X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juswik,agnieszka,luna dziękuje za poranne słowa wsparcia,na szczęście moja mama na moja prośbe przyjechała do mnie i spędziłyśmy cały dzień razem,nagotowała mi kochana mamusia :) placki z cukinią i z ziemniakiem,zupe serową,kurczaka curry także jedzenia mam na co najmniej 3 dni :),niedawno odwiozłam mame i wyskoczyliśy z mężem na zakupy do biedry :) macie racje,jak się zajęłam czymś to od razu lepiej :) ja już widze swój brzuszek :) i czuje tą upragnioną macice jak nacisnę troszeczkę:D

P.S.
    jestem z siebie dumna pierwszy raz od 3 tygodni wysprzątałam mieszkanie tak po swojemu,a nie rękoma mojego męża :D :)

kkasya, luna91, bimba, xpatiiix3, Agnieszka0812, Eliana lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:
    juswik,agnieszka,luna dziękuje za poranne słowa wsparcia,na szczęście moja mama na moja prośbe przyjechała do mnie i spędziłyśmy cały dzień razem,nagotowała mi kochana mamusia :) placki z cukinią i z ziemniakiem,zupe serową,kurczaka curry także jedzenia mam na co najmniej 3 dni :),niedawno odwiozłam mame i wyskoczyliśy z mężem na zakupy do biedry :) macie racje,jak się zajęłam czymś to od razu lepiej :) ja już widze swój brzuszek :) i czuje tą upragnioną macice jak nacisnę troszeczkę:D

P.S.
    jestem z siebie dumna pierwszy raz od 3 tygodni wysprzątałam mieszkanie tak po swojemu,a nie rękoma mojego męża :D :)

Hahaha rękoma męża skąd ja to nam, albo jak mój smażył kotlety - ja doprawiłam mięsko i nagle zaczęło mnie podbrzusze ciągnąć to mu kazałam posmażyć a ten za 5 min do mnie idzie z patelnią do sypialni żebym zobaczyła czy kotlety doszły :D Teraz już nie mam tych kłuć to robię więcej też :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 20:46

candles88, Agnieszka0812, konwalijka lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    candles88 wrote:

P.S.

musimy się tu wspierać kochana, po to jesteśmy... :)
    ale się najadłam kapusty młodej mmmm a brzuchol mi tak wywaliło hehehehe

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candless fajnie bardzo się ciesze ze juz masz dobry humorek :) najważniejsze to mieć zajęcie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja leżałam spokojnie, ale jak zobaczylam w jaki sposób wiesza pranie, to aż podskoczyłam! No i poprawialam ;-)

luna91, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam Was i nadrabiałam zaległości, a kiedy miałam napisać, że dopisuję się do grupy "starszaków" bo mam skończone 28 lat, to takie mnie rzyganie złapało, że musiałam na 2 godziny od kompa odejść :P Moje dziecko nie lubi produktów mlecznych, dotąd dwa razy wymiotowałam: po mleku z miodem, a dziś po koktajlu truskawkowym :/ a tyle piszą, by w pierwszym trymestrze wzbogacić dietę o nabiał - i co teraz?? :P

My to chyba w ogóle kupować nic nie będziemy ;P Tzn. ciuchy ciążowe na jesień-zimę odkupiłam od znajomej, dorzuciła mi gratis kilka rzeczy dla dzieciaczka, od drugiej koleżanki dostaniemy łóżeczko, wanienkę etc., moi rodzice chcą kupić wózek, od kuzynki dostanę wór ciuchów po 3 dzieciakach, więc co mi pozostanie do kupienia... :P ale tak czy siak jeszcze się jakoś powstrzymuję, myślę, że jak wkroczę w drugi trymestr to może zacznę się rozglądać za czymś...

hiacynta99, Agnieszka0812, xpatiiix3, bimba lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny ide spać mordka mi sie drze juz od godziny :P mdłości mnie wymordowały...

Trzeba się wyspać chodź troche, bo wiem ze będę lunatykować do kibelka na siku z 3-4 razy :D

Dobranoc <3 :-*

Agnieszka0812, xpatiiix3, CassieMK lubią tę wiadomość

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta, słodkich snów :D ja się wyspałam w dzień i teraz mi się nie chce... :D

oar89jcgzipdaets.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie macie cery? Ja zawsze miałam suchą a teraz cała tłusta jak bym oliwą wysmarowała....

Właśnie się popłakałam oglądając taniec z gwiazdami, na piosence "nie bądż taki szybki bill" ?!?!? :/

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek

Wysłany: 9 października 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz strasznie sucha, masakrycznie! Nawet łupieżu dostałam :-/

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie coraz gorzej miałam już taką ładną buzie przez 2 miesiac a teraz taka pryszczata i błyszcząca jakbym oliwa twarz wysmarowala od jakichś 2 tyg.. myślałam że bedzie jak z córką taka piękna buzia ze malować się nie musiałam wcale nawet rzęs a teraz tapety pół kilo jak do szkoły idę musze nałożyć żeby te pryszcze zakryć :( jedyna zmora ,której przeżyć nie mogę :/ włosy za to do przeżycia co 3 dni wystarczy jak umyje ale ze ja już czapkę wyjelam wczoraj to mam w dupie to czy umyte włosy czy nie chyba ze tak gdzieś idę ze musze czapkę zdjąć a czapka przy okazji moje okropne czoło zakrywa :P

Za to stopy wierzch biale skora sucha i dłonie to masakra dłonie do krwii mam popękane na wierzchu... :/ w każdej ciąży tak mam ale z każdą co raz gorzej i najlepsze kremy apteczne nie dają rady by to pięknie wygoić i przy każdym takim smarowania te rany na dłoniach pieką jak cholera w ciąży z córką myślałam że już jakiegoś świerzbu się nabrała ale ja to mam fiola na punkcie rąk myje w koło ja przy robieniu mleka dla córki 3 razy umyje.. i to pogarsza też stan skóry na dłoniach niestety to ode mnie silniejsze jest :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 21:48

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patiii - ja mam też taką oleistą, włos tłuste i łupież też mam. A na nogach i stopach suchooo, aż biała skóra.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Gosiax89x Koleżanka

Wysłany: 9 października 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Dziewczynki jakie są te domowe sposoby na przeziębienie TŻ. Narazie mnie łamie w kościach.....

herbatka z lipy lub syrop z czarnego bzu:)

Alicce lubi tę wiadomość

7v8rflw1wbzcabv9.png

relgsg18yhx6fzl8.png
    relgsg18bkz54ngg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam problem z cerą, sucha skóra a na twarzy pasieka normalnie, szczególnie na brodzie. Zawsze miałam super cerę, a teraz masakra... no ale nie ma co narzekać. Teraz zauważyłam, że mam wysypke na brzuchu, poniżej biustu :| ciekawe z czego to holerstwo...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie tylko ja poszkodowana przez hormony no nawet przy synku aż tak nie było :P aż wstyd jutro do szkoły takiej twarzowej iść.. szczerze to coś mnie przymuliło w domu nie mam ochoty nic robić bym tylko w łóżku z gorącą herbata z cytryna lezala :/ humor dobry tylko taki len dzisiaj ze szok z domu wychodzić się nie chce tak zimno na dworze.. :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati kup sobie rękawiczki jednorazowe i wszystko w nich myj na pewno skóra się poprawi ja teraz już nie potrafię nic robić bez ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2015, 23:12

Agnieszka0812, xpatiiix3, Alicce lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png

Wysłany: 10 października 2015, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Wstałam o 5 wyspana!!!! zjadłam już śniadanie, tylko katar coś się przypałętał :/
    Miłej soboty! :)

xpatiiix3, Alicce lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej niewyspałam zie dzisiaj to nie moja pora na wstawanie :P 3 pobudki na siku :) czarno buro i ponuro zimno w cholerę czapka rękawiczki szalik i taka opalona do szkoły pojadę brryyy

Madzia ja w domu nie dotykam detergentów :P a rękawiczki mam jednorazowki bo bywają wpadki dzieci kiedy to ekhem przypadkiem nie trafi do nocnika albo przewróci nocnik mi i potem już gola ręką tego nie tkne choćby te majty potem jak piore jemu.. :P
    Kurde tragedia bez kitu pieką swędzi aż tam gdzie się goi i obok ran nowe żywcem pękają niestety taki urok ciąży już chyba ale wyobraźcie sobie moje zdziwienie co mi trochę pomaga i szybko goi jak brzucha palmersa smaruje działa na ręce też moje zbawienie ;) a tak poza tym nie zmywam ani łazienki nie sprzątam :P tzn no po sobie tak ale ogólnie babcia sprząta i zmywa ja tam poodkurzam i tak dalej tam gdzie jakies srodki czystosci wchodza w gre to na razie nie poki rak nie dolecze bo mnie żałuję że znowu ręce mi popękały :P także git tylko no tak jak mówię fobie mycia rąk mam tłuste dotkne musze umyć robie mleko tez ciągle myje robie herbatę głupia tez myje ja nawet kanapki robie to jak cytryny wkroje to już nic nie dotkne tylko ręce myje takiego hopla mam nagle mi się tak stało.. jak syna urodziłam się zaczęło ze za każdym razem żeby dziecko dotknąć myłam ręce i każdemu kazałam umyć mydłem porządnie bo indziej nie mógł dotknąć itd heheheh pierwsze co robię jak wchodzę do domu to nic nie dotkne póki rąk nie umyje mydłem porzadnie :P takiego mam jobla na tym punkcie no niestety niektórzy nie rozumieją niby dobrze i tez niedobrze ale jak pomyślę ze jadę autobusem dotykam tej rurki i tam ktoś dotykał chory albo za przeproszeniem jak to pijak wyszcza się i trzymał ta rurkę to mnie obrzydzenie bierze hahhaa jak detektyw Monk ale nie do końca aż tak ;)

Agnieszka0812, Alicce lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 10 października 2015, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młodszy to ma taką skorupke, smaruje mu kremem barierowym emolium i jest dużo lepiej, ale trzeba 2-3 razy conajmniej smarować

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja bym pokazała ale już lecę się myć bo mam na 8 a dojadę pewnie na 9 :P

milka_89 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 313 314 315 316 317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ