Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPrzyszły mi badania
Jakaś masakratak jak się spodziewałam krzywa wyszła do **** ;/
tsh - 2,9 ;/
progesteron 19,32 wiec znów na dolnej granicy ale II trymestru więc może nie jest tak źle
Mam pytania
HCV przeciwciała Przeciwciała anty HCV niereaktywny co to znaczy ?
Glukoza
Glukoza na czczo 86,5 norma 70-99
po 1 h - 181,49 norma 160
po 2 h- 90,21 norma 140
czy ktoś miał podobne wyniki jakie jest postępowanie ? czy to oznacza cukrzycę ciążowa ? -
Carolq wrote:Przyszły mi badania
Jakaś masakratak jak się spodziewałam krzywa wyszła do **** ;/
tsh - 2,9 ;/
progesteron 19,32 wiec znów na dolnej granicy ale II trymestru więc może nie jest tak źle
Mam pytania
HCV przeciwciała Przeciwciała anty HCV niereaktywny co to znaczy ?
Glukoza
Glukoza na czczo 86,5 norma 70-99
po 1 h - 181,49 norma 160
po 2 h- 90,21 norma 140
czy ktoś miał podobne wyniki jakie jest postępowanie ? czy to oznacza cukrzycę ciążowa ?
niereaktywny to dobrze, nie maszCarolq lubi tę wiadomość
-
Cześć Kobitki:***
Dawno się nie odzywałam, ale jestem z Wami na bieżąco.
Usg prenatalne mam dopiero w czwartek i też się bardzo stresuję tymbrdziej że ostatnie usg miałam 29 września;/;/ ehh
Mnie od 2 tygodni męczą straszne wymioty codziennie z rana... mam nadzieję, że niedługo to minie bo muszę jeść podwójne śniadanka hehe
Podczytałam was trochę i też się wybrałam dziś do h&m po ciuszki ciążowe i kupiłam dwie pary spodni i bluzkę. Ceny kosmiczne, ale co poradzić
Cieszę się, że Wasze wizyty przeszły pomyślnie - oczka się cieszą jak pokazujecie zdjęcia usg swoich kruszynek:) Mam nadzieje, że po czwartkowej wizycie też będę miała czym się pochwalić
Co do brzuszka to delikatnie zaczyna się zaokrąglać, ale w porównaniu do niektórych dziewczyn mam malutki;)
Pozdrawiam:*****[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Aniołek 6 tc .... 15.02.2015 roku -
ma_lina wrote:Dzis troche lepiej u mnie. Poki co mdlosci nie mam strasznych. No i jem regularnie.
W brzuchu ciagle czuje przesuwajaca sie gliste. Ale wyzej niz macica powinna byc, wiec pewnie organy sie przesuwaja.
Chyba skocze do hm i zerkne na te spodnie.ale z tego co zobaczylam to odrazu mi do gustu wpadly
myszka2070 -
Hej dziewczyny. Ciesze się z samych dobrych wiadomości
Ostatnie dni były ciężkie i bolesne ale tęsknota jest każdego dnia.Dałam rade.
Dziś byłam ze szwagierka na mieście i ona wstąpiła na ciuchy i kupiła mi fajne czarne spodnie ciążowe z c&a mega wygodne za całe 12 zł wiec na codzień będę miała bo choć mieszczą się nadal we wszystkie swoje to strasznie mnie cisną w podbrzuszu gdzie teraz jest przecież dzidzia i lekarz mi zabronił tak się ściskac....
Do tego załamałam chyba jakaś infekcje bo strasznie piecze i swędzi a lekarza mam dopiero 9.11 sama wizytę bez usg a jestem teraz u Teściów i musze sobie jakoś poradzić doraźnie ehhh -
Ja też chyba zrobię rozeznanie w h&m bo przydałoby mi się coś nowego, brzuszka jeszcze nie mam ale już nie opłaca mi się kupować zwykłych spodni żeby je rzucić zaraz w kąt. Chociaż ceny faktycznie spore 150zł za spodnie trochę drogo, ja nigdy nie miałam na sobie spodni ciążowych bo z córką brzuszek miałam na lato i wczesną jesień więc pod koniec biegałam trochę w leginsach i tyle.
A myślałyście jak to będzie z kurtką na zimę? Bo w lutym to się chyba już nie dopniemy -
xpatiiix3 wrote:No wiec tak:
-mdłości z synem można powiedzieć że brak (3 razy może sie zdarzylo z 30min przed śniadaniem w 8tc) z córką 6-8 tc
-kawa z synem nie z córką tak
-zachcianki z synem słodycze.!!! Z córką kwaśne i fast foody w sumie też co jakiś czas
-cera i wlosy z synem pryszcze i tłuste włosy z córką piękna buzia włosów i po tydzień mogłam nie myć były grube gęste i lśniące
-zmęczenie z synem i z córką sporo energii w sumie
Co pokazuje że każda ciąża jest inna bo niektóre mają na odwrót ale dwie zupełnie inne ciąże były a teraz z trzecim mam mixa objawów i zachcianekxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Sylika wrote:mam do was pytanie dziewczyny odnośnie tego śluzu wodnistego takiego przeźroczysto-mlecznego na zmianę i nie ma żadnego zapachu ale jak jest go dużo jak mi poleci to później mnie swędzi i dziś zaczęły mnie piec wargi sromowe i zajrzałam lusterkiem no i są czerwone i zauważyłam półcentymetrowe pęknięcie boli okropnie posmarowałam sobie maścią jest niewielka ulga ale jak chodze to tylko to ocieram i pogarszam ból a wizytę mam dopiero 10 listopada i w środku nic nie boli tylko na zewnątrz ogólnie mam bardzo suchą skórę
nigdy tak nie miałam i nie wiem jak sobie poradzić czy wy bierzecie jakieś probiotyki które można w ciąży ???
-
bereda11 wrote:Sylika miala to samo niedawno i okazalo sie ze grzybica i dostalam maść pimafucin i globulki natamycyna unia i przeszlo 10 dni musialam brac...
płakać mi się chce z bólu ale poleciałam do apteki kupiłam sobie kapsułki provag od razu połknęłam i żel multi gyn zaaplikowałam sobie go dowcipnie i na zewnątrz na razie nie czuje nic zobaczymy jutro mam nadzieje że pomoże
-
Sylika wrote:ja też mam maść pimafucin ale nic mi nie pomaga i jeszcze dziś to wstrętne peknięcie
płakać mi się chce z bólu ale poleciałam do apteki kupiłam sobie kapsułki provag od razu połknęłam i żel multi gyn zaaplikowałam sobie go dowcipnie i na zewnątrz na razie nie czuje nic zobaczymy jutro mam nadzieje że pomoże
-
No i my placki ziemniaczane sobie pojedliśmy z dzieciakami
Spodnie ciążowe drogie są ja i z Marcelem i z Nel nosiłam legginsy z Nelka głównie sukienki bo w lato największy brzuszek miałamTeraz stawiam na legginsy z resztą ja nic innego jak legginsy i dresy nie noszę
ew mam jedne ogrodniczki z New Yorkera kiedyś sobie fundnelam za 200 i w sumie miałam je na dupsku parę razy tylko ale pójdą w ruch na zmniejszenie dni a szelki się poluzuje plus dokupienia ze 2-3 pary ocieplanych legginsow
Livia
Nela
Marcel
-
kurczę mnie też coś pieczę teraz już mniej ale w niedziele była masakra, właśnie wróciłam z apteki też kupiłam multi gyn oby pomógł ale mnie się wydaję,że ja sobie podrażniłam bielizną i mnie otarła bo założyłam właśnie w niedziele za małe już majtki (dupka rośnię
) i wieczorem czułam pieczenie
Sylika lubi tę wiadomość
-
Anniusia wrote:kurczę mnie też coś pieczę teraz już mniej ale w niedziele była masakra, właśnie wróciłam z apteki też kupiłam multi gyn oby pomógł ale mnie się wydaję,że ja sobie podrażniłam bielizną i mnie otarła bo założyłam właśnie w niedziele za małe już majtki (dupka rośnię
) i wieczorem czułam pieczenie
ja dokładnie też nie wiem od czego mnie boli i piecze dziś ale kupiłam sobie też multigyn drogi w cholerę ale mam nadzieje że też pomoże , widzę dziś mamuśki narzekają na dolegliwości pochwowe masakra jakaś kisimy dupska w spodniachi tak to jest . Ja boje się nawet bzykać żeby coś źle nie było mój trochę taki nie zadowolony jeszcze z powodu tej infekcji to całkiem
ale wytrzymał tyle to i to wytrzyma ale mi libido zaczęło właśnie wzrastać nawet sny mam erotyczne
-
Carolq - jakie te filmy ściągasz? W sensie tytuły
Nie powiem Ci nic na temat wyników, bo się nie znam. TSH wysokie, ale chyba dziewczyny miały tutaj wyższe i im zbijał lekarz ładnie.
Carolq lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
No właśnie krzywa się nie przejmuj nie pamiętam chyba Agusia miała 180 po 1h I mówiła ze jej gin powiedział ze normy teraz się zmieniłyżki do 180 i się nie przejmować
A tsh w 2 trym chyba jak 3 nie przekracza to tragedii nie mahmm resztą ok nie przejmuj się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 16:41
Carolq lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:No i my placki ziemniaczane sobie pojedliśmy z dzieciakami
Spodnie ciążowe drogie są ja i z Marcelem i z Nel nosiłam legginsy z Nelka głównie sukienki bo w lato największy brzuszek miałamTeraz stawiam na legginsy z resztą ja nic innego jak legginsy i dresy nie noszę
ew mam jedne ogrodniczki z New Yorkera kiedyś sobie fundnelam za 200 i w sumie miałam je na dupsku parę razy tylko ale pójdą w ruch na zmniejszenie dni a szelki się poluzuje plus dokupienia ze 2-3 pary ocieplanych legginsow
williams1 lubi tę wiadomość
-
Te ciążowe wysokie bardzo wygodne są i druga ciążę chodzę już w tych najtańszych parę kolorów mam no i ocieplane z wysokim stanem kupiłam niby nie ciążowe ale nad pępek sięgają mi teraz jeszcze jak dla mnie ok rosną z brzuszkiem i nie rozciągają się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2015, 16:48
monaa lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyWitajcie
Kochane nie było mnie kilka dni i nie jestem w stanie na chwile obecna was nadrobic / ale obiecuje - wieczorkiem siadę z gorącą herbatką i będę czytać
co u mnie??
niecierpliwa Alicce - poszła dzis do innego gina na badanie genetyczne
wiec tak
maluch ma 48 mm ,tętno 157 -
widoczna kosc nosowa no i te nieszczesne nt - wynosi 0,9mm
łozysko na scianie tylnej , żoładek ,pecherz ,nerki widoczne
serduszko czterojamowe ...
no i ......
chyba CHŁOPIEC
termin na 17.05 ... mozesz Pati zmienic -
no i tyle - uciekam do lekcji z Mała -ale póżnym wieczorem WRACAM tu i czytam !!!!
Tęskniłam za Wamixpatiiix3, Madziuśka, Sylika, OlkaBdg, monaa, mejbi, Anniusia, luna91, FeliceGatto, josephinka84, Madziaaaaa, bereda11, kkasya, Dariaaa88, klaudia1534, konwalijka, szarywrobel, monilia84 lubią tę wiadomość
-
ok chwalę się się swoim brzuszkiem nie patrzcie na gębe
bo blada jestem i wymięta jakaś ale co tam brzuch ważniejszy chociaż nie wiele go jest bo dupsko mam większe he he
xpatiiix3, monaa, mejbi, Anniusia, Madziuśka, Aniu_leczka, luna91, Diabla85, FeliceGatto, Clio_99, kw, josephinka84, Madziaaaaa, bereda11, Carolq, Dariaaa88, klaudia1534, konwalijka, szarywrobel, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Sylika wrote:ja też mam maść pimafucin ale nic mi nie pomaga i jeszcze dziś to wstrętne peknięcie
ja nie miałam żadnych objawów, ale z badań wynikało, że zapalenie. dostałam pimafucin na 6 dni i teraz mam też dopochwowo probiotyk gynomed vaginal. na kontroli ginka mówiła mi, że jest ok, ale że grzybica w ciązy się często zdarza i lubi powracać. dla ochrony serduszkować w gumie należy
ten gynomed polecała mi i ginka i farmaceutka. mam nadzieję, że już więcej mi się to nie zdarzy brrr