X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na pewno zakupimy kosz mojżesza przede wszystkim ze względu na naszą sypialnie gdzie jest mało miejsca i łożeczko się nie zmieści a nie chce spać osobno bez męża cały czas w pokoiku dziecka, poza tym fajna sprawa z tym noszeniem np w kuchni, u nas wózek raczej po mieszkaniu nie będzie jeżdził to ten kosz się przyda, kuzynka miała i sprawdził się bardzo. Ale pewnie kupimy używany, widziałam fajne oferty na allegro.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Pati o to :) też tak chce :P
    My się zdecydowaliśmy że małą będzie spała osobno i na pewno na pierwszy czas przeprowadzam się do salonu obok poika ;/ no ale cóż w sumnie ja bede siedzieć w domu a mąż bedzie chodził do pracy a wiadomo jak to w nocy jest że bedzie trzeba nakarmić , przebrać a przy zgaszonym świetl;e tego nie zrobi się ;/ trudno jakoś damy radę :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Jitka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałyście coś takiego:

http://mamygadzety.pl/woombie-sekret-dlugiego-snu-niemowlaka/

:)

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my będziemy mieć normalne łóżeczko w naszej sypialni, a oprócz tego dostaniemy kołyskę!!! tak że właśnie będziemy ją mogli przestawiać jak się podoba :)

helutka lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uważajcie na koszyki:

http://www.ml-eko.pl/uwaga-bubel-koszyk-do-spania-z/

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • malvva Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tymi rozstepami to moja pierwsza ciaza i nie wiedzialam ze tak szybko sie pojawia :/

Co do kosza mojzesza mi jak najbardziej sie podoba dziecko ma swoj pokoj ale jak bede chciala zeby byl przy nas w salonie to bedzie idealny

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy u Was tez taka okropna pogoda za oknem ??? nawet się wychodzić nie chce ..

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie to samo masakra jakaś :p Ja już zamówiłam właśnie tapety do pokoju Małej :) co prawda są tak uniwersalne że będą tez fajne dla chłopca w razie gdyby się miało coś zmienić jeszcze :) teraz wybieram oświetlenie :P
    A wy zaczełyście już coś szukać , myśleć o kąciku dla Malucha :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:40

FeliceGatto, mejbi, pasia27 lubią tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Hej dziewczyny czy u Was tez taka okropna pogoda za oknem ??? nawet się wychodzić nie chce ..

no maskara. wiej, leje i w ogóle blee. ja w piżamce dalej po domu pomykam ;)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • kamisia88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Chciałam sie was zapytać o przesądy wziązane z płcią, chodzi mi o to, że w 1 ciązy miałam piękna cere, gładka i urodziłam chłopca a teraz moja faciata wygląda jak pole minowe, wielkie wulkany i plamy...blee może to znaczy, że będzie dziewczynka? Hmm usg mam dopiero 2 grudnia a juz mnie korci żeby kupic parę rzeczy :D :P

f2w3flw19tw30ku4.png
    Kazik :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy to się sprawdza kamisia mam dwie koleżanki które wyglądały przepięknie w ciązy a nigdy nie były za bardzo wyględne i obie mają córki. Ja nie mam żadnego pryszcza i też mi każdy gadał że na chłopaka a tu Córka :) więc raczej ja bym się tym nie sugerowała :) albo kupuj w sklepach w których masz możliwość zwrotu lub wymiany na inny towar do 30 dni :0 więc jak coś wymienisz po usg :) np h&m ma chyba 30 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:51

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pryszcze i w ogóle - w życiu tak nie miałam.
    a podobno ma być chłopak :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
  • milka_89 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dziś kupiłam juz wozek ;)) tak sie cieszę ;) a co do pokoju w sobotę jedziemy odebrać meble ;) ale bedą stały jeszcze w kartonach ;) pewnie w lutym zaczniemy malować i wtedy rozkładać meble. U mnie okropnie zimno a mi ciągle nie dobrze :( miłego dnia mamusie!

Carolq, luna91, FeliceGatto, Alicce, mejbi, izizizi, pasia27, Eliana lubią tę wiadomość

w57v3e3k3h9h78ou.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milka to jesteś lepsza niż ja :) hehe ja narazie wsyztsko zamawiam :)
    w takim razie troszkę muszę podgonić :)

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izizi- wszystkiego naj! :)

Kamisia - bullshit. Ja czy syn czy córka, wyglądam, jak chodząca kupa :P

Kosz Mojżesza jest fajny jako dodatkowy gadżet. Np, żeby mieć dziecko ze sobą w salonie czy w kuchni. Bo jako łóżeczko, to serio max kilka miesięcy.

W temacie kąpieli, i Pierworodnego i Margo kąpię codziennie. Mało tego, Margo wcześniak a w szpitalu na Oiomie kapali ja ze mną od drugiej doby i to codziennie ;) Tez jakoś nie wyobrażam sobie, żeby nie wykąpać dziecka,a z kolei takie przecieranie mokrą szmatką, które jest czasem zalecane zamiast kąpieli, to więcej zachodu niż sama kąpiel ;)

izizizi lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee, Twoje genetyczne to jakiś żart. Jeśli to nie jest Twój prowadzący, to miał obowiązek dać Ci wszystko na kartce. Jeśli to prowadzący, to ja bym do takiego (uwaga bluzg) chuja nie chodziła. Wróć tam i zarządzaj wypisu z badania, albo wyślij z awantura męża. Przecież to śmiech na sali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 16:08

helutka lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 2 rzeczy ktore zauważyłam ostatnim czasem cyce strasznie bola i teraz zamiast zimno ciagle mi goraco .

Carolq lubi tę wiadomość

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ponoć dziewczę ,a cera no porażka / jeden zajad zginął by pojawił sie drugi - ten drugi ciagle obecny od polowy pazdziernika a teraz widze ze drugi sie znow pojawia .pozatym wągry , jakies krosty , echh brak słów :(

• malvva Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq ja już mam położone tapety i panele kiedyś podrzucę zdjęcie :)

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie odnośnie badania moczu. robie w diagnostyce i oprócz podstawowych parametrów nie ma nic no osadzie i bateriach . nawet jeśli ich nie ma to nie jest wpisane nieobecne tak jakby w ogóle nie badali. mój ginekolog mówi mi, że muszę powiedzieć żeby też zbadali osad bo badają tylko górna część moczu. a przecież nie wejdę do laboratorium i powiem żeby zbadali mi osad. nie ma takiego badania jak osad moczu. samo badanie ogóle. jak jest u Was?

‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ