X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nastawiajcie sie tak. To nie jest tak tragiczne jak sie wydaje ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też szukałam tej książki, znalazłam 4 egzemplarze na allegro i właśnie nigdzie indziej jeszcze jej nie zauważyłam.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie dzisiaj się zmotywowałam i idę na pierwsze zajęcia dla kobiet w ciazy :)
    zobaczymy jak będzie nazywają się Bodyball w ciąży, już nie mogę się doczekać :)
    może poznam jakies ciężarówki z okolicy na spacerki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 14:13

Eliana, kkasya lubią tę wiadomość

• luna91 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem! Dziękuję, że się zainteresowałyście i przepraszam, że nie dałąm znaku życia, ale byłam w Łodzi u szwagierki ciężarnej na noc i jakoś tak nie było sposobności.

Poczytałam wszystko co napisałyście. Nie dam rady odpisać każdej, ale:

Gratuluję udanych wizyt!

Mam sama prawo jazdy, ale ja się booję jeździć :( Nie mogę się przemóc.

Z mężem z nam się ponad 8 lat, poznalismy się w liceum jako dzieciaki :) Teraz bywa tak, ze wkurzamy się częściej niż kiedyś, nie jesteśmy jak papuzki nierozłączki - czasami wolimy spedzić czas osobno niż wtuleni w siebie. Ale kochamy się z każdym dniem bardziej, jakoś ta miłość wydaje mi się coraz bardziej szlachetna z każdym rokiem i z każdym doświadczeniem - przykrym lub wesołym.

Czuję puls w macicy tak glęboko w niej i czułam już od 7 tygodnia, ale jest on zgodny z rytmem bicia mojego serca więc to właśnie tetnica pewnie :) Zazdroszczę tym, które szykuja sie do ślubu :) Piekny dzień :P

Byłam w ZUS - okazało się, ze mój pracodawca za późno wysłał dokumenty i stąd opóźnienie :/

Babcia dowiedziała sie o ciąży... Przyjechała odwiedzić. Ja nie dyskutuję z babcią bo to starsza osoba, ale się nerwów najadłam. A bo ja się przemęczam, bo nie powinnam jeździć w trasy - tylko 5 minutowe spacery z psem! Mam nie unosić rąk. Zjadłam kebaba a za 10 min mówi: zrobię Ci kolację kochana (?!?!) - oj Paulinka odżywiaj się, bo teraz karmisz też dziecko, zobacz jaka jesteś chuda! :D Zadzwoniła do mojej mamy, że ja o siebie za mało dbam :/ :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 14:22

xpatiiix3, Negra lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Dziewczyny, a jak się zwymiotuje po wypiciu tej glukozy to co wtedy? Trzeba innego dnia powtórzyć badanie?

Tak :/

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - babcia pozamiatała telefonem

luna91 lubi tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    18 tydzien Oo to na kiedy masz termin ?

Jak sama sobie liczyłam termin to wychodził mi początek maja, a potem lekarz zweryfikował, że 29 kwiecień, ale już chciałam zostać w majóweczkach :))

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna olej babcie, niech sobie pogada. Ja ciągle słyszę ze muszę za dwoje jeść bo taka chuda jestem, a ja jem dla dwojga, normalnie tak jak mam ochotę.
    Zastanawiam się nad tym moim doktorkiem bo kurcze strasznie mnie wkurza z wizytami. Chodzę do niego prywatnie i raz każe mi do przychodni przychodzić a raz do szpitala. Kazał mi przyjść 12 do przychodni więc dzwonię żeby się zapisać a pani mi mówi że 12 on nie przyjmuje wrrrrrrr, będę musiała iść do szpitala do niego. Kurna muszę się prosić o wizytę, niech go szlak! Wogóle widzę że większość z was miała cytologię i HIV robione a on nawet nie wspomniał.
    Sory musiałam się wyżalić

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczynki , juz was doczytalam ,dzsiaij nawet tak duzo nie nasmarowałyście...ale u nas wieje a mi ręczny sie zepsul linka pekla moj P mi tak zalatwil i teraz sie boje ze mi wywieje to auto na inne auto...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihihi JusWik - może nie dostałaś tego skierowania na HIV, bo wyglądasz zbyt porzadnie - a my zbyt ździrowato :)) Hihihihihhi :)

Marietta, Aniu_leczka, Madziuśka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    czesc dziewczynki , juz was doczytalam ,dzsiaij nawet tak duzo nie nasmarowałyście...ale u nas wieje a mi ręczny sie zepsul linka pekla moj P mi tak zalatwil i teraz sie boje ze mi wywieje to auto na inne auto...

O ja cie! Weź może jakieś cegły czy inne obiekty podstaw pod koła :) Nie myślę, żeby wiatr był aż tak silny, ale lepiej chuchać na zimne :)

f2w3vfxm5403940g.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    O ja cie! Weź może jakieś cegły czy inne obiekty podstaw pod koła :) Nie myślę, żeby wiatr był aż tak silny, ale lepiej chuchać na zimne :)
    tak mysle zrobic...bo boje sie ,dzisiaj mialam z nim przeboje ...tylko musze glowe wysuszyc...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Hihihi JusWik - może nie dostałaś tego skierowania na HIV, bo wyglądasz zbyt porzadnie - a my zbyt ździrowato :)) Hihihihihhi :)
    hahahahahahahaha jebłam

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana masz wiadomość na priv ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Wogóle widzę że większość z was miała cytologię i HIV robione a on nawet nie wspomniał.
    Ja badań na HIV nie robiłam, tak samo jak nie robiłam grupy krwi :)
    Tyle, że mam książeczkę HDK i dlatego nie musiałam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do doktorka. Trzymać kciuki proszę do odwołania! :)

FeliceGatto, klaudia1534, mejbi, bereda11, Eliana, Aniu_leczka, kamisia88, xpatiiix3, Monikkk, JusWik, nick nieaktualny, luna91 lubią tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, te dzieciate i nie dzieciate, macie mikrofalówki? Używacie? Podgrzewacie coś dzieciakom? Bo ja mam i mega mi się przydaje. Non stop podgrzewam mleko dla Gluta, słoiczki itp. No super sprawa. Ale np moja mama jęczy, że powinnam grzać w garnuszku itp. Stara data :P Jak u Was?

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dostalam zjebke od fibekolog ze tydzien temu powinnam badania zrobic czy dziecko nie ma zespolu downa chodzilam ma mfz w szpitalu i tam nic mi nie powiedzieli ale zreszta i tak bym nie robila jestem mloda u mnie w rodzinie nikt nie ma wiec nie uwazam tego za konieczne.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Dziewczyny, te dzieciate i nie dzieciate, macie mikrofalówki? Używacie? Podgrzewacie coś dzieciakom? Bo ja mam i mega mi się przydaje. Non stop podgrzewam mleko dla Gluta, słoiczki itp. No super sprawa. Ale np moja mama jęczy, że powinnam grzać w garnuszku itp. Stara data :P Jak u Was?

ja mam mikrofale, używa jej tylko mąż, jestem przeciwniczką. dziecku będę w garnuszku podgrzewać:) ale ja mam świra na punkcie zdrowego odżywiania wiec może dlatego:)

pasia27 lubi tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, spokojnie, mikrofala to nie złooo :D nie zmienia DNA produktów, można śmiało używać. Ja średnio lubię, bo nierównomiernie podgrzewa, małe porcje trzeba wstawiać albo równo rozkładać. Ale do popcornu nadaje się najlepiej :) właśnie się zastanawiam czy od rodziców nie wydębić, bo na tym mieszkaniu nie ma, a podobno sterylizatory do mikrofali są super :)

kamisia88 lubi tę wiadomość

‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ