X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Ale czy ja mogę jeść normalne rzeczy? W sensie nie muszę szukać teraz lekkostrawnych potraw? Bo ja się staram ogólnie nie przejadać, obiad to np. zjadam połowę tej porcji, co kiedyś, a za to polubiłam drugie śniadania i podwieczorki, których kiedyś w ogóle nie praktykowałam...

candles, ja też się zawsze wymiotów bałam, ale dziś się w sumie ucieszyłam, bo to znak, że dzidzia rośnie i się rozwija :D oby nie za często, bo naprawdę tego nie lubię ;)

I powiem Wam, że teraz to jestem taka głodna, że masakra!

mnie zalecono spożywanie lekkostrawnych posiłków :)

CassieMK lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mdłości maleją ale za to zgaga pogłębia.
    Mam troche lepszy apetyt zjadłam rybke w sosie pomidorowym całą puszkę :)
    Rano bylam w kibelku i do teraz spokój :P i brzuch tez juz mniej boli prawie wogole.

• candles88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezu jak ja dzisiaj sikam,od samego rana już byłam 5 raz w kibelku :/

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie szykujemy się na pierwsze warsztaty pt bezpieczny maluch. Są od 17 do 20 30 zdam wam później relacje czy warto :) jeszcze zapisalismy się na 2 warsztaty ale to pod koniec miesiąca i na początku następnego :)

Wiaterek, Palinas89 lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Ale czy ja mogę jeść normalne rzeczy? W sensie nie muszę szukać teraz lekkostrawnych potraw? Bo ja się staram ogólnie nie przejadać, obiad to np. zjadam połowę tej porcji, co kiedyś, a za to polubiłam drugie śniadania i podwieczorki, których kiedyś w ogóle nie praktykowałam...

candles, ja też się zawsze wymiotów bałam, ale dziś się w sumie ucieszyłam, bo to znak, że dzidzia rośnie i się rozwija :D oby nie za często, bo naprawdę tego nie lubię ;)

I powiem Wam, że teraz to jestem taka głodna, że masakra!

ha ha ha czyli my dziewczyny ktore nie mamy objawów czy to oznacza ze nasza dzidzia sie nie rozwija ? ;-)oczywiscie ze nie,kazda ma inaczej ,kazda przechodzi ciaze roznie a bez objawów tez rodza piekne zdrowe dzidziusie ...sprobuj zjesc moze jakis owoc , moze ci juz przeszlo i nie bedziesz wymiotowac ?

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    jezu jak ja dzisiaj sikam,od samego rana już byłam 5 raz w kibelku :/
    tylko 5 ? ja nie jestem w stanie zliczyc juz..

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    tylko 5 ? ja nie jestem w stanie zliczyc juz..

jak dla mnie to bardzo dużo :)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zjadłam 4 śledzie po kaszubsku i zaraz potem zupę pomidorową. Zanim dolecialam do łazienki to miałam juz belta w ustach :/ zjadłam potem resztę opakowania tych sledzi i po 6 godzinach tak rzychalam ze aż plakalam :( no more śledzie!

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh właśnie chciałam to napisać tylko 5 ja po drodze na przystanek zaliczyłam bar żeby siku zrobić ja już dzisiaj z 25 razy sikałam nie jestem w stanie na dłuższy spacer z dala od WC iść :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wgl to już dno macicy mam na wysokości kolców biodrowych czyli równo z biodrami na szerokość ja czuć tak ze prawie cały dół wypełnia także pół brzucha mam zajęte i faktycznie ostatnio mniej jem :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączam się do tych ciężarówek które dzis miały spotkanie z muszla czy tam z wiadrem ;)

dwie ciąże -- bez mdłości /jakies tam leciutki / a trzecia .... brak słów .. :(

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ha ha ha czyli my dziewczyny ktore nie mamy objawów czy to oznacza ze nasza dzidzia sie nie rozwija ? ;-)oczywiscie ze nie,kazda ma inaczej ,kazda przechodzi ciaze roznie a bez objawów tez rodza piekne zdrowe dzidziusie ...sprobuj zjesc moze jakis owoc , moze ci juz przeszlo i nie bedziesz wymiotowac ?

Nie o to mi chodziło, że jak nie ma objawów, to z ciążą coś nie tak, bo przecież ja też dotąd objawów żadnych nie miałam :P Chodzi mi o to, że wolę sobie mówić, że to zdrowe zjawisko niż płakać (bo w normalnych okolicznościach zawsze po pawiu płaczę, nie wiem, dlaczego) :P Kurde mam cały czas dylemat, robię to spaghetti i mam taką ochotę, że zaraz zaślinię całą podłogę, ale wiem, że to ciężkostrawne...

oar89jcgzipdaets.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    dołączam się do tych ciężarówek które dzis miały spotkanie z muszla czy tam z wiadrem ;)

dwie ciąże -- bez mdłości /jakies tam leciutki / a trzecia .... brak słów .. :(

Oj no widzisz, bo co ciąża to inaczej...

oar89jcgzipdaets.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,jak wy czujecie te macice swoje??? ja też czuje coś jakby napompowane,znowu mnie lewy jajnik ciągnie

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles, ja też nie umiem sobie wyobrazić tego czucia macicy, ale myślę, że jak będziemy na tym etapie, to zrozumiemy :)

oar89jcgzipdaets.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety albo stety nic nie czuje , moze u mnie jeszcze za wczesnie...w piatek mam swoja pierwsza wizyte ..hurra

JusWik lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to widze,że nie ja jedna jestem w tym zielona... ;) ja jakos nie wsłuchuje sie w swoje ciało i nie wymyślam...potwierdzona ciąża,bąbelek rośnie ważne że zdrowe,a w jakich warunkach i jak sie macica rozrasta to już mnie to nie interesuje ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    niestety albo stety nic nie czuje , moze u mnie jeszcze za wczesnie...w piatek mam swoja pierwsza wizyte ..hurra

O której ta wizyta? Będę trzymać kciuki :*

bereda11 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, że ja wymyślam.?

Wystarczy brzucha dotknąć i czuć pod ręką od razu jeżeli tak wyczuć się nie da to po przytulankach na bank wyczujecie po orgazmie to już wgl jak skurcz lekki łapie to mega kamień w brzuchu czuć wtedy.

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Rozumiem, że ja wymyślam.?

Wystarczy brzucha dotknąć i czuć pod ręką od razu jeżeli tak wyczuć się nie da to po przytulankach na bank wyczujecie po orgazmie to już wgl jak skurcz lekki łapie to mega kamień w brzuchu czuć wtedy.

nie mówie,że Ty wymyślasz,mówie o sobie,że ja sobie nie będe wymyślać czegoś czego nie potrafie określić ;) Ty jesteś w 3 ciąży i jesteś doświadczona,ja jestem w pierwszej i mam prawo być niedoinformowana,nie sądzisz???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:11

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ