Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi badania :(
    Jakaś masakra :( tak jak się spodziewałam krzywa wyszła do **** ;/
    tsh - 2,9 ;/
    progesteron 19,32 wiec znów na dolnej granicy ale II trymestru więc może nie jest tak źle
    Mam pytania
    HCV przeciwciała Przeciwciała anty HCV niereaktywny co to znaczy ?

Glukoza
    Glukoza na czczo 86,5 norma 70-99
    po 1 h - 181,49 norma 160
    po 2 h- 90,21 norma 140

czy ktoś miał podobne wyniki jakie jest postępowanie ? czy to oznacza cukrzycę ciążowa ?

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Przyszły mi badania :(
    Jakaś masakra :( tak jak się spodziewałam krzywa wyszła do **** ;/
    tsh - 2,9 ;/
    progesteron 19,32 wiec znów na dolnej granicy ale II trymestru więc może nie jest tak źle
    Mam pytania
    HCV przeciwciała Przeciwciała anty HCV niereaktywny co to znaczy ?

Glukoza
    Glukoza na czczo 86,5 norma 70-99
    po 1 h - 181,49 norma 160
    po 2 h- 90,21 norma 140

czy ktoś miał podobne wyniki jakie jest postępowanie ? czy to oznacza cukrzycę ciążowa ?

niereaktywny to dobrze, nie masz

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Anjaa Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki:***
    Dawno się nie odzywałam, ale jestem z Wami na bieżąco.
    Usg prenatalne mam dopiero w czwartek i też się bardzo stresuję tymbrdziej że ostatnie usg miałam 29 września;/;/ ehh
    Mnie od 2 tygodni męczą straszne wymioty codziennie z rana... mam nadzieję, że niedługo to minie bo muszę jeść podwójne śniadanka hehe
    Podczytałam was trochę i też się wybrałam dziś do h&m po ciuszki ciążowe i kupiłam dwie pary spodni i bluzkę. Ceny kosmiczne, ale co poradzić;)
    Cieszę się, że Wasze wizyty przeszły pomyślnie - oczka się cieszą jak pokazujecie zdjęcia usg swoich kruszynek:) Mam nadzieje, że po czwartkowej wizycie też będę miała czym się pochwalić:)
    Co do brzuszka to delikatnie zaczyna się zaokrąglać, ale w porównaniu do niektórych dziewczyn mam malutki;)
    Pozdrawiam:*****

[link=https://www.suwaczki.com/]p19udqk3640ct2sr.png[/link]

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_lina wrote:
    Dzis troche lepiej u mnie. Poki co mdlosci nie mam strasznych. No i jem regularnie.

W brzuchu ciagle czuje przesuwajaca sie gliste. Ale wyzej niz macica powinna byc, wiec pewnie organy sie przesuwaja.

Chyba skocze do hm i zerkne na te spodnie.
    ja byam dzisiaj zrobic obczajke ae kupie je dopiero w weekend jak tygodniowke wezme bo te niestety na chate poszly juz nam :( ale z tego co zobaczylam to odrazu mi do gustu wpadly :)

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ciesze się z samych dobrych wiadomości ;)

Ostatnie dni były ciężkie i bolesne ale tęsknota jest każdego dnia.Dałam rade.

Dziś byłam ze szwagierka na mieście i ona wstąpiła na ciuchy i kupiła mi fajne czarne spodnie ciążowe z c&a mega wygodne za całe 12 zł wiec na codzień będę miała bo choć mieszczą się nadal we wszystkie swoje to strasznie mnie cisną w podbrzuszu gdzie teraz jest przecież dzidzia i lekarz mi zabronił tak się ściskac....

Do tego załamałam chyba jakaś infekcje bo strasznie piecze i swędzi a lekarza mam dopiero 9.11 sama wizytę bez usg a jestem teraz u Teściów i musze sobie jakoś poradzić doraźnie ehhh

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chyba zrobię rozeznanie w h&m bo przydałoby mi się coś nowego, brzuszka jeszcze nie mam ale już nie opłaca mi się kupować zwykłych spodni żeby je rzucić zaraz w kąt. Chociaż ceny faktycznie spore 150zł za spodnie trochę drogo, ja nigdy nie miałam na sobie spodni ciążowych bo z córką brzuszek miałam na lato i wczesną jesień więc pod koniec biegałam trochę w leginsach i tyle.

A myślałyście jak to będzie z kurtką na zimę? Bo w lutym to się chyba już nie dopniemy ;)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No wiec tak:
    -mdłości z synem można powiedzieć że brak (3 razy może sie zdarzylo z 30min przed śniadaniem w 8tc) z córką 6-8 tc
    -kawa z synem nie z córką tak
    -zachcianki z synem słodycze.!!! Z córką kwaśne i fast foody w sumie też co jakiś czas
    -cera i wlosy z synem pryszcze i tłuste włosy z córką piękna buzia włosów i po tydzień mogłam nie myć były grube gęste i lśniące
    -zmęczenie z synem i z córką sporo energii w sumie

Co pokazuje że każda ciąża jest inna bo niektóre mają na odwrót ale dwie zupełnie inne ciąże były a teraz z trzecim mam mixa objawów i zachcianek :P
    jak tak czytam jak przechodzilas ciaze z Nel to u mnie wszystko sie zgadza oprocz mdlosci ...wiek ze kazdy ciaze przechodzi inaczej ale no wszystko mi pasuje to samo mam ..ciekawe czy bedzie dziewczynka...

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    mam do was pytanie dziewczyny odnośnie tego śluzu wodnistego takiego przeźroczysto-mlecznego na zmianę i nie ma żadnego zapachu ale jak jest go dużo jak mi poleci to później mnie swędzi i dziś zaczęły mnie piec wargi sromowe i zajrzałam lusterkiem no i są czerwone i zauważyłam półcentymetrowe pęknięcie boli okropnie posmarowałam sobie maścią jest niewielka ulga ale jak chodze to tylko to ocieram i pogarszam ból a wizytę mam dopiero 10 listopada i w środku nic nie boli tylko na zewnątrz ogólnie mam bardzo suchą skórę :( :( nigdy tak nie miałam i nie wiem jak sobie poradzić czy wy bierzecie jakieś probiotyki które można w ciąży ???
    Sylika miala to samo niedawno i okazalo sie ze grzybica i dostalam maść pimafucin i globulki natamycyna unia i przeszlo 10 dni musialam brac...

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    Sylika miala to samo niedawno i okazalo sie ze grzybica i dostalam maść pimafucin i globulki natamycyna unia i przeszlo 10 dni musialam brac...
    ja też mam maść pimafucin ale nic mi nie pomaga i jeszcze dziś to wstrętne peknięcie :( płakać mi się chce z bólu ale poleciałam do apteki kupiłam sobie kapsułki provag od razu połknęłam i żel multi gyn zaaplikowałam sobie go dowcipnie i na zewnątrz na razie nie czuje nic zobaczymy jutro mam nadzieje że pomoże :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    ja też mam maść pimafucin ale nic mi nie pomaga i jeszcze dziś to wstrętne peknięcie :( płakać mi się chce z bólu ale poleciałam do apteki kupiłam sobie kapsułki provag od razu połknęłam i żel multi gyn zaaplikowałam sobie go dowcipnie i na zewnątrz na razie nie czuje nic zobaczymy jutro mam nadzieje że pomoże :)
    no to dobrze ze cos masz , mam nadzieje ze ci pomoze mi te globulki pomogly ...wiem jakie to okropne uczucie..

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i my placki ziemniaczane sobie pojedliśmy z dzieciakami ;)

Spodnie ciążowe drogie są ja i z Marcelem i z Nel nosiłam legginsy z Nelka głównie sukienki bo w lato największy brzuszek miałam ;) Teraz stawiam na legginsy z resztą ja nic innego jak legginsy i dresy nie noszę :P ew mam jedne ogrodniczki z New Yorkera kiedyś sobie fundnelam za 200 i w sumie miałam je na dupsku parę razy tylko ale pójdą w ruch na zmniejszenie dni a szelki się poluzuje plus dokupienia ze 2-3 pary ocieplanych legginsow ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę mnie też coś pieczę teraz już mniej ale w niedziele była masakra, właśnie wróciłam z apteki też kupiłam multi gyn oby pomógł ale mnie się wydaję,że ja sobie podrażniłam bielizną i mnie otarła bo założyłam właśnie w niedziele za małe już majtki (dupka rośnię:D) i wieczorem czułam pieczenie

Sylika lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    kurczę mnie też coś pieczę teraz już mniej ale w niedziele była masakra, właśnie wróciłam z apteki też kupiłam multi gyn oby pomógł ale mnie się wydaję,że ja sobie podrażniłam bielizną i mnie otarła bo założyłam właśnie w niedziele za małe już majtki (dupka rośnię:D) i wieczorem czułam pieczenie

ja dokładnie też nie wiem od czego mnie boli i piecze dziś ale kupiłam sobie też multigyn drogi w cholerę ale mam nadzieje że też pomoże , widzę dziś mamuśki narzekają na dolegliwości pochwowe masakra jakaś kisimy dupska w spodniach :P i tak to jest . Ja boje się nawet bzykać żeby coś źle nie było mój trochę taki nie zadowolony jeszcze z powodu tej infekcji to całkiem :P ale wytrzymał tyle to i to wytrzyma ale mi libido zaczęło właśnie wzrastać nawet sny mam erotyczne :D

201604075381.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq - jakie te filmy ściągasz? W sensie tytuły :) Nie powiem Ci nic na temat wyników, bo się nie znam. TSH wysokie, ale chyba dziewczyny miały tutaj wyższe i im zbijał lekarz ładnie.

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie krzywa się nie przejmuj nie pamiętam chyba Agusia miała 180 po 1h I mówiła ze jej gin powiedział ze normy teraz się zmieniłyżki do 180 i się nie przejmować ;)

A tsh w 2 trym chyba jak 3 nie przekracza to tragedii nie ma ;) hmm resztą ok nie przejmuj się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 16:41

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • monaa Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No i my placki ziemniaczane sobie pojedliśmy z dzieciakami ;)

Spodnie ciążowe drogie są ja i z Marcelem i z Nel nosiłam legginsy z Nelka głównie sukienki bo w lato największy brzuszek miałam ;) Teraz stawiam na legginsy z resztą ja nic innego jak legginsy i dresy nie noszę :P ew mam jedne ogrodniczki z New Yorkera kiedyś sobie fundnelam za 200 i w sumie miałam je na dupsku parę razy tylko ale pójdą w ruch na zmniejszenie dni a szelki się poluzuje plus dokupienia ze 2-3 pary ocieplanych legginsow ;)
    A legginsy normalne czy właśnie typowo ciążowe? Bo na allegro widziałam takie ciążowe po 15 zł.

williams1 lubi tę wiadomość

p19u0tc70smx8ddn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te ciążowe wysokie bardzo wygodne są i druga ciążę chodzę już w tych najtańszych parę kolorów mam no i ocieplane z wysokim stanem kupiłam niby nie ciążowe ale nad pępek sięgają mi teraz jeszcze jak dla mnie ok rosną z brzuszkiem i nie rozciągają się ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 16:48

monaa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Kochane nie było mnie kilka dni i nie jestem w stanie na chwile obecna was nadrobic / ale obiecuje - wieczorkiem siadę z gorącą herbatką i będę czytać :)

co u mnie??

niecierpliwa Alicce - poszła dzis do innego gina na badanie genetyczne
    wiec tak
    maluch ma 48 mm ,tętno 157 -
    widoczna kosc nosowa no i te nieszczesne nt - wynosi 0,9mm
    łozysko na scianie tylnej , żoładek ,pecherz ,nerki widoczne :)
    serduszko czterojamowe ...
    no i ......
    chyba CHŁOPIEC :)
    termin na 17.05 ... mozesz Pati zmienic - ;)
    no i tyle - uciekam do lekcji z Mała -ale póżnym wieczorem WRACAM tu i czytam !!!!
    Tęskniłam za Wami <3

xpatiiix3, Madziuśka, Sylika, OlkaBdg, monaa, mejbi, Anniusia, luna91, FeliceGatto, josephinka84, Madziaaaaa, bereda11, kkasya, Dariaaa88, klaudia1534, konwalijka, nick nieaktualny, monilia84 lubią tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok chwalę się się swoim brzuszkiem nie patrzcie na gębe :P bo blada jestem i wymięta jakaś ale co tam brzuch ważniejszy chociaż nie wiele go jest bo dupsko mam większe he he
    3ee29ebd0efd169em.jpg

5a9179736d5d0520m.jpg

xpatiiix3, monaa, mejbi, Anniusia, Madziuśka, Aniu_leczka, luna91, Diabla85, FeliceGatto, Clio_99, kw, josephinka84, Madziaaaaa, bereda11, nick nieaktualny, Dariaaa88, klaudia1534, konwalijka, nick nieaktualny, monilia84 lubią tę wiadomość

201604075381.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:

ja nie miałam żadnych objawów, ale z badań wynikało, że zapalenie. dostałam pimafucin na 6 dni i teraz mam też dopochwowo probiotyk gynomed vaginal. na kontroli ginka mówiła mi, że jest ok, ale że grzybica w ciązy się często zdarza i lubi powracać. dla ochrony serduszkować w gumie należy ;)
    ten gynomed polecała mi i ginka i farmaceutka. mam nadzieję, że już więcej mi się to nie zdarzy brrr :/

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ