Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
FeliceGatto wrote:Dziewczyny, te dzieciate i nie dzieciate, macie mikrofalówki? Używacie? Podgrzewacie coś dzieciakom? Bo ja mam i mega mi się przydaje. Non stop podgrzewam mleko dla Gluta, słoiczki itp. No super sprawa. Ale np moja mama jęczy, że powinnam grzać w garnuszku itp. Stara data
Jak u Was?
"po staremu". Za to mój kolega jest uczulony chyba na te fale co w mikrofalówkach są i jak np. coś mu podgrzeją w restauracji w mikrofalówce to od razu wie, bo ma starsze rewolucje żołądkowe i tak samo jak mu żona podgrzewała w domu. Teraz już mikrofalówki w domu nie ma, bo wywalił.
helutka lubi tę wiadomość
-
Anniusia wrote:ja mam mikrofale, używa jej tylko mąż, jestem przeciwniczką. dziecku będę w garnuszku podgrzewać
ale ja mam świra na punkcie zdrowego odżywiania wiec może dlatego:)
helutka, pasia27 lubią tę wiadomość
-
pamietacie jak wam mowilam ze nie mam pojecia kto siedzi w srodku pod serduszkiem ? ze nie mam zadnego przeczucia ? teraz mam , jestem pewna ze to chlopczyk , skad wiem ? nie mam pojecia...
mejbi, Eliana, Aniu_leczka, Madziuśka, Carolq, luna91, pasia27 lubią tę wiadomość
-
FeliceGatto wrote:Dziewczyny, te dzieciate i nie dzieciate, macie mikrofalówki? Używacie? Podgrzewacie coś dzieciakom? Bo ja mam i mega mi się przydaje. Non stop podgrzewam mleko dla Gluta, słoiczki itp. No super sprawa. Ale np moja mama jęczy, że powinnam grzać w garnuszku itp. Stara data
Jak u Was?
Ja mam, używam. Kiedyś pracowałam w restauracji, jak przychodzili rodzice z małymi dziećmi zazwyczaj przynosili ze sobą mleko albo zupki Gerberki to prosili, żeby zagrzać w mikrofaliJa nie mam nic przeciwko.
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
Eliana wrote:Hihihi JusWik - może nie dostałaś tego skierowania na HIV, bo wyglądasz zbyt porzadnie - a my zbyt ździrowato
) Hihihihihhi
Ha ha tak wyglądamy, że od razu na HIV.Dobre ale się uśmiałam
Tak z innej beczki czemu Wy macie tą glukozę tak wcześnie, mi powiedział dr że robi się później ?Carolq lubi tę wiadomość
-
bereda11 wrote:pamietacie jak wam mowilam ze nie mam pojecia kto siedzi w srodku pod serduszkiem ? ze nie mam zadnego przeczucia ? teraz mam , jestem pewna ze to chlopczyk , skad wiem ? nie mam pojecia...
Super, ja też wyczułam i się potwierdziło, oby tak zostałobereda11 lubi tę wiadomość
-
Felice nie mam korzystam z garnuszka mama na gorze ma tylko popcorn chodzę tam robić bo nie chce mi się z talerzem zupy np latać
ale nie uważam ze to coś złego chciałam kupić ale nie mam gdzie trzymać a po co w kartonie mam trzymać i nie używać jak będę na swoim to kupimy
o i jeszcze robie babeczki z kubeczka
ale swoje nie z paczki xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 18:16
Sylika, Alicce lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Badania na HIV... To opowiem Wam jak mnie załatwiło moje własne dziecię nienarodzone.
Przy rutynowym badaniu przesiewowym wyszło,że wynik do poprawy ( czyli dodatni-wątpliwy). Lekarka patrzyła na mnie jak na zakażoną. Na własną rękę zrobiłam kolejne- znów to samo, wynik do poprawy.
Prawie w głowę dostałam, bo przecież nie było opcji,żeby gdzieś to załapać...
Ostatecznie przy szczegółowych testach wyszło,że wynik jest ujemny, a poprzednie wyszły dodatnie bo białka Beta HCG tak sfałszowały wyniki. Ale co przez 3 tygodnie się nastresowałam, tego już nie nie zmienię. Także jakby, komuś wyszły dodatnie w ciąży, to na spokojnie. Trzeba robić Wester Blotta.
No i jutro wizytkaMam nadzieję,że mój synek, jest nadal synkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 18:33
Eliana, bereda11, Marietta, migussia, Madziuśka, i.am.chappie lubią tę wiadomość
Pozdrawiam,
Ola -
Do wszystkich posiadaczy mikrofalówek
W tej kultowej książce "W oczekiwaniu na dziecko" Heidi Murkoff kiedyś wyczytałam, że żeby zachować higienę w kuchni, jak jemy za dwoje, albo karmimy dziecko, trzeba wyparzać gąbkę do mycia naczyń w mikrofalówce, przez ileśtam sekund
Wooow, co?
Ja z mikrofalówki korzystałam w czasach studenckich, teraz od 4 lat nie mam i nie odczuwam boleśnie jej braku. Ale jak kiedyś bym była perfekcyjną panią domu to bym chciała wyparzać gąbki w mikrofalówce, bo czasami to mi jadą taką starą zbutwiałą szmatą i muszę je szybko wyrzucać)))
-
Ja gąbki też szybko wyrzucam... za to mam manię "zalewania" wszystkiego wrzątkiem... sztućce po myciu, zlewozmywak, gąbka po naczyniach, patelnie, wszystko przelewam wrzątkiem
Patrzcie, świetny filmik znalazłam
https://www.facebook.com/joannaf2/videos/10207497316326815/?pnref=storymigussia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem, z maleństwem wszystko dobrze, wymiary dobre, puls 146 i na 60 % dziewczynka
ale gin mówił, żeby jeszcze się nie nastawiać. Następna wizyta 22 grudnia - tyle czekać...
bereda11, mejbi, Dariaaa88, FeliceGatto, Madziuśka, migussia, Marietta, Madziaaaaa, helutka, xpatiiix3, klaudia1534, JusWik, Eliana, i.am.chappie, luna91, monilia84, Alicce, pasia27 lubią tę wiadomość