X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ja tez ;) to Nasz 11 tydzien :P dzięki za przypomnienie

luna91 lubi tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Witam Z Rana :) W wolnej chwili Was nadrobie a to nie lada wyczyn :p
    Dzisiaj ja z problemem :/

Infekcja... nigdy nie miałam, mam po raz pierwszy i zwariuje chyba... od wtorku używam gineintima (clotrimazolum) od czwartku tantum rosa 2x dziennie... piecze, boli, swędzi, pełno żółtej wydzieliny (fuj), najgorzej na wieczór jest... w poniedziałek idę do gina może mi coś przepisze innego bo zwariuje... może ma któraś jakieś doświadczenia związane z infekcja i poratuje jak długo to jeszcze będzie trwało i czy moje objawy są normalne? Najbardziej niepokoi mnie ta wydzielina :(

PS. Czuje bąbla :) nie są to kopniaki ale czuje wieczorem jak wariuje :)
    tak aniu ta wydzielina sie nie przejmuj przy infekcji wyplywa jej duzo.Ja niedawno tez mialam nabawilam sie jakis drozdzakow (ja mialam prawie zielona wydzieline fuj )to po antybiotyku ktory bralam na zapalenie pecherza...najgorsze dla mnie bylo swedzenie i pieczenie ...dostalam od gin globulki i masc i po tyg przeszlo..idz do gina koniecznie moze bedzie musial cos mocniejszego przepisac tak jak mi na recepte ...

anka418 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Mam pytanko do was. Wczoraj na USG lekarz wg mojego uznania dość długo szukał serduszka. Nic mi nie mówił złego, kazał podłożyć ręce pod pupe i wtedy serce migalo i włączył żebym usłyszała i stwierdził że wszystko jest ok. Ale to możliwe żeby dziecko się ułożyli inaczej że trzeba było troszkę "pogmerac"? Czy odrazu po włożeniu tego patyka dowcipnego powinien zauważyć serce?
    Właśnie nie od razu, dzieci się różnie układają, nieraz trzeba poszukać, u mnie było widać ale się namęczyła gin żebym mogła usłyszeć, wszystko jest git ;)

Magdalena91, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jestem w trakcie odstawiania progesteronu co bedzie lepsze zeby sprawdzic czy wszystko jest ok.. badanie usg czy krwi????

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sobie dogodzilam naszło mnie na angielskie śniadanie nie jadłam chyba z 2 lata :-D

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Ale sobie dogodzilam naszło mnie na angielskie śniadanie nie jadłam chyba z 2 lata :-D
    o uwielbiam je , ale chwilowo dla mnie za tluste jest...

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Mam pytanko do was. Wczoraj na USG lekarz wg mojego uznania dość długo szukał serduszka. Nic mi nie mówił złego, kazał podłożyć ręce pod pupe i wtedy serce migalo i włączył żebym usłyszała i stwierdził że wszystko jest ok. Ale to możliwe żeby dziecko się ułożyli inaczej że trzeba było troszkę "pogmerac"? Czy odrazu po włożeniu tego patyka dowcipnego powinien zauważyć serce?
    Dużo zależy od naszej anatomii, ja też podkladałam pięści pod pośladki i też wstymtwałam oddech jak Luna pisze, wszystko na pewno jest w porządku :-D

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też moment zajęło na pierwszej wizycie, teraz już na usg widac od razu dzieciaka z pulsującym serduszkiem, ale miałam jeszcze dowcipne usg :)

Mąż gotuje mi ogórkową <3
    z fastfoodów ja tylko od stripsów jestem uzaleńiona trochę ;) raz w tygodniu muszę iść po stripsy ;)

Agnieszka0812, bereda11 lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, wróciłam z zakupów i mi sie nie podoba to co na wkladce zobaczyłam. Jakies to nie białe jak do tej pory, a bardziej kawa z mlekiem:/. Jeszcze nie brązowe. Mam nadzieje ze to nic złego. Tylko może jakies naczynko, bo tz np jak kicham to tak z 10 a to tez wysiłek. Sie zestresowalam :/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Kurde, wróciłam z zakupów i mi sie nie podoba to co na wkladce zobaczyłam. Jakies to nie białe jak do tej pory, a bardziej kawa z mlekiem:/. Jeszcze nie brązowe. Mam nadzieje ze to nic złego. Tylko może jakies naczynko, bo tz np jak kicham to tak z 10 a to tez wysiłek. Sie zestresowalam :/

Może zadzwoń do swojego lekarza?

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam numeru do lekarza, a drugie po co?. Jak bedzie plamienie pojadę na ip. Jak nie to naczynko jakies

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

miłej soboty! Mam pytanie, używacie jakiś specjalnych środków do sprzątania? Mi wszystkie śmierdzą i mam kaszel po nich;/ a lubię mieć czysto:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Nie mam numeru do lekarza, a drugie po co?. Jak bedzie plamienie pojadę na ip. Jak nie to naczynko jakies

też tak kiedyś miałam jak wróciłam ze długiego spaceru, może to powód większego wysiłku?

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej , to ja was chyba też nie zaskoczę swoim imieniem: Magdalena (Magda) ;)

nadal mam te kłucia w brzuchu i doszedł znowu ból taki okresowy hmmm... normalnie bym okres miała więc może to dlatego? w środę lekarz więc zobaczymy.

aaaa i mam 30% ciąży za sobą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 12:53

kamisia88, FeliceGatto lubią tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • ma_lina Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj znajoma mówiła mi, że wózki Cybex są genialne (to są właściwie takie spacerówki). Czy któraś z was ma jakieś doświadczenie z nimi?

8zctp1.png
    sF2up2.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    hej , to ja was chyba też nie zaskoczę swoim imieniem: Magdalena (Magda) ;)

nadal mam te kłucia w brzuchu i doszedł znowu ból taki okresowy hmmm... normalnie bym okres miała więc może to dlatego? w środę lekarz więc zobaczymy.

aaaa i mam 30% ciąży za sobą :)
    Magda, ja też miałam przez pare dni "okresowy" ból brzucha i ciągniecie jakby od szyjki macicy i pobolewanie w krzyżu. Było to nieprzyjemne ale po 3 dniach samo przeszło. Staram sie od wczoraj oszczędzać. To nie powinno być nic poważnego, ale zawsze lepiej poingormować o tych dolegliwościach lekarza.
    Trzymaj się :)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ciekawe co z Cassie? Dużo się przecież u nas udzielała a teraz ucichła...

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez te bóle jak na @ dostałam luteine, teraz juz nie biorę ale gin mowi, że jak tylko pojawią się znowu te bóle to odrazu zasadzić lutkę. Trzeba uważać:)

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też boli brzuch już 4 dzień. Oczywiście nie cały czas. Biorę nospe i leże. Kiedyś też już mnie tak bolal 3 dni jakoś w 6 tygodniu.

Też dostalam luteine, wcześniej nie bralam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 13:16

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia88 wrote:
    Ja przez te bóle jak na @ dostałam luteine, teraz juz nie biorę ale gin mowi, że jak tylko pojawią się znowu te bóle to odrazu zasadzić lutkę. Trzeba uważać:)

w środę do lekarza to zapytam, chyba nic się do tego czasu nie stanie? i nie będę szaleć z lekarzem do środy

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ