk3ff0nea4g.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam napisac o sennosci i potwornym uczuciu zimna :D Jak na zlosc u nas tylko 12 stopni i jakos tak jesiennie :P A jak mierze temp. pod pacha to mam 37,2 caly niemal czas :)

preg.png
  • Bree Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to siemka Ciasteczkowy Potworze, moje gratulejszyn ;)

preg.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj wchodze prawdopodobnie w 6tc :) :) :) I zostalo mi 2tyg do wizyty!!!! :) :)Oby wszystko bylo dobrze :) :)

Bree, hiacynta99 lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ustaw suwaczek :) będzie ładnie widać każdy tydzień ciąży :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

• Bree Autorytet

Wysłany: 4 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj wg belly 5 tydzien i 3 dzien i mam wizyte w przyszla sobote u prywatnego gina a pozniej 25 wrzesnia u poloznej z NHSu. Tez mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :)

hiacynta99 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ