X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Ja gąbki też szybko wyrzucam... za to mam manię "zalewania" wszystkiego wrzątkiem... sztućce po myciu, zlewozmywak, gąbka po naczyniach, patelnie, wszystko przelewam wrzątkiem ;)

Patrzcie, świetny filmik znalazłam :)

https://www.facebook.com/joannaf2/videos/10207497316326815/?pnref=story
    o wzruszylam sie , biedna i bardzo dzielna...

Marietta lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    super cigaretta , ciekawe jak tu sie nie nastawiac ;-) no nie ? ha ha ha ciesze sie ze z dzidzia wszystko ok
    No nie chciał zdradzić płci, bo nie jest pewny na 100 % , ale poprosiłam żeby powiedział co mniej więcej myśli, a ja od początku miałam przeczucie na córkę :D pozatym kalendarz chiński i test z sody na to wskazują :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:17

• mejbi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Jestem, z maleństwem wszystko dobrze, wymiary dobre, puls 146 i na 60 % dziewczynka :) :) :) ale gin mówił, żeby jeszcze się nie nastawiać. Następna wizyta 22 grudnia - tyle czekać...

Najważniejsze że z dzidziusiem wszystko ok :) nie martw się, mi w ogóle nic nie powiedział na temat płci, jakoś to trzeba przeżyć ;)
    To jak? Jutro jedziesz po wózek? :)

Cigaretta lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:51

cd9bskjojgq3qzff.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta ja do 15 grudnia musze czekac :)
    a przed wizyta mam zrobic morfologie mocz i glukoze mam miec

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi mi tak samo nic :( mam nadzieje ze na wizycie 15 grudnia sie dowiem

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Dziewczyny, te dzieciate i nie dzieciate, macie mikrofalówki? Używacie? Podgrzewacie coś dzieciakom? Bo ja mam i mega mi się przydaje. Non stop podgrzewam mleko dla Gluta, słoiczki itp. No super sprawa. Ale np moja mama jęczy, że powinnam grzać w garnuszku itp. Stara data :P Jak u Was?
    Ja mam i używam, nie jakoś często ale używam. I planuję właśnie sterylizator do mikrofali.

16udgywl4g9leeec.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:59

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:49

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Nie mam mikrofali i nie czuję potrzeby posiadania.

Co do glukozy to niektore z nas maja wczesniej krzywa,zazwyczaj wtedy jesli cukier wyjdzie do kontroli. A jak wynik jest dobry to jakos po 20 tygodniu sie krzywą robi.

Niedawno jak wracalam ze sklepu sarna mi wyskoczyla, normalnie na milimetrysie skonczylo, cudem w nia nie przywalilam,ale z 80 km awaryjne hamowanie to nic milego,strasznie sie zestresowalam. Jeżdżę bez adaptera dla ciezarnych i zastanawialam sie czy go nie kupic ale musialabym przekaldac bo sie zamieniamy z mezem autami albo raz ja kieruje raz on. Moze ktoras z Was korzysta i moze podpowiedziec czy warto?
    juz kiedys byl tutaj ten temat poruszany zdania sa podzielone , ja tez sie zastanawiam nad kupnem adaptera , chyba czulabym sie bezpieczniej

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi nie wyszedl do kontrolinbede miała w 19tyg

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    Jeszcze mam manię, że jak kupuję coś nowego to wrzucam do pralki zaraz, moja matka stwierdziła, że jestem chora, ale ja tam nie wiem na jakim magazynie te rzeczy leżały i czy szczury po tym nie biegały albo coś innego. Dziecku w życiu nowego bym nie ubrała, zawsze muszę do pralki wrzucić choć na szybkie pranie.

ja też planuję że wszystko dla dziecka najpierw wypiorę. nawet zabawki - tez zboczenie no.

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:49

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gąbki wyrzucam, a ubrania piorę zawsze nigdy nie wiadomo kto je przymierzał poza tym są zakurzone choćby w transporcie

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) widzę że nie można robić sobie przerw od internetu bo później ciężko Was nadrobić, 40 stron jestem do tyłu. Ale może w jakimś wolnym czasie, bo wierzę że taki istnieje, uda mi się wszystko doczytać.
    Chciałabym zameldować że jestem już po usg i wszystkie parametry w normie :) Dzidzia trochę większa niż by wynikało z terminu miesiączki czy pierwszego usg ale mieści się w normie. Ma 74 mm, pięknie bijące serduszko i jest dziewczynką :) od pierwszej chwili gdy zaczęłam podejrzewać ciążę myślałam o niej jak o dziewczynce, mój mąż tak samo mimo że jak wcześniej rozmawialiśmy o dzieciach to zawsze w formie męskiej. Najważniejsze że wszystkie pomiary i wyniki są prawidłowe a płeć nawet jakby się "zmieniła" to i tak bez znaczenia :)

Anniusia, FeliceGatto, Madziaaaaa, bereda11, mejbi, Madziuśka, Marietta, konwalijka, kkasya, Carolq, Magenta, i.am.chappie, Eliana, luna91, Monikkk, pasia27 lubią tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalijka wrote:
    Dzięki, musialam przegapić ta dyskuje a teraz to ciezo bedzie znalezc.
    W poprzedniej ciazy w 6 miesiacu jechalismy na Chorwacje i co miesiac lub 2x1 w miesiacu do gina 120 km w jedna strone i jakos sie obylam. Teraz niby jezdze podobnie i w dluzsza trase tez sie wybieramy wiec tez mma dylemat. Czemu te wszystkie "niezbedne" gadzety sa takie drogie...? to nie byloby dylematów :-)

Konwalijka, ja mam, polecam, do tego pracuje w ubezpieczeniach i widziałam efekty nie używania adaptera i ślepej wiary w to, że pas zsuniety nisko pod brzuch nas uchroni (a właściwie, że nie skrzywdzi dziecka - owszem, skrzywdzi). I dlatego nigdy w życiu nie wsiadłabym teraz do auta bez adaptera. Są róże modele. Najczęściej BeSafe
    http://www.smyk.com/besafe-izi-fix-adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy,p1080553099,swiat-niemowlaka-p

Czytałam o nim sporo i obejrzałam. Niestety, pas nadal jest pod brzuchem. BeSafe nie wciśnie go między nogi. Dlatego ja kupilam Tummy Shield
    http://m.sklepwiatraczek.pl/product-pol-1163-Tummy-Shield-Adapter-do-pasow-bezpieczenstwa-dla-kobiet-w-ciazy.html
    Bo jako jedyny na naszym rynku trzyma pas dokładnie między udami. Minus - jest naprawdę drogi :/ Ale widziałam tez, ze jest na nie popyt (na używane) :)

My też jeździmy tym samym autem. I to nie jest problem. P siada na adapterze, a pasy zapinana normalnie ;) Po prostu ma poduszkę :P Ale przekładnie to nie problem. Zapinana się go tylko z tyłu za fotelem na jeden klik ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:58

helutka, konwalijka, josephinka84 lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja dostanę właśnie adapter za 2 tyg :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:03

Eliana lubi tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a i jeszcze odnośnie książki: cięzarówką....
    obecnie nie można ich dostać w sklepach
    moja siostra przekonała kogoś na allegro żeby wycofał aukcję i kupiła dla mnie ;)

mejbi lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze.. że też ja wcześniej nie zaczęłam się rozglądać za adapterem do pasów... Cena tego drugiego mnie podłamała, a używek też jak na lekarstwo - najtańszą znalazłam za 250zł..
    Sporo. Nie wiem, czy nie zamówię sobie u Mikołaja pod choinkę ;)

‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ