X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misie byłam wlaśnie w kibelku na siku i chyba się zaczyna.. :( na papierze taki śluz kremowy wpadajacy w kawe, kuźwa.. nic, jutro jadę rano do szpitala i zobaczymy. Póki co nie mam bóli żadnych.

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki :) moje maleństwo ma 23 mm i bijące ślicznie serduszko :) widziałam na usg jak się ruszało :) jestem mega szczęśliwa i od rana chodzę z bananem od ucha do ucha.
    co do objawów to się nie martwcie ;) ja czasem mam a czesm nie- tak to juz bywa. u mnie obecnie to jedynie brak apetytu- nie moge patrzeć na jedzenie, bo od razu mi nie dobrze! innych objawów brak, tzn. kiedyś miałam zaparcia i wzdęcia, bolące piersi- wszystko już mi przeszło :)

patii ty odstawiałaś dupka, jak to robiłaś, jak ginek ci kazał? :)

CassieMK, Agnieszka0812, JusWik, kamisia88 lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Misie byłam wlaśnie w kibelku na siku i chyba się zaczyna.. :( na papierze taki śluz kremowy wpadajacy w kawe, kuźwa.. nic, jutro jadę rano do szpitala i zobaczymy. Póki co nie mam bóli żadnych.
    paulinas trzymaj się kochana i bądź silna. Jesteśmy z Tobą. :(

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• JusWik Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do czucia macicy to też nie czuję albo nie wiem że czuję. Mnie tylko pobolewa czasem i ciągnie w pachwinach i tyle. Doktorek powiedzał że maciczka się rozciąga i będzie trochę boleć :)

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinas - kochana, może jedź do tego szpitala. Trzymaj się, jestem z Tobą myślami

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjaśniłam po krótce wyżej ;)

Chciałabym zostać w przyszłości położna, dlatego też lubię wiedzieć jak zmienia się moje ciało podczas ciąży i co się dzieje jak rośnie dzidziuś i temu czasem pisze co nowego u siebie zaobserwowałam dziwnie napisałaś jakby to się mnie tyczyło z tym wymyślaniem ,więc grzecznie zapytałam, z tym doświadczeniem to różnie bywa 3 dziecko ,ale ciąża 4 ,wiele rzeczy też się dowiaduje nowych od innych dziewczyn tu ,za co cenię to forum i nie szukam tu kłótni, wiem że hormony buzują i można czasem coś inaczej zinterpretować, tak przyznaje się teraz ja źle odebrałam Twój wpis, dlatego też ciach temat i dziękuję za odpowiedź i przy okazji proszę abyś podała tp abym mogła zaktualizować pierwsza stronę w Naszym wątku, pisałam już wiele razy ale widocznie moje posty umykają Ci gdzieś w tłumie innych także tyle ode mnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:31

CassieMK lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    O której ta wizyta? Będę trzymać kciuki :*
    9.20 jeszcze narazie o tym nie mysle bo najpierw mnie lot czeka i mam nadzieje ze dobrze bede sie czula

CassieMK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek86 ja brałam tylko 2x1 wiec zeszlam do 1x1 a później już po skończonym opakowaniu przestałam i wszystko w porządku bez żadnych objawów z odstawienia :) po prostu weź np przez tydzień o 1 tabl mnie jeżeli masz jeszcze większą dawkę to w następnym tyg znowu o tabl mniej i tak powoli zejdziesz z dupka :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że w pierwszej ciąży brzuch wychodzi później, dodatkowo zależy jak się umiejscowi zarodek, dodatkowo niektóre z nas mają tyłozgięcie a dodatkowo 1 trymestr to bardzo wcześnie moim zdaniem. Zobaczcie jest nas tyle a tak na prawdę tylko nielicznym juz brzuchy widać wiec na spokojnie :) Moja kuzynka 4 mc wyglądała jakby była 7 i zatrZymała sie na z takim brzusiem już do 8mc więc różnie bywa.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Rozumiem, że ja wymyślam.?

Wystarczy brzucha dotknąć i czuć pod ręką od razu jeżeli tak wyczuć się nie da to po przytulankach na bank wyczujecie po orgazmie to już wgl jak skurcz lekki łapie to mega kamień w brzuchu czuć wtedy.
    nie przejmuj sie xpatiii ja przed chwila czepilam sie cassieMKale dla zartów , dziewczynki sa tu fajne wiec nam wybacza ze lapiemy je za słówka :-)

xpatiiix3, CassieMK lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina współczuję bardzo i trzymam za Was kciuki aby to jednak nie było to ,odczuwasz przy tym ból czy tylko plamienie na razie.? Może jedz od razu na IP niech zerkną, tulę mocno :*

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Wyjaśniłam po krótce wyżej ;)

Chciałabym zostać w przyszłości położna, dlatego też lubię wiedzieć jak zmienia się moje ciało podczas ciąży i co się dzieje jak rośnie dzidziuś i temu czasem pisze co nowego u siebie zaobserwowałam dziwnie napisałaś jakby to się mnie tyczyło z tym wymyślaniem ,więc grzecznie zapytałam, z tym doświadczeniem to różnie bywa 3 dziecko ,ale ciąża 4 ,wiele rzeczy też się dowiaduje nowych od innych dziewczyn tu ,za co cenię to forum i nie szukam tu kłótni, wiem że hormony buzują i można czasem coś inaczej zinterpretować, tak przyznaje się teraz ja źle odebrałam Twój wpis, dlatego też ciach temat i dziękuję za odpowiedź i przy okazji proszę abyś podała tp abym mogła zaktualizować pierwsza stronę w Naszym wątku, pisałam już wiele razy ale widocznie moje posty umykają Ci gdzieś w tłumie innych także tyle ode mnie :P

rozumiem,niestety internet nie przekazuje tonu wypowiedzi...;) jestem daleka od kłotni i szukania zaczepek...,a tp 20.05 ;)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo, no właśnie tak to jest a hormony Nam trochę podkręcają czasem :P
    Dzięki już aktualizuję pierwszą stronę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 17:41

Marietta, milka_89 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Asioczek86 ja brałam tylko 2x1 wiec zeszlam do 1x1 a później już po skończonym opakowaniu przestałam i wszystko w porządku bez żadnych objawów z odstawienia :) po prostu weź np przez tydzień o 1 tabl mnie jeżeli masz jeszcze większą dawkę to w następnym tyg znowu o tabl mniej i tak powoli zejdziesz z dupka :)

dzięki, bo z całego wrażenia ginka nie dała mi recepty na dupka i stwierdziłam, że samodzielnie odstawię do 12 tygodnia ciąży i nie będę jej prosić o więcej recept ;) ona dziś zakręcona była i ja też ;)
    dupka mam jeszcze na 20 dni, ale tak sobie rozdzielę, żeby sobie nie zaszkodzić :)

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja złapałam stresik przed jutrzejszą wizytą ;(

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles kciuki majówek działają cuda musi być dobrze :)

hiacynta99, JusWik lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda, wyłapałam, ale całą siłą woli postarałam się nie strzelić focha hahaha :D :P ale na wszelki wypadek wolałam wyjaśnić, co miałam na myśli, bo faktycznie internet (brak mimiki, gestykulacji, tonu głosu) + hormony to ryzykowna mieszanka ;-)

co do tej macicy wyczuwanej przez brzuch to ja w ten sposób pewnie nie wyczuję, bo rok temu miałam operację, a że mam skłonność do bliznowca, to tylko czuję zgrubienie w miejscu blizny (jak do cesarki, pozioma) :P

Wiecie co, nie mogłam się powstrzymać i zjadłam trochę tego spaghetti, na razie minęła godzina i jeszcze nie zwróciłam :D :D

asioczek, mój gin też ma taką taktykę, jak opisała pati, najpierw skończy mi się dupek, którego biorę w południe, a lutka rano i wieczorem zostanie, później odstawię jedną lutkę i na koniec wszystko :) Będzie dobrze ;)

asioczek86, xpatiiix3, Agnieszka0812, bereda11 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny :) na ulotce jest napisane że dupka stosować należy do 12 tc a ginka mi mówiła, że jak już zacznę brać to aż do 16 tc! skoro u mnie wszystko jest ok (i oby bylo cały czas), to sobie pomyślałam, że jednak będę do tego 12 tc. nie pracuję, oszczędzam się, więc mam nadzieję, że dzidziuś sobie poradzi :) 22 października mam usg genetyczne i jadę z mężem. on pierwszy raz zobaczy maluszka na usg :)

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Candles kciuki majówek działają cuda musi być dobrze :)

masz racje,dlatego trzymajcie moje drogie mocno kciuki jutro o 17.30 :)

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy czekać na wieści ;)

Asioczek86 jeżeli czujesz ze jest ok to nie ma powodów raczej do brania u Nas dziew czyny na listopadowym nawet i do 20 brały ale to jak zagrożenie a jak nie ma to raczej myślę że nie ma sensu się faszerowac chyba różnie lekarze są przewrazliwieni ;) rób tak jak czujesz :)

asioczek86 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ