Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
myszka2070 wrote:Kochane a ja znowu wkradam sie w rozmowe... bylam w piatek na USG lekarka powiedziala ze u mnie wszystko idzie w dobrym kierunku i ze mam teraz zapisac sie do zwyklej poloznej... Dla mnie jak najbardziej ok tylko ze mam jedno ale i nie wiem jak to rozegrac bo biore tenn cyclogest 2x400mg i ona powiedziala ze jak skoncze tylko 12tc mam zaprzestac brac.. i tu pytanko czy powinnam miec najpierw robione jakies badania??? Czy tak nagle i drastyczne odstawienie progesteronu nie spowoduje u mnie poronienia??? Wiem ze od 12tc lozysko przejmuje funkcje podtrzymujace.. ale skad bede miala pewnosc ze ono da rade to zrobic????
Pomoze ktoras???myszka2070 -
Candless, u Ciebie TSH jest ok więc nie zleca się wtedy ft3 i ft4 , za jakiś czas w 2 trymestrze chyba, trzeba powtórzyć badanie tSH i tyle.
Konwalijka ja mam odwrotnie, jestem bardzo otwartą osobą, lubię kontakt z ludzmi. Jak jestem sama jest mi źle.
Jak leze w domu, myślę tylko o jednym i ryczę w samotności. W pracy jak mam kontakt z ludzmi czuję się lepiej psychicznie.(chociaż wiadomo, że cały czas przeżywam)
Mój szef nawet nie wie, że jestem w ciąży. Miałam powiedzieć, jak serduszko zabije, no ale...candles88 lubi tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
konwalijka wrote:Mam progesteron 16.9 i lekarz zmniejszył mi dawkę z 3x1 na 2x1 a ze nic się nie dzieje to kazał odstawić jak wybiorę opakowanie do końca, chyba wie co robi
myszka2070 -
Myszka nie jestem lekarzem, ale na mój rozum drastycznie nie ma co odstawiać, jak już to zmniejszyć o połowę dawkę najpierw i zrobić badania hormonów. Zawsze jakies nagłe redukcje leków nie są korzystne dla organizmu, a co dopiero dla ciężarnej.
Powiem wam, że wczoraj pierwszy raz od jakiegoś miesiąca napiłam się rano kawy rozpuszczalnej z 2 łyżeczek i normalnie pół dnia jakies palpitacje serca miałam i źle się czułam. i tak to właśnie działajednak Inka jest the best
myszka2070 lubi tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
nick nieaktualny
-
Konwalijka wiem o co chodzi, w takim przypadku też raczej bym odpusciła. Ja mam tak jak wyjdę z psem i niektóre zaprzyjaźnione panie z pieskami pytają się czasem "jak tam" i właśnie wczoraj miałam taką sytuację, spotkałam panią i ona do mnie " o dawno się nie widziałyśmy, wszystko w porządku??" a ja " taaaak.. wszystko porządku.." i poszłam od razu dalej,że niby sie spieszę gdzieś i popłakałam się.
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc
-
hiacynta99 wrote:A ja od wczoraj mam jakas hamska zgagę no po wszystkim nawet po kromce chleba
na zgagę w aptece polecili mi gaviscon w saszetkach jest dla kobiet w ciąży, wzięłam raz i od tego czasu nie mam zgagi. aaa to jest taki hmm mus..smak miętowy.hiacynta99 lubi tę wiadomość
-
Konwalijka dzięki
ja mam nadal nadzieję, że mój gin się pomylił i jeszcze będzie dobrze. Nadzieje umiera ostatnia. Mam nadzieję, że w szpitalu porobią mi jakieś badania, na pewno nie pójdę na zabieg bez wcześniejszego USG.
Nie wiem czy widzialaś moje ostatnie USG, bo wrzucalam jakieś 3 strony wcześniej, jestem w szoku, że przez tydzień taki wielki krwiak jaki miałam na tyle się wchłonął.
Jak jutro będę w tym cholernym szpitalu, wejdę tu jakoś z komórki (chociaż mam ciut starego samsunga) Nie chcę brać laptopa ze sobą.
Marietta, xpatiiix3, CassieMK, bereda11, konwalijka, monilia84 lubią tę wiadomość
Aniołek
7.10.2015 6/8 tc