X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki luna91, uspokoiłam się, co do piersi to mnie też bolą, sutki zrobiły się ciemniejsze, ale z tego co czytałam to normalne. Zainwestowałam w new stanik i jest o wiele lepiej, szkoda, ze na sutki nie produkują jakiś żelek chłodzących:)to byłby hit:)
    Wodę lecącą spod prysznica czuje jak bicze na sutkach:)

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie mleko ja z pierwszym synem miałam pokarm już na porodówce kapało po bokach a w domu co noc nawał mleczny spałam z recznikiem pod sobą bo wszystko mokre i mały mokry był jak zasypiał przy mnie a karmiłam go 10msc ale musiałam skonczyc bo z drugim zaszłam i kosmówka się nie wklejala i natychmiast musiałam skonczyc . a drugiego karmiłam 3msc bo zęby mu wyszly i tak mnie gryzl jak by żeby ostrzyl pokarmu sporo ale poradziłam sobie miałam jedno zapalenie ale okład z kapusty działa cuda :) a po poronieniu miałam takie pelne cycki ze mogłam normalnie karmic i lalo się strumieniami miesiąc wkładki nosiłam i były mokre a wtedy bratowa syna urodzila i miałam taka potrzebe karmienia ze nie radziłam sobie z tym jak ona karmila zazdrosna bylam i poszlam do lekarza dostałam bromergon po 3x1 dziennie bo jedna nic nie dawala i już teraz jak leze na boku i gniote cyca to plamki zolte na koszuli mam co to znow będzie :P

i mam chyba pierwsze biale rozstępy na boczkach :O blyszcza się masakra od dziś potrojne smarowanie bokow cycow i dupy ..

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Dzięki luna91, uspokoiłam się, co do piersi to mnie też bolą, sutki zrobiły się ciemniejsze, ale z tego co czytałam to normalne. Zainwestowałam w new stanik i jest o wiele lepiej, szkoda, ze na sutki nie produkują jakiś żelek chłodzących:)to byłby hit:)
    Wodę lecącą spod prysznica czuje jak bicze na sutkach:)

Ja przykładam zimne i czuję mega ulgę. Zawsze lubiłam jak mąż się piersiami podczas seksu zajmował a teraz bym go chyba zatłukła. Jak mnie denerwuje jak koszulka dotyka :/

Sylika lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia u mnie jest... Pranie mi wiesza a powiedziałam, że nie chce żeby mi gacie oglądała no kurwa moje majty i męża to takie krępujące :( Ale ona jest starsza i mysli, że robi dobrze i nie dociera do niej ja piernicze... Jest bardzo dobrą osobą, ale przegina. Są rzeczy których się nie robi :/

I był wykład, że ja wieszam pranie i krzywdę zrobię dziecku bo ręcę unoszę (mam wieszak nad wanną, który zjeżdża na dół). Bardzo się denerwuję na to, kocham moje dziecko i mogłabym leżeć bez ruchu aby nic mu się nie stało - co prawie robiłam w pierwszym trymestrze bo miałam skurcze. Albo, że byłam w Łodzi i wytrzęsłam macicę a to niedobrze. Uważam na siebie BARDZO i nie jestem chora - nie będę leżeć plackiem bo lekarz nie kazał. Wszystko ze mną w porządku i wiem co dla mnie dobre.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 19:04

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takie meeega bóle od kilku dni występują. Właśnie w pachwinie i nad spojeniem łonowym.Momentami było tak słabo,że ból budził mnie w nocy... Moja gin mnie uspokoiła,że więzadła i macica się rozciąga,ale jeśli nie przejdą to mam do niej podejść po luteinę. Szyjkę zbadała i jest coś koło 3,56 cm.

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mala naprawdę będzie miała szczęście mojej koleżanki z pracy dzieci tez się urodzily z workami płodowymi na glowie i jej corka ma 13 lat i ma szczęście dobrze się uczy i wszystko latwo przychodzi dobra pamięć a maly ma 4 latka ale dobre dziecko ma nadzieje ze tez będzie mu dobrze jak tej starszej .
    mi jak się zaczal porod bardzo zabolało w prawym boku jak by mnie ktoś ukul i zachciało mi się siku i uslyszalam jak by się cos rozerwalo w brzuchu jak stare przecieradlo i wstałam siku a tu wodospad pochlapalam wszystko wodami z takim pędem odeszły a porod od tego momentu trwal prawie 4h ze wszystkim :)

201604075381.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, dobrze, że jeszcze masz babcie :) Wkurza, bo wkurza, ale jest :)

A propos Twojego avatara, to właśnie ostatnio leciał Awatar i cały film myślałam o Tobie, hahahaha

luna91, Sylika, pasia27, Alicce lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna mam to samo też nie daje się dotknąć drażni mnie to i boli .

201604075381.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podoba wam się imie Zoja ??

201604075381.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Luna, dobrze, że jeszcze masz babcie :) Wkurza, bo wkurza, ale jest :)

A propos Twojego avatara, to właśnie ostatnio leciał Awatar i cały film myślałam o Tobie, hahahaha

Wiem, że to jest duze szczęście, tylko są granice. Dziś z resztą ten temat był poruszany - temat wtrącania. Są granice.

Hahah, ja mam ten avatar z avatara nie bez powodu - raz mi koleś powiedział, że jestem podobna do tej postaci - tak go wyśmiała, że uciekł gdzie pieprz rośnie, ale nie mogłam się powsrzymać :D

FeliceGatto lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:

Tak :) Tzn powiem tak: pies mojej sąsiadki miał tak na imię i kojarzy mi się z tym psem, ale ogólnie imie jest ładne :)

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:

Ja z tych tradycyjnych, więc ani Zoja, ani Gaja mnie nie kręcą :/

Luna, napisałam do Ciebie priv na fb :P

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    mi srednio ale mam znajoma która ma coreczke zoyę

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tv leciało w napisach po filmie i zapytałam nie slyszalam takiego imienia jeszcze w otoczeniu .

201604075381.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam wróciłam z prenatalnych z bobaskiem wszystko wporzadku NT wyszło 2,1mm a CRL 68,3 mm
    Zastanawia mnie tylko różnica między jednym USG u dwóch różnych ginow. U mojego prowadzącego tydzień temu CRL było 7 cm. A dzisiaj na genetycznych i na lepszym sprzęcie dzidzia ma właśnie też 7cm to tak jakby nie urosło czy każda aparatura inaczej mierzy jak myslicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 19:19

Sylika, Monikkk, xpatiiix3, i.am.chappie, Marietta, kkasya, katarzyna_d, konwalijka, josephinka84 lubią tę wiadomość

• Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice nic nie mam :( na fb

201604075381.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena91 wrote:
    Hej wam wróciłam z prenatalnych z bobaskiem wszystko wporzadku NT wyszło 2,1mm a CRL 68,3 mm
    Zastanawia mnie tylko różnica między jednym USG u dwóch różnych ginow. U mojego prowadzącego tydzień temu CRL było 7 cm. A dzisiaj na genetycznych i na lepszym sprzęcie dzidzia ma właśnie też 7cm to tak jakby nie urosło czy każda aparatura inaczej mierzy jak myslicie?

każdy lekarz ma swoja miare i może zaokrąglil ten powiedział teraz dokładnie :) gratuluje udanej wizyty

Magdalena91, FeliceGatto lubią tę wiadomość

201604075381.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, mi sie wydaje ze u Ciebie to troche za wczesnie na ruchy, bo z tego co pamietam to Twoja pierwsza ciąża? A pulsowanie sie zdarza, to są czasem takie zrywy nerwowe, tak jak nieraz na powiece na przykład, albo tętnice. Chociaż życze Ci jak najszybciej porządnego kopniaka, bo to jest naprawde cudowne-przynajmniej póki dziecko nie jest za duże:) Nie wiem jak to jest nosić 2 kilogramowego potworka, ale mnie juz przed samym porodem z Lenką bolało jak mnie kopała, być moze to było spowodowane jednoczesnymi skurczami, tym że się obracała i innymi dolegliwosciami, ale dziewczyny które już mają dzieci tez tak wspominały, że nieraz to naprawde taki kopniak w żebra może ściąć z nóg

luna91 lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisałam :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk wrote:
    Luna, mi sie wydaje ze u Ciebie to troche za wczesnie na ruchy, bo z tego co pamietam to Twoja pierwsza ciąża? A pulsowanie sie zdarza, to są czasem takie zrywy nerwowe, tak jak nieraz na powiece na przykład, albo tętnice. Chociaż życze Ci jak najszybciej porządnego kopniaka, bo to jest naprawde cudowne-przynajmniej póki dziecko nie jest za duże:) Nie wiem jak to jest nosić 2 kilogramowego potworka, ale mnie juz przed samym porodem z Lenką bolało jak mnie kopała, być moze to było spowodowane jednoczesnymi skurczami, tym że się obracała i innymi dolegliwosciami, ale dziewczyny które już mają dzieci tez tak wspominały, że nieraz to naprawde taki kopniak w żebra może ściąć z nóg

Właśnie wiem, że za wcześnie :) Ale wiesz ja bym tak bardzo chciała, że chociaż sobie powkręcam :D Wiesz ciąża druga, ale pierwsza szybko się zakończyła :( Więc można powiedzieć, że pierwsza jeśli chodzi o doświadczenie rosnącego brzusia i ruchów - których masz rację jeszcze nie ma :) No nic jeszcze z miesiąc muszę poczekać :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ