X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:50

FeliceGatto lubi tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:03

• malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja równiez mam mikrfale i nie wyobrażam sb nie roztapiac w niej sera na kanapce

FeliceGatto, mejbi lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z tym sterylizatorem do mikro,to (powtarzam się, wiem :P) sprawdźcie 2 rzeczy: 1) czy Wam się zmieści (one są spore a mikro mają różne rozmiary) 2) czy planujecie gdzieś wyjeżdżać i czy tam będzie mikrofalówka. My jeździliśmy często i sterylizator mieliśmy taki zwykły, do kontaktu.

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Najważniejsze że z dzidziusiem wszystko ok :) nie martw się, mi w ogóle nic nie powiedział na temat płci, jakoś to trzeba przeżyć ;)
    To jak? Jutro jedziesz po wózek? :)
    Nie jade, wózek już sprzedany.. muszę czekać na następną okazję albo kupimy nowy, ale jeszcze sporo czasu także nie żałuję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wróciłam po zajęciach było na prawdę fantastycznie :) zobaczymy jak z miejscami bo dziś byłam bo jakaś jedna dziewczyna była nieobecna :( mam nadzieje ze jakos tam mi się uda :) ja miałam najmniejszy brzusio :P aż mi się przykro zrobiło tu dziewczyny gadały o ruchach a ja nawet nie miałam jak się wkrecic w rozmowę , ale dałam radę :P

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy mikrofali i nie kupimy bo nie smakuje nam jedzenie z mikrofali a popcornu nie jadamy:P
    zdecydujemy się na sterylizator z funkcją podgrzewacza. Plusy:sterylizuje :) przydaje się w momencie kiedy jedzenie dla dzieci jest potrzebne w ilości hurtowej a u nas będą bliźnięta więc tak będzie:),podgrzewa jedzenie do odpowiedniej temperatury, można go zabrać ze sobą w podróż( ani teściowie ani moi rodzicie nie mają mikrofali),jest duży wybór na rynku i cenowo każdy znajdzie coś dla siebie, jest to jedno kompaktowe urządzenie a nie dwa co w przypadku małej ilości miejsca w kuchni jest istotną rzeczą, no i oszczędza czas....

5bd5222f11.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy mikrofali bo nie byla potrzeba
    Maz miał opanowane proporcje wrzątku i mineralnej zeby zrobić mleko. A wyparzalam tylko miesiac wiec nie potrzebny sterylizator.

A popcorn wole z patelni :P

A ja dzisiaj cos dziwnego poczułam. Od tygodnia chyba juz mnie kppie dzic. Chociaż reki sobie nie dam obciąć ;). No ale jakies to inne niż jelita. A dzisiaj tak jakby dziecko miało czkawkę;). Chociaż nie wiem czy juz może mieć Edit: Doczytalam ze moze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 21:30

Eliana lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny masakra partner ma jelitówke :( Oby mnie nie zaraził !

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja posiadam mikrofalówkę ale kirzystam z niej sporadycznie podgrzewam mleko na kakao , robie popcorn i czasami jakąś zupe czy zimną kawę ;) ale ogólnie nie lubie z niej podgrzewanych potraw nie mają smaku i szybko wszystko stygnie... Chociaz te babeczki w 5min z mikro wlasnej roboty sa dobre kilka razy robilam jak mialam niezapowiedzianych gosci albo s n aka na cos slodkiego:)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam adapter do pasów, który obniża pas poniżej brzucha, jeszcze nie używałam, także nie mogę się za dużo wypowiedzieć.

A co do mikrofali - od lat mamy i nie wyobrażam sobie, żeby jej nie było. Jeśli chodzi o podgrzewanie jedzenia dla dziecka, brat i siostra męża podgrzewali gerbery w mikrofali.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva - uważaj na siebie, ja to miałam na początku ciąży - masakra.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Dziewczyny masakra partner ma jelitówke :( Oby mnie nie zaraził !

Ojej, podpisuję się pod słowami Jitki, uważaj na siebie...
    Moja córka niedawno z przedszkola wróciła z jelitówką i byłam cała w strachu że ja będę następna ale nie wiem jakim cudem, ominęło mnie to. A tylko ja się nią wtedy zajmowałam i spała tej nocy ze mną w łóżku. Tobie też życzę żebyś nie złapała

P.S. podpisuję sie pod tym roztopionym serem na kanapkach :) wszyscy w domu lubią :D

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:03

josephinka84, i.am.chappie, Magenta lubią tę wiadomość

• mejbi Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Nasze przyszłe mamuśki bliźniąt - znalazłam na fejsbuku, pomyślałam o Was :)
    https://www.facebook.com/primacool/videos/10153300961726245/

Ooo ja też to dzisiaj oglądałam :D

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he :P no trzeba mieć cierpliwość, trzeba :D

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Filmik niezly samo przebieranie pol biedy ale karmienie i kąpanie co to będzie :P

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje :) złapał od mamy i siostry bo u nich panuje

ja uwielbiam szynke a na to ser i do mikrofali pycha !

mejbi, Carolq lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja się odzywam ostatnio coś mało mam czasu na czytanie oduczam synka od pampersa wiec trochę mam urwanie głowy dla mnie to największe wyzwanie do tej pory jeżeli chodzi o dzieci. Mam nadzieje ze do maja juz opanuje nie cierpi się przebierać i trzeba na sile i nawet parę razy kopnął mnie w brzuch wiec się wzięłam za niego już wolę majtki prac niż się silowac z nim w ciąży. ;-)

Ja mam mikrofamikrofalówke właśnie używałam do sterylizacji a teraz podgrzewam wodę na mleko dla synka czy mleko na cacao lub tak jak piszecie popcorn potraw nie ogrzewam bo jakoś nie lubię później ich smaku :|

bereda11 lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaa powodzenia z odpieluchowywaniem ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ