X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kupowania ja dopiero będę po polowkowym usg jak będę znała płeć ale naprawdę nie musze dużo kupić tylko ubranka w sumie i mebelki dla synka żeby łóżeczko oddał rodzenstwu ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej to Wy takie młodziutkie jestescie wszystkie :) ja mam 27 prawie :) kurcze ja jeszcze ubrankach to nawet nie mysle, no ale powiedzmy ze mam dużo złych doświadczen i boje sie jeszcze bo to wbrew pozorom jeszcze wszystko bardzo wczesnie....

ex2banlianb8bcf2.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia wrote:
    ojej to Wy takie młodziutkie jestescie wszystkie :) ja mam 27 prawie :) kurcze ja jeszcze ubrankach to nawet nie mysle, no ale powiedzmy ze mam dużo złych doświadczen i boje sie jeszcze bo to wbrew pozorom jeszcze wszystko bardzo wczesnie....

To możemy sie wybrac na zakup laski staruszko :P

Agnieszka0812, konwalijka, monilia84 lubią tę wiadomość

• A-nisia Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej nie czuje sie staruszką :D poprostu w moim otoczeniu jakoś mało ciaz, wszystkie kolezanki to odkladają, teraz taki trend koło 30 albo raczej ciut po :D dlatego sie zdziwiłam i w domyśle tez zaliczyłam sie do tych młodszych...!!!

hiacynta99 lubi tę wiadomość

ex2banlianb8bcf2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która z was jest jeszcze przeziebiona i czuje się jak przezuta i wypluta?

luna91 lubi tę wiadomość

• kkasya Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 16:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze dziecko w wieku 21 lat moja koleżanka z klasy w gimnazjum zaszła w ciążę teraz ma 4 dzieci i widzę jest szczęśliwą mama :D

• luna91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A-nisia - kiedyś się mówiło, żeby wyrobić się przed 30 a ostatnio z nudów do kawy poczytałam cosmopolitan i tam była jakaś mapka planów życiowych i tam było napisane: zostać mamą przed 40, a raz w telewizji babka się wypowiadała, że dziecko to po 30 oby do 40 się wyrobić więc ten wiek się przesuwa.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:

Jaaaa :( nie jestem jeszcze przeziębiona, ale łeb mnie boli, chce mi się spać i mnie telepie z zimna. Spałam dziś 2h w ciągu dnia, wstałam i poszłam do mamy na obiad :) Ale w ogóle się nie najadłam i za godzine jechałyśmy do maca. Jadąc myślałam, że zwymiotuję - pierwszy raz takie silne mdłości i do tego ćmiący ból głowy. Zjadłam i mi się spać zachciało. A teraz na maxa ogrzewanie i popijam sok malinowy gorący i leżę pod kołderką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 19:49

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak na razie ja najstarsza :-/ 33 a jak przyjdzie rodzić to już praktycznie 34. Ale to będzie już drugie. Pierwsze było jak miałam prawie 25 ;-)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

16udgywl4g9leeec.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:

Ja byłam przez ostatnie dni i jednego wieczoru to aż się popłakałam z bezsilności. Nie dość, że wymiotowałam po wszystkim co zjadłam to głowa mi pękała, z nosa leciało jak z kranu i do tego zakaz faszerowania się wszystkim tym co normalnie by mi pomogło pozbyć się tego dziadostwa w chwilę.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koleżankę z klasy która urodziła pierwszego syna 14 lat drugiego syna 19 lat i córkę 20 lat teraz 21 skończyła we wrzesniu

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati koleżanki które rodziły w wieku 16 lat to znam ale z tym 14 to przebilas wszystko ;-)
    Dla mnie te 22 było optymalne miałam dobra prace ogólnie w miarę spokojnie życie :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na 14 urodziny straciła dziewictwo i zaszła w ciążę fajny pierwszy raz co.? :D

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez znam taki przypadek ale chyba ta dziewczyna miała 19lat w ogóle weź pierwszy raz i wpadła :-P
    Masakra :-P

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie że na prawdę była świetną matka w życiu nie widziałam kogoś tak odpowiedzialnego w tym wieku moje 18-23 letnie kolezanki podrzucaja dzieci swoim matkom i lataja co 2 dni po imprezach a ona godziła szkole i dziecko na prawdę mogę ją pochwalić ja ją poznałam jak miała 16 lat i Kubuś miał roczek już zawsze byłam pełna podziwu syn poza nią świata nie widzi do tej pory ;) a ma już 6 latek ;) Dwa młodsze tez maja dobrze tyle ze teraz zeszła na psy... jest dziwką bo inaczej tego nie nazwę seks za pieniądze łatwa kasa jak ona to mówi kiedyś była inna ale wymówka ze to dla dzieci robi nie przemawia do mnie :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jedna ze starszych ;). 32

Ciuszków nie kupuję bo juz sie nakupowalam i mnie nie ciągnie ;)
    A wiedza juz wszyscy bo mama obdzwonila wszystkich ;)

Agnieszka0812, hiacynta99, monilia84 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupy będę robic jak poznam Plec, bo na chłopczyka ciuszki mam :P a jak będzie dziewczyno to będą czekać mnie intensywne zakupy ;-)

Agnieszka0812, bimba lubią tę wiadomość

• Eustoma Znajoma

Wysłany: 9 października 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjaa wrote:
    Alicce i JusWik witam w gronie 31 latek ;)
    Jest nas więcej ;) Urodzę u okolicach swoich urodzin. Będę miała najpiękniejszy prezent na świecie :)

Agnieszka0812, Anjaa lubią tę wiadomość

5djylhb8rtousdov.png
‹‹ 312 313 314 315 316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ