Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Marietta wrote:Wolałabym uniknąć cc. Chociaż mój mąż nalega żeby "załatwić" CC, bo on "nie zniesie, że się męczę"....
Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Monikkk wrote:Dobre sobie, to ciekawe jak zniesie jak bedziesz mieć ranę po cięciu i przez kilka miesiecy bedziesz musiała na siebie bardzo uważać-faceci to jednak są mocno nieświadomi:)
Marietta, bereda11, pasia27, i.am.chappie lubią tę wiadomość
-
Negra wrote:To prawda! Mój powinien mieć tą świadomość, a ostatnio mi oświadczył, że on wszystko przemyslal i ze najlepiej, jak będę miała CC- bo szybciej dziecko będzie na świecie. No myślałam, że go pogryze i jego wyślę na tą cesarke!
Ale myślę że Twój facet chyba nie ma zbyt dużego wpływu na Twoją decyzję?
Wiecie co, faceci powinni normalnie rodzić, bo naprawde czasem to ręce opadają jak się ich słucha.pasia27 lubi tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Dziewczyny, na allegro są do kupienia nowe spodnie ciążowe C&A (sztruksy) z przesyłką ok. 63zł wychodzi
Mam, fajna regulacja jest w pasie, pas elastyczny na brzuch spory
A poza nimi mam dżiny ciążowe za 20zł - też z allegro /używki a wyglądają jak nówkiMarietta lubi tę wiadomość
-
FeliceGatto wrote:Hej, hej Gro
Wiecie co, jak człowiek ma doła, albo kiepski humor, to wejdzie na majóweczki, poczyta o wizytach, popatrzy na brzuchy, na bąbelki i od razu mu się robi lepiej
Gratuluję udanych wizyt MamuśkiFeliceGatto lubi tę wiadomość
Kazik :* -
Monikkk wrote:Dobre sobie, to ciekawe jak zniesie jak bedziesz mieć ranę po cięciu i przez kilka miesiecy bedziesz musiała na siebie bardzo uważać-faceci to jednak są mocno nieświadomi:)
Ale wiesz jak mnie tym rozczulił?Nieraz coś palnie, jakby był z innego świata
Ale faktycznie, on się boi bardziej porodu niż ja, boi się patrzeć jak mnie coś boli
To jest czasami złoty człowiek. Pamiętam jak męczyłam się z torbielą 6cm, zaraz po poronieniu, straszono mnie, że pęknie, zrosty, pierdoły. I takiego dołka złapałam, że siadłam i się rozpłakałam, że chyba nigdy już nie będę w ciąży. Powiedział, że zaadoptujemy, trzymał mnie za rękę i taka mu łezka poleciała, szybko wytarł
Często mnie czymś rozczula
Dzięki za odzew Dziewczyny
Negra- nie wybrałam jeszcze szpitala... Ale tak zrobięNajpierw pójdę do okulisty, żeby mieć jakąs świeżą dokumentację medyczną, a później skonsultuję przed porodem w szpitalu docelowym
edit- Kamisia, chyba mnie śledziłaś w sklepie...kupiłam dzisiaj kilo kapuchy kiszonej, zjadłam już pół paczki ptasiego mleczka i cheetosy zajadam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 20:09
Monikkk, Negra, i.am.chappie, kamisia88, Eliana lubią tę wiadomość
-
Monikkk wrote:Ale myślę że Twój facet chyba nie ma zbyt dużego wpływu na Twoją decyzję?
Wiecie co, faceci powinni normalnie rodzić, bo naprawde czasem to ręce opadają jak się ich słucha.helutka, Monikkk lubią tę wiadomość
-
Negra wrote:Oczywiście, że nie ma. Moja decyzja jest jedna: SN. Na drodze może mi chyba stanąć tylko gin, bo nie wiem jeszcze, czy pozwolą mi tak rodzic, jeśli az do porodu man sobie robić zastrzyki rozszedzające krew (cleaxane). Jeśli nie będę mogła rodzić SN, to jakoś to przeżyję, ale CC na pewno nie będzie z wyboru, tylko z musu.
Negra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jednak dla bezpieczeństwa wolę cc, mam ryzyko odklejenia siatkówki i mojej mamie się odkleiły obie i teraz ledwo widzi
mam naprawdę dobrego lekarza i ona mówi, że musi uwzględnić historię rodziny. Coś mówiła, że mnie na laserokoagulację chce wysłać, dowiem się w styczniu. A do szpitala też się przejadę i skonsultuję, bo mimo wszystko się boję.
Mój małż (kurcze jak mi się podoba to określenie forumowe) też myśli, że cc to cud miód i orzeszki, jak słyszy o jakimś nacięciu krocza to mu się słabo robi
eh ci mężczyźni
La-mia, kkasya lubią tę wiadomość
-
i.am.chappie wrote:Ja jednak dla bezpieczeństwa wolę cc, mam ryzyko odklejenia siatkówki i mojej mamie się odkleiły obie i teraz ledwo widzi
mam naprawdę dobrego lekarza i ona mówi, że musi uwzględnić historię rodziny
i.am.chappie lubi tę wiadomość
-
Co do cesarki- u nas też to, że wszystkie kobiety ze środowiska rodziły cc, 3 żony przyjaciół, jego mama, moja siostra, nie zna żadnej kobiety, która rodziła sn więc ma jakieś zaburzone spojrzenie na poród
i.am.chappie- niestety nie zawsze mamy wybór- zdrowie ważniejsze, oczy mamy jednei.am.chappie lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Troche mnie na forum nie było od paru tygodni taka słaba psychicznie byłam od tych spraw które się wokół mnie działy.
Najpierw jedna znajoma poroniła w 16 tygodniu , pózniej druga została potrącona na pasach była w ciąży 4 msc niestety nie żyje.
Jedyna dobra wiadomość ,że z dzidziusiem moim wszystko wporządku po ostatnim usg prenatalnym. Następne dopiero 1 grudnia a ja już zestresowana bo ostatnio przez 3 dni jakaś jelitówka mnie dopadła ... -
Gosia, no to kiepskie zdarzenia wokół Ciebie
Dziewczyny, poród czy cc, czy sn, to koszmar, ahahahahaNie no, dobra, nie będę taka. Wszystko zależy dla kogo
Są kobiety, które śmigają i po tym i po tym porodzie juz następnego dnia po
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
migussia wrote:Hej wszystkim, ja od dzisiaj juz na zwolnieniu od rodzinnego walcze z okropnym bólem pleców nie mam pojecia od czego, bo w koncu brzuszka nie mam!
Dodatkowo w pracy dostałam krwotoku z nosa.. Nie wiem co na to moj lekarz ale nie zamierzam sie zaharować
Wszystkiego najlepszego solenizantce! Niech dzieciątko daje o sobie znac!
Marietta też mam problem ze wzrokiem, najlepiej iść do okulisty on powie co i jak. Słyszałam ze sama wada wzroku (noszenie okularów) to żadne wskazanie do cc. Co innego początki zaćmy, jaskry, astygmatyzm wysokie ciśnienie w oku tutaj juz okulista może wystawic zaświadczenie. Z tego co piszesz o u Ciebie też poważniejsza sprawa niż zwykła wada wzroku.
U mnie wada porównywalna z zaawansowaną zaćmą. Ale może z siatkówką wszystko w porządku i nie będzie problemu z sn
Gosia- ja operacji w życiu żadnej nie przechodziłam, nawet niczego nie złamałam całe życie, więc też nie chcę niepotrzebnych ingerencji, narkozy. Nawet nad epiduralem się zastanawiam, czy lepiej ze znieczuleniem w kręgosłup, czy bez... -
migussia wrote:Słyszałam ze sama wada wzroku (noszenie okularów) to żadne wskazanie do cc. Co innego początki zaćmy, jaskry, astygmatyzm wysokie ciśnienie w oku tutaj juz okulista może wystawic zaświadczenie.
-
Dziewczyny jak już jesteście w temacie porodów, jest w Waszych szpitalach dostepne znieczulenie do porodu SN ? Tak niby pier... w tv o akcji rodzić po ludzku,a w szpitalach wiecznie tłumacza się ze nie maja anestezjologow,hmm. U mnie w najbliższych szpitalach nie ma takiej opcji,jest jedna klinika gdzie oczywiście dają, rodziłam tam 6 lat temu i juz nie wyobrażam sobie porodu bez zzo. Problem jest tego typu,ze nie mają już kontraktu z NFZ i trzeba troszkę zapłacić żeby tam rodzić. ..Jak to jest u Was?
-
Ja z racji ze cieta nie bylam a mialam znieczulenie i naprawde naturalny porod moze nie bolec nie chce cesarki
Co do wzroku moj byl zawsze ok a tu po porodzie cos sie porobiło i na prawym oku mam 0.25 oby juz gorzej sie nie zrobilo po 2 porodzie.
Ja tez dzis ba zzakupach dowiedzialam sie ze moja przyjaciolka najkochansza jak siostre ja traktuje miala wypadek przy wycince w lecie drzewo ja przywalilo inmasakra na 12 -10 zeber zlamanych, pluco przebite ,odma,jakies cos w kregoslupie tez, kosc udowa,obojczyk cała lewa strona.... Tak mi smutno i zle . jeszcze nic nie mowila bo o moja ciaze sie bala.... Zycie czasem jest okrutne