X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem jakies landrynki, generalnie zeby miec cos w ustach.

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja dopiero 14 zaczynam wiec jeszcze podrośnie ;p Ale juz bym tak 20 chciała hah

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzyłam ta tabelke :

http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html#

to wszystko sie zgadza

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Pati musiałaś sie przerazić ale dzieciaki sa twarde :) jak nic nie bolało to znaczy ze wszystko dobrze :)
    Tola a nie mozesz wsiąść Taxi przynajmniej w jedna stronę aby skrócić ten czas :( biedaku , ja na poczatku nie mogłam jezdzic metrem bo mi wszyscy śmierdzieli i wogole

Dziewczyny bo ja nie siedzę na fb czy odzywała sie Luna w ostatnich dniach tam?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    A u was dziewczynki ile cm maja dzidzie ? JA dziś zaczynam 14 tydzień. Leci ten czas.
    Ale mina partnera jak zobaczył że to już taki ukształtowany dzidziuś bezcenna. Wreszcie poczuł ze zostanie tata.

Mój Maluch w 13tc miał dopiero 5,93 cm... Trochę za mało. A jednak lekarz wpisał, że ciąża starsza o 3 dni. Dopiero teraz zorientowałam się, że trochę za mały bobas średniej...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo no to malutki ale dzieciaki szybko rosna napewno nadrobi ;)

Carolq lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • rivsha Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova, mnie prenalen postawił na nogi, nic nie brałam tylko piłam syrop, albo rozpuszczałam zawartość saszetek w ciepłej wodzie. Jest smaczny, sok z porzeczki to koncentrat i czosnek tak samo, a ja świeżego nie przełknę to jak tylko coś mnie bierze to sięgam po ten syrop.

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super temat z tym pulsowaniem, bo też chciałam o tym Wam napisać. Jutro zaczynam 18 tydzień i jeszcze nie czułam ruchów ani bulgotania, ani nawet trzepania rzęsami :) Ale wieczorami przykładam sobie rękę do brzucha i czuję takie pulsowanie, jak bicie serca - tak jak wy. No i spokojnie czekam na pierwsze sygnały od mieszkańca Apartamentu pod Serduszkiem :)

Czy któreś z Was, które są teraz w PIERWSZEJ ciąży i w tych dalszych tygodniach - 17, 18 też mają tak jak ja, że jeszcze nie czują?

Podkreślam, że wcale się nie martwie, tak tylko pytam, na luzaku :)

Pati - współczuję! Ale jak to dobrze, że zrealizował się taki pozytywny scenariusz! Szczęście w nieszczęściu :)

xpatiiix3, kkasya lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 tydzien Oo to na kiedy masz termin ?

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zastanawialam sie co to za pulsowanie bo tez to wyczulam jak przykladam reke, ale u mnie to chyba raczej puls w dloni :-( to moja pierwsza ciaza wiec na kopniaki to chyba jeszcze za wczesnie.

Eliana lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa ja mówię o 15 jako 14 i pare dni ;)

Eliana ja czułam z Marcelem ale od razu lekkie kopniaki ok.18/19 tydzień łożysko miałam na ścianie przedniej :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 08:45

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarywrobel wrote:
    Dziś ryczałam znów na awatarze, w dziwnych momentach filmu, mąż mi mówi, że niedługo to będą mnie wzruszać filmy erotyczne ;)

Buahahahahaha, mam to samo :P Wczoraj bek na Awatarze, a niedawno wzruszyła mnie jakaś reklama (sic!) :P

szarywrobel lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej.
    Pati musiałaś sie przerazić ale dzieciaki sa twarde :) jak nic nie bolało to znaczy ze wszystko dobrze :)
    Tola a nie mozesz wsiąść Taxi przynajmniej w jedna stronę aby skrócić ten czas :( biedaku , ja na poczatku nie mogłam jezdzic metrem bo mi wszyscy śmierdzieli i wogole

Dziewczyny bo ja nie siedzę na fb czy odzywała sie Luna w ostatnich dniach tam?

No właśnie Luny nie ma :/

Pati, napisz do niej na Priv na fb, co?

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 wow to rzeczywiscie jak na drożdzach *,*

u mnie wedłuh bellybest równo 14 tydzień a ginekolog mówiła ze 13 i 5 dni

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvva bo to wszystko zależy w dużej mierze kiedy owulacja była, i jak się uda lekarzowi zmierzyć dzidziusia.

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczynki :) nie miałam czasu na belly :( ale wzięłam się za sprzątanie bo syf jak ... już nie powiem gdzie masakra ale już ogarnęłam kurze, liście z parapetów ;) kwiaty się sypią z braku wody ale zdechnąć nie mogą :D odkurzyłam , zmyłam podłogi , pranie wstawione i kolejne podejście do drugiego śniadania ;) smażyłam wczorajsze ruskie pierogi extra się przypiekły takie chrupiące a teraz zajadam , jeszcze mam wczorajsze pierniczki dziś też są pyszne :)
    a tu tematów się przewinęło że ho ho ale najważniesze to gratuluje udanych wizyt i miłego dnia :)

izizizi lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja dzis u mamy tak sprobuje odetchnac bo chyba moje dziecko jakis skok rozwojowy przechodzi bo od wczoraj go niepoznaje jakis krzykliwy i obrazliwy jak nie on oby mu szybko to minelo. Niech ta ciotka i babcia troche pobawi.
    Pati wspolczuje moj raz spadl ale z lozka to mial z pol roku i tez obeszlo sie strachem
    Wy juz tak daleko ja dopuero 13 tyd mam ... Alejuz coraz blizej czwartku.choc juz widze podobienstwo do poprzedniej ciazy tez powidlo sliwkowe i kwasno tak ze nie bedzie nniespodzianki jak nic.
    A co do wozka przemyslalqm sytuacje i zostane przy obecnym jesli chodzi o gondole a kupie później porządna lekka spacerowke ktorq sie rozkladq na plasko i tak mi bedzie potrzebna bo Alek raczej jeszcz3 swojej nie odda . A te 2w1 sa fajnei wogole ale jeslu chodzi o przewoz to fakt sa ciezsze i wieksze aa ja jako ze mieszkam na wsi to nawet do sklepu musze jakims pojazdem sie udac bo najbliższy kilkq km od domu .

Czyli jak bedzie temat spacerowek wtedy poczekam na wasza opinie

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do luny ja do niej pisałam i na fejsie i na beyli zawsze mi odpisywała :/ nawet jak chciała odpoczac od forum a teraz nic od wczoraj ;/

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice wywołała ja w komentarzu na fejsie ;) Musi się odezwać w końcu :P

Carolq, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ