X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misie byłam wlaśnie w kibelku na siku i chyba się zaczyna.. :( na papierze taki śluz kremowy wpadajacy w kawe, kuźwa.. nic, jutro jadę rano do szpitala i zobaczymy. Póki co nie mam bóli żadnych.

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :) moje maleństwo ma 23 mm i bijące ślicznie serduszko :) widziałam na usg jak się ruszało :) jestem mega szczęśliwa i od rana chodzę z bananem od ucha do ucha.
    co do objawów to się nie martwcie ;) ja czasem mam a czesm nie- tak to juz bywa. u mnie obecnie to jedynie brak apetytu- nie moge patrzeć na jedzenie, bo od razu mi nie dobrze! innych objawów brak, tzn. kiedyś miałam zaparcia i wzdęcia, bolące piersi- wszystko już mi przeszło :)

patii ty odstawiałaś dupka, jak to robiłaś, jak ginek ci kazał? :)

CassieMK, Agnieszka0812, JusWik, kamisia88 lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Misie byłam wlaśnie w kibelku na siku i chyba się zaczyna.. :( na papierze taki śluz kremowy wpadajacy w kawe, kuźwa.. nic, jutro jadę rano do szpitala i zobaczymy. Póki co nie mam bóli żadnych.
    paulinas trzymaj się kochana i bądź silna. Jesteśmy z Tobą. :(

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do czucia macicy to też nie czuję albo nie wiem że czuję. Mnie tylko pobolewa czasem i ciągnie w pachwinach i tyle. Doktorek powiedzał że maciczka się rozciąga i będzie trochę boleć :)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinas - kochana, może jedź do tego szpitala. Trzymaj się, jestem z Tobą myślami

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjaśniłam po krótce wyżej ;)

Chciałabym zostać w przyszłości położna, dlatego też lubię wiedzieć jak zmienia się moje ciało podczas ciąży i co się dzieje jak rośnie dzidziuś i temu czasem pisze co nowego u siebie zaobserwowałam dziwnie napisałaś jakby to się mnie tyczyło z tym wymyślaniem ,więc grzecznie zapytałam, z tym doświadczeniem to różnie bywa 3 dziecko ,ale ciąża 4 ,wiele rzeczy też się dowiaduje nowych od innych dziewczyn tu ,za co cenię to forum i nie szukam tu kłótni, wiem że hormony buzują i można czasem coś inaczej zinterpretować, tak przyznaje się teraz ja źle odebrałam Twój wpis, dlatego też ciach temat i dziękuję za odpowiedź i przy okazji proszę abyś podała tp abym mogła zaktualizować pierwsza stronę w Naszym wątku, pisałam już wiele razy ale widocznie moje posty umykają Ci gdzieś w tłumie innych także tyle ode mnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:31

CassieMK lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    O której ta wizyta? Będę trzymać kciuki :*
    9.20 jeszcze narazie o tym nie mysle bo najpierw mnie lot czeka i mam nadzieje ze dobrze bede sie czula

CassieMK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek86 ja brałam tylko 2x1 wiec zeszlam do 1x1 a później już po skończonym opakowaniu przestałam i wszystko w porządku bez żadnych objawów z odstawienia :) po prostu weź np przez tydzień o 1 tabl mnie jeżeli masz jeszcze większą dawkę to w następnym tyg znowu o tabl mniej i tak powoli zejdziesz z dupka :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że w pierwszej ciąży brzuch wychodzi później, dodatkowo zależy jak się umiejscowi zarodek, dodatkowo niektóre z nas mają tyłozgięcie a dodatkowo 1 trymestr to bardzo wcześnie moim zdaniem. Zobaczcie jest nas tyle a tak na prawdę tylko nielicznym juz brzuchy widać wiec na spokojnie :) Moja kuzynka 4 mc wyglądała jakby była 7 i zatrZymała sie na z takim brzusiem już do 8mc więc różnie bywa.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Rozumiem, że ja wymyślam.?

Wystarczy brzucha dotknąć i czuć pod ręką od razu jeżeli tak wyczuć się nie da to po przytulankach na bank wyczujecie po orgazmie to już wgl jak skurcz lekki łapie to mega kamień w brzuchu czuć wtedy.
    nie przejmuj sie xpatiii ja przed chwila czepilam sie cassieMKale dla zartów , dziewczynki sa tu fajne wiec nam wybacza ze lapiemy je za słówka :-)

xpatiiix3, CassieMK lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina współczuję bardzo i trzymam za Was kciuki aby to jednak nie było to ,odczuwasz przy tym ból czy tylko plamienie na razie.? Może jedz od razu na IP niech zerkną, tulę mocno :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Wyjaśniłam po krótce wyżej ;)

Chciałabym zostać w przyszłości położna, dlatego też lubię wiedzieć jak zmienia się moje ciało podczas ciąży i co się dzieje jak rośnie dzidziuś i temu czasem pisze co nowego u siebie zaobserwowałam dziwnie napisałaś jakby to się mnie tyczyło z tym wymyślaniem ,więc grzecznie zapytałam, z tym doświadczeniem to różnie bywa 3 dziecko ,ale ciąża 4 ,wiele rzeczy też się dowiaduje nowych od innych dziewczyn tu ,za co cenię to forum i nie szukam tu kłótni, wiem że hormony buzują i można czasem coś inaczej zinterpretować, tak przyznaje się teraz ja źle odebrałam Twój wpis, dlatego też ciach temat i dziękuję za odpowiedź i przy okazji proszę abyś podała tp abym mogła zaktualizować pierwsza stronę w Naszym wątku, pisałam już wiele razy ale widocznie moje posty umykają Ci gdzieś w tłumie innych także tyle ode mnie :P

rozumiem,niestety internet nie przekazuje tonu wypowiedzi...;) jestem daleka od kłotni i szukania zaczepek...,a tp 20.05 ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo, no właśnie tak to jest a hormony Nam trochę podkręcają czasem :P
    Dzięki już aktualizuję pierwszą stronę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:41

Marietta, milka_89 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Asioczek86 ja brałam tylko 2x1 wiec zeszlam do 1x1 a później już po skończonym opakowaniu przestałam i wszystko w porządku bez żadnych objawów z odstawienia :) po prostu weź np przez tydzień o 1 tabl mnie jeżeli masz jeszcze większą dawkę to w następnym tyg znowu o tabl mniej i tak powoli zejdziesz z dupka :)

dzięki, bo z całego wrażenia ginka nie dała mi recepty na dupka i stwierdziłam, że samodzielnie odstawię do 12 tygodnia ciąży i nie będę jej prosić o więcej recept ;) ona dziś zakręcona była i ja też ;)
    dupka mam jeszcze na 20 dni, ale tak sobie rozdzielę, żeby sobie nie zaszkodzić :)

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja złapałam stresik przed jutrzejszą wizytą ;(

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles kciuki majówek działają cuda musi być dobrze :)

hiacynta99, JusWik lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda, wyłapałam, ale całą siłą woli postarałam się nie strzelić focha hahaha :D :P ale na wszelki wypadek wolałam wyjaśnić, co miałam na myśli, bo faktycznie internet (brak mimiki, gestykulacji, tonu głosu) + hormony to ryzykowna mieszanka ;-)

co do tej macicy wyczuwanej przez brzuch to ja w ten sposób pewnie nie wyczuję, bo rok temu miałam operację, a że mam skłonność do bliznowca, to tylko czuję zgrubienie w miejscu blizny (jak do cesarki, pozioma) :P

Wiecie co, nie mogłam się powstrzymać i zjadłam trochę tego spaghetti, na razie minęła godzina i jeszcze nie zwróciłam :D :D

asioczek, mój gin też ma taką taktykę, jak opisała pati, najpierw skończy mi się dupek, którego biorę w południe, a lutka rano i wieczorem zostanie, później odstawię jedną lutkę i na koniec wszystko :) Będzie dobrze ;)

asioczek86, xpatiiix3, Agnieszka0812, bereda11 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) na ulotce jest napisane że dupka stosować należy do 12 tc a ginka mi mówiła, że jak już zacznę brać to aż do 16 tc! skoro u mnie wszystko jest ok (i oby bylo cały czas), to sobie pomyślałam, że jednak będę do tego 12 tc. nie pracuję, oszczędzam się, więc mam nadzieję, że dzidziuś sobie poradzi :) 22 października mam usg genetyczne i jadę z mężem. on pierwszy raz zobaczy maluszka na usg :)

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Candles kciuki majówek działają cuda musi być dobrze :)

masz racje,dlatego trzymajcie moje drogie mocno kciuki jutro o 17.30 :)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy czekać na wieści ;)

Asioczek86 jeżeli czujesz ze jest ok to nie ma powodów raczej do brania u Nas dziew czyny na listopadowym nawet i do 20 brały ale to jak zagrożenie a jak nie ma to raczej myślę że nie ma sensu się faszerowac chyba różnie lekarze są przewrazliwieni ;) rób tak jak czujesz :)

asioczek86 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ