X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Ja gąbki też szybko wyrzucam... za to mam manię "zalewania" wszystkiego wrzątkiem... sztućce po myciu, zlewozmywak, gąbka po naczyniach, patelnie, wszystko przelewam wrzątkiem ;)

Patrzcie, świetny filmik znalazłam :)

https://www.facebook.com/joannaf2/videos/10207497316326815/?pnref=story
    o wzruszylam sie , biedna i bardzo dzielna...

Marietta lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    super cigaretta , ciekawe jak tu sie nie nastawiac ;-) no nie ? ha ha ha ciesze sie ze z dzidzia wszystko ok
    No nie chciał zdradzić płci, bo nie jest pewny na 100 % , ale poprosiłam żeby powiedział co mniej więcej myśli, a ja od początku miałam przeczucie na córkę :D pozatym kalendarz chiński i test z sody na to wskazują :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:17

• mejbi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Jestem, z maleństwem wszystko dobrze, wymiary dobre, puls 146 i na 60 % dziewczynka :) :) :) ale gin mówił, żeby jeszcze się nie nastawiać. Następna wizyta 22 grudnia - tyle czekać...

Najważniejsze że z dzidziusiem wszystko ok :) nie martw się, mi w ogóle nic nie powiedział na temat płci, jakoś to trzeba przeżyć ;)
    To jak? Jutro jedziesz po wózek? :)

Cigaretta lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:51

cd9bskjojgq3qzff.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta ja do 15 grudnia musze czekac :)
    a przed wizyta mam zrobic morfologie mocz i glukoze mam miec

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi mi tak samo nic :( mam nadzieje ze na wizycie 15 grudnia sie dowiem

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Dziewczyny, te dzieciate i nie dzieciate, macie mikrofalówki? Używacie? Podgrzewacie coś dzieciakom? Bo ja mam i mega mi się przydaje. Non stop podgrzewam mleko dla Gluta, słoiczki itp. No super sprawa. Ale np moja mama jęczy, że powinnam grzać w garnuszku itp. Stara data :P Jak u Was?
    Ja mam i używam, nie jakoś często ale używam. I planuję właśnie sterylizator do mikrofali.

16udgywl4g9leeec.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:59

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:49

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Nie mam mikrofali i nie czuję potrzeby posiadania.

Co do glukozy to niektore z nas maja wczesniej krzywa,zazwyczaj wtedy jesli cukier wyjdzie do kontroli. A jak wynik jest dobry to jakos po 20 tygodniu sie krzywą robi.

Niedawno jak wracalam ze sklepu sarna mi wyskoczyla, normalnie na milimetrysie skonczylo, cudem w nia nie przywalilam,ale z 80 km awaryjne hamowanie to nic milego,strasznie sie zestresowalam. Jeżdżę bez adaptera dla ciezarnych i zastanawialam sie czy go nie kupic ale musialabym przekaldac bo sie zamieniamy z mezem autami albo raz ja kieruje raz on. Moze ktoras z Was korzysta i moze podpowiedziec czy warto?
    juz kiedys byl tutaj ten temat poruszany zdania sa podzielone , ja tez sie zastanawiam nad kupnem adaptera , chyba czulabym sie bezpieczniej

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi nie wyszedl do kontrolinbede miała w 19tyg

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Jeszcze mam manię, że jak kupuję coś nowego to wrzucam do pralki zaraz, moja matka stwierdziła, że jestem chora, ale ja tam nie wiem na jakim magazynie te rzeczy leżały i czy szczury po tym nie biegały albo coś innego. Dziecku w życiu nowego bym nie ubrała, zawsze muszę do pralki wrzucić choć na szybkie pranie.

ja też planuję że wszystko dla dziecka najpierw wypiorę. nawet zabawki - tez zboczenie no.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:49

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gąbki wyrzucam, a ubrania piorę zawsze nigdy nie wiadomo kto je przymierzał poza tym są zakurzone choćby w transporcie

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) widzę że nie można robić sobie przerw od internetu bo później ciężko Was nadrobić, 40 stron jestem do tyłu. Ale może w jakimś wolnym czasie, bo wierzę że taki istnieje, uda mi się wszystko doczytać.
    Chciałabym zameldować że jestem już po usg i wszystkie parametry w normie :) Dzidzia trochę większa niż by wynikało z terminu miesiączki czy pierwszego usg ale mieści się w normie. Ma 74 mm, pięknie bijące serduszko i jest dziewczynką :) od pierwszej chwili gdy zaczęłam podejrzewać ciążę myślałam o niej jak o dziewczynce, mój mąż tak samo mimo że jak wcześniej rozmawialiśmy o dzieciach to zawsze w formie męskiej. Najważniejsze że wszystkie pomiary i wyniki są prawidłowe a płeć nawet jakby się "zmieniła" to i tak bez znaczenia :)

Anniusia, FeliceGatto, Madziaaaaa, bereda11, mejbi, Madziuśka, Marietta, konwalijka, kkasya, Carolq, Magenta, i.am.chappie, Eliana, luna91, Monikkk, pasia27 lubią tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Dzięki, musialam przegapić ta dyskuje a teraz to ciezo bedzie znalezc.
    W poprzedniej ciazy w 6 miesiacu jechalismy na Chorwacje i co miesiac lub 2x1 w miesiacu do gina 120 km w jedna strone i jakos sie obylam. Teraz niby jezdze podobnie i w dluzsza trase tez sie wybieramy wiec tez mma dylemat. Czemu te wszystkie "niezbedne" gadzety sa takie drogie...? to nie byloby dylematów :-)

Konwalijka, ja mam, polecam, do tego pracuje w ubezpieczeniach i widziałam efekty nie używania adaptera i ślepej wiary w to, że pas zsuniety nisko pod brzuch nas uchroni (a właściwie, że nie skrzywdzi dziecka - owszem, skrzywdzi). I dlatego nigdy w życiu nie wsiadłabym teraz do auta bez adaptera. Są róże modele. Najczęściej BeSafe
    http://www.smyk.com/besafe-izi-fix-adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy,p1080553099,swiat-niemowlaka-p

Czytałam o nim sporo i obejrzałam. Niestety, pas nadal jest pod brzuchem. BeSafe nie wciśnie go między nogi. Dlatego ja kupilam Tummy Shield
    http://m.sklepwiatraczek.pl/product-pol-1163-Tummy-Shield-Adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy.html
    Bo jako jedyny na naszym rynku trzyma pas dokładnie między udami. Minus - jest naprawdę drogi :/ Ale widziałam tez, ze jest na nie popyt (na używane) :)

My też jeździmy tym samym autem. I to nie jest problem. P siada na adapterze, a pasy zapinana normalnie ;) Po prostu ma poduszkę :P Ale przekładnie to nie problem. Zapinana się go tylko z tyłu za fotelem na jeden klik ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:58

helutka, konwalijka, josephinka84 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja dostanę właśnie adapter za 2 tyg :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:03

Eliana lubi tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze odnośnie książki: cięzarówką....
    obecnie nie można ich dostać w sklepach
    moja siostra przekonała kogoś na allegro żeby wycofał aukcję i kupiła dla mnie ;)

mejbi lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze.. że też ja wcześniej nie zaczęłam się rozglądać za adapterem do pasów... Cena tego drugiego mnie podłamała, a używek też jak na lekarstwo - najtańszą znalazłam za 250zł..
    Sporo. Nie wiem, czy nie zamówię sobie u Mikołaja pod choinkę ;)

‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ