X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wieczorami czuję zazwyczaj zmęczenie, jak się kładę to nie mogę zasnąć... a to wstanę na siku a to poprzekręcam się z boku na bok i schodzi z godzinka z zasypianiem :/ W ciągu dnia jak mnie weźmie to mogę zasnąć na stojąco... a nie chcę spać zeby w nocy być bardziej zmęczoną i tak w koło macieju :D

helutka lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zanim zniknę zapodam wam temat: KOSZ MOJŻESZA :) O co z tym chodzi? :) Ja ten wynalazek znam tylko z hipsterskich zdjęć na Instagramie, gdzie zgraniczne mamuśki ich używają, że np. są w kuchni i biorą z sobą ten kosz i dziecko tam śpi, albo idą do ogrodu i biorą kosz z sobą. Ale jak nadrabiałam jakieś 100 stron na naszym forum to czytałam że któraś z was (Marietta?) pisała że myśli o takim zamiast łóżeczka, stąd moje pytanie:

- kto miał, kto poleca?
    - do czego to służy?
    - jakie plusy jakie minusy?

Generalnie - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie :)

f2w3vfxm5403940g.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Ale zanim zniknę zapodam wam temat: KOSZ MOJŻESZA :) O co z tym chodzi? :) Ja ten wynalazek znam tylko z hipsterskich zdjęć na Instagramie, gdzie zgraniczne mamuśki ich używają, że np. są w kuchni i biorą z sobą ten kosz i dziecko tam śpi, albo idą do ogrodu i biorą kosz z sobą. Ale jak nadrabiałam jakieś 100 stron na naszym forum to czytałam że któraś z was (Marietta?) pisała że myśli o takim zamiast łóżeczka, stąd moje pytanie:

- kto miał, kto poleca?
    - do czego to służy?
    - jakie plusy jakie minusy?

Generalnie - ktokolwiek widział, ktokolwiek wie :)

Ja uważam, że to po prostu kolejny, niepotrzebny gadżet. Widzę same minusy, bo to jest takie małe, że nadaje się na kilka pierwszych miesięcy życia dziecka. Chodzi o to, żeby dziecko spało w czymś ładnym. Rzeczywiście jako łóżeczko nadaje się do przenoszenia, ale już bym wolała kupić łóżeczko turystyczne, aby dzieciaczek mógł w nim zamieszkać na dłużej :P

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana kosz Mojżesza myślę że góra do 6 msc jak małe i nie podnoszące się dziecko tak to nysle do 4msc srednio starcza moje niestety 6/7 miesiecy juz wstawaly same w lozeczkach wiec nie zainwestuje a szkoda cudeńko ;) Ciesze się ze juz końcówka remontu ;)

Gratuluję Wam poczucia pierwszych ruchów czy to pod ręką czy w brzuszku ja wczoraj czułam pierwszy raz jak mnie nóżkami i rączkami po dłoni głaskał tak wtulił się wręcz w dłoń przez brzuch cudowne ,wyłam jak bóbr <3

Lunka ja też śpiąca jakaś jestem ostatnio właśnie ;)

Madziuśka, luna91, Carolq, Eliana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamusie.
    Izizi wszystkiego najlepszego!!!
    Kurcze ja czasami coś czuje szczególnie wiczorem takie muskanie ale nie wiem czy to dzidziuś czy coś innego. Trzeba poczekać aż będzie pewność że to dzidziuś. Też już nie mogę się doczekać pierwszych ruchów...

izizizi lubi tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izzizi - wszystkiego co najlepsze sto lat ;-)

Mi się strasznie nic nie chciało masakra taki len ale się ogarnęłam jakoś trzeba ;-)

Tutaj po porodzie mówią żeby nie kapac tydzień ja po 4 dniach wykapalam a później normalnie codziennie zrobiliśmy sobie codziennie taki rytuał i mały bez problemu sypial w nocy jakoś nie mogłabym co parę dni kapac pp ulewaniu jednak trochę to brzydko pachnie a jednak chyba każdemu się lepiej śpi po kąpieli. ;-)
    Tylko zwykłego mydelka dla dzieci cały czas używamy żadnych planów czy oliatum ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 12:19

izizizi lubi tę wiadomość

w7eM.png
    ozEK.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam kosz mojzesza kupilam firmy mamas&papas za niewielkie pieniadze lekko bujany z podusia i kolderka przydatny tylko do 6msc. I glownie w nocy mialam male lozko a mlody wciaz przy cycku wisial i przy lozku stal i mogl w tym koszu spac i ja spokojnie spalam bez strachu ze go zgniote. A w ciagu dnia moglam go w nim przeniesc i wszedzie postawic ogolnie spoko.

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • malvva Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny masakra brałam prysznic a potem przyglądałam sie swoim piersią w lusterku i od spodu zauważyłam rozstępy !!!!!! Tak czerwone kreski MASAKRA nie wiedzialam ze za tak mi cycki urosly :(

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z genetycznego zmęczona jak cholera, więc tylko przekopiuję Wam to co naskrobałam na innym forum..

Wróciłam delikatnie mówiąc wkurwiona. Ba, wyszłam z tego cholernego szpitala rycząc. Wizyta prywatna 180 zł nie trwała nawet 5 min, spóźnienie godzinne.. nie widziałam nic praktycznie, tzn lekarz nie mówił co ogląda. Pooglądał sobie, podał pielęgniarce wyniki, powiedział 'wszystko ok' i do widzenia. Nie dostałam zdjęć, nie wiem z tego badania nic. Jestem kosmicznie rozczarowana ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej strasznie mi przykro, miałam tak tydzień temu, ale na nfz, prywatnie to nie do pomyślenia! <tuli>

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malva ja to samo wczoraj na pośladkach ;/ krechy takie głebokie że szok ;/

Pati dzięki przez Twoje opowieści i ja się popłakałam :P

Co do kołysek itd. ja uważam że to dość fajny sprzęt szczególnie jak ktoś ma zamiar wystawiać dziecko na dwór ja mam ogródek i na pewno na początku Mała będzie spała na zewnątrz w ciągu dnia jak nie będę miała siły iść na spacer czy coś . Moja sąsiadka tak robiła niania w łóżeczko i tyle. bardzo było z tego zadowolona. co do łóżeczek turystycznych jest większe niestety a my nie mamy zadaszonego tarasu więc wolałabym coś lekkiego do przenoszenia bo nie chcę przez całe mieszkanko targać co chwilę wózka :) więc my raczej się będziemy decydować ale zastanawiamy się nad łóżeczkiem turystycznym tylko takim do 6 miesięcy , często wyjeżdżamy na weekendy i chcemy by Małą zawsze miała swoje łóżko a nie w obcym spała. Także jesteśmy zdecydowani na taką inwestycję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 12:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee - no rzeczywiscie lekarz sie nie popisał ...
    od poczatku do niego chodzisz ? czy pierwszy raz ?
    jak to nawet nie powiedział wymiarów dziecka nt itp ?? no to nie fajnie naprawde :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba tez zdecyduje sie na to łózeczko mojzesza ... ale kupie uzywane jakies i nie drogie ... tez mi sie nie bedzie chciało targać wózka np do kuchni gdzie czasem bedzie cos trzeba ugotowac ;)
    a i na podwórko - lżej z czymś takim wyjść :)

Carolq, Sylika lubią tę wiadomość

• Asmee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się tam tylko na genetyczne. Normalnie chodzę prywatnie do lekarza, który w tym szpitalu pracuje. Babka poleciła, to zadzwoniłam i tyle.
    Wymiary tyle co usłyszałam jak dyktował pielęgniarce, ale używał przy tym skrótów. Gdybym ich nie znała, to nie wiedziałabym kompletnie nic.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee - było trzeba coś mu powiedzieć ;/ ale wiem jak to jest , bo ja też nie zdążyłam zareagować. zapytać może on ma taki system pracy ze tylko na ilość idzie. Wiem jak się czujesz, bo parę tygodni temu weszłam do gabinetu lekarka przyłożyła mi usg powiedziała ze dziecko małe i widzimy się za tydzień bez tłumaczenia ;/ tez ryczałam odrazu od wyjscia z kliniki ... także tulę ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z genetycznego powinnaś dostać przecież kartkę itd;/?? z potwierdzeniem anatomii u dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 12:51

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa to ja Ci powiem ja mam ,że tak powiem brzydko od rowa.. parę kresek głębokich normalnie u góry dupska odchodzi parę rozstępów ale nie to ze to kreski głębokie sznyty jakby ktos mi nozem pociął.. Kamil się śmieje że mi rów pękł jak się wysilałam na kiblu hahahhaa :o dobra śmiechem żartem pod tyłkiem na udach mam po Marcelu mi popękało ale już po porodzie grubo lipa ciut ze spod spodenek wystaje ale mam to gdzieś :P Na cyckach na szczęście nie widać nic ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:05

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee żartujesz chyba.? :o nic a nic i tyle zapłaciłaś.? Ja zawsze kartkę z rozpiska i zdjęcia mam do kartki przypiete

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam dopytywać, ale wyraźnie nie był zainteresowany rozmową. Ba, za drzwiami czekała kolejka ciężarówek, opóźnienie godzinne.. totalna presja czasu i masówka.
    Kartę odebrałam w 'rejestracji' i tyle co z niej wyczytałam, tyle wiem. Po prostu liczyłam, że będę miała okazję dokładnie obejrzeć malucha, czego na zwykłych wizytach nie ma.. ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq chodzi Ci o to głaskanie po dłoni.? Cudowne uczucie normalnie się tulił do dłoni <3 Normalnie do dłoni się przysunął i rączkami i nóżkami smyrał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 12:56

Carolq, i.am.chappie, pasia27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 705 706 707 708 709 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ