X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    w środę do lekarza to zapytam, chyba nic się do tego czasu nie stanie? i nie będę szaleć z lekarzem do środy
    Pewnie, że będzie ok, tylko odpoczywaj aż do znudzenia :)

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od początku na zwolnieniu, więc odpoczywam, tylko troszkę staram się zacząć w domu coś sprzątać

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, jak u Ciebie? Any news?

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś w nocy kilka razy złapało takie ciągnięcie mam wrażenie skurczowe. Przestraszyłam się, ale z rana już ok. Jak mnie tak kiedyś bolało cały dzień zadzwoniłam do mojego gina i kazał zwiększyć porcję duphastonu i leżeć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 13:40

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    o uwielbiam je , ale chwilowo dla mnie za tluste jest...
    Ja robie wszystko na patelni beztluszczowej wiec jest w miarę ok :-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też miewam bóle brzucha, ale z tego co wyczytałam to normalne:

"Czasami kłucia w brzuchu są spowodowane nieprawidłową pracą jelit i wzdęciami, niekiedy za ból odpowiada rozrastająca się macica."

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdaniem specjalistów aż 90 proc. kobiet odczuwa bóle brzucha w pierwszym trymestrze ciąży. W większości przypadków jest to ból podobny do tego, który występuje przy miesiączkowaniu. Na pobolewania brzucha w drugim trymestrze kobiety skarżą się rzadko, natomiast im bliżej terminu porodu, tym skurcze macicy i bóle znowu stają się coraz częstsze.
    Główną ich przyczyną jest prawidłowo rozrastająca się macica. Na początku ciąży często pojawiają się bóle podobne do tych menstruacyjnych. Może pojawić się kłucie w podbrzuszu i uczucie jakby „rozrywania” w kroku. Wynika to z przekrwienia tkanek spowodowanego działaniem podwyższonego poziomu progesteronu we krwi.

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Je też mam takie bóle ciągnące ale się tym akurat nie przejmuje to raczej nic groźnego ;-)

w7eM.png
    ozEK.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć była chętna do ćwiczeń jak Wam dziewczyny idzie? ;-)
    Ja zaczynam drugi aktywny tydzień w ciąży ;-)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już w domku jutro też wcześniej kończę :)

Aaaaa cycki mnie kłują uczucie napływającego pokarmu przy nawale :P

No i nie chodziłam do maca jednak wku**ili mnie i poszłam po pampersy witaminy i o ja chcę już wtorek jeszcze 3 dni.. :)

Kamil tez mnie tak zdenerwował ze mnie nosiło no telepalo mnie musiałam aż wstać i wyjść z sali bo bym się rozwyła z nerwów w klasie... do tej pory mnie telepie masakra taka głupota a ja się tak wściekłam ale uważam że miałam prawo bo numer wywinął troszkę mi ale to już mniejsza o większość :P nerwus ze mnie ;) hehe

MIŁEGO DNIA :*

JA MUSZE ODPOCZĄĆ BO BRZUCH BOLI TROCHĘ KG MUSIAŁAM PONIEŚĆ SOBIE...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 14:01

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka dziewczyny ;) któraś pytała o sprzątanie w ciąży. mnie też wszystko śmierdzi. dlatego większość obowiązków przejął mój mąż. jak ja sprzątam to raczej na sucho lub zz delikatną ilością detergentów. myślę, że takie typowo domowe płyny nie mogą zaszkodzić. zupełnie zrezygnowałam z płynu do płukania tkanin.
    co do śmierdzących zapachów, to ostatnio kupiłam balsam do ciała dla kobiet w ciąży i ma zbyt intensywny zapach! przez to nie mogę go używać. kto normalny produkuje rzeczy dla kobiet w ciąży co tak intensywnie pachną! żenada ;)

josephinka84 lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Baronowa, jak u Ciebie? Any news?
    Baronowa poszla spać i nie ruszała sie to i wkladka czysta.
    Wsadzilam palucha, ale tak troszkę to wydzielona wygląda normalnie.
    W środę miałam cytologię pobierana to jak kichlam tyle razy może tam jakies naczynko, albo mija nadzerka albo poprostu byla ciemniejsza wydzielina a ja spanikowalam;). No nic ide troche posprzątać. Potem na imprezę. Jak sie poruszam wiecej to będzie widac co i jak

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    hejka dziewczyny ;) któraś pytała o sprzątanie w ciąży. mnie też wszystko śmierdzi. dlatego większość obowiązków przejął mój mąż. jak ja sprzątam to raczej na sucho lub zz delikatną ilością detergentów. myślę, że takie typowo domowe płyny nie mogą zaszkodzić. zupełnie zrezygnowałam z płynu do płukania tkanin.
    co do śmierdzących zapachów, to ostatnio kupiłam balsam do ciała dla kobiet w ciąży i ma zbyt intensywny zapach! przez to nie mogę go używać. kto normalny produkuje rzeczy dla kobiet w ciąży co tak intensywnie pachną! żenada ;)
    Z tymi kosmetykami mam dokładnie tak samo!!! A ostatnio jak wybrałam się do smyka to o mało nie puściłam im tam pawia, coooo Oni tam rozpylają nie wiem, ale cuchnie!!!

asioczek86 lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baronowa nie martw się, bo to pewnie od cytologii. mogła ci właśnie jakieś naczynko uszkodzić.
    odpoczywaj i się nie stresuj ;) udanej imprezy :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • candles88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,a ja dzisiaj byłam na USG koleżanka mojej mamy otworzyła swój gabinet i mnie zaprosiła na podglądanie maluszka :) i bardzo dobrze,bo znienacka było zrobione,trafiliśmy na moment jak maluch sobie "podskakiwał"i obkręcał z boku na bok....we wtorek miał 3.02,a dziś ma 3,25 cm :) serduszko bije,wszystko na swoim miejscu i powiedziała,że obowiązuje mnie termin z USG,a nie z OM więc dziś mamy 10t4d :)

FeliceGatto, Madziaaaaa, josephinka84, asioczek86, luna91 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dmcbb0boo.png
    ckais65gxltldsj7.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Candles88, super wiadomość i fajowo mieć taką znajomą:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Baronowa poszla spać i nie ruszała sie to i wkladka czysta.
    Wsadzilam palucha, ale tak troszkę to wydzielona wygląda normalnie.
    W środę miałam cytologię pobierana to jak kichlam tyle razy może tam jakies naczynko, albo mija nadzerka albo poprostu byla ciemniejsza wydzielina a ja spanikowalam;). No nic ide troche posprzątać. Potem na imprezę. Jak sie poruszam wiecej to będzie widac co i jak

Ja po cytlogiach zazwyczaj miałam lekkie plamienia brązowo/ krwawe do 3 dni po cytologii. Teraz nastraszyłam babeczkę tym, że krawie po cyto i zrobiła tak delikatnie, że nic nie poleciało ;) Mam lekką nadżerkę też, wiec takie lekkie plamienia są w normie.

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 10:38

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mysi byc dobrze. Ja dzis bez apetytu. Teraz jyz spokojna i ciesze sie swoum stanem.

Jesli chodzi o usg mi tez ciezko bylo zbadac kazal nogi zgiac i tylek wysoko az prawie mostek robiłam heh i wspomnial cos o tylizgieciu macicy moze to wtedy trudniej zbadac . Ale za to nadzieja ze ruchy wczesniej poczuje u brzuchbod razu nie wyskoczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2015, 15:33

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 24 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio - daj znać jak sytuacja. Trzymam kciuki, aby było dobrze.

Dziś resztki mdłości. Coś tam zjadłam i mi niedobrze. Zachciało mi się... KAPARÓW.

Ja też coś dziś w tym podbrzuszu czuję. Może te nasze maciczki zamieniają się w macice i musi porwać.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ