X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Pati pilnuj tu porządku a nie taki rozpierdziel panuje :P

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak dokształcająco dziś na e-maila dostałam zaproszenie na bezpłatną internetową szkołę rodzenie :) podrzucam linka dla chętnych :)

https://www.bebiprogram.pl/zdrowie-mamy/szkola-rodzenia?utm_source=ovufriend&utm_medium=e-mail&utm_campaign=szkolarodzenia

Eliana lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ustawiłam zdjecie swojego maluszka taki jestem duzy ;p

Carolq, Kłosia, FeliceGatto, konwalijka, xpatiiix3, bereda11 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 - moja babcia tez była Alicja :) również podoba mi się to imię, ale wahałam się jeszcze nad Anastazją (Nastusia) - tak miała na imię z kolei moja prababcia. Dla dziewczynki podobają mi się jeszcze Amelka i Laura, także zobaczymy jak to będzie.

A chłopczyk to Fabian albo Tymoteusz.

Pati - niezły stres musiałam przeżyć, maskara, ja od samego przeczytania się przestraszyłam bardzo. Ale tak jak dziewczyny piszą, amortyzację na główce miał na szczęście. Twardy chłopak.

Carolq, bereda11 lubią tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dzisiaj paczuchę z książką 'Ciężarówką przez 9 miesięcy'. Pochłaniam ją ;d

Za to jutro genetyczne i nawet stresik jest... na szczęście jedziemy już na 8.30, wiec długo nie będę musiała czekać. Mam nadzieję, że będzie widać płeć..

Imiona mamy wstępnie wybrane - będzie Kaja lub Ignaś/Szymek :)

mejbi, Carolq, xpatiiix3, Madziuśka lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Dostałam dzisiaj paczuchę z książką 'Ciężarówką przez 9 miesięcy'. Pochłaniam ją ;d

Za to jutro genetyczne i nawet stresik jest... na szczęście jedziemy już na 8.30, wiec długo nie będę musiała czekać. Mam nadzieję, że będzie widać płeć..

Imiona mamy wstępnie wybrane - będzie Kaja lub Ignaś/Szymek :)

Asmee daj znać jak ta książka :) ostatnio się nad nią zastanawiałam, napoisz co myślisz jak trochę już przeczytasz :)

Trzymam kciuki za wizytkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 11:58

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez czuje jakby taki puls na brzuszku jak reke przyloze.. ;) Jakies 5dni temu raz chyba poczulam takie jakby motylki jak ta reke troche bardziej docisnelam :) :) Ale nie moge tak robic bo moj zaraz jeczy ze go gniote i ze robie mu krzywde :) kochany tatus :)

Carolq, i.am.chappie lubią tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Nastepna wizyte mam 15 grudnia przed nia mam sie zgłosić na badanie moczu krwi i glukozy :( mam kupic w aptece 75 g. Ciekawe jak to zniosę.

Zabierz ze sobą przekrojoną cytrynę i wciśnij do glukozy zanim wypijesz :) Sprawdzałam - jest mniej mdłe do wypicia ;)

Eliana lubi tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:51

cd9bskjojgq3qzff.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Asmee daj znać jak ta książka :) ostatnio się nad nią zastanawiałam, napoisz co myślisz jak trochę już przeczytasz :)

Trzymam kciuki za wizytkę :)

Książka jest mega. Kupiłam ją w ciąży z Małgosią. Generalnie czytasz i ryczysz ze śmiechu :P

mejbi, Madziuśka lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Negra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Książka jest mega. Kupiłam ją w ciąży z Małgosią. Generalnie czytasz i ryczysz ze śmiechu :P
    Cześć dziewczyny!
    W temscie książki- również polecam "Ciężarówkę". Dostałam w pierwszej ciąży i co tydzień czytałam wpisy dotyczące tyg, w którym byłam. Fo dziś pamiętam jedną złotą radę z niej: "jak brzuch robi się tak duży, ze rajstopy zaczynają się na nim rolowac i zjeżdżać w dół, spróbuj metody 'na Supermana': najpierw załóż rajstopy, a dopiero na nie majtki" :D Bezcenna rada:)
    Przypomnialyscie mi, że muszę odzyskać książkę, bo poszła w swiat, a z chęcią przeczytam ją jeszcze raz:)

mejbi, klaudia1534, Carolq, FeliceGatto, Eliana lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helutka dziekuke za rade z ta cytryna :)
    Dariaaa88 dopiero za jakis czas pewnie w swoim tempie beda sobie rosly w zaleznosci od genow :)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hah no metoda na supermana niezła, nie wpadłabym na to :D hahaha
    skoro mówicie że fajna to chyba ja też na nią zapoluję, mam ochotę właśnie na coś takiego lajtowego a nie typowe poradniki :)

Negra lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby dali wam cytryne wcisnac mnie siksy nie daly one ci daly juz przyrzadzony roztwor i patrzyly jak pijesz i jeszcze popedzaly...

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało mi się pokonać podróż autobusem bez wymiotów. na szczęście udało mi się załatwić wszystko.

co do roztworu to ja go chyba wypije w lazience - moja koleżanka piła na korytarzu i wszystko zwróciła . wspomnę , że wokół niej było około 30 ludzi

Eliana lubi tę wiadomość

• helutka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabuszka wrote:
    Oby dali wam cytryne wcisnac mnie siksy nie daly one ci daly juz przyrzadzony roztwor i patrzyly jak pijesz i jeszcze popedzaly...
    Nikt łaski nie robi - ja robiłam krzywą cukrową w laboratorium Diagnostyka, jeszcze spytałam wcześniej, czy mogę wcisnąć cytrynę. Zero problemów.
    To trzeba wypić szybko - do 10min - a potem siedzieć na tyłku i nie łazikować nigdzie. Jeśli jakaś pielęgniara zabroni użyć cytryny, to mówicie, że na własną odpowiedzialność i niech spada na drzewo :P

• Jitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka niedawno robiła i ten roztwór sam w sobie miał smak cytrynowy. Mówiła, że nie był wcale taki zły jak te wcześniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 13:44

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak się zwymiotuje po wypiciu tej glukozy to co wtedy? Trzeba innego dnia powtórzyć badanie?

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuzynka opowiadała, że jej koleżanka z kolei właśnie zwymiotowała i musiała przyjść jeszcze raz w inny dzień.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie zamawiałaś książkę i za ile bo ja szukam empik nie ma merlin nie ma ;/

‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ