X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    jak was czytam to sobie mysle o nie ze mna tak nie bedzie ..od razu do lozeczka buzi bajeczka i dobranoc ha ha ha wy pewnie tez tak myslalyscie na poczatku?...
    U mnie się sprawdziło od początku byłam konsekwentna, Wiktor jeszcze nie był jakoś poważnie chory spał z nami w łóżku może 2 razy przy dużym Katarze. Się sprawdziło i teraz naprawdę uważam ze mam super ale czasami miałam ochotę spasowac odpuścić i wziąć go do siebie dzisiaj nie żałuję że się jednak nie poddałam ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2015, 23:56

FeliceGatto lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie a ja teraz narzekam na bezsenność :D Po porodzie będzie bezsenność przymusowa :P

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 23 października 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, niekoniecznie. Są dzieci, które śpią i zasypiają same, do tego ciurkiem, bez nocnych pobudek :)

Moja serio zasnęła. Robie podejście do wanny nr 2 :D

luna91, Madziaaaaa, bereda11 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to spokojnej i nie za goracej kapieli :-)..ja nie mam problemu ze spaniem wiec uciekam bo u nas 23 ..madziaaa mam nadzieje ze uda mi sie byc tak konsekwentna jak ty :-), i trzymaj tak dalej przy 2 dziecku....

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu nie wyobrażam sobie spać z dzieckiem nie dla mnie ;-) teraz jest właśnie tak ze idziemy do łóżka buzi mowie ze go bardo kocham dobranoc idziemy spać wychodzę i zamykam drzwi ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja przyjaciolka tez tak nauczyla swoje dzieci i bardzo mi sie to podobalo kiedy zostawalam z nimi moment i dzieci spia...

ma_lina lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2015, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! To ja jestem Magda :) przez te nocne skurcze i bóle nie wytrzymałam i poszłam do gin. Wszystko z babelkiem dobrze ;) od poniedziałku urósł 53 mm ;) i termin porodu zmienił sie na 26 maja, oby sie sprawdziło, miałabym najlepszy prezent na dzień matki!!! Apropo pulsu maluszka moje dziś miało 170 i lekarz stwierdził ze to przez mój stres, także kochane nie denerwujmy sie!! Ja obecnie mieszkam w Belgii ale z Polski pochodzę z Mazur ;)

FeliceGatto, Madziaaaaa, konwalijka lubią tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to bedziesz nam musiala opisac jak tam badane sa ciezarne i ile macie usg na cala ciaze ...Bo my tylko dwa w Uk...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżu....... Ale mam dzisiaj fatalna noc budzę się co godzinkę do toalety jak nie sąsiedzi mają jakąś imprezę i krzyczą coś na ulicy to zaczyna mi się śnić ze dziecko płacze i się budzę oby jak najszybciej do rana..... :|

Jak się synek urodził to właśnie chciałam go nauczyć żeby sam zasypial różnie bywało ale w miarę bez histerii i wielkich problemów. :-) i od kiedy śpi u siebie przesypia całe noce czyli my i dziecko spokojnie śpimy ;-)
    Ja miałam takie jazdy jak on.się urodził ze potrafiłam tylko godzinę spać bo każdy jego ruch powodował ze się budziłam dopiero jak go przenieśliśmy to zaczęłam jakoś normalnie spać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 05:24

w7eM.png
    ozEK.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w sobotke kochane. Zabuszka gratuluje.
    Mąż wybyl do pracy a ja sobie leze jeszcze w łóżeczku.
    Ale niedlugo czas sie zwlec z luzka i pojechac jakies zakupy zrobic...

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Nela po urodzeniu spala po ok.6h nie było szansy by ją obudzić ja korzystałam ,ale po 6tyg mi się przestawiła nagle z dnia na dzień spala cały dzień a w nocy nie chciała najgorsze było nie spać wcale isc do szkoły na następny dzień :P

A tu takie porównanie jak bęben sterczy jak się stoi to wielki ,bo wszystko do przodu leci a jak leży się to tylko taki kulasek wypukły jest i sięga na 3 palce pod pepkiem :)

i2o9rn.jpg

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Z Rana :) W wolnej chwili Was nadrobie a to nie lada wyczyn :p
    Dzisiaj ja z problemem :/

Infekcja... nigdy nie miałam, mam po raz pierwszy i zwariuje chyba... od wtorku używam gineintima (clotrimazolum) od czwartku tantum rosa 2x dziennie... piecze, boli, swędzi, pełno żółtej wydzieliny (fuj), najgorzej na wieczór jest... w poniedziałek idę do gina może mi coś przepisze innego bo zwariuje... może ma któraś jakieś doświadczenia związane z infekcja i poratuje jak długo to jeszcze będzie trwało i czy moje objawy są normalne? Najbardziej niepokoi mnie ta wydzielina :(

PS. Czuje bąbla :) nie są to kopniaki ale czuje wieczorem jak wariuje :)

xpatiiix3, Madziaaaaa, luna91 lubią tę wiadomość

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Nie śmiejcie się ale mój 5latek nadal śpi z nami w łóżku olaboga. wiem, wiem oduczam go bo ma swój pokój i w nocy kopie jak dziki koń, to moja wina bo ja go tak kocham i szkoda mi było jak on taki słodziak sie tulił i prosił....dobranoc juz się nie pogrążam:P

Mi kilka razy się zdarzyło pozwolić córce spać z nami.Od samego początku swoje łóżko miała.Dopiero niedawno przestaje spacerować, trochę czasu minęło bo kończy w grudniu 6 lat.Najgorzej było jak takie suki w przedszkolu krzyczały i łapały ją za rękę.Budziła się ze szlochem i pewnego razu nie spała całą noc.Byłam w rozsypce.Po kilku wizytach u psychologa okazało się, że to te panie doprowadziły do lęków mojego dziecka.Zmieniłam przedszkole i jak ręką odjął .

Ania jestem:-) Z Góry Kalwarii

kamisia88, FeliceGatto lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Pijecie sobie czasem karmi?

Ja czasem warkę 0%

relg3e5e9ky1omot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Ja czasem warkę 0%

Ja również warke 0, karmi i Lech free mają 0,5 alkoholu

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem tak sobie myślę, jak sobie poradzę z 6 latką, labradorem z adhd i małym dzieckiem.Jak maluch będzie mi tak dawał do wiwatu jak Daria to chyba zwariuję :-)Choć ona mówi, że u nas w domu to nikt normalny nie jest nawet pies :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lecę do szkoły i co dupa dlaczego tego brzucha nie sterczy tylko tyle co na leżąco.. jak będzie ta jedza z mojej klasy dzisiaj to zaraz przekażą mojej matce a dzisiaj mocno się odznacza wszystkie ciuchy są obcisłe.. chciałabym powiedz już ale się boję ich reakcji i tego jaka potem będzie ch**owa atmosfera w domu.. :/ w 1 ciąży taki jak na leżąco teraz to miałam w 23tc dopiero jak stałam xD

Aniu gratuluję pierwszych ruchów ;) cudowne uczucie odczuwać w końcu tak fizycznie ze ktoś tam jest ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 08:43

anka418 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jadę autobusem mam stresik i już kopniaczki są :) ale biedny dzieciaczki jak ja go mecze tymi stres ami moimi, wczoraj pod ręką już czułam wyraźnie kopsy za tydzień jak będę u Kamila to może w końcu on poczuje jak rękę na brzuchu położy ;) Na pewno ucieszy się z tego ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda, powiem Ci, że ja też uważam, że wszystko jest do zrobienia. W zeszłym roku przez pół roku siedziałam w USA z bliźniaczkami odkąd skończyły tydzień. Nauczyliśmy je spania w nocy w moment. Tylko ich mamusia postanowiła jednak karmić je jak tylko otworzą oczy w nocy (a one tylko sobie sodko mruczały wtedy i zasypiały dalej).

Ale po 7 miesiącu życia pojawia się u dzieci lęk separacyjny - wtedy robią się schody!

bereda11 lubi tę wiadomość

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku !!! Zapalenie pęcherza mnie złapało !!! :(

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ