X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Negra ja nie mowilam ze nie kapac tylko ze ja nie kapalam. Nie kapalam w sensie nie kladlam do wanny z wodą ale myłam na ręczniku na przewijaku caluśkie ciałko szmatka i woda i mydelkiem bo dla mnie kąpiel równa się z wsadzeniem dziecka do wanny i wymoczeniem :P Nel była 9 dni w szpitalu temu na 10dobe myta dopiero a Mery 3 ale też mówili żeby nawet do tygodnia nie kąpać a wykąpać na 6 dobę akurat tak wyszło że wtedy też odpadł kikut mu także po prostu tak wyszło po drugie był luty u mnie w domu juz nie raz pisałam jaka temp jest i nie mam nawet jak codziennie ich kąpać bo dzieci to nie morsy :P No i uważam że nie powinno się tego kikutka jednak moczyć jak odmoknie moze zacząć się jączyć tam.. blee wcześniej tylko miska z wodą szmatka i mydło :) ale jak dziecku się nie uleje to tylko dupka szyjka buzia w pajaca i lulu było ;)

U mnie w szpitalu nie kapią dzieci zeszli z tego parę lat temu już :P aaa i Nelke dosyć długo jak kota pod kranem myłam :P
    Ale ja rozumiem:) Dla mnie kąpiel to też moczenie dziecka w wanience. Co innego przecieranie dziecka, a co innego kąpiel. Po każdej kupie przecierałam pupę wacikiami z wodą lub nawilżanymi chusteczkami, kilka razy dziennie buzię i rączki, wieczorem delikatnie ciałko, ale mocznie całego dziecka co 2 dni. Oczywiście każda robi, jak uważa- napisałam tylko, jak mi polecaly położne i jak było u nas.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie :) zadowoleni i tacy uchachani, że szok! Dzidzi tak skakało, że chyba mały Małysz rośnie, bo się nóżkami śmiesznie odbijał :D
    Wszystko ok, przyspieszył o kilka dni, ale to same wiecie jak jest :) raz w tą, raz we wtą :D
    Zamieszczam fociszę szkraba, chociaż nie wiemy kto siedzi, oboje po badaniu stwierdziliśmy, że synek, taka intuicja, okaże się w styczniu na tym połówkowym :)

http://zapisz.net/images/222__20151118_112500.jpg

fajnie iść tak z tatusiem, niesamowite emocje!!!

Negra, bereda11, Marietta, FeliceGatto, xpatiiix3, pasia27, mejbi, Eliana lubią tę wiadomość

• OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Wydawało mi się,że to moje dziecie powinno być troszkę większe,ale trzeba pewnie też brać pod uwagę błędy pomiaru, bo niestety fotki wyszły tragicznie.

Cigaretta, piękny brzuszek. U mnie też już balon jest, nawet widoczny pod luźnym sweterkiem.
    Malvva, u mnie płeć ocenił lekarz podczas genetycznego w 12t2d, a dziś wstępnie potwierdziła lekarka. Powiedziała,że nie mam się jeszcze nastawiać,ale wygląda na chłopca.

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • Gro Nowa

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :).
    Chciałabym dopisać się do grupy. Termin porodu mam ustalony na 10 maja 2016. Prawdopodobnie będzie to dziewczynka, wybraliśmy imię Mia.
    Pozdrowienia i życzę wszystkim spokojnej ciąży :).

i.am.chappie, bereda11, OlkaBdg, Marietta, FeliceGatto, xpatiiix3, Kłosia, pasia27, mejbi, luna91, izizizi, Eliana lubią tę wiadomość

Gro
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt! :*

Dziś zakupiłam na ciuchach 3 pary spodni ciążowych z h&m jak nowe :) czarne jeansy i 2 pary leginsow dałam za wszystko 50 zł :P

Marietta, i.am.chappie, Negra, xpatiiix3, pasia27, mejbi lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Gratuluję udanych wizyt! :*

Dziś zakupiłam na ciuchach 3 pary spodni ciążowych z h&m jak nowe :) czarne jeansy i 2 pary leginsow dałam za wszystko 50 zł :P

Super, ja też poluję na spodnie ciążowe, nie dam za gacie, w których pochodzę pół roku 150 zł :P Ostatnio kupiłam super rurki jeansowe ciążowe Dorothy Perkins chyba za 20 zł :)

Negra, pasia27, mejbi lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    TO ja też się pochwale- wczoraj byłam z bratem na ciuchach, bo w pt ma przebieraną imprezę- będzie hipisem i pojechaliśmy poszukać mu jeansowych dzwonów. I tak chodzę, szukam, patrzę a tam czarne rurki h&m mama. Patrzę na cennik: 5,99zł. Dzwony też kupiliśmy w męskim rozmiarze :D Tak zadowolona, jak wczoraj nie wracam nawet z zakupów w Zarze! :D

pasia27, luna91 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny- mam pytanie, może macie wiedzę odnośnie wady wzroku, a porodzie. Jest tu taki wątek, ale niewiele wnosi...
    Mam problem z jednym okiem, po urodzeniu wsadzono mnie do inkubatora bez maski na oczy, spaliło mi częściowo soczewkę w jednym oku, przez co jestem praktycznie jednooczna, widze tylko mniej więcej kolory i ruch. Teraz w ciąży znacznie pogorszył mi się wzrok w prawym oku, które do tej pory było idealne, teraz zrobiło się "plusowe". Jest ryzyko przy porodzie naturalnym jeśli mam wadę wzroku polegającą na uszkodzonej soczewce (podobne do zaćmy).??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 19:27

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej Gro :)

Wiecie co, jak człowiek ma doła, albo kiepski humor, to wejdzie na majóweczki, poczyta o wizytach, popatrzy na brzuchy, na bąbelki i od razu mu się robi lepiej :)

Gratuluję udanych wizyt Mamuśki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 19:27

Gro lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    TO ja też się pochwale- wczoraj byłam z bratem na ciuchach, bo w pt ma przebieraną imprezę- będzie hipisem i pojechaliśmy poszukać mu jeansowych dzwonów. I tak chodzę, szukam, patrzę a tam czarne rurki h&m mama. Patrzę na cennik: 5,99zł. Dzwony też kupiliśmy w męskim rozmiarze :D Tak zadowolona, jak wczoraj nie wracam nawet z zakupów w Zarze! :D
    Właśnie też wychaczyłam czarne rurki h&m mama, ale za 20 zł :P to i tak lepsze niż 150.. :D z leginsów też jestem mega zadowolona też z h&m.

Negra lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Ale ja rozumiem:) Dla mnie kąpiel to też moczenie dziecka w wanience. Co innego przecieranie dziecka, a co innego kąpiel. Po każdej kupie przecierałam pupę wacikiami z wodą lub nawilżanymi chusteczkami, kilka razy dziennie buzię i rączki, wieczorem delikatnie ciałko, ale mocznie całego dziecka co 2 dni. Oczywiście każda robi, jak uważa- napisałam tylko, jak mi polecaly położne i jak było u nas.

A Ty wiesz ze ja nie wiem jakim cudem źle przeczytałam Twój post potem doczytałam i myślę o matulu co ja gadam :P hehehe ja jakaś rozkojarzona urywki chyba tu krzyk tam krzyk :P tu zostaw ja ejj nie gryź jego :O hahahha i takie moje czytanie :O
    Sam początek to tak jak mówię jakos co drugi 3 dzień jak w piecu palone jak nie przecieranie na speedzie :P
    Bosz Patii wyluzuj o co Ci kobieto chodzi..?! :o
    Dobra już ok hahaha brawo ja :)
    Najpierw zrozumiałam urywkiem jakoś ze to bzdura ze nie kapac kiedy jeszcze kikut a potem doczytałam dopiero ze doczytywalas ze to prawda :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 19:37

Negra lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta, jeśli masz swoją okulistkę, idź i porozmawiaj. Niestety poród naturalny niesie za sobą duże ryzyko i powikłania dla narządu wzroku. Mam trochę inną sytuację, bo bardzo mocną wadę wzroku (duże minusy) i niewielkie ubytki w polu widzenia. Idę na dokładne badanie w styczniu, ale moja lekarka powiedziała, że na wszelki wypadek woli "zwolnić" mnie z porodu sn, bo ryzyko istnieje. W Twoim przypadku może powiedzieć to samo, lub zaproponować skrócenie drugiej fazy porodu, co sprowadza się do użycia kleszczy lub vacuum, żeby uniknąć parcia. Myślę, że jednak cc jest tutaj dobrym rozwiązaniem. Umów się na wizytę, bo jednak lekarze też się boją, w razie gdyby coś poszło nie tak i potrzebują "dupochronu" :D głowa do góry :)

• xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekstra wiesci ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Marietta, jeśli masz swoją okulistkę, idź i porozmawiaj. Niestety poród naturalny niesie za sobą duże ryzyko i powikłania dla narządu wzroku. Mam trochę inną sytuację, bo bardzo mocną wadę wzroku (duże minusy) i niewielkie ubytki w polu widzenia. Idę na dokładne badanie w styczniu, ale moja lekarka powiedziała, że na wszelki wypadek woli "zwolnić" mnie z porodu sn, bo ryzyko istnieje. W Twoim przypadku może powiedzieć to samo, lub zaproponować skrócenie drugiej fazy porodu, co sprowadza się do użycia kleszczy lub vacuum, żeby uniknąć parcia. Myślę, że jednak cc jest tutaj dobrym rozwiązaniem. Umów się na wizytę, bo jednak lekarze też się boją, w razie gdyby coś poszło nie tak i potrzebują "dupochronu" :D głowa do góry :)

Nie mam jednego lekarza okulisty, niedawno byłam u okulisty, bo to zdrowe oko zaczęło się psuć, ale w I trymestrze nie zdecydowali się na zakroplenie oka i badanie dna. Wolałabym rodzić SN, ale jeszcze bardziej wolałabym widzieć swoje dziecko ;) Będziesz się starała o takie zaświadczenie?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szpital od okulisty nie uznają do porodu wzywają swojego okuliste i on wydaje orzeczenie w tej sprawie wiec lepiej się dowiedzieć wczęściej w danym szpitalu albo u swojego gina co o tym sądzi jak to u Nich jest itd bo potem dupa może być pójdziesz pewna że cc Ci zrobią ze wzgledu na wadę wzroku a każą sn zróbcie rozeznanie sobie w tej sprawie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A Ty wiesz ze ja nie wiem jakim cudem źle przeczytałam Twój post potem doczytałam i myślę o matulu co ja gadam :P hehehe ja jakaś rozkojarzona urywki chyba tu krzyk tam krzyk :P tu zostaw ja ejj nie gryź jego :O hahahha i takie moje czytanie :O
    Sam początek to tak jak mówię jakos co drugi 3 dzień jak w piecu palone jak nie przecieranie na speedzie :P
    Bosz Patii wyluzuj o co Ci kobieto chodzi..?! :o
    Dobra już ok hahaha brawo ja :)
    Najpierw zrozumiałam urywkiem jakoś ze to bzdura ze nie kapac kiedy jeszcze kikut a potem doczytałam dopiero ze doczytywalas ze to prawda :P
    Hehehe.... najważniejsze, że się zrozumiałyśmy :D gdybym pisała krótsze wiadomości, pewnie byłoby łatwiej :) a ja się rzadko odzywam, a jak już napiszę, to meeegaposta :) taki typ :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    U mnie szpital od okulisty nie uznają do porodu wzywają swojego okuliste i on wydaje orzeczenie w tej sprawie wiec lepiej się dowiedzieć wczęściej w danym szpitalu albo u swojego gina co o tym sądzi jak to u Nich jest itd bo potem dupa może być pójdziesz pewna że cc Ci zrobią ze wzgledu na wadę wzroku a każą sn zróbcie rozeznanie sobie w tej sprawie ;)

No właśnie też gdzieś wyczytałam, że szpitale nie respektują zaświadczeń od okulistów często..., może to lepiej, że jakiś okulista z zewnątrz przyjrzałby się sprawie? Wolałabym uniknąć cc. Chociaż mój mąż nalega żeby "załatwić" CC, bo on "nie zniesie, że się męczę".... :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta- jeśli chodzisz do gina, który pracuje w wybranym przez Ciebie szpitalu, to w pierwszej kolejności zapytalabym jego, czy poleca jakiegoś okuliste. Może być tak, że np poda Ci konkretne nazwisko lekarza, z którym porodówka się konsultuje

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta, opinie wśród lekarzy są podzielone, ja sama mam b. dużą wadę, a właściwie to pomału tracę wzrok, jednak ostatni lekarz u którego byłam, powiedział że to nie wada wzroku jest przesłanką do cięcia tylko problemy z siatkówką. Chodzi o to że może sie odkleić przy parciu, ale nie ma to jako tako związku z tym że ktoś gorzej widzi i ma mieć cc. Ja np. mimo słabego wzroku, siatkówkę mam ok i nie ma przeciwwskazan do porodu siłami natury jesli chodzi o oczy-niestety są inne ale do tego jeszcze daleko wiec zobaczymy co bedzie do maja.

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nie być potrzeby cc wiec skoczyć zbada Ciebie okulista i wtedy najlepiej u swojego gina załatwiać ew. Skierowanie na cc gdyby była faktycznie taka potrzeba ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ