X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Efendis Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Dziewczyny, te dzieciate i nie dzieciate, macie mikrofalówki? Używacie? Podgrzewacie coś dzieciakom? Bo ja mam i mega mi się przydaje. Non stop podgrzewam mleko dla Gluta, słoiczki itp. No super sprawa. Ale np moja mama jęczy, że powinnam grzać w garnuszku itp. Stara data :P Jak u Was?
    Ja mikrofalówki nie mam i nie uważam żeby była mi potrzebna. Podgrzewam
    "po staremu". Za to mój kolega jest uczulony chyba na te fale co w mikrofalówkach są i jak np. coś mu podgrzeją w restauracji w mikrofalówce to od razu wie, bo ma starsze rewolucje żołądkowe i tak samo jak mu żona podgrzewała w domu. Teraz już mikrofalówki w domu nie ma, bo wywalił.

helutka lubi tę wiadomość

201605071656.png
    Leonek [*] 19.01.2015 17tc
    dqpr3e5ev2z8e2v3.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    ja mam mikrofale, używa jej tylko mąż, jestem przeciwniczką. dziecku będę w garnuszku podgrzewać:) ale ja mam świra na punkcie zdrowego odżywiania wiec może dlatego:)
    niestety felice jestem tego samego zdania co anniusia , przynajmniej na dzien dzisiejszy tak mysle , sama nie podgrzewam w mikrofali chociaz ja mamy a dziecku tym bardziej nie bede...

helutka, pasia27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech....

Pati, Ty masz? Używasz?

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale do popcornu ostatnio zaczelam uzywac mikrofali bo tu w uk trudno dostac taki prawdziwy popcorn do zrobienia w garku

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja używam mikrofali :P nie jakoś nałogowo ale mam i z niej czasem korzystam ;)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamietacie jak wam mowilam ze nie mam pojecia kto siedzi w srodku pod serduszkiem ? ze nie mam zadnego przeczucia ? teraz mam , jestem pewna ze to chlopczyk , skad wiem ? nie mam pojecia...

mejbi, Eliana, Aniu_leczka, Madziuśka, Carolq, luna91, pasia27 lubią tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Dziewczyny, te dzieciate i nie dzieciate, macie mikrofalówki? Używacie? Podgrzewacie coś dzieciakom? Bo ja mam i mega mi się przydaje. Non stop podgrzewam mleko dla Gluta, słoiczki itp. No super sprawa. Ale np moja mama jęczy, że powinnam grzać w garnuszku itp. Stara data :P Jak u Was?

Ja mam, używam. Kiedyś pracowałam w restauracji, jak przychodzili rodzice z małymi dziećmi zazwyczaj przynosili ze sobą mleko albo zupki Gerberki to prosili, żeby zagrzać w mikrofali :) Ja nie mam nic przeciwko.

FeliceGatto lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:51

helutka lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Hihihi JusWik - może nie dostałaś tego skierowania na HIV, bo wyglądasz zbyt porzadnie - a my zbyt ździrowato :)) Hihihihihhi :)

Ha ha tak wyglądamy, że od razu na HIV.Dobre ale się uśmiałam :-)

Tak z innej beczki czemu Wy macie tą glukozę tak wcześnie, mi powiedział dr że robi się później ?

Carolq lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    pamietacie jak wam mowilam ze nie mam pojecia kto siedzi w srodku pod serduszkiem ? ze nie mam zadnego przeczucia ? teraz mam , jestem pewna ze to chlopczyk , skad wiem ? nie mam pojecia...

Super, ja też wyczułam i się potwierdziło, oby tak zostało :-)

bereda11 lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem podgrzewam mleko na noc dla Tymona w butelce, dosypuję kakao i dzieciak odpływa :D Czasem gotuje kasze mannę i do niej trochę kakao też daję, najedzony i szczęśliwy :)

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używam mikrofali i jakoś nikomu się nic nie dzieje, tak jak powiedziałyście do popcornu super :-)

i.am.chappie lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice nie mam korzystam z garnuszka mama na gorze ma tylko popcorn chodzę tam robić bo nie chce mi się z talerzem zupy np latać :P ale nie uważam ze to coś złego chciałam kupić ale nie mam gdzie trzymać a po co w kartonie mam trzymać i nie używać jak będę na swoim to kupimy :) o i jeszcze robie babeczki z kubeczka :P ale swoje nie z paczki xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 18:16

Sylika, Alicce lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 11:59

bereda11 lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania na HIV... To opowiem Wam jak mnie załatwiło moje własne dziecię nienarodzone.
    Przy rutynowym badaniu przesiewowym wyszło,że wynik do poprawy ( czyli dodatni-wątpliwy). Lekarka patrzyła na mnie jak na zakażoną. Na własną rękę zrobiłam kolejne- znów to samo, wynik do poprawy.
    Prawie w głowę dostałam, bo przecież nie było opcji,żeby gdzieś to załapać...
    Ostatecznie przy szczegółowych testach wyszło,że wynik jest ujemny, a poprzednie wyszły dodatnie bo białka Beta HCG tak sfałszowały wyniki. Ale co przez 3 tygodnie się nastresowałam, tego już nie nie zmienię. Także jakby, komuś wyszły dodatnie w ciąży, to na spokojnie. Trzeba robić Wester Blotta.

No i jutro wizytka :) Mam nadzieję,że mój synek, jest nadal synkiem :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 18:33

Eliana, bereda11, Marietta, migussia, Madziuśka, i.am.chappie lubią tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wszystkich posiadaczy mikrofalówek :) W tej kultowej książce "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff kiedyś wyczytałam, że żeby zachować higienę w kuchni, jak jemy za dwoje, albo karmimy dziecko, trzeba wyparzać gąbkę do mycia naczyń w mikrofalówce, przez ileśtam sekund :) Wooow, co?

Ja z mikrofalówki korzystałam w czasach studenckich, teraz od 4 lat nie mam i nie odczuwam boleśnie jej braku. Ale jak kiedyś bym była perfekcyjną panią domu to bym chciała wyparzać gąbki w mikrofalówce, bo czasami to mi jadą taką starą zbutwiałą szmatą i muszę je szybko wyrzucać :))))

f2w3vfxm5403940g.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:51

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gąbki też szybko wyrzucam... za to mam manię "zalewania" wszystkiego wrzątkiem... sztućce po myciu, zlewozmywak, gąbka po naczyniach, patelnie, wszystko przelewam wrzątkiem ;)

Patrzcie, świetny filmik znalazłam :)

https://www.facebook.com/joannaf2/videos/10207497316326815/?pnref=story

migussia lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, z maleństwem wszystko dobrze, wymiary dobre, puls 146 i na 60 % dziewczynka :) :) :) ale gin mówił, żeby jeszcze się nie nastawiać. Następna wizyta 22 grudnia - tyle czekać...

bereda11, mejbi, Dariaaa88, FeliceGatto, Madziuśka, migussia, Marietta, Madziaaaaa, helutka, xpatiiix3, klaudia1534, JusWik, Eliana, i.am.chappie, luna91, monilia84, Alicce, pasia27 lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super cigaretta , ciekawe jak tu sie nie nastawiac ;-) no nie ? ha ha ha ciesze sie ze z dzidzia wszystko ok

Cigaretta lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ