X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście Wiktor urodził się tutaj jak juz sami mieszkaliśmy i tak dla mnie jest to najlepsza rzecz jaka mogła mnie pod tym względem spotkać jak tak przyjeżdżam do rodzinki ciągle złote rady a czemu tak a czemu mu słodyczy nie dajesz a czemu tak gotujesz a czemu tak słabo ubrany itp itd to mnie trafia naprawdę tutaj w UK nigdy się z tym nie spotkałam i jestem mega szczęśliwa ze wychowuje swoje dziecko jak sama uważam ze jest dobrze. Ze mama mi synka nie rozpieszcza a nie daj Boże podważa mój autorytet brrrry ;-)
    Jest widomo ciężej pod takim względem ze zero pomocy wszędzie musimy go zabierać nie ma z kim zostawić, czy nie wyjdziemy chociażby na kolacje z mężem wieczorem. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 20:19

CassieMK, bereda11, monaa lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Majóweczka78 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po genetycznych + pappa ze względu na wiek.
    Moja gin "olała"wyniki krwi , bardziej się skupiła na usg.
    Powtórzyła to co wiedziałam wcześniej że pappa to tylko statystyka :) i tego się trzymam
    Czeka mnie jeszcze jedno genetyczne po 20tc, ocena narządów i tu mam nadzieję że będzie okej.
    A na amnio wiedziałam że się nie zdecyduję, zwyczajnie się go boję. Za długo starałam się o drugą ciążę.A dziecko chore czy zdrowe i tak jest moje.
    Badania te robię bardziej po to żeby wiedzieć czy nie ma wad, a jeśli są chciałabym się przygotować do tego, może coś udałoby się wyleczyć jeszcze w ciąży lub zaraz po porodzie, no i poród odbyłby się w innym szpitalu.

Moje lenistwo mnie osłabia :((( nic mi się nie chce, robię co muszę.
    Młody znów w domu zostanie, tydzień w przedszkolu i znów kaszel... ciekawe co się z tego rozwinie :(

FeliceGatto, anka418 lubią tę wiadomość

1usai09kwwuzztpj.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    wlasnie moj P zrobil mi frytki , pysznosci..
    dawaj frytka ;)

Baronowa_83, bereda11 lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    U nas to w ogóle do podjęcia decyzji bardziej nas zmusił los, niż podjęliśmy sami... Też zawsze uważaliśmy, że młodzi powinni mieszkać osobno. Tyle, że przyszedł moment zatwierdzenia wyroku o podziale majątku i teść musiałby zapłacić swojej ex kupę kasy - dom nie remontowany od kilkunastu lat, sypiący się, na zadoopiu, ale z dużą ziemią i wyliczyli jego wartość na tyle, że masakra :/ a że była żona to pijawka, która całe życie nie pracowała tylko kombinowała, skąd wziąć kasę i że pobiera na siebie alimenty od teścia plus jeszcze alimenty na 32 (!!)-letniego syna, który ma silną depresję i jest niezdolny do pracy, to mój teść ze swojej marnej emerytury nie dałby rady jej spłacić. Żeby więc rodzinny dom, z dużym podwórkiem, z ogrodem nie poszedł pod licytację, zobowiązaliśmy się płacić co miesiąc połowę raty tego kredytu. Nasz w przyszłości miał być parter... Babcia męża to stara, fałszywa i złośliwa kobieta, ma 87 lat i cóż - zabrzmi to źle - ale liczyliśmy, że dość szybko nam się zwolni parter. Ale mieszkamy tu 3,5 roku i jakoś się nie zanosi, za późno też przyszedł nam do głowy pomysł z rozbudową, teraz nie zdążymy przed narodzinami dziecka, więc trzeba kombinować inaczej :(
    cassie a jesli chodzi o brozbudowe to nie bedzie czasem tak ze wartosc domu wzrosnie i tej PIJWCE bedziecie musieli wiecej placic???

• milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po całym dniu nic nie jedzenie oprócz dwóch pączków jem owocowa sałatkę :) wreszcie cos zdrowego ;)

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka, przed takimi rzeczami jesteśmy zabezpieczeni, teść powiedział, że nie da jej ani grosza, jeśli u notariusza nie złoży oświadczenia, że otrzymała tyle i tyle kasy i zrzeka się jakichkolwiek dalszych praw do majątkowego partycypowania w nieruchomości i płynących z niej korzyści. A brat męża jest już wydziedziczony w spisanym przez teścia testamencie. Mam nadzieję, że mamy z tymi hienami spokój raz na zawsze.

oar89jcgzipdaets.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba ze tak, bo to roznie bywa..wiadomo jak to jest w zyciu tu robisz dka siebie zeby jak najlepiej ci bylo a potem przyjdzie taka pizda i wszystko ci chce odebrac...

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie... Ale już się przez nią nadenerwowaliśmy i głęboko wierzę, że zrobiliśmy wszystko, by mieć święty spokój. Chociaż nasze polskie prawo mnie czasami przeraża :/

myszka2070 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ja tez chce frytki

Mieszkałam z babcią męża. Do tej pory na samą mysl mam drgawki:/

bereda11 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • kw Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wcinam popcorn maślany z mikrofali mmmmniam ;)

bereda11 lubi tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    A ja właśnie wcinam popcorn maślany z mikrofali mmmmniam ;)
    moj ulubiony w tatym tyg wcinalam codziennie popcorn

kw lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ja tez chce popcorn...

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    jutro kupie Baronowa to Cie zaprosze ok ? ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Zapraszam mam jeszcze jedna paczkę maślane i jedna solonego wiec dla obu wystarczy ;)

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, zauważyłam, że Ty chcesz wszystko :D

Ja wczoraj zaliczyłam fryty, bo któraś z Was wspomniała... Dziś grzecznie zjadłam kanapki z twarożkiem, ziołami i pomidorkiem ;-)

milka_89 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:01

Madziaaaaa, FeliceGatto, Owieczka29 lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo frytki, popcorn i gazowane to moje ciążowe zachcianki ;)
    Frytki staram sie omijać, popcorn jem tylko na meczu koszykówki a gazowaną mam wode zamiast fanty;)

CassieMK, kw, Negra lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same substytuty :P

A ja wyczytałam dziś o pączkarni w Katowicach, czeka się w kolejce 30-40 minut, ale dostaje się gorące, świeżo upieczone pączki, z nadzieniem typu czekolada z miętą, marcepan, chałwa z czekoladą...jak tylko to przeczytałam, to zapragnęłam, niestety mają czynne do 19, a my usg genetyczne mamy na 18:40, więc nie zdążymy podjechać po te pączki :( ale jęczę mojemu, żeby mnie tam zabrał, bo pragnę pączka (choć generalnie za pączkami nie przepadam :P) :D

FeliceGatto lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Same substytuty :P

A ja wyczytałam dziś o pączkarni w Katowicach, czeka się w kolejce 30-40 minut, ale dostaje się gorące, świeżo upieczone pączki, z nadzieniem typu czekolada z miętą, marcepan, chałwa z czekoladą...jak tylko to przeczytałam, to zapragnęłam, niestety mają czynne do 19, a my usg genetyczne mamy na 18:40, więc nie zdążymy podjechać po te pączki :( ale jęczę mojemu, żeby mnie tam zabrał, bo pragnę pączka (choć generalnie za pączkami nie przepadam :P) :D
    Ja tez paczki i mandarynki lub klementynki a czasem pomarancze i grejpfuty :) Ogolnie cytruski moge caly czas jesc.. a kiwi jak przed ciaza dzien w dzien tak teraz wcale nie jem bo mi nie podchodza...

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 06:46

CassieMK lubi tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ