X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Ale się tabelka mamuś ładnie zapełnia :) Na razie 1:0 dla dziewczynek ;) Kto jutro wizytuje?
    (W sumie to ja, ale nie usg, tylko kontrola u gina prowadzącego. Na usg chodzę do doktorka z lepszym sprzętem, więc moja wizyta się nie liczy :P )
    ja wizytuje w srode i USG i wizyta u poloznej :) Ale nie dowiem sie jeszcze plci :( Powieddzieli ze na tym drugim scanie ok 20tc mowia.. wiec albo jak sama dojrze to bede wiedziala albo musze jeszcze czekac :( Podejrzewamy z miskiem babeczke ale on jest nastawiony na faceta-przynajmniej bardzo chce- ja chce tylko zeby zdrowiutkie bylo :) :) Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace :) :)

Agnieszka0812, xpatiiix3, FeliceGatto lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja niestety dalej to samo, wczoraj jeden dzien bez wymiotów i już miałam nadzieje ze mi przeszło.. A dziś myślałam ze zemdleje nad tym wc... Taka jestem zmęczona tymi mdlosciami :( do tego idę dziś do lekarza bo z końcem tygodnia kończy mi sie zwolnienie i muszę zrobić wszystko by mi przedłużył bo na Sprzatanie nie chce wracać w ciazy.. Bedą mi tez pobierać krew bo podejrzewają anemię. Za wizytujace trzymam kciuki!!!

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, bidulko, lekarz chyba nie powinien robić problemu z L4 przy takich dolegliwościach i tym bardziej anemii...
    Trzymaj się!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 11:30

Agnieszka0812, milka_89 lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a podobno teraz powinny dolegliwości ustępować powoli. A mi się od 2 dni tak chce spać że nie mogę sobie poradzić. Calutki czas bym spała...

milka_89, Carolq lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z małym dopiero po śniadaniu ale nam dzisiaj zeszło ;-)
    Od 3 dni staram się regularnie jeść te 5-6 posiłków i czuje się dużo lepiej wcześniej wstając z łóżka rano kręciło mi się w głowie nawet parę razy się nieźle zachwialam. :|
    apetytu nadal brak :|

Carolq - w sumie śmie śmieszny ten artykuł ja na szczęście nie spotkałam się z żadnym z tych stwierdzeń ;-)
    Edit: Oprócz tego ze za słabo ubieram synka i będzie na pewno chory. Ale moja mama to już przez 2 lata prawie zawsze powtarza jak jest u nas lub my na urlopie w Pl ;-) paradoksalnie synek jeszcze ani razu tutaj w UK nie był jakoś chory z Polski niestety wyjeżdżał dwa razy z antybiotykiem chyba klimat mu nie służy :-D.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 11:42

Agnieszka0812, Carolq lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez tak myślałam ze już będzie lepiej a tu nic... Jeden dzien moje dzieciątko dało mi wolnego :( oby po 13 tygodniu mi już przeszło :(

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie leżę niuniek w poprzek z prawej strony kopie mnie w dłoń <3 Jadę do Kamila na weekend tzn w piatek jade w niedziele wracam, wiec mam nadzieje, że też poczuje jutro 17tc zaczynamy, a te ruchy już takie mega wyraźne pod ręką wcześniej jakoś tak pod ręką nie było czuć a teraz już tak lekko ale wyraźnie za to osobiście w brzuchu to już takie kopniaczki konkret odczuwam ;) Fajnie i z tygodnia na tydzień co raz mocniejsze są <3

Carolq lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane współczuję Wam tych mdłości biegunek wymiotów aby Wam szybko przeszlo :*

No mnie wczoraj też skręciło i na kibelka z pół godziny siedziałam moje hemoroidy tego nawet nie wytrzymały miałam się ich pozbyć ale niestety musze znowu poczekać aż urodze i po połogu do proktologa lecieć na wycięcie tego cholerstwa bo znowu dają o sobie znać... :/

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika,to taki przezroczysty żel w tubce z aplikatorem. Wciska sobie porcję 2-3 razy dziennie do środka i za 3 dni jest ok. Plus jak najczęściej smaruje sz palcem na zewnątrz. To jedyne,,co zawsze mi pomaga.

Pati, no i nie mów, że w domu nadal się nie kapnęli, że jesteś w ciąży....

Dziewczyny, mega współczuję dolegliwości :(

Sylika lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze nie wiem czy oni ślepi czy nie bo ja nawet od dwóch ni już się nie chowam bęben sterczy bluzki obcisłe a oni nic nie mówią póki nie pytają nie odzywam się ;)

Carolq, Madziaaaaa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi mdłości opuściły zupełnie dopiero 4 dni temu. Ale tak od 1,5 tygodnia stopniowo odpuszczaly. I tak nadrabiam z jedzeniem że brzuch mi od niego wywalilo. Ale to ewidentnie tzw.ciąża spożywcza ;-) gratuluję wizyt i trzymam kciuki za wizytujace.
    A czy mama trojaczkow już się ujawniła?

p19u0tc70smx8ddn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jak ktoś zna mamę trojaczków niech ją zaprosi na forum :)
    Jejku jaka cisza tutaj a mi się tak nudzi mężu pracuje i jakos ze mna nie chce za bardzo gadać :) ale to rozumiem a ja szukam pierdołek dla Malucha ;)

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się do sklepu nie chce iść, no ale muszę.
    jakiś mam taki dzień na nie. nie wiem czemu

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wstawilam 2 pralkę i was podczytuje :)

• Sylika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Sylika,to taki przezroczysty żel w tubce z aplikatorem. Wciska sobie porcję 2-3 razy dziennie do środka i za 3 dni jest ok. Plus jak najczęściej smaruje sz palcem na zewnątrz. To jedyne,,co zawsze mi pomaga.

Pati, no i nie mów, że w domu nadal się nie kapnęli, że jesteś w ciąży....

Dziewczyny, mega współczuję dolegliwości :(

kupiłam ten żel i sobie zaaplikowałam trochę mnie zapiekło aż syknęłam i kupiłam kapsułki provag i tez wzięłam mam nadzieje że i mi szybko ulży dziękuje za porade . :) :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provag w lodowce trzymaj :)

Sylika lubi tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    kupiłam ten żel i sobie zaaplikowałam trochę mnie zapiekło aż syknęłam i kupiłam kapsułki provag i tez wzięłam mam nadzieje że i mi szybko ulży dziękuje za porade . :) :)

Tak, na początku chwile piecze. To normalne i krótkotrwałe :) Oby Ci szybko przeszło :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Właśnie jak ktoś zna mamę trojaczków niech ją zaprosi na forum :)
    Jejku jaka cisza tutaj a mi się tak nudzi mężu pracuje i jakos ze mna nie chce za bardzo gadać :) ale to rozumiem a ja szukam pierdołek dla Malucha ;)

Wyczaiłam mamę trojaczków :-)Zaprosiłam zobaczymy czy do nas zajrzy:-)

Ja na razie nic dla dzidzi nie szukam, ale przyszła mi dziś poducha motherhood ta do spania i może być później do karmienia.Jezu jaka wygoda, rewelacja mega polecam.Będzie wygodne spanko i asekuracja od męża bo On jak śpi to nie czuje jak tymi gicami przebiera haha

luna91, Carolq, Magenta, Madziuśka, Sylika, i.am.chappie lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati - no fakt, Twojego brzuszka już ciężko nie zauważyć. Chociaż powiem Wam, że jak byłam u małżeństwa z rodziny jakiś czas temu to zauważyłam brzuch ciążowy, ale oni nic nie pisnęli słówkiem więc z mężem stwierdzilismy, że nie będziemy się dopytywać. No i pocztą pantoflową się dowiedzieliśmy, że ona jest w 4mc.

A mi się nie chce kotletów tłuc i jestem po 2 wielkich bułkach z ziarnem, na kanapkach salami, ser i sałata no, ale musiałam dopchać pąkiem z lukrem :D

Agnieszka0812, xpatiiix3, Carolq lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak ja bym chciała mieć bliźniaki... pewnie nie wiem co to znaczy, moja teściowa to się modliła, żeby u nas nie było bo ona sama ma bliźniaków i mówi, ze to jest na maksa ciężka praca a trojaczki... jejku dużo siły trzeba mieć :) Ciekawe jak z brzuszkiem u potrójnej mamy, pewnie ma niezłego balonika.

A właśnie mamusie bliźniaków - pochwalcie się brzuszkami :) Czy u Was są duże czy nadal nie wyszły?

Magenta, Sylika lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ