X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Dziewczyny, te dzieciate i nie dzieciate, macie mikrofalówki? Używacie? Podgrzewacie coś dzieciakom? Bo ja mam i mega mi się przydaje. Non stop podgrzewam mleko dla Gluta, słoiczki itp. No super sprawa. Ale np moja mama jęczy, że powinnam grzać w garnuszku itp. Stara data :P Jak u Was?
    Ja mikrofalówki nie mam i nie uważam żeby była mi potrzebna. Podgrzewam
    "po staremu". Za to mój kolega jest uczulony chyba na te fale co w mikrofalówkach są i jak np. coś mu podgrzeją w restauracji w mikrofalówce to od razu wie, bo ma starsze rewolucje żołądkowe i tak samo jak mu żona podgrzewała w domu. Teraz już mikrofalówki w domu nie ma, bo wywalił.

helutka lubi tę wiadomość

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    ja mam mikrofale, używa jej tylko mąż, jestem przeciwniczką. dziecku będę w garnuszku podgrzewać:) ale ja mam świra na punkcie zdrowego odżywiania wiec może dlatego:)
    niestety felice jestem tego samego zdania co anniusia , przynajmniej na dzien dzisiejszy tak mysle , sama nie podgrzewam w mikrofali chociaz ja mamy a dziecku tym bardziej nie bede...

helutka, pasia27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech....

Pati, Ty masz? Używasz?

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale do popcornu ostatnio zaczelam uzywac mikrofali bo tu w uk trudno dostac taki prawdziwy popcorn do zrobienia w garku

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja używam mikrofali :P nie jakoś nałogowo ale mam i z niej czasem korzystam ;)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietacie jak wam mowilam ze nie mam pojecia kto siedzi w srodku pod serduszkiem ? ze nie mam zadnego przeczucia ? teraz mam , jestem pewna ze to chlopczyk , skad wiem ? nie mam pojecia...

mejbi, Eliana, Aniu_leczka, Madziuśka, nick nieaktualny, luna91, pasia27 lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Dziewczyny, te dzieciate i nie dzieciate, macie mikrofalówki? Używacie? Podgrzewacie coś dzieciakom? Bo ja mam i mega mi się przydaje. Non stop podgrzewam mleko dla Gluta, słoiczki itp. No super sprawa. Ale np moja mama jęczy, że powinnam grzać w garnuszku itp. Stara data :P Jak u Was?

Ja mam, używam. Kiedyś pracowałam w restauracji, jak przychodzili rodzice z małymi dziećmi zazwyczaj przynosili ze sobą mleko albo zupki Gerberki to prosili, żeby zagrzać w mikrofali :) Ja nie mam nic przeciwko.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:51

helutka lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Hihihi JusWik - może nie dostałaś tego skierowania na HIV, bo wyglądasz zbyt porzadnie - a my zbyt ździrowato :)) Hihihihihhi :)

Ha ha tak wyglądamy, że od razu na HIV.Dobre ale się uśmiałam :-)

Tak z innej beczki czemu Wy macie tą glukozę tak wcześnie, mi powiedział dr że robi się później ?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    pamietacie jak wam mowilam ze nie mam pojecia kto siedzi w srodku pod serduszkiem ? ze nie mam zadnego przeczucia ? teraz mam , jestem pewna ze to chlopczyk , skad wiem ? nie mam pojecia...

Super, ja też wyczułam i się potwierdziło, oby tak zostało :-)

bereda11 lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem podgrzewam mleko na noc dla Tymona w butelce, dosypuję kakao i dzieciak odpływa :D Czasem gotuje kasze mannę i do niej trochę kakao też daję, najedzony i szczęśliwy :)

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam mikrofali i jakoś nikomu się nic nie dzieje, tak jak powiedziałyście do popcornu super :-)

relg3e5e9ky1omot.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice nie mam korzystam z garnuszka mama na gorze ma tylko popcorn chodzę tam robić bo nie chce mi się z talerzem zupy np latać :P ale nie uważam ze to coś złego chciałam kupić ale nie mam gdzie trzymać a po co w kartonie mam trzymać i nie używać jak będę na swoim to kupimy :) o i jeszcze robie babeczki z kubeczka :P ale swoje nie z paczki xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 18:16

Sylika, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:59

bereda11 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania na HIV... To opowiem Wam jak mnie załatwiło moje własne dziecię nienarodzone.
    Przy rutynowym badaniu przesiewowym wyszło,że wynik do poprawy ( czyli dodatni-wątpliwy). Lekarka patrzyła na mnie jak na zakażoną. Na własną rękę zrobiłam kolejne- znów to samo, wynik do poprawy.
    Prawie w głowę dostałam, bo przecież nie było opcji,żeby gdzieś to załapać...
    Ostatecznie przy szczegółowych testach wyszło,że wynik jest ujemny, a poprzednie wyszły dodatnie bo białka Beta HCG tak sfałszowały wyniki. Ale co przez 3 tygodnie się nastresowałam, tego już nie nie zmienię. Także jakby, komuś wyszły dodatnie w ciąży, to na spokojnie. Trzeba robić Wester Blotta.

No i jutro wizytka :) Mam nadzieję,że mój synek, jest nadal synkiem :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 18:33

Eliana, bereda11, Marietta, migussia, Madziuśka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wszystkich posiadaczy mikrofalówek :) W tej kultowej książce "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff kiedyś wyczytałam, że żeby zachować higienę w kuchni, jak jemy za dwoje, albo karmimy dziecko, trzeba wyparzać gąbkę do mycia naczyń w mikrofalówce, przez ileśtam sekund :) Wooow, co?

Ja z mikrofalówki korzystałam w czasach studenckich, teraz od 4 lat nie mam i nie odczuwam boleśnie jej braku. Ale jak kiedyś bym była perfekcyjną panią domu to bym chciała wyparzać gąbki w mikrofalówce, bo czasami to mi jadą taką starą zbutwiałą szmatą i muszę je szybko wyrzucać :))))

f2w3vfxm5403940g.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:51

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gąbki też szybko wyrzucam... za to mam manię "zalewania" wszystkiego wrzątkiem... sztućce po myciu, zlewozmywak, gąbka po naczyniach, patelnie, wszystko przelewam wrzątkiem ;)

Patrzcie, świetny filmik znalazłam :)

https://www.facebook.com/joannaf2/videos/10207497316326815/?pnref=story

migussia lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, z maleństwem wszystko dobrze, wymiary dobre, puls 146 i na 60 % dziewczynka :) :) :) ale gin mówił, żeby jeszcze się nie nastawiać. Następna wizyta 22 grudnia - tyle czekać...

bereda11, mejbi, Dariaaa88, FeliceGatto, Madziuśka, migussia, Marietta, Madziaaaaa, helutka, xpatiiix3, klaudia1534, JusWik, Eliana, nick nieaktualny, luna91, monilia84, nick nieaktualny, pasia27 lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super cigaretta , ciekawe jak tu sie nie nastawiac ;-) no nie ? ha ha ha ciesze sie ze z dzidzia wszystko ok

4c3tvfxmd0sml9pa.png
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ