X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Trochę mnie nie było ale dopiero wracam do żywych. Mam za sobą bardzo ciężki czas. Oprócz tego że chorowałam niestety to z dnia na dzień dopadły mnie ogromne mdłości i wymioty. Nie mogłam nic jeść, ledwo piłam małymi łyczkami cokolwiek. Na jedzenie nie mogłam patrzeć ani myśleć nawet. Kursowałam właściwie tylko między toaletą a łóżkiem z którego prawie nie wstawałam bo nie miałam siły. Wyglądałam ogólnie jak cień człowieka. Żeby było śmieszniej byłam sama z córką przecież i ogólnie nie dawałam rady z niczym. Byłam tak osłabiona że ledwo chodziłam a dzieckiem i domem przecież jakoś się zająć trzeba. Trochę się podłamałam tym wszystkim że tak się źle czuję i nie mogę córką się zająć tak jak powinnam i całą resztą, ani posprzątać ani ugotować... Na szczęście od kilku dni nie wymiotuję i nie chcę zapeszać ani zbytnio się cieszyć ale to okropne uczucie że jest mi niedobrze od rana do wieczora chyba mija ale to się okaże.

Czytałam Was cały czas, pomijałam tylko posty o jedzeniu :P Super że takie dobre wieści każdego dnia przynosicie o maluszkach, gratuluję każdej z Was gorąco! Ja dopiero w następnym tygodniu idę na wizytę do swojego gina i wtedy powie mi kiedy dokładnie mam zrobić usg. Chciałabym już bo tak czytam o Waszych maluszkach a ja ostatnią wizytę miałam serduszkową dopiero ale muszę swoje odczekać jeszcze chociaż trochę się niecierpliwię. Płeć bardzo bym chciała poznać ale równie bardzo obawiam się pomyłki na tym etapie więc zobaczymy jak to będzie. Mam nadzieję że u Was się wszystko posprawdza i nie będzie niespodzianek :)

Miłego dnia życzę wszystkim i świetnego samopoczucia!

FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Wyczaiłam mamę trojaczków :-)Zaprosiłam zobaczymy czy do nas zajrzy:-)

Ja na razie nic dla dzidzi nie szukam, ale przyszła mi dziś poducha motherhood ta do spania i może być później do karmienia.Jezu jaka wygoda, rewelacja mega polecam.Będzie wygodne spanko i asekuracja od męża bo On jak śpi to nie czuje jak tymi gicami przebiera haha
    Też mam tą poduchę! :)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć cześć, ja was podczytuje, ale nie mam nic ciekawego do napisania :P
    Kończę robić gulasz, wyszedł pyszny, tylko jeszcze zagęścić i biorę się za placki ziemniaczane. A poza tym nic ciekawego.
    Wczoraj w nocy moje libido wynosiło milion, jak już przeszliśmy z mężem do rzeczy, to tylko mnie zakuło w podbrzuszu i po igraszkach :P też mam cały czas w głowie to łożysko przodujace i nisko, jakieś obawy mnie naszły :/

xpatiiix3, Agnieszka0812, Carolq lubią tę wiadomość

• maimama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,a ja właśnie wróciłam z h&m,gacie kupi one, faktycznie mega wygodne. Zeszłam całe centrum handlowe i tylko właśnie w tym sklepie znalazłam odzież ciążowa, nawet w c&a nic nie było

FeliceGatto, Sylika lubią tę wiadomość

• maimama Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta, mogę wpaść na obiad?Narobiłas mi smak na placki z gulaszem, mniam

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Cześć cześć, ja was podczytuje, ale nie mam nic ciekawego do napisania :P
    Kończę robić gulasz, wyszedł pyszny, tylko jeszcze zagęścić i biorę się za placki ziemniaczane. A poza tym nic ciekawego.
    Wczoraj w nocy moje libido wynosiło milion, jak już przeszliśmy z mężem do rzeczy, to tylko mnie zakuło w podbrzuszu i po igraszkach :P też mam cały czas w głowie to łożysko przodujace i nisko, jakieś obawy mnie naszły :/

Cigaretta, jak to łożysko przodujące? Teraz w tej ciąży? Na razie luz malina! Masz jeszcze kupę czasu, żeby się podniosło (albo i nie :P). A jak się nie podniesie, to tu masz link do tematu, jaki założyłam z Małgosią.

https://bellybestfriend.pl/forum/ii-trymestr/lozysko-przodujace,2362,1.html

U mnie nie skończyło się najlepiej, bo łożysko zostało na dole i do tego było centralnie przodujące, ale Margolka zdrowa, a u wielu innych lasek łożysko się podniosło :)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Cigaretta, mogę wpaść na obiad?Narobiłas mi smak na placki z gulaszem, mniam
    Zapraszam :)

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu_leczka wrote:
    Wyczaiłam mamę trojaczków :-)Zaprosiłam zobaczymy czy do nas zajrzy:-)

Nasz Ty detektywie :D

Carolq, Aniu_leczka, kkasya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Cigaretta, jak to łożysko przodujące? Teraz w tej ciąży? Na razie luz malina! Masz jeszcze kupę czasu, żeby się podniosło (albo i nie :P). A jak się nie podniesie, to tu masz link do tematu, jaki założyłam z Małgosią.

https://bellybestfriend.pl/forum/ii-trymestr/lozysko-przodujace,2362,1.html

U mnie nie skończyło się najlepiej, bo łożysko zostało na dole i do tego było centralnie przodujące, ale Margolka zdrowa, a u wielu innych lasek łożysko się podniosło :)
    Felice czytałam ten wątek właśnie :) no w tych papierach po usg genetycznym mam napisane- łożysko przodujace nisko. I właśnie szperałam i czytałam na ten temat i się zaniepokoiłam, choć to jeszcze w miarę wcześnie.

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Felice czytałam ten wątek właśnie :) no w tych papierach po usg genetycznym mam napisane- łożysko przodujace nisko. I właśnie szperałam i czytałam na ten temat i się zaniepokoiłam, choć to jeszcze w miarę wcześnie.

U mnie też jest znowu nisko, ale liczę na to, że nie będę miała aż takiego pecha, żeby znów zostało na dole :P Myślę, że martwić się możemy lekko po połówkowych, a stresować koło 30 tc ;)

Cigaretta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Mężu właśnie zrobił lazanie :) najlepsza na świecie i czekamy na obiadek :P teraz wyczytuję sposoby na poznanie płci , nie wiem czy Nam coś powiedzą w czwartek bardzo bym chciała, to bardzo dobry lekarz więc mam nadzieję że coś wyczai :) znów pobolewa mnie głowa ;/ ...
    a co do podusi właśnie też ją zamierzam sobie kupić :) i tak się nie mogę zabrać :)

Agnieszka0812, xpatiiix3, FeliceGatto, Sylika lubią tę wiadomość

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Jejku jak ja bym chciała mieć bliźniaki... pewnie nie wiem co to znaczy, moja teściowa to się modliła, żeby u nas nie było bo ona sama ma bliźniaków i mówi, ze to jest na maksa ciężka praca a trojaczki... jejku dużo siły trzeba mieć :) Ciekawe jak z brzuszkiem u potrójnej mamy, pewnie ma niezłego balonika.

A właśnie mamusie bliźniaków - pochwalcie się brzuszkami :) Czy u Was są duże czy nadal nie wyszły?

Ja mam juz dość spory brzuszek mimo tego,że dopiero 13 tydzień ale cóż:) dzieciaczki rosną w siłę:)
    wieczorem jak już będę miała możliwość to wrzucę fotki:)

xpatiiix3, luna91, Agnieszka0812, Carolq, FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

5bd5222f11.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magenta wrote:
    Ja mam juz dość spory brzuszek mimo tego,że dopiero 13 tydzień ale cóż:) dzieciaczki rosną w siłę:)
    wieczorem jak już będę miała możliwość to wrzucę fotki:)

O to super, czekam :) Zazdroszczę podwójnego szczęścia :)

Agnieszka0812, xpatiiix3, bereda11, Sylika lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice w takim razie jestem spokojniejsza;)
    Mnie też trochę boli głowa, już 3 dzień, ale za to tfu tfu.. wymioty odeszły do lamusa :P
    Mi wszyscy mówią, że będzie chłopczyk.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny ten dzisiejszy dzien dzis mnie glowa nie boli i jakos nawet humor dopisuje. Dziecko zapadlo mi w sen niedzwiedzi juz prawie 3h spi co u niego to jakis rekord. Az nie wiem co z czasem zrobic.

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja własnie sobie sciagam filmy o ciazy :)

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Miałam wczoraj wizytę i lekarka powiedziała, że moje bóle w lędźwiach są od kręgosłupa i, że prawdopodobnie będzie coraz gorzej ( że to taka przypadłość kobiet w ciąży bo zmienia im się postawa i zbytnie wyginanie się powoduje lordozę. Trzeba ćwiczyć. Najważniejsze, że z Bąbelkiem wszystko dobrze, szyjka długa do nieba i zamknięta ;)Podobno niebawem zacznę wyczuwać ruchy Małej. Mam termin na 1 maja :)
    Mi też mdłości ustąpiły, zaczęłam myśleć o normalnych posiłkach i jestem w stanie czytać Wasze wpisy o jedzeniu :)
    Piękny dziś dzień, życzę Wam miłej reszty dnia x

Agnieszka0812, Carolq, FeliceGatto, Madziuśka, mejbi, bereda11, i.am.chappie lubią tę wiadomość

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Nasz Ty detektywie :D

Ha ha im Nas więcej tym weselej:-)Możemy się poradzić i wspierać, a to jest bardzo budujące.Fajnie tu jest.

Trzymajcie kcikasy bo jutro 15:15 chwila prawdy, po moich nocnych przygodach mam trochę stracha

FeliceGatto, Carolq, luna91 lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu będzie dobrze ;) zobaczysz Malucha całego i zdrowego a takie przygody tylko świadczą o tym że jest ok i że miesza Ci w brzuszku :)

Aniu_leczka lubi tę wiadomość

• ma_lina Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis troche lepiej u mnie. Poki co mdlosci nie mam strasznych. No i jem regularnie.

W brzuchu ciagle czuje przesuwajaca sie gliste. Ale wyzej niz macica powinna byc, wiec pewnie organy sie przesuwaja.

Chyba skocze do hm i zerkne na te spodnie.

8zctp1.png
    sF2up2.png
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ