X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a doświadczone dziewczyny mam pytanie: w sumie dwa razy mi się to zdarzyło.
    leżę sobie wieczorem, głaszczę brzuch i nagle pod dłonią mi się taka kula jak manadrynka/pomarańcz pojawia. i tak sobie jest i po chwili znika.
    to może być dzieć?
    nie czuję kopniaków ani nic, tylko to i tak się zastanawiam czy to mój Wojtuś czy co?

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi - wszystkiego najlepszego, zdrowego i radosnego dzidziusia i mało uporczywych dolegliwości ciążowych :)

Alicce - gratuluje pierwszego kontaktu z dzieckiem :)

izizizi, Alicce lubią tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej madziuska ja mam tak samo :-) juz myslalam ze tylko ja taki kosmita :-)
    Jestem pewna ze to maica bo jak rano na plasko leze to wyczuwam wlasnie taka kule podluzna wielkosci dloni a reszta brzucha miekka, no i pojawia sie i znika za chwilke wiec jestem pewna ze to dzieciok tak sie tam przewraca tylko kopnac jeszcze nie ma ochoty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 10:43

Madziuśka lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 08:45

izizizi lubi tę wiadomość

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    a doświadczone dziewczyny mam pytanie: w sumie dwa razy mi się to zdarzyło.
    leżę sobie wieczorem, głaszczę brzuch i nagle pod dłonią mi się taka kula jak manadrynka/pomarańcz pojawia. i tak sobie jest i po chwili znika.
    to może być dzieć?
    nie czuję kopniaków ani nic, tylko to i tak się zastanawiam czy to mój Wojtuś czy co?
    Na jakiej wysokości?

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Hej wam długo mnie nie było:) mam pytanko wszystkie robilyscie prenatalne albo będzie robić? Jak wasze wrażenia? bać się czy nie? Ja mam jutro
    To zwykłe-niezwykłe usg, nie ma co się stresować na zapas :)
    Prenatalne nie są obowiązkowe, sporo mamusiek ich nie robi.. Wskazaniem jest wiek (od 35 r.ż. prenatalne są za darmo na nfz), albo jakieś choroby genetyczne w rodzinie, o których już wiadomo, że są.
    Ja miałam oprócz usg jeszcze test pappa :)

Powodzenia i daj znać jak po :)

• luna91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi - najlepszego z okazji urodzin! :)

Witam się ze wszystkimi! Dziewczyny zazdroszczę tym, które "coś" już czują, ja w weekend poczułam nisko, nad spojeniem łonowym jakby wibrowanie, ale to chyba nie maluszek. Teraz nic a nic nie czuję :P Bardzo wcześnie dzieciątka się do Was odzywają - zazdroszczę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 10:55

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Na jakiej wysokości?

tak w połowie między pępkiem a spojeniem łonowym - no może bliżej pępka

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka pewnie niuniek się wypycha mój też często czyje kulkę wielkości ok 3×3 czyt. Głowa ;P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi - wszystkiego dobrego z okazji urodzin!

Ale Wam fajnie, że już czujecie ruchy!:) Co niektóre nawet główkę? Niesamowite! Nie mogę się doczekać kiedy mi będzie to dane:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • olala4 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    dawno mnie nie było, tak jakoś wyszło :) najważniejsze, że same dobre wiadomości z wizyt. Moja córcia znów przeziębiona więc jest ze mną w domku -ahhh to przedszkole- ciągle coś łapie :(
    Poza tym nic nowe :) ale to chyba dobrze :)
    tematów przewinęło się tu dużoooo ciężko Was nadrobić aby być na bieżąco
    Pati gratuluję terminu ślubu - super,że już ustalone kiedy :)

dziewczyny błagam pomóżcie nie mam pojęcia co gotować na drugie danie a wczoraj nie było więc wypadałoby coś mężowi zrobić ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    U mnie przeszła burza z gradem i wichura, trzesłam portkami, na szczęście już po wszystkim :P
    Ja też czuje jakieś delikatne muskanie, ale to chyba nie ruchy szkraba, w ogóle na usg był leniwy :)

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Madziuśka pewnie niuniek się wypycha mój też często czyje kulkę wielkości ok 3×3 czyt. Głowa ;P

ale czad! co prawda tak myślałam, ale jak też tak piszecie to aż się wzruszyłam. nie czuję jego ruchów ale mogę "dotknąć". wow!!!!!!!!!!!!!!!!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta u mnie też właśnie przeszło... masakra co to było o tej porze roku :P Ale widzę, że chmury znowu nadeszły =/

olala4 - ja ostatnio robiłam tak jakby potrawkę z kurczaka, mięsko przyprawiłam i dałam do piekarnika, żeby zdrowsze było niż na oleju smażone, jak się zrobiło dałam do garnka zalałam wodą, przyprawiłam jeszcze, w zależności jaki się chce sos i do tego jakaś sałatka i ryż , bo ziemniakami się już przejadłam. Do ryżu sypałam troszkę curry, bo lubię ten smak.

Zawsze też możesz zrobić sos słodko kwaśny moja siostra ostatnio robiła kurczaka właśnie w takim sosie, pyszności. najpierw do kurczaka dodała marchewkę pora cebulkę itp, później był ten sosik, ketchup, cukier, woda ... czy jakoś tak, na necie musiałabyś sprawdzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:12

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka - ale masz fajnie, ja się codziennie dopatruje, ale nic za bardzo nie widać, nie wiem czy to dlatego, że na prenatalnym powiedziano mi, że dzidzia jest tam głęboko schowana.

Madziuśka lubi tę wiadomość

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , ja dopiero się zebrałam ostatnio zaczełam więcej spać jakaś masakra :P do 10:40 ;/ musze się troszkę ogarnąć.
    Izizizi - Najlepszego i oczywiście kopniaczków od Maluszka :)
    Powodzenia na wizytach :)
    a ja powoli zabieram się do pracy :P ale dziś znów w domku więc mogę pisać :P

• luna91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq - mi też ostatnio doskwiera senność. Czytałam, że takie zmiany mogą być spowodowane tym, że łożysko się tworzy i to zabiera duuużo siły :P

helutka, Carolq lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - na ja też więcej śpię. budzę się w nocy co prawda na siku i trochę sobie wtedy leżę. potem zasypiam i pomiędzy 9 a 10 z ledwością się zwlekam.

helutka lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj pracowity dzień - jadę na nowe mieszkanie i zobaczę co w tym chaosie (bo jesteśmy już prawie na końcówce remontu) da się posprzątać/rozpakować, więc nadrobię Was wieczorem :)

pasia27 lubi tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Carolq - mi też ostatnio doskwiera senność. Czytałam, że takie zmiany mogą być spowodowane tym, że łożysko się tworzy i to zabiera duuużo siły :P
    Madziuśka wrote:
    dziewczyny - na ja też więcej śpię. budzę się w nocy co prawda na siku i trochę sobie wtedy leżę. potem zasypiam i pomiędzy 9 a 10 z ledwością się zwlekam.
    Mam to samo. Zasnąć nie mogę do północy. Od 6 rano właściwie mogę już działać... ale jak przysnę, to przed 9 mam problem, żeby wstać.. Mega śpiączka.

‹‹ 704 705 706 707 708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ