Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
xpatiiix3 wrote:Negra ja nie mowilam ze nie kapac tylko ze ja nie kapalam. Nie kapalam w sensie nie kladlam do wanny z wodą ale myłam na ręczniku na przewijaku caluśkie ciałko szmatka i woda i mydelkiem bo dla mnie kąpiel równa się z wsadzeniem dziecka do wanny i wymoczeniem
Nel była 9 dni w szpitalu temu na 10dobe myta dopiero a Mery 3 ale też mówili żeby nawet do tygodnia nie kąpać a wykąpać na 6 dobę akurat tak wyszło że wtedy też odpadł kikut mu także po prostu tak wyszło po drugie był luty u mnie w domu juz nie raz pisałam jaka temp jest i nie mam nawet jak codziennie ich kąpać bo dzieci to nie morsy
No i uważam że nie powinno się tego kikutka jednak moczyć jak odmoknie moze zacząć się jączyć tam.. blee wcześniej tylko miska z wodą szmatka i mydło
ale jak dziecku się nie uleje to tylko dupka szyjka buzia w pajaca i lulu było
U mnie w szpitalu nie kapią dzieci zeszli z tego parę lat temu jużaaa i Nelke dosyć długo jak kota pod kranem myłam
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy też po wizycie
zadowoleni i tacy uchachani, że szok! Dzidzi tak skakało, że chyba mały Małysz rośnie, bo się nóżkami śmiesznie odbijał
Wszystko ok, przyspieszył o kilka dni, ale to same wiecie jak jestraz w tą, raz we wtą
Zamieszczam fociszę szkraba, chociaż nie wiemy kto siedzi, oboje po badaniu stwierdziliśmy, że synek, taka intuicja, okaże się w styczniu na tym połówkowym
http://zapisz.net/images/222__20151118_112500.jpg
fajnie iść tak z tatusiem, niesamowite emocje!!!Negra, bereda11, Marietta, FeliceGatto, xpatiiix3, pasia27, mejbi, Eliana lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. Wydawało mi się,że to moje dziecie powinno być troszkę większe,ale trzeba pewnie też brać pod uwagę błędy pomiaru, bo niestety fotki wyszły tragicznie.
Cigaretta, piękny brzuszek. U mnie też już balon jest, nawet widoczny pod luźnym sweterkiem.
Malvva, u mnie płeć ocenił lekarz podczas genetycznego w 12t2d, a dziś wstępnie potwierdziła lekarka. Powiedziała,że nie mam się jeszcze nastawiać,ale wygląda na chłopca.
Pozdrawiam,
Ola -
Witam
.
Chciałabym dopisać się do grupy. Termin porodu mam ustalony na 10 maja 2016. Prawdopodobnie będzie to dziewczynka, wybraliśmy imię Mia.
Pozdrowienia i życzę wszystkim spokojnej ciąży.
i.am.chappie, bereda11, OlkaBdg, Marietta, FeliceGatto, xpatiiix3, Kłosia, pasia27, mejbi, luna91, izizizi, Eliana lubią tę wiadomość
Gro -
nick nieaktualny
-
Cigaretta wrote:Gratuluję udanych wizyt! :*
Dziś zakupiłam na ciuchach 3 pary spodni ciążowych z h&m jak noweczarne jeansy i 2 pary leginsow dałam za wszystko 50 zł
Super, ja też poluję na spodnie ciążowe, nie dam za gacie, w których pochodzę pół roku 150 złOstatnio kupiłam super rurki jeansowe ciążowe Dorothy Perkins chyba za 20 zł
Negra, pasia27, mejbi lubią tę wiadomość
-
Cigaretta wrote:Dziś zakupiłam na ciuchach 3 pary spodni ciążowych z h&m jak nowe
czarne jeansy i 2 pary leginsow dałam za wszystko 50 zł
Tak zadowolona, jak wczoraj nie wracam nawet z zakupów w Zarze!
pasia27, luna91 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny- mam pytanie, może macie wiedzę odnośnie wady wzroku, a porodzie. Jest tu taki wątek, ale niewiele wnosi...
Mam problem z jednym okiem, po urodzeniu wsadzono mnie do inkubatora bez maski na oczy, spaliło mi częściowo soczewkę w jednym oku, przez co jestem praktycznie jednooczna, widze tylko mniej więcej kolory i ruch. Teraz w ciąży znacznie pogorszył mi się wzrok w prawym oku, które do tej pory było idealne, teraz zrobiło się "plusowe". Jest ryzyko przy porodzie naturalnym jeśli mam wadę wzroku polegającą na uszkodzonej soczewce (podobne do zaćmy).??Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 19:27
-
Hej, hej Gro
Wiecie co, jak człowiek ma doła, albo kiepski humor, to wejdzie na majóweczki, poczyta o wizytach, popatrzy na brzuchy, na bąbelki i od razu mu się robi lepiej
Gratuluję udanych wizyt MamuśkiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 19:27
Gro lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyNegra wrote:TO ja też się pochwale- wczoraj byłam z bratem na ciuchach, bo w pt ma przebieraną imprezę- będzie hipisem i pojechaliśmy poszukać mu jeansowych dzwonów. I tak chodzę, szukam, patrzę a tam czarne rurki h&m mama. Patrzę na cennik: 5,99zł. Dzwony też kupiliśmy w męskim rozmiarze
Tak zadowolona, jak wczoraj nie wracam nawet z zakupów w Zarze!
to i tak lepsze niż 150..
z leginsów też jestem mega zadowolona też z h&m.
Negra lubi tę wiadomość
-
Negra wrote:Ale ja rozumiem:) Dla mnie kąpiel to też moczenie dziecka w wanience. Co innego przecieranie dziecka, a co innego kąpiel. Po każdej kupie przecierałam pupę wacikiami z wodą lub nawilżanymi chusteczkami, kilka razy dziennie buzię i rączki, wieczorem delikatnie ciałko, ale mocznie całego dziecka co 2 dni. Oczywiście każda robi, jak uważa- napisałam tylko, jak mi polecaly położne i jak było u nas.
A Ty wiesz ze ja nie wiem jakim cudem źle przeczytałam Twój post potem doczytałam i myślę o matulu co ja gadamhehehe ja jakaś rozkojarzona urywki chyba tu krzyk tam krzyk
tu zostaw ja ejj nie gryź jego
hahahha i takie moje czytanie
Sam początek to tak jak mówię jakos co drugi 3 dzień jak w piecu palone jak nie przecieranie na speedzie
Bosz Patii wyluzuj o co Ci kobieto chodzi..?! :o
Dobra już ok hahaha brawo ja
Najpierw zrozumiałam urywkiem jakoś ze to bzdura ze nie kapac kiedy jeszcze kikut a potem doczytałam dopiero ze doczytywalas ze to prawdaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 19:37
Negra lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyMarietta, jeśli masz swoją okulistkę, idź i porozmawiaj. Niestety poród naturalny niesie za sobą duże ryzyko i powikłania dla narządu wzroku. Mam trochę inną sytuację, bo bardzo mocną wadę wzroku (duże minusy) i niewielkie ubytki w polu widzenia. Idę na dokładne badanie w styczniu, ale moja lekarka powiedziała, że na wszelki wypadek woli "zwolnić" mnie z porodu sn, bo ryzyko istnieje. W Twoim przypadku może powiedzieć to samo, lub zaproponować skrócenie drugiej fazy porodu, co sprowadza się do użycia kleszczy lub vacuum, żeby uniknąć parcia. Myślę, że jednak cc jest tutaj dobrym rozwiązaniem. Umów się na wizytę, bo jednak lekarze też się boją, w razie gdyby coś poszło nie tak i potrzebują "dupochronu"
głowa do góry
-
i.am.chappie wrote:Marietta, jeśli masz swoją okulistkę, idź i porozmawiaj. Niestety poród naturalny niesie za sobą duże ryzyko i powikłania dla narządu wzroku. Mam trochę inną sytuację, bo bardzo mocną wadę wzroku (duże minusy) i niewielkie ubytki w polu widzenia. Idę na dokładne badanie w styczniu, ale moja lekarka powiedziała, że na wszelki wypadek woli "zwolnić" mnie z porodu sn, bo ryzyko istnieje. W Twoim przypadku może powiedzieć to samo, lub zaproponować skrócenie drugiej fazy porodu, co sprowadza się do użycia kleszczy lub vacuum, żeby uniknąć parcia. Myślę, że jednak cc jest tutaj dobrym rozwiązaniem. Umów się na wizytę, bo jednak lekarze też się boją, w razie gdyby coś poszło nie tak i potrzebują "dupochronu"
głowa do góry
Nie mam jednego lekarza okulisty, niedawno byłam u okulisty, bo to zdrowe oko zaczęło się psuć, ale w I trymestrze nie zdecydowali się na zakroplenie oka i badanie dna. Wolałabym rodzić SN, ale jeszcze bardziej wolałabym widzieć swoje dzieckoBędziesz się starała o takie zaświadczenie?
-
U mnie szpital od okulisty nie uznają do porodu wzywają swojego okuliste i on wydaje orzeczenie w tej sprawie wiec lepiej się dowiedzieć wczęściej w danym szpitalu albo u swojego gina co o tym sądzi jak to u Nich jest itd bo potem dupa może być pójdziesz pewna że cc Ci zrobią ze wzgledu na wadę wzroku a każą sn zróbcie rozeznanie sobie w tej sprawieLivia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:A Ty wiesz ze ja nie wiem jakim cudem źle przeczytałam Twój post potem doczytałam i myślę o matulu co ja gadam
hehehe ja jakaś rozkojarzona urywki chyba tu krzyk tam krzyk
tu zostaw ja ejj nie gryź jego
hahahha i takie moje czytanie
Sam początek to tak jak mówię jakos co drugi 3 dzień jak w piecu palone jak nie przecieranie na speedzie
Bosz Patii wyluzuj o co Ci kobieto chodzi..?! :o
Dobra już ok hahaha brawo ja
Najpierw zrozumiałam urywkiem jakoś ze to bzdura ze nie kapac kiedy jeszcze kikut a potem doczytałam dopiero ze doczytywalas ze to prawdagdybym pisała krótsze wiadomości, pewnie byłoby łatwiej
a ja się rzadko odzywam, a jak już napiszę, to meeegaposta
taki typ
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:U mnie szpital od okulisty nie uznają do porodu wzywają swojego okuliste i on wydaje orzeczenie w tej sprawie wiec lepiej się dowiedzieć wczęściej w danym szpitalu albo u swojego gina co o tym sądzi jak to u Nich jest itd bo potem dupa może być pójdziesz pewna że cc Ci zrobią ze wzgledu na wadę wzroku a każą sn zróbcie rozeznanie sobie w tej sprawie
No właśnie też gdzieś wyczytałam, że szpitale nie respektują zaświadczeń od okulistów często..., może to lepiej, że jakiś okulista z zewnątrz przyjrzałby się sprawie? Wolałabym uniknąć cc. Chociaż mój mąż nalega żeby "załatwić" CC, bo on "nie zniesie, że się męczę".... -
Marietta- jeśli chodzisz do gina, który pracuje w wybranym przez Ciebie szpitalu, to w pierwszej kolejności zapytalabym jego, czy poleca jakiegoś okuliste. Może być tak, że np poda Ci konkretne nazwisko lekarza, z którym porodówka się konsultuje
-
Marietta, opinie wśród lekarzy są podzielone, ja sama mam b. dużą wadę, a właściwie to pomału tracę wzrok, jednak ostatni lekarz u którego byłam, powiedział że to nie wada wzroku jest przesłanką do cięcia tylko problemy z siatkówką. Chodzi o to że może sie odkleić przy parciu, ale nie ma to jako tako związku z tym że ktoś gorzej widzi i ma mieć cc. Ja np. mimo słabego wzroku, siatkówkę mam ok i nie ma przeciwwskazan do porodu siłami natury jesli chodzi o oczy-niestety są inne ale do tego jeszcze daleko wiec zobaczymy co bedzie do maja.Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was