Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki luna91, uspokoiłam się, co do piersi to mnie też bolą, sutki zrobiły się ciemniejsze, ale z tego co czytałam to normalne. Zainwestowałam w new stanik i jest o wiele lepiej, szkoda, ze na sutki nie produkują jakiś żelek chłodzących:)to byłby hit:)
Wodę lecącą spod prysznica czuje jak bicze na sutkach:)
-
będzie mleko ja z pierwszym synem miałam pokarm już na porodówce kapało po bokach a w domu co noc nawał mleczny spałam z recznikiem pod sobą bo wszystko mokre i mały mokry był jak zasypiał przy mnie a karmiłam go 10msc ale musiałam skonczyc bo z drugim zaszłam i kosmówka się nie wklejala i natychmiast musiałam skonczyc . a drugiego karmiłam 3msc bo zęby mu wyszly i tak mnie gryzl jak by żeby ostrzyl pokarmu sporo ale poradziłam sobie miałam jedno zapalenie ale okład z kapusty działa cuda
a po poronieniu miałam takie pelne cycki ze mogłam normalnie karmic i lalo się strumieniami miesiąc wkładki nosiłam i były mokre a wtedy bratowa syna urodzila i miałam taka potrzebe karmienia ze nie radziłam sobie z tym jak ona karmila zazdrosna bylam i poszlam do lekarza dostałam bromergon po 3x1 dziennie bo jedna nic nie dawala i już teraz jak leze na boku i gniote cyca to plamki zolte na koszuli mam co to znow będzie
i mam chyba pierwsze biale rozstępy na boczkachblyszcza się masakra od dziś potrojne smarowanie bokow cycow i dupy ..
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
josephinka84 wrote:Dzięki luna91, uspokoiłam się, co do piersi to mnie też bolą, sutki zrobiły się ciemniejsze, ale z tego co czytałam to normalne. Zainwestowałam w new stanik i jest o wiele lepiej, szkoda, ze na sutki nie produkują jakiś żelek chłodzących:)to byłby hit:)
Wodę lecącą spod prysznica czuje jak bicze na sutkach:)
Ja przykładam zimne i czuję mega ulgę. Zawsze lubiłam jak mąż się piersiami podczas seksu zajmował a teraz bym go chyba zatłukła. Jak mnie denerwuje jak koszulka dotykaSylika lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Babcia u mnie jest... Pranie mi wiesza a powiedziałam, że nie chce żeby mi gacie oglądała no kurwa moje majty i męża to takie krępujące
Ale ona jest starsza i mysli, że robi dobrze i nie dociera do niej ja piernicze... Jest bardzo dobrą osobą, ale przegina. Są rzeczy których się nie robi
I był wykład, że ja wieszam pranie i krzywdę zrobię dziecku bo ręcę unoszę (mam wieszak nad wanną, który zjeżdża na dół). Bardzo się denerwuję na to, kocham moje dziecko i mogłabym leżeć bez ruchu aby nic mu się nie stało - co prawie robiłam w pierwszym trymestrze bo miałam skurcze. Albo, że byłam w Łodzi i wytrzęsłam macicę a to niedobrze. Uważam na siebie BARDZO i nie jestem chora - nie będę leżeć plackiem bo lekarz nie kazał. Wszystko ze mną w porządku i wiem co dla mnie dobre.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 19:04
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
U mnie takie meeega bóle od kilku dni występują. Właśnie w pachwinie i nad spojeniem łonowym.Momentami było tak słabo,że ból budził mnie w nocy... Moja gin mnie uspokoiła,że więzadła i macica się rozciąga,ale jeśli nie przejdą to mam do niej podejść po luteinę. Szyjkę zbadała i jest coś koło 3,56 cm.
Pozdrawiam,
Ola -
to mala naprawdę będzie miała szczęście mojej koleżanki z pracy dzieci tez się urodzily z workami płodowymi na glowie i jej corka ma 13 lat i ma szczęście dobrze się uczy i wszystko latwo przychodzi dobra pamięć a maly ma 4 latka ale dobre dziecko ma nadzieje ze tez będzie mu dobrze jak tej starszej .
mi jak się zaczal porod bardzo zabolało w prawym boku jak by mnie ktoś ukul i zachciało mi się siku i uslyszalam jak by się cos rozerwalo w brzuchu jak stare przecieradlo i wstałam siku a tu wodospad pochlapalam wszystko wodami z takim pędem odeszły a porod od tego momentu trwal prawie 4h ze wszystkimxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Luna, dobrze, że jeszcze masz babcie
Wkurza, bo wkurza, ale jest
A propos Twojego avatara, to właśnie ostatnio leciał Awatar i cały film myślałam o Tobie, hahahahaluna91, Sylika, pasia27, Alicce lubią tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
FeliceGatto wrote:Luna, dobrze, że jeszcze masz babcie
Wkurza, bo wkurza, ale jest
A propos Twojego avatara, to właśnie ostatnio leciał Awatar i cały film myślałam o Tobie, hahahaha
Wiem, że to jest duze szczęście, tylko są granice. Dziś z resztą ten temat był poruszany - temat wtrącania. Są granice.
Hahah, ja mam ten avatar z avatara nie bez powodu - raz mi koleś powiedział, że jestem podobna do tej postaci - tak go wyśmiała, że uciekł gdzie pieprz rośnie, ale nie mogłam się powsrzymaćFeliceGatto lubi tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnyHej wam wróciłam z prenatalnych z bobaskiem wszystko wporzadku NT wyszło 2,1mm a CRL 68,3 mm
Zastanawia mnie tylko różnica między jednym USG u dwóch różnych ginow. U mojego prowadzącego tydzień temu CRL było 7 cm. A dzisiaj na genetycznych i na lepszym sprzęcie dzidzia ma właśnie też 7cm to tak jakby nie urosło czy każda aparatura inaczej mierzy jak myslicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 19:19
Sylika, Monikkk, xpatiiix3, i.am.chappie, Marietta, kkasya, katarzyna_d, konwalijka, josephinka84 lubią tę wiadomość
-
Magdalena91 wrote:Hej wam wróciłam z prenatalnych z bobaskiem wszystko wporzadku NT wyszło 2,1mm a CRL 68,3 mm
Zastanawia mnie tylko różnica między jednym USG u dwóch różnych ginow. U mojego prowadzącego tydzień temu CRL było 7 cm. A dzisiaj na genetycznych i na lepszym sprzęcie dzidzia ma właśnie też 7cm to tak jakby nie urosło czy każda aparatura inaczej mierzy jak myslicie?
każdy lekarz ma swoja miare i może zaokrąglil ten powiedział teraz dokładniegratuluje udanej wizyty
Magdalena91, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
Luna, mi sie wydaje ze u Ciebie to troche za wczesnie na ruchy, bo z tego co pamietam to Twoja pierwsza ciąża? A pulsowanie sie zdarza, to są czasem takie zrywy nerwowe, tak jak nieraz na powiece na przykład, albo tętnice. Chociaż życze Ci jak najszybciej porządnego kopniaka, bo to jest naprawde cudowne-przynajmniej póki dziecko nie jest za duże:) Nie wiem jak to jest nosić 2 kilogramowego potworka, ale mnie juz przed samym porodem z Lenką bolało jak mnie kopała, być moze to było spowodowane jednoczesnymi skurczami, tym że się obracała i innymi dolegliwosciami, ale dziewczyny które już mają dzieci tez tak wspominały, że nieraz to naprawde taki kopniak w żebra może ściąć z nóg
luna91 lubi tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Monikkk wrote:Luna, mi sie wydaje ze u Ciebie to troche za wczesnie na ruchy, bo z tego co pamietam to Twoja pierwsza ciąża? A pulsowanie sie zdarza, to są czasem takie zrywy nerwowe, tak jak nieraz na powiece na przykład, albo tętnice. Chociaż życze Ci jak najszybciej porządnego kopniaka, bo to jest naprawde cudowne-przynajmniej póki dziecko nie jest za duże:) Nie wiem jak to jest nosić 2 kilogramowego potworka, ale mnie juz przed samym porodem z Lenką bolało jak mnie kopała, być moze to było spowodowane jednoczesnymi skurczami, tym że się obracała i innymi dolegliwosciami, ale dziewczyny które już mają dzieci tez tak wspominały, że nieraz to naprawde taki kopniak w żebra może ściąć z nóg
Właśnie wiem, że za wcześnieAle wiesz ja bym tak bardzo chciała, że chociaż sobie powkręcam
Wiesz ciąża druga, ale pierwsza szybko się zakończyła
Więc można powiedzieć, że pierwsza jeśli chodzi o doświadczenie rosnącego brzusia i ruchów - których masz rację jeszcze nie ma
No nic jeszcze z miesiąc muszę poczekać
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek