X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem jakies landrynki, generalnie zeby miec cos w ustach.

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja dopiero 14 zaczynam wiec jeszcze podrośnie ;p Ale juz bym tak 20 chciała hah

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzyłam ta tabelke :

http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html#

to wszystko sie zgadza

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Pati musiałaś sie przerazić ale dzieciaki sa twarde :) jak nic nie bolało to znaczy ze wszystko dobrze :)
    Tola a nie mozesz wsiąść Taxi przynajmniej w jedna stronę aby skrócić ten czas :( biedaku , ja na poczatku nie mogłam jezdzic metrem bo mi wszyscy śmierdzieli i wogole

Dziewczyny bo ja nie siedzę na fb czy odzywała sie Luna w ostatnich dniach tam?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    A u was dziewczynki ile cm maja dzidzie ? JA dziś zaczynam 14 tydzień. Leci ten czas.
    Ale mina partnera jak zobaczył że to już taki ukształtowany dzidziuś bezcenna. Wreszcie poczuł ze zostanie tata.

Mój Maluch w 13tc miał dopiero 5,93 cm... Trochę za mało. A jednak lekarz wpisał, że ciąża starsza o 3 dni. Dopiero teraz zorientowałam się, że trochę za mały bobas średniej...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo no to malutki ale dzieciaki szybko rosna napewno nadrobi ;)

Carolq lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • rivsha Znajoma

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova, mnie prenalen postawił na nogi, nic nie brałam tylko piłam syrop, albo rozpuszczałam zawartość saszetek w ciepłej wodzie. Jest smaczny, sok z porzeczki to koncentrat i czosnek tak samo, a ja świeżego nie przełknę to jak tylko coś mnie bierze to sięgam po ten syrop.

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, super temat z tym pulsowaniem, bo też chciałam o tym Wam napisać. Jutro zaczynam 18 tydzień i jeszcze nie czułam ruchów ani bulgotania, ani nawet trzepania rzęsami :) Ale wieczorami przykładam sobie rękę do brzucha i czuję takie pulsowanie, jak bicie serca - tak jak wy. No i spokojnie czekam na pierwsze sygnały od mieszkańca Apartamentu pod Serduszkiem :)

Czy któreś z Was, które są teraz w PIERWSZEJ ciąży i w tych dalszych tygodniach - 17, 18 też mają tak jak ja, że jeszcze nie czują?

Podkreślam, że wcale się nie martwie, tak tylko pytam, na luzaku :)

Pati - współczuję! Ale jak to dobrze, że zrealizował się taki pozytywny scenariusz! Szczęście w nieszczęściu :)

xpatiiix3, kkasya lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18 tydzien Oo to na kiedy masz termin ?

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zastanawialam sie co to za pulsowanie bo tez to wyczulam jak przykladam reke, ale u mnie to chyba raczej puls w dloni :-( to moja pierwsza ciaza wiec na kopniaki to chyba jeszcze za wczesnie.

Eliana lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa ja mówię o 15 jako 14 i pare dni ;)

Eliana ja czułam z Marcelem ale od razu lekkie kopniaki ok.18/19 tydzień łożysko miałam na ścianie przedniej :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Clio_99 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 08:45

7v8r0tc78naksz5n.png
    ckaiqqmz3kqmdl1l.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarywrobel wrote:
    Dziś ryczałam znów na awatarze, w dziwnych momentach filmu, mąż mi mówi, że niedługo to będą mnie wzruszać filmy erotyczne ;)

Buahahahahaha, mam to samo :P Wczoraj bek na Awatarze, a niedawno wzruszyła mnie jakaś reklama (sic!) :P

szarywrobel lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej.
    Pati musiałaś sie przerazić ale dzieciaki sa twarde :) jak nic nie bolało to znaczy ze wszystko dobrze :)
    Tola a nie mozesz wsiąść Taxi przynajmniej w jedna stronę aby skrócić ten czas :( biedaku , ja na poczatku nie mogłam jezdzic metrem bo mi wszyscy śmierdzieli i wogole

Dziewczyny bo ja nie siedzę na fb czy odzywała sie Luna w ostatnich dniach tam?

No właśnie Luny nie ma :/

Pati, napisz do niej na Priv na fb, co?

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 wow to rzeczywiscie jak na drożdzach *,*

u mnie wedłuh bellybest równo 14 tydzień a ginekolog mówiła ze 13 i 5 dni

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malvva bo to wszystko zależy w dużej mierze kiedy owulacja była, i jak się uda lekarzowi zmierzyć dzidziusia.

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry dziewczynki :) nie miałam czasu na belly :( ale wzięłam się za sprzątanie bo syf jak ... już nie powiem gdzie masakra ale już ogarnęłam kurze, liście z parapetów ;) kwiaty się sypią z braku wody ale zdechnąć nie mogą :D odkurzyłam , zmyłam podłogi , pranie wstawione i kolejne podejście do drugiego śniadania ;) smażyłam wczorajsze ruskie pierogi extra się przypiekły takie chrupiące a teraz zajadam , jeszcze mam wczorajsze pierniczki dziś też są pyszne :)
    a tu tematów się przewinęło że ho ho ale najważniesze to gratuluje udanych wizyt i miłego dnia :)

izizizi lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a ja dzis u mamy tak sprobuje odetchnac bo chyba moje dziecko jakis skok rozwojowy przechodzi bo od wczoraj go niepoznaje jakis krzykliwy i obrazliwy jak nie on oby mu szybko to minelo. Niech ta ciotka i babcia troche pobawi.
    Pati wspolczuje moj raz spadl ale z lozka to mial z pol roku i tez obeszlo sie strachem
    Wy juz tak daleko ja dopuero 13 tyd mam ... Alejuz coraz blizej czwartku.choc juz widze podobienstwo do poprzedniej ciazy tez powidlo sliwkowe i kwasno tak ze nie bedzie nniespodzianki jak nic.
    A co do wozka przemyslalqm sytuacje i zostane przy obecnym jesli chodzi o gondole a kupie później porządna lekka spacerowke ktorq sie rozkladq na plasko i tak mi bedzie potrzebna bo Alek raczej jeszcz3 swojej nie odda . A te 2w1 sa fajnei wogole ale jeslu chodzi o przewoz to fakt sa ciezsze i wieksze aa ja jako ze mieszkam na wsi to nawet do sklepu musze jakims pojazdem sie udac bo najbliższy kilkq km od domu .

Czyli jak bedzie temat spacerowek wtedy poczekam na wasza opinie

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do luny ja do niej pisałam i na fejsie i na beyli zawsze mi odpisywała :/ nawet jak chciała odpoczac od forum a teraz nic od wczoraj ;/

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice wywołała ja w komentarzu na fejsie ;) Musi się odezwać w końcu :P

Carolq, FeliceGatto lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ