Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie dziś w nocy kilka razy złapało takie ciągnięcie mam wrażenie skurczowe. Przestraszyłam się, ale z rana już ok. Jak mnie tak kiedyś bolało cały dzień zadzwoniłam do mojego gina i kazał zwiększyć porcję duphastonu i leżeć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 13:40
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Zdaniem specjalistów aż 90 proc. kobiet odczuwa bóle brzucha w pierwszym trymestrze ciąży. W większości przypadków jest to ból podobny do tego, który występuje przy miesiączkowaniu. Na pobolewania brzucha w drugim trymestrze kobiety skarżą się rzadko, natomiast im bliżej terminu porodu, tym skurcze macicy i bóle znowu stają się coraz częstsze.
Główną ich przyczyną jest prawidłowo rozrastająca się macica. Na początku ciąży często pojawiają się bóle podobne do tych menstruacyjnych. Może pojawić się kłucie w podbrzuszu i uczucie jakby „rozrywania” w kroku. Wynika to z przekrwienia tkanek spowodowanego działaniem podwyższonego poziomu progesteronu we krwi.

-
A ja już w domku jutro też wcześniej kończę

Aaaaa cycki mnie kłują uczucie napływającego pokarmu przy nawale
No i nie chodziłam do maca jednak wku**ili mnie i poszłam po pampersy witaminy i o ja chcę już wtorek jeszcze 3 dni..
Kamil tez mnie tak zdenerwował ze mnie nosiło no telepalo mnie musiałam aż wstać i wyjść z sali bo bym się rozwyła z nerwów w klasie... do tej pory mnie telepie masakra taka głupota a ja się tak wściekłam ale uważam że miałam prawo bo numer wywinął troszkę mi ale to już mniejsza o większość
nerwus ze mnie
hehe
MIŁEGO DNIA :*
JA MUSZE ODPOCZĄĆ BO BRZUCH BOLI TROCHĘ KG MUSIAŁAM PONIEŚĆ SOBIE...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 14:01
Livia

Nela

Marcel

-
hejka dziewczyny
któraś pytała o sprzątanie w ciąży. mnie też wszystko śmierdzi. dlatego większość obowiązków przejął mój mąż. jak ja sprzątam to raczej na sucho lub zz delikatną ilością detergentów. myślę, że takie typowo domowe płyny nie mogą zaszkodzić. zupełnie zrezygnowałam z płynu do płukania tkanin.
co do śmierdzących zapachów, to ostatnio kupiłam balsam do ciała dla kobiet w ciąży i ma zbyt intensywny zapach! przez to nie mogę go używać. kto normalny produkuje rzeczy dla kobiet w ciąży co tak intensywnie pachną! żenada
josephinka84 lubi tę wiadomość
-
Baronowa poszla spać i nie ruszała sie to i wkladka czysta.FeliceGatto wrote:Baronowa, jak u Ciebie? Any news?
Wsadzilam palucha, ale tak troszkę to wydzielona wygląda normalnie.
W środę miałam cytologię pobierana to jak kichlam tyle razy może tam jakies naczynko, albo mija nadzerka albo poprostu byla ciemniejsza wydzielina a ja spanikowalam;). No nic ide troche posprzątać. Potem na imprezę. Jak sie poruszam wiecej to będzie widac co i jak
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
Z tymi kosmetykami mam dokładnie tak samo!!! A ostatnio jak wybrałam się do smyka to o mało nie puściłam im tam pawia, coooo Oni tam rozpylają nie wiem, ale cuchnie!!!asioczek86 wrote:hejka dziewczyny
któraś pytała o sprzątanie w ciąży. mnie też wszystko śmierdzi. dlatego większość obowiązków przejął mój mąż. jak ja sprzątam to raczej na sucho lub zz delikatną ilością detergentów. myślę, że takie typowo domowe płyny nie mogą zaszkodzić. zupełnie zrezygnowałam z płynu do płukania tkanin.
co do śmierdzących zapachów, to ostatnio kupiłam balsam do ciała dla kobiet w ciąży i ma zbyt intensywny zapach! przez to nie mogę go używać. kto normalny produkuje rzeczy dla kobiet w ciąży co tak intensywnie pachną! żenada
asioczek86 lubi tę wiadomość

-
hej dziewczyny,a ja dzisiaj byłam na USG koleżanka mojej mamy otworzyła swój gabinet i mnie zaprosiła na podglądanie maluszka
i bardzo dobrze,bo znienacka było zrobione,trafiliśmy na moment jak maluch sobie "podskakiwał"i obkręcał z boku na bok....we wtorek miał 3.02,a dziś ma 3,25 cm
serduszko bije,wszystko na swoim miejscu i powiedziała,że obowiązuje mnie termin z USG,a nie z OM więc dziś mamy 10t4d
FeliceGatto, Madziaaaaa, josephinka84, asioczek86, luna91 lubią tę wiadomość
-
Baronowa_83 wrote:Baronowa poszla spać i nie ruszała sie to i wkladka czysta.
Wsadzilam palucha, ale tak troszkę to wydzielona wygląda normalnie.
W środę miałam cytologię pobierana to jak kichlam tyle razy może tam jakies naczynko, albo mija nadzerka albo poprostu byla ciemniejsza wydzielina a ja spanikowalam;). No nic ide troche posprzątać. Potem na imprezę. Jak sie poruszam wiecej to będzie widac co i jak
Ja po cytlogiach zazwyczaj miałam lekkie plamienia brązowo/ krwawe do 3 dni po cytologii. Teraz nastraszyłam babeczkę tym, że krawie po cyto i zrobiła tak delikatnie, że nic nie poleciało
Mam lekką nadżerkę też, wiec takie lekkie plamienia są w normie.
-
Dziewczyny mysi byc dobrze. Ja dzis bez apetytu. Teraz jyz spokojna i ciesze sie swoum stanem.
Jesli chodzi o usg mi tez ciezko bylo zbadac kazal nogi zgiac i tylek wysoko az prawie mostek robiłam heh i wspomnial cos o tylizgieciu macicy moze to wtedy trudniej zbadac . Ale za to nadzieja ze ruchy wczesniej poczuje u brzuchbod razu nie wyskoczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 15:33
-
Clio - daj znać jak sytuacja. Trzymam kciuki, aby było dobrze.
Dziś resztki mdłości. Coś tam zjadłam i mi niedobrze. Zachciało mi się... KAPARÓW.
Ja też coś dziś w tym podbrzuszu czuję. Może te nasze maciczki zamieniają się w macice i musi porwać.
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek