X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na szczęście Wiktor urodził się tutaj jak juz sami mieszkaliśmy i tak dla mnie jest to najlepsza rzecz jaka mogła mnie pod tym względem spotkać jak tak przyjeżdżam do rodzinki ciągle złote rady a czemu tak a czemu mu słodyczy nie dajesz a czemu tak gotujesz a czemu tak słabo ubrany itp itd to mnie trafia naprawdę tutaj w UK nigdy się z tym nie spotkałam i jestem mega szczęśliwa ze wychowuje swoje dziecko jak sama uważam ze jest dobrze. Ze mama mi synka nie rozpieszcza a nie daj Boże podważa mój autorytet brrrry ;-)
    Jest widomo ciężej pod takim względem ze zero pomocy wszędzie musimy go zabierać nie ma z kim zostawić, czy nie wyjdziemy chociażby na kolacje z mężem wieczorem. ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2015, 20:19

CassieMK, bereda11, monaa lubią tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Majóweczka78 Koleżanka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po genetycznych + pappa ze względu na wiek.
    Moja gin "olała"wyniki krwi , bardziej się skupiła na usg.
    Powtórzyła to co wiedziałam wcześniej że pappa to tylko statystyka :) i tego się trzymam
    Czeka mnie jeszcze jedno genetyczne po 20tc, ocena narządów i tu mam nadzieję że będzie okej.
    A na amnio wiedziałam że się nie zdecyduję, zwyczajnie się go boję. Za długo starałam się o drugą ciążę.A dziecko chore czy zdrowe i tak jest moje.
    Badania te robię bardziej po to żeby wiedzieć czy nie ma wad, a jeśli są chciałabym się przygotować do tego, może coś udałoby się wyleczyć jeszcze w ciąży lub zaraz po porodzie, no i poród odbyłby się w innym szpitalu.

Moje lenistwo mnie osłabia :((( nic mi się nie chce, robię co muszę.
    Młody znów w domu zostanie, tydzień w przedszkolu i znów kaszel... ciekawe co się z tego rozwinie :(

FeliceGatto, anka418 lubią tę wiadomość

1usai09kwwuzztpj.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    wlasnie moj P zrobil mi frytki , pysznosci..
    dawaj frytka ;)

Baronowa_83, bereda11 lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    U nas to w ogóle do podjęcia decyzji bardziej nas zmusił los, niż podjęliśmy sami... Też zawsze uważaliśmy, że młodzi powinni mieszkać osobno. Tyle, że przyszedł moment zatwierdzenia wyroku o podziale majątku i teść musiałby zapłacić swojej ex kupę kasy - dom nie remontowany od kilkunastu lat, sypiący się, na zadoopiu, ale z dużą ziemią i wyliczyli jego wartość na tyle, że masakra :/ a że była żona to pijawka, która całe życie nie pracowała tylko kombinowała, skąd wziąć kasę i że pobiera na siebie alimenty od teścia plus jeszcze alimenty na 32 (!!)-letniego syna, który ma silną depresję i jest niezdolny do pracy, to mój teść ze swojej marnej emerytury nie dałby rady jej spłacić. Żeby więc rodzinny dom, z dużym podwórkiem, z ogrodem nie poszedł pod licytację, zobowiązaliśmy się płacić co miesiąc połowę raty tego kredytu. Nasz w przyszłości miał być parter... Babcia męża to stara, fałszywa i złośliwa kobieta, ma 87 lat i cóż - zabrzmi to źle - ale liczyliśmy, że dość szybko nam się zwolni parter. Ale mieszkamy tu 3,5 roku i jakoś się nie zanosi, za późno też przyszedł nam do głowy pomysł z rozbudową, teraz nie zdążymy przed narodzinami dziecka, więc trzeba kombinować inaczej :(
    cassie a jesli chodzi o brozbudowe to nie bedzie czasem tak ze wartosc domu wzrosnie i tej PIJWCE bedziecie musieli wiecej placic???

• milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po całym dniu nic nie jedzenie oprócz dwóch pączków jem owocowa sałatkę :) wreszcie cos zdrowego ;)

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka, przed takimi rzeczami jesteśmy zabezpieczeni, teść powiedział, że nie da jej ani grosza, jeśli u notariusza nie złoży oświadczenia, że otrzymała tyle i tyle kasy i zrzeka się jakichkolwiek dalszych praw do majątkowego partycypowania w nieruchomości i płynących z niej korzyści. A brat męża jest już wydziedziczony w spisanym przez teścia testamencie. Mam nadzieję, że mamy z tymi hienami spokój raz na zawsze.

oar89jcgzipdaets.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba ze tak, bo to roznie bywa..wiadomo jak to jest w zyciu tu robisz dka siebie zeby jak najlepiej ci bylo a potem przyjdzie taka pizda i wszystko ci chce odebrac...

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie... Ale już się przez nią nadenerwowaliśmy i głęboko wierzę, że zrobiliśmy wszystko, by mieć święty spokój. Chociaż nasze polskie prawo mnie czasami przeraża :/

myszka2070 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ja tez chce frytki

Mieszkałam z babcią męża. Do tej pory na samą mysl mam drgawki:/

bereda11 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • kw Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wcinam popcorn maślany z mikrofali mmmmniam ;)

bereda11 lubi tę wiadomość

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    A ja właśnie wcinam popcorn maślany z mikrofali mmmmniam ;)
    moj ulubiony w tatym tyg wcinalam codziennie popcorn

kw lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej, ja tez chce popcorn...

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    jutro kupie Baronowa to Cie zaprosze ok ? ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

Zapraszam mam jeszcze jedna paczkę maślane i jedna solonego wiec dla obu wystarczy ;)

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, zauważyłam, że Ty chcesz wszystko :D

Ja wczoraj zaliczyłam fryty, bo któraś z Was wspomniała... Dziś grzecznie zjadłam kanapki z twarożkiem, ziołami i pomidorkiem ;-)

milka_89 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:01

Madziaaaaa, FeliceGatto, Owieczka29 lubią tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo frytki, popcorn i gazowane to moje ciążowe zachcianki ;)
    Frytki staram sie omijać, popcorn jem tylko na meczu koszykówki a gazowaną mam wode zamiast fanty;)

CassieMK, kw, Negra lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same substytuty :P

A ja wyczytałam dziś o pączkarni w Katowicach, czeka się w kolejce 30-40 minut, ale dostaje się gorące, świeżo upieczone pączki, z nadzieniem typu czekolada z miętą, marcepan, chałwa z czekoladą...jak tylko to przeczytałam, to zapragnęłam, niestety mają czynne do 19, a my usg genetyczne mamy na 18:40, więc nie zdążymy podjechać po te pączki :( ale jęczę mojemu, żeby mnie tam zabrał, bo pragnę pączka (choć generalnie za pączkami nie przepadam :P) :D

FeliceGatto lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Same substytuty :P

A ja wyczytałam dziś o pączkarni w Katowicach, czeka się w kolejce 30-40 minut, ale dostaje się gorące, świeżo upieczone pączki, z nadzieniem typu czekolada z miętą, marcepan, chałwa z czekoladą...jak tylko to przeczytałam, to zapragnęłam, niestety mają czynne do 19, a my usg genetyczne mamy na 18:40, więc nie zdążymy podjechać po te pączki :( ale jęczę mojemu, żeby mnie tam zabrał, bo pragnę pączka (choć generalnie za pączkami nie przepadam :P) :D
    Ja tez paczki i mandarynki lub klementynki a czasem pomarancze i grejpfuty :) Ogolnie cytruski moge caly czas jesc.. a kiwi jak przed ciaza dzien w dzien tak teraz wcale nie jem bo mi nie podchodza...

• Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 06:46

CassieMK lubi tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
‹‹ 612 613 614 615 616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ