X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA dzisiaj bez życia jakaś jestem. Ta pogoda faktycznie trochę dobija, wieje, leje i ciemno. Troche słońca by się przydało!

Co do kosza mojżesza ja myślę że na początek to fajne rozwiązanie. Wiadomo że nie zastąpi łóżeczka ale według mnie rolą tego kosza wcale nie jest zastępowanie łóżeczka tylko takie rozwiązanie na początek. Jak mamy w domu noworodka to raz że można go mieć na oku i bez problemu się z tym koszem przemieszczać po mieszkaniu a po domu to już tym bardziej, a dwa w nocy do karmienia też fajnie :) a łóżeczko i tak stanie w każdym domu i tak :)

Zazdroszczę Wam tych ruchów Dziewczyny! Ja to chyba sobie jeszcze poczekam. Nie czuję żadnego bulgotania, łaskotania ani żadnych innych atrakcji :P

Cerę też mam tragiczną :( zawsze miałam bezproblemową, żadnej krostki itd a teraz, szkoda gadać. Ale nie łączę tego z płcią maluszka. Z córką cerę miałam super :)

Milka_89 jaki wózek kupiłaś? Ja narazie jestem pogubiona w tym temacie. Trochę mnie zaraziłyście tym Camarelo, fajne są ale ciekawa jestem innych a jakoś nie mogę ogarnąć tematu ;)

Izizizi wszystkiego najlepszego, życzę urodzinowego kopniaczka od maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 15:08

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na badaniu moczu byl oznaczony osad. Wiec nie wiem.
    Co do kosza Mojżesza to mi sie podoba ale nie mam miejsca na niego dlatego zostanę przy tradycyjnym luzeczku.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• izizizi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za zyczenia dziewczynki :-*
    cos mi sie dzis w brzuchu przewraca ale stawiam bardziej na ciasteczka niz na moje leniwe dziecko.
    Co do koszyka to tez sie nad nim zastanawiam, chociaz ja chyba i tak bede przez pierwszy miesiac/dwa spac z maluszkiem w jego pokoju, moj maz musi wstac codziennie do pracy i chcialabym zeby sie wysypial, ale w weekendy i w salonie ten koszyk to moze byc fajna sprawa.
    milka pokaz wozek :-)
    dziewczyny czy tez was tak bola sutki? moje strasznie i zrobily sie takie jakies ciemno brazowo-fioletowe :-0

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    No u mnie to samo masakra jakaś :p Ja już zamówiłam właśnie tapety do pokoju Małej :) co prawda są tak uniwersalne że będą tez fajne dla chłopca w razie gdyby się miało coś zmienić jeszcze :) teraz wybieram oświetlenie :P
    A wy zaczełyście już coś szukać , myśleć o kąciku dla Malucha :)
    Ja bede miala taki kacik dla maluszka poczatkowo w sypialni :) tak uzgodnilismy ze bedzie lepiej i wygodniej i dla nas i da dzidzi :) a potem bedzie sie myslalo czy pozbyc sie garderoby czy silowni z domu...

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde odebralam cytologię. Mam stan zapalny:/ i opis b2:/
    I czekam w mega kolejce do lekarza :/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baronowa ;/ nie za fajnie mam nadzieje ze cos Ci szybko przepisze i bedzie dobrze :/

• helutka Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Asmee, Twoje genetyczne to jakiś żart. Jeśli to nie jest Twój prowadzący, to miał obowiązek dać Ci wszystko na kartce. Jeśli to prowadzący, to ja bym do takiego (uwaga nluzg) chuja nie chodziła. Wróć tam i zarządzaj wypisu z badania, albo wyślij z awantura męża. Przecież to śmiech na sali.
    Popieram i podpisuję się ręcami i nogami ;)
    Nie zapłaciłabym za badania przy takim potraktowaniu, nawet gdybym miała czekać w rejestracji aż szanowny pan doktor się pojawi i coś wytłumaczy. Chociaż pewnie zażyczyłabym sobie dyrekcję placówki :P
    Poszłabym tam drugi raz na Twoim miejscu Asmee - najlepiej z mężem. Zrobić dym. Niech się tłumaczą. A jeśli będzie zero zrozumienia - to skargę na placówkę oficjalną wysmaruj.
    Ja dostałam 3 strony A4 opisu badań + zdjęcia. Całe badanie dr mówił co robi i co jest. Niepojęte, że Ciebie tak spławili :(

Co do kosza dla dziecka to poza ładnym wyglądem chyba on na niewiele się przyda :P Ja kupiłam okazyjnie kołyskę -coś takiego: http://darland.com.pl/img/kol/kol_wym.jpg
    Wydałam stówkę, a posłuży mi dłuższy czas :) Zawsze będę mogła przemieszczać ją po domu :) Poszukajcie na olx.pl, było ich sporo swojego czasu :)

Ja mam jutro wizytę - ciekawa jestem, czy dziecko ujawni się z płcią, czy będę czekać jeszcze...?

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale odebralam pappe i ryzyko jeszcze spadlo.

Negra, FeliceGatto, Eliana lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Kurde odebralam cytologię. Mam stan zapalny:/ i opis b2:/
    I czekam w mega kolejce do lekarza :/
    Moze powtorz badanie, mi tez raz wyszedl stan zapalny stopien 3!, powtorzylam okazalo sie ze zle pobrana cytologia i kolejne wyszlo juz ok. trzymam kciuki

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • Negra Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- z kąpaniem dziecka co drugi dzień chodzi o to, żeby zbyt często nie naruszać naturalnej bariery ochronnej, którą posiada skóra noworodka. To wiedzialam od położnych. Przyznam natomiast, że nie słyszałam nigdy tego, co napisała Pati o nie kąpaniu do momentu odpadniecia kikuta pepowiny, ale poszperalam trochę i faktycznie- to prawda. Syn był wykąpany w szpitalu, pod kranem, bo zakładam, że nie wszyscy mają pojęcie, jak bardzo maz płodowa jest istotna do ochrony skóry noworodka. Teraz w szpitalu zaznaczę jeszcze przed porodem, że sobie nie życzę tego.
    W necie praktycznie w każdym artykule jest to napisane, wystarczy poszukać:

http://dziecisawazne.pl/kapiel-dziecka/

Naskórek noworodka jest cieńszy i delikatniejszy, niż nasza skóra, dlatego nie można porównywać codziennej kąpieli naszej i tak samo traktować maleństwo. Co innego w okresie letnim- kiedy maluch się spoci (żadna nie chce doprowadzić do potowek) lub gdy zarobi się 'po szyje'- w takich sytuacjach nikt nie będzie czekał dni z kąpielą :D To raczej oczywiste. Sytuacja zmienia się też po roku, gdy dziecko zaczyna chodzić, odwiedza piaskownice itd
    Kąpanie co 2 dzień dotyczy noworodków.

Marietta lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oczywiscie łózeczko bede miała :) to podstawa wg mnie
    ale sypialnia dziecka i nasza na górze ,a na dole kuchnia , wiec mysle ze ten kosz byłby dobrym rozwiazaniem w trakcie np gotowania obiadu czy sprzątania na dole ,bo przeciez nie poloze malucha na sofie i bede sprzatac np łazienkę ,a z kosza mi nie wypadnie ... wózek w sumie by mi to zastąpił ,ale z kolei nie usmiecha mi sie latem targac tego wózka po domu - bo to bedzie okres letni wiec wózek sie przyda na dworze ... tak to sobie rozkminiłam nie wiem czy dobrze dumam -ale jak popatrzyłam na te ceny na allegro uzywanych koszy to są nawet zadawalające ;)

asme - tez bym tego tak nie zostawiła ... poszłabym i bym im chociaz troche wstydu zrobiła / a najlepiej przy pacjentkach . nie pojmuje - u mnie gin na kazdym usg wszystko mówi mierzy itp a juz o genetycznym nie wspomnę - to jest jego powinnosć i powinien ci wszystko dokładnie powiedzieć a nie potraktować jak zwykła bułkę w piekarni . o!

• OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    My juz po wizycie. Mały ma 8,1 cm i w dalszym ciągu wygląda na chłopca. Nic nie budzi zastrzeżeń. Lekarka dokładnie nam wszystko pokazała, mąż stał jak zaczarowany bo pierwszy raz widział malucha na USG.

luna91, Negra, Dariaaa88, izizizi, Carolq, josephinka84, helutka, Marietta, bereda11, FeliceGatto, i.am.chappie, kamisia88, pasia27, kkasya, Madziaaaaa, monaa, Madziuśka, Eliana lubią tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra ja nie mowilam ze nie kapac tylko ze ja nie kapalam. Nie kapalam w sensie nie kladlam do wanny z wodą ale myłam na ręczniku na przewijaku caluśkie ciałko szmatka i woda i mydelkiem bo dla mnie kąpiel równa się z wsadzeniem dziecka do wanny i wymoczeniem :P Nel była 9 dni w szpitalu temu na 10dobe myta dopiero a Mery 3 ale też mówili żeby nawet do tygodnia nie kąpać a wykąpać na 6 dobę akurat tak wyszło że wtedy też odpadł kikut mu także po prostu tak wyszło po drugie był luty u mnie w domu juz nie raz pisałam jaka temp jest i nie mam nawet jak codziennie ich kąpać bo dzieci to nie morsy :P No i uważam że nie powinno się tego kikutka jednak moczyć jak odmoknie moze zacząć się jączyć tam.. blee wcześniej tylko miska z wodą szmatka i mydło :) ale jak dziecku się nie uleje to tylko dupka szyjka buzia w pajaca i lulu było ;)

U mnie w szpitalu nie kapią dzieci zeszli z tego parę lat temu już :P aaa i Nelke dosyć długo jak kota pod kranem myłam :P No ale takie 2 kg w dłoni ja jej zebra obejmowałam dłonią także pewnie ja trzymałam cały tułów był wielkości mojej dłoni hmm ze 3-4 msc tak kapalam ja póki w ręku się jako tako mieściła :) potem już wanna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 18:37

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiecie czy moge tantum rosa użyć?

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka gratuluję dobrych wieści ;)

OlkaBdg lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś wrzucała tu artykuł kiedyś ze można :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c561977ed29b.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/54f215acf396.jpg
    Mój już widoczny brzuchol, z dnia na dzień coraz większy :)

bereda11, FeliceGatto, xpatiiix3, i.am.chappie, helutka, OlkaBdg, Negra, bimba, klaudia1534, JusWik, pasia27, luna91, kkasya, monaa, Eliana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JusWik wrote:
    Dziewczyny nie wiecie czy moge tantum rosa użyć?
    W mojej gazecie dla mam piszą, ze można :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 18:42

JusWik lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaBdg u mnie dokładnie tyle samo wczoraj 8.1 cm :) A partner tez pierwszy raz widział malucha i usmiech od ucha do ucha. Niestety ja płci nie znam :(

OlkaBdg, pasia27 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta sliczny brzuszek ;) mam podobny ;p najwiekszy jest wieczorem

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
‹‹ 707 708 709 710 711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ