Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
mnie mój synus jak w gościach przy stole siedziałam kopnąl w zebra a glowe poczułam w kroku to nie dość ze podskoczyłam a wszyscy patrzyli jak na barana
to i zabolało porządnie
FeliceGatto lubi tę wiadomość
-
Magdalena, myślę tak, jak Sylika
Luna, ostatnio gin mi mówił, że różne są kobiety i ich wrażliwość na bodźce i niektóre czują wcześniej, inne później, niezależnie od tego, która to ciąża. Regularne pulsowanie rzeczywiście raczej ruchami nie jest, ale np.nieregularne puknięcia już prawdopodobnie ruchami są
luna91 lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
luna91 wrote:Właśnie wiem, że za wcześnie
Ale wiesz ja bym tak bardzo chciała, że chociaż sobie powkręcam
Wiesz ciąża druga, ale pierwsza szybko się zakończyła
Więc można powiedzieć, że pierwsza jeśli chodzi o doświadczenie rosnącego brzusia i ruchów - których masz rację jeszcze nie ma
No nic jeszcze z miesiąc muszę poczekać
Wiem wiem, każda oczekująca mamusia na to czeka bo to takie pierwsze prawdziwe "spotkanie" z naszym dzieckiem:)luna91 lubi tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
ruchy można poczuc wcześnie ja w pierwszej poczułam wlasnie w 15tc a z drugim w 14tc a z poprzednimi bliźniakami w 13tc i nikt mi nie wierzyl poki nie przylozyl ręki i nie poczul . i teraz jest tak samo ja poczułam też w 13tc i później mój M ręke przyłożyl i siostra i dostali lekkiego kopniaka i tego nie da sie pomylić . a bratowa była wtedy w 19 i mowila ze nie czuje i mi wmawiala ze nie możliwe ze czuje .
-
Sylika wrote:ruchy można poczuc wcześnie ja w pierwszej poczułam wlasnie w 15tc a z drugim w 14tc a z poprzednimi bliźniakami w 13tc i nikt mi nie wierzyl poki nie przylozyl ręki i nie poczul . i teraz jest tak samo ja poczułam też w 13tc i później mój M ręke przyłożyl i siostra i dostali lekkiego kopniaka i tego nie da sie pomylić . a bratowa była wtedy w 19 i mowila ze nie czuje i mi wmawiala ze nie możliwe ze czuje .
Ja nie chce nic wmawiać, jasne ze zdarzają sie przypadki gdzie te ruchy pojawiają się wcześniej i jestes na to przykładem, ale jak sama mówisz nie miałas wątpliwosci ze to ruchy dziecka wiec sytuacja jest nieco innaSylika lubi tę wiadomość
~~~~~~
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Idę sobie zrobić generalny porządek z twarzą i troche ogarne dom, bo jutro małż przyjeżdza i znowu powie ze burdel, a jeszcze prosił żebym chleb upiekła wiec jutro już nie zdążę ze wszystkim. Podglądne Was później:)
Sylika, xpatiiix3, FeliceGatto, konwalijka, Eliana lubią tę wiadomość
~~~~~~
-
zjadłaby takiego swojego chlebka
mmm ... piekłam kiedyś taki na zakwasie dokarmianym i co kilka dni robiłam ... aż mi się zachciało .. i chleb tostowy nieraz piekłam też niezły może i ja uruchomie ponownie piekarnie .. narobilas smaku .
luna91, Eliana lubią tę wiadomość
-
Co do ruchów Nel przytulną do brzucha teraz młody kopnął aż zabolało chyba mu nie wygodnie te kopniaki to już takie całkiem mocne są
Ada moment żebra okopie
U mnie z Marcelem było puuuf głośne jakby balon pękł i poleciało sruu a z Nel takie pykniecie ciche ale słyszałam właśnie bo młoda była głową w dół i w moment głową do góry i znowy w dół no mówię parę minut i tak rozerwała właśnie swoje mieszkankoheheh
a z pecherzem to ja tak miałam razkop i sru posikalam się :o
Sylika, OlkaBdg lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyZ tymi ruchami to czytałam, że różnie. Mi lekarz powiedział, żebym przed 18 tygodniem się w ogóle nie nastawiała, a chuda jestem i myślałam, że może szybciej dzięki temu, ale widać nie ma znaczenia. To czekam
Luna, a co do tych żył na piersiach, to też mam, normalnie meeegaa to widać, właściwie u mnie na całym ciele, nogi, brzuch, ręce.. czuję się jak w Prison Break, jakaś mapa na ciele czy cośxpatiiix3, luna91, Eliana lubią tę wiadomość
-
OlkaBdg wrote:U mnie takie meeega bóle od kilku dni występują. Właśnie w pachwinie i nad spojeniem łonowym.Momentami było tak słabo,że ból budził mnie w nocy... Moja gin mnie uspokoiła,że więzadła i macica się rozciąga,ale jeśli nie przejdą to mam do niej podejść po luteinę. Szyjkę zbadała i jest coś koło 3,56 cm.
Olka- ja miałam tak ciut cześniej, potrafiłam się obudzić z bólem, dzisiaj w nocy też mnie coś pobolewało, możliwe, że zapomniałam się wieczorem wysikać, i mnie coś uwierałoTeraz już spokojniej, czasami coś zakłuje, ale nie tak źle jak kiedyś.
Co do ruchów, mnie się wydaje, że czułam jakieś lekkie muśnięcia wczoraj wieczorem, a jak wstałam coś mi popukało/ populsowało dosłownie kilka sekund i przeszło. Nie wiem czy dziecinka, czy jakieś flaki innebo to już nie czuje nic
OlkaBdg, katarzyna_d lubią tę wiadomość
-
ja nigdy nie słyszałam o takim a dziś w tv w napisach była zoja jakas tam i tak mnie ruszylo żeby wspomnieć moja mama jak z bratem była w ciąży nie miała pomysłu na imie dla syna i siedziała tv ogladala i powiedziała ze jakie będzie ostatnie meskie imie to takie da dla syna i był Arkadiusz i tak teraz mój brat ma na imie Arek
xpatiiix3, mejbi lubią tę wiadomość
-
Ooo Kamil napisał ze z ojcem babka ma pogadać żeby w jego mieszkaniu zamieszkać a tam 3 pokoje spore i z 70m to my duuuzy pokój Nel z Marcelem taki spory i młody swój by miał i to swoje to bysmy tylko rachunki płacili a nie 2 razy tyle i komuś za najem jeszcze no i plus parter duży balkon pod oknem plac zabaw obok bloku przystanki i do przedszkola z 30min drobiu ale to nic bo przystanek wysiadam na drugą stronę i przedszkole a obok drugi powrotny i tez przy bloku się wysiada, oby się zgodził i tak w Szwecji siedzi
Trzymajcie kciuki
luna91, i.am.chappie, kkasya, mejbi, OlkaBdg, bereda11, FeliceGatto, katarzyna_d, Kłosia, konwalijka, Marietta, szarywrobel, Negra, Eliana, Madziaaaaa, Alicce, izizizi lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Wiecie co ja mam nadzieję, że już na święta poczuję mluszka
i.am.chappie - ja mam na udach i na dole brzucha prześwity. Tyle, że ja zawsze miałam prześwitujące żyły a teraz to już apogeum. Wiecie co chociaż tym brzuchem wystającym się pocieszam. Jakoś się doczekam w końcu tych kopniakówxpatiiix3, i.am.chappie, Eliana lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Marietta, pewnie zdenerwowałabym się, gdyby oprócz bólu pojawiło się jakieś krwawienie. A tak, to właśnie trzeba się chyba nastawić,że gdzieś te nasze maluchy muszą się zmieścić
Co do ruchów, to ja tam nic nie czuję,ale to moja pierwsza ciąża więc mogę być "nieczuła". A szkoda, bo nie mogę się tego doczekać. Koleżanka jest 5 tygodni dalej ode mnie i już od jakiegoś czasu czuje zdecydowane kopniaki i ruchy. Ja tam liczę na prezent świątecznyluna91 lubi tę wiadomość
Pozdrawiam,
Ola