X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:50

FeliceGatto lubi tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:03

• malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja równiez mam mikrfale i nie wyobrażam sb nie roztapiac w niej sera na kanapce

FeliceGatto, mejbi lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z tym sterylizatorem do mikro,to (powtarzam się, wiem :P) sprawdźcie 2 rzeczy: 1) czy Wam się zmieści (one są spore a mikro mają różne rozmiary) 2) czy planujecie gdzieś wyjeżdżać i czy tam będzie mikrofalówka. My jeździliśmy często i sterylizator mieliśmy taki zwykły, do kontaktu.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Najważniejsze że z dzidziusiem wszystko ok :) nie martw się, mi w ogóle nic nie powiedział na temat płci, jakoś to trzeba przeżyć ;)
    To jak? Jutro jedziesz po wózek? :)
    Nie jade, wózek już sprzedany.. muszę czekać na następną okazję albo kupimy nowy, ale jeszcze sporo czasu także nie żałuję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wróciłam po zajęciach było na prawdę fantastycznie :) zobaczymy jak z miejscami bo dziś byłam bo jakaś jedna dziewczyna była nieobecna :( mam nadzieje ze jakos tam mi się uda :) ja miałam najmniejszy brzusio :P aż mi się przykro zrobiło tu dziewczyny gadały o ruchach a ja nawet nie miałam jak się wkrecic w rozmowę , ale dałam radę :P

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy mikrofali i nie kupimy bo nie smakuje nam jedzenie z mikrofali a popcornu nie jadamy:P
    zdecydujemy się na sterylizator z funkcją podgrzewacza. Plusy:sterylizuje :) przydaje się w momencie kiedy jedzenie dla dzieci jest potrzebne w ilości hurtowej a u nas będą bliźnięta więc tak będzie:),podgrzewa jedzenie do odpowiedniej temperatury, można go zabrać ze sobą w podróż( ani teściowie ani moi rodzicie nie mają mikrofali),jest duży wybór na rynku i cenowo każdy znajdzie coś dla siebie, jest to jedno kompaktowe urządzenie a nie dwa co w przypadku małej ilości miejsca w kuchni jest istotną rzeczą, no i oszczędza czas....

5bd5222f11.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy mikrofali bo nie byla potrzeba
    Maz miał opanowane proporcje wrzątku i mineralnej zeby zrobić mleko. A wyparzalam tylko miesiac wiec nie potrzebny sterylizator.

A popcorn wole z patelni :P

A ja dzisiaj cos dziwnego poczułam. Od tygodnia chyba juz mnie kppie dzic. Chociaż reki sobie nie dam obciąć ;). No ale jakies to inne niż jelita. A dzisiaj tak jakby dziecko miało czkawkę;). Chociaż nie wiem czy juz może mieć Edit: Doczytalam ze moze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 21:30

Eliana lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny masakra partner ma jelitówke :( Oby mnie nie zaraził !

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja posiadam mikrofalówkę ale kirzystam z niej sporadycznie podgrzewam mleko na kakao , robie popcorn i czasami jakąś zupe czy zimną kawę ;) ale ogólnie nie lubie z niej podgrzewanych potraw nie mają smaku i szybko wszystko stygnie... Chociaz te babeczki w 5min z mikro wlasnej roboty sa dobre kilka razy robilam jak mialam niezapowiedzianych gosci albo s n aka na cos slodkiego:)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam adapter do pasów, który obniża pas poniżej brzucha, jeszcze nie używałam, także nie mogę się za dużo wypowiedzieć.

A co do mikrofali - od lat mamy i nie wyobrażam sobie, żeby jej nie było. Jeśli chodzi o podgrzewanie jedzenia dla dziecka, brat i siostra męża podgrzewali gerbery w mikrofali.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva - uważaj na siebie, ja to miałam na początku ciąży - masakra.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Dziewczyny masakra partner ma jelitówke :( Oby mnie nie zaraził !

Ojej, podpisuję się pod słowami Jitki, uważaj na siebie...
    Moja córka niedawno z przedszkola wróciła z jelitówką i byłam cała w strachu że ja będę następna ale nie wiem jakim cudem, ominęło mnie to. A tylko ja się nią wtedy zajmowałam i spała tej nocy ze mną w łóżku. Tobie też życzę żebyś nie złapała

P.S. podpisuję sie pod tym roztopionym serem na kanapkach :) wszyscy w domu lubią :D

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:03

josephinka84, i.am.chappie, Magenta lubią tę wiadomość

• mejbi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Nasze przyszłe mamuśki bliźniąt - znalazłam na fejsbuku, pomyślałam o Was :)
    https://www.facebook.com/primacool/videos/10153300961726245/

Ooo ja też to dzisiaj oglądałam :D

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he :P no trzeba mieć cierpliwość, trzeba :D

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filmik niezly samo przebieranie pol biedy ale karmienie i kąpanie co to będzie :P

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje :) złapał od mamy i siostry bo u nich panuje

ja uwielbiam szynke a na to ser i do mikrofali pycha !

mejbi, Carolq lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja się odzywam ostatnio coś mało mam czasu na czytanie oduczam synka od pampersa wiec trochę mam urwanie głowy dla mnie to największe wyzwanie do tej pory jeżeli chodzi o dzieci. Mam nadzieje ze do maja juz opanuje nie cierpi się przebierać i trzeba na sile i nawet parę razy kopnął mnie w brzuch wiec się wzięłam za niego już wolę majtki prac niż się silowac z nim w ciąży. ;-)

Ja mam mikrofamikrofalówke właśnie używałam do sterylizacji a teraz podgrzewam wodę na mleko dla synka czy mleko na cacao lub tak jak piszecie popcorn potraw nie ogrzewam bo jakoś nie lubię później ich smaku :|

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaa powodzenia z odpieluchowywaniem ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ