X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89- jesteś dzielna, trzymaj się mocno! :) I bądź dobrej myśli! Ludzki organizm jest niesamowity, czasem naprawdę dzieją się cuda :)

Ze swojej strony- trzymam kciuki i obiecuję modlitwę :)

Palinas89 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja kilka godzin temu pisałam o braku objawów?

No to się doczekałam...zaliczyłam pierwszego pawia, a nawet dwa, masakra! Moje dziecię nie lubi chyba mleka z miodem, ani tostów z masłem, bo nic innego dziś nie jadłam...

oar89jcgzipdaets.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palinas89, trzymam z całych sił kciuki za Ciebie i Twoje dzieciątko!! :*

oar89jcgzipdaets.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki ..
    Paulinas89 my tez mamy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze , ze ten czas ktory mialas tydzien czasu moze zrobil dobrze malenswtu i moze uslyszysz juz lepsze wiadomosci , tego Ci wszystkiew zyczymy ..trzymaj sie kochana,..

Madziaaaa super ze juz wrocilas i cudownie ze z dzieciatkiem szystko w porzadku, czesto myslalam o Tobie jak tam ty i twoja fasolka bo wiesz jestes mi tu bliska bo jedziemy na tym samym wozku Tu w UK ;-)...ja juz w czwartek bede w pl a we piatek mam wizyte..

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz zatwardzenia nie mam ale biore jakies lekarstwa i juz dzisiaj 3 razy bylam w toalecie wow :-)...
    rozmawialyscie wczesniej o stosunku powiem wam ze po orgazmie odczuwam skurcz i delikatny bol brzucha...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 ja właśnie dostałam list ze 12 na spotkanie z położna idę tylko dlatego żeby nie było odbebnie i będę miała spokój a 28 usg w szpitalu :-)

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też objawy dają sie we znaki,mdłości,zgaga,odruchy wymiotne,zmęczenie szok....jaką organizm wykonuje prace,aby przestawić sie na tryb podwójny ;) u mnie na obiad gołąbki zjadłam 2 i czuje,że zaraz bexe sie wtulać w toalete....mam nadzieje,że mi przejdzie,bo wieczorem lece z mężem na basen ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    bereda11 ja właśnie dostałam list ze 12 na spotkanie z położna idę tylko dlatego żeby nie było odbebnie i będę miała spokój a 28 usg w szpitalu :-)
    czyli to bedzie twoje pierwsze usg tu w Uk ?
    a z polozna 12 pazdziernika ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pierwsze w 12tyg to w pl było z przypadku bp akurat się wybierałam do Polski :-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniesiack wrote:
    Hej Kochane:)
    Paulinas89 będzie dobrze, może nie rezygnuj jeszcze. Oby znalazł się ktoś w szpitalu, kto bedzie widział nadzieję...

Mnie strasznie boli kręgosłup, a dokładniej część lędzwiowa i ogonowa :( czy to coś złego? Coś mi się obiło o uszy, że któraś z Was tak miała przy poronieniu... Nie chce się nakręcać, ale mam jakieś złe przeczucia :/

I nic mi sie dzisiaj nie chce. Nie moge nawet nic zjesc bo mi nie dobrze. blee
    anesiak mnie też tak teraz bolało ale przeszło czasem troszkę poboli a lekarz mówi że tak czasami jest ale nic złego się nie dzieje i nie ma powodów do obaw. Też świrowałam ze strachu.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    u mnie też objawy dają sie we znaki,mdłości,zgaga,odruchy wymiotne,zmęczenie szok....jaką organizm wykonuje prace,aby przestawić sie na tryb podwójny ;) u mnie na obiad gołąbki zjadłam 2 i czuje,że zaraz bexe sie wtulać w toalete....mam nadzieje,że mi przejdzie,bo wieczorem lece z mężem na basen ;)

Ja mam dziś spaghetti gotować i nawet mam na nie ochotę, ale wyobraziłam sobie, jak trudne musi być zwracanie długiego makaronu :D haha i teraz nie wiem...

Dziewczyny, które już zaliczyły wymioty - pomiędzy pawiami jecie normalnie, czy staracie się jednak jakieś lekkostrawne rzeczy? Bo mnie teraz strasznie w brzuchu burczy i nie wiem, co robić :D

oar89jcgzipdaets.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że bóle kręgosłupa lędźwiowego mogą być od progesteronu :) mnie zawsze boli jakoś 2 dni przed okresem (a wtedy właśnie progesteron jest wysoki)i teraz jak lekarz przepisał luteinę to też 2 dni mnie bolał na początku brania. No i jak ktoś ma problemy ogólnie z kręgosłupem (np przepuklinę/wypuklinę krążka międzykręgowego)to może się nasilić.

aniesiack lubi tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie ja jem sucharki z herbata. Czasem skuszę sie na kanapkę ale jem pół czekam 15 min i następne pół. Mi lekarka poradziła by jeść mało ale co 3 godziny żeby nie doprowadzać do głodu bo wtedy paw murowany :) i powiem wam ze u mnie to pomaga. Po prostu przegryzam sobie co jakiś czas owoc albo sucharki

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cassie u mnie wczoraj było spagetti i to nie byl dobry pomysl :),wymiotów nie bylo ale w nocy jak sie obudzilam z mdlosciami i pomyslalam o tym co jadlam czyli o tym spagetti to mdlosci sie jeszcze bardziej nasiliły,a ja jestem z tych co do ostatniej chwili bede sie powstrzymywac od wymiotow,ale wiem że niekiedy sie nie udaje.....:D

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka_89 wrote:
    Cassie ja jem sucharki z herbata. Czasem skuszę sie na kanapkę ale jem pół czekam 15 min i następne pół. Mi lekarka poradziła by jeść mało ale co 3 godziny żeby nie doprowadzać do głodu bo wtedy paw murowany :) i powiem wam ze u mnie to pomaga. Po prostu przegryzam sobie co jakiś czas owoc albo sucharki

Tylko, że ja właśnie dziś jadłam tylko tosty z masłem, a jednak pawia zaliczyłam. Mój lekarz też mi radził jeść często, a małe porcje i dotąd się to sprawdzało... Może to jest tak, że czasem po prostu wymiotów nie da się uniknąć i tyle? Kusi mnie to spaghetti... :P

oar89jcgzipdaets.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles hahaha mam tak samo, jak mi niedobrze, to wolę 4 godziny leżeć bez ruchu niż się wyrzygać i mieć spokój :D Ale ten paw był taki inny, zaatakował znienacka, ledwo zdążyłam do wiadra dobiec :O i przy drugim było to samo, myślałam, że już koniec, bo się lepiej poczułam, a tu mnie nagle wzięło...

oar89jcgzipdaets.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cassiemk niestety nie pomoge Ci w tym temacie bo u mnie zero pawii, zero mdlosci ,teraz tylko zoladek wariuje i nie wiem czy nie bede miala biegunki jak hiacynta bo juz kilka razy bylam kibleku

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cassie to ja Ci bardzo wspolczuje :) od samego poczatku ciazy ani razu nie zwymiotowałam i wcale na to nie czekam bo bardzo sie tego boje :(

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to prawda trzeba jeść częściej mi to pomaga, w sumie 2 razy tylko wymiotowałam ale fakt chyba było to spowodowane tym,że długo nie jadłam potem zjadłam i wszystko zwróciłam.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czy ja mogę jeść normalne rzeczy? W sensie nie muszę szukać teraz lekkostrawnych potraw? Bo ja się staram ogólnie nie przejadać, obiad to np. zjadam połowę tej porcji, co kiedyś, a za to polubiłam drugie śniadania i podwieczorki, których kiedyś w ogóle nie praktykowałam...

candles, ja też się zawsze wymiotów bałam, ale dziś się w sumie ucieszyłam, bo to znak, że dzidzia rośnie i się rozwija :D oby nie za często, bo naprawdę tego nie lubię ;)

I powiem Wam, że teraz to jestem taka głodna, że masakra!

oar89jcgzipdaets.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ