X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 06:46

Madziaaaaa lubi tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niby czemu nie można soku pomarańczowego?

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mieszkałam w Bydgoszczy to tam była piekarnia "słodka dziurka " zawsze rano były tam gorące rogaliki z czekolada, jedzenie tego to doświadczenie orgazmiczne

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • kw Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och ja już też pisałam że nie ma dnia u mnie żebym nie zjadła zielonego grejpfruta, pomarańczy oraz kilku mandarynek no i ciągle mam ochotę na wodę ciepłą z sokiem z cytryny czy limonki ;) także owoce to też moje smaki w tej ciąży ;)

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    A niby czemu nie można soku pomarańczowego?
    Można :-)

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jutra wracam do moich regularnych posiłków od 2 tyg to zaniedbalam i czuje się coraz gorzej fizycznie. :|
    Fakt jest taki ze jem pół mniej niż powinnam a to nic dobrego dla mnie ani.dziecka wiec od jutra się ogarniam :|

Myślę że organizmu można słuchać jak to są np pomarańcze barszcz czy coś w tym stylu bo już lody czy pizza codziennie to niekoniecznie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 22:09

CassieMK, FeliceGatto lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 wrote:
    Cassie kolega z pracy mi opowiadał o tej pączkarni. Podobno są mega! Może przed wizyta zdazycie? Zjesz slodkie to się maluch będzie ruszał.

Ja z grzechów to zjadlam dziś ciastko z kremem i pół paczki cebulowych Laysów i mam za te chipsy wyrzuty sumienia :p

Nie zdążymy, bo mój kończy pracę o 17:15, zanim dojedzie po mnie to będzie 18, więc na usg dotrzemy na styk :(

Ale mama do mnie przyjeżdża w piątek, to może ją namówię, żeby mi kupiła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 22:13

oar89jcgzipdaets.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaa, ja wczoraj drugi raz w niedługim czasie zjadłam domowe frytki o poźnej porze (między 21 a 22) i miałam wyrzuty sumienia, ale koleżanka powiedziała, że jak zostały w żołądku to mam się cieszyć, że organizm przyjmuje i że już nie rzygam :D a potem pomyślałam sobie, że na szczęście na co dzień raczej nie rzucam się na tego typu rzeczy, więc raz na jakiś czas nic się nie stanie... :)

oar89jcgzipdaets.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raz na jakiś czas wiadomo można ale codziennie to już trochę nie zdrowo. Ja teraz słabo jadam i tak się też czuje beznadziejnie liczę ze jak wrócę do regularnych chociaż małych posiłków to apetyt chociaż trochę mi wróci ;-)

Ja w pierwszej ciąży sobie nieźle zaszkodziłam słodycze tonami prawie jadłam i człam się strasznie słabo fizycznie a do tego uzaleznilam się od cukru dopiero dobrze rok po porodzie się ogarnęłam i rzuciłam ten nałóg. :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 22:20

w7eM.png
    ozEK.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro mam wizyte ..z tego co pamietam to Luna i chyba jeszcze ze 2 osoby ?

luna91, myszka2070 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ja jutro mam wizyte ..z tego co pamietam to Luna i chyba jeszcze ze 2 osoby ?

Luna na pewno. Nie pamiętam, kto jeszcze, ale czekam na dobre wieści z zaciśniętymi kciukami :)

Madziaaaaa, myszka2070 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 06:46

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze całe 16 dni :)

Kurde Nela wyzdrowiała to z kolei Mery dzisiaj tak strasznie kaszle aż się budzi zadusza go no iść i się powiesić toć to w kółko jedno od drugiego się zaraza chyba... dzień dwa przerwy i na zmianę chorują już ponad miesiąc.. wymiękam tydzień w przedszkolu i jutro chyba znowu nie idzie.. :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 23:14

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - przeczytałam wszystko :) Dziś tylko na chwilę, bo po pierwsze bylismy caaał dzień u teściów a po drugie musiałam trochę odsapnąć od tematu ciąż, bo mam stresa przed jutrem ( dzięki, że pamiętacie :) )

Jutro od 10 do 17 przyjmuję gości :D Jakoś się wszystkim zachciało w poniedziałek w odwiedziny.

Nie mogę spać, stresuję się.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:01

luna91 lubi tę wiadomość

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzonka na wizytach i do mojej juz coraz blizej choc jeszcze kawal czasu bo to przyszly czwartek.
    Ehh tesciowie temat rzeka ja juz nawet sie w tym temacie nie wypowiadam szkoda nerwów. Dobrze ze juz 11 bedzie S ma od środy wolne moja sister przylatuje z nowym facetem . strasznie sie ciesze i czas milej i szybciej zleci . o i jeszcze w czwartek mam isc na badania w tym glukoza po godz i 2 ... Blee. Nie slodze nawet herbaty oby to żołądek wytrzymal

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie gdzie dokladnie sprzedają takie pączki ? Szkoda , że niewiedzialam w sobote bo bylam w Kato.

Ja dziś też wizytuje i liczę , że jest zdrowa Maja w brzuszku :)

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) Trzymam kciuki za wizytujące :-) Co do teściowych to moja zaproponowała pomoc przy dziecku jak się urodzi.Powiedziała wezmę urlop i pomogę jak będzie potrzeba.Uchowaj Boże, zero prywatności, wtrącanie itd...Bronię się rękoma i nogami nawet mój M nie chce woli moją mamę.Przy niej przynajmniej luz i zero wtrącania.

Miłego dnia :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mam stresa przed 14.11 bo mam prenatalne.Jak byłam na wizycie 04 to lekarka tak z przyczaju zmierzyła nt i było 2,4.Nic by nie powiedziała jak bym nie zapytała o to.Powiedziała, że wszystko ok.Tylko to trochę dużo moim zdaniem i nie wiem czy nie było za wcześnie.Co myślicie , czy nt może wzrosnąć do soboty?Już się wkręcam, kiedy to się skończy?

relg3e5e9ky1omot.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj <3
    Miłego dnia!
    Ja leżę sobie w łóżku, teraz mam tak, że ciągle mnie mdli, jak zjem przez chwilę dobrze, a potem już cały czas niedobrze :-/

luna91 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ