X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie mój synus jak w gościach przy stole siedziałam kopnąl w zebra a glowe poczułam w kroku to nie dość ze podskoczyłam a wszyscy patrzyli jak na barana :) to i zabolało porządnie :)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    Felice nic nie mam :( na fb

Sylika, Ty już dawno masz ;) Nieważne :P

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, myślę tak, jak Sylika :)

Luna, ostatnio gin mi mówił, że różne są kobiety i ich wrażliwość na bodźce i niektóre czują wcześniej, inne później, niezależnie od tego, która to ciąża :). Regularne pulsowanie rzeczywiście raczej ruchami nie jest, ale np.nieregularne puknięcia już prawdopodobnie ruchami są :)

luna91 lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Monikkk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Właśnie wiem, że za wcześnie :) Ale wiesz ja bym tak bardzo chciała, że chociaż sobie powkręcam :D Wiesz ciąża druga, ale pierwsza szybko się zakończyła :( Więc można powiedzieć, że pierwsza jeśli chodzi o doświadczenie rosnącego brzusia i ruchów - których masz rację jeszcze nie ma :) No nic jeszcze z miesiąc muszę poczekać :P

Wiem wiem, każda oczekująca mamusia na to czeka bo to takie pierwsze prawdziwe "spotkanie" z naszym dzieckiem:)

luna91 lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Sylika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ruchy można poczuc wcześnie ja w pierwszej poczułam wlasnie w 15tc a z drugim w 14tc a z poprzednimi bliźniakami w 13tc i nikt mi nie wierzyl poki nie przylozyl ręki i nie poczul . i teraz jest tak samo ja poczułam też w 13tc i później mój M ręke przyłożyl i siostra i dostali lekkiego kopniaka i tego nie da sie pomylić . a bratowa była wtedy w 19 i mowila ze nie czuje i mi wmawiala ze nie możliwe ze czuje .

201604075381.png
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    ruchy można poczuc wcześnie ja w pierwszej poczułam wlasnie w 15tc a z drugim w 14tc a z poprzednimi bliźniakami w 13tc i nikt mi nie wierzyl poki nie przylozyl ręki i nie poczul . i teraz jest tak samo ja poczułam też w 13tc i później mój M ręke przyłożyl i siostra i dostali lekkiego kopniaka i tego nie da sie pomylić . a bratowa była wtedy w 19 i mowila ze nie czuje i mi wmawiala ze nie możliwe ze czuje .

Ja nie chce nic wmawiać, jasne ze zdarzają sie przypadki gdzie te ruchy pojawiają się wcześniej i jestes na to przykładem, ale jak sama mówisz nie miałas wątpliwosci ze to ruchy dziecka wiec sytuacja jest nieco inna

Sylika lubi tę wiadomość

~~~~~~
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma dostała od syna takiego kopniaka w pęcherz,że niestety cała jego zawartość wylała się na podłogę.. w markecie XD

Sylika, xpatiiix3, i.am.chappie, FeliceGatto, luna91, katarzyna_d, Eliana, Carolq lubią tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę sobie zrobić generalny porządek z twarzą i troche ogarne dom, bo jutro małż przyjeżdza i znowu powie ze burdel, a jeszcze prosił żebym chleb upiekła wiec jutro już nie zdążę ze wszystkim. Podglądne Was później:)

Sylika, xpatiiix3, FeliceGatto, konwalijka, Eliana lubią tę wiadomość

~~~~~~
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłaby takiego swojego chlebka :) mmm ... piekłam kiedyś taki na zakwasie dokarmianym i co kilka dni robiłam ... aż mi się zachciało .. i chleb tostowy nieraz piekłam też niezły może i ja uruchomie ponownie piekarnie .. narobilas smaku .

luna91, Eliana lubią tę wiadomość

201604075381.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ruchów Nel przytulną do brzucha teraz młody kopnął aż zabolało chyba mu nie wygodnie te kopniaki to już takie całkiem mocne są :P Ada moment żebra okopie ;)

U mnie z Marcelem było puuuf głośne jakby balon pękł i poleciało sruu a z Nel takie pykniecie ciche ale słyszałam właśnie bo młoda była głową w dół i w moment głową do góry i znowy w dół no mówię parę minut i tak rozerwała właśnie swoje mieszkanko :P heheh
    a z pecherzem to ja tak miałam raz :P kop i sru posikalam się :o

Sylika, OlkaBdg lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi ruchami to czytałam, że różnie. Mi lekarz powiedział, żebym przed 18 tygodniem się w ogóle nie nastawiała, a chuda jestem i myślałam, że może szybciej dzięki temu, ale widać nie ma znaczenia. To czekam :-D
    Luna, a co do tych żył na piersiach, to też mam, normalnie meeegaa to widać, właściwie u mnie na całym ciele, nogi, brzuch, ręce.. czuję się jak w Prison Break, jakaś mapa na ciele czy coś :-P

xpatiiix3, luna91, Eliana lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa właśnie wiedziałam że o czymś zapomniałam Zoja bardzo ładne imię ;) Na listopadówkach u Nas jest cudowna dziewczynka o tym imieniu a jaka śliczna ;) Jej mama mówi na Nią Zo :P fajne zrobienienie :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlkaBdg wrote:
    U mnie takie meeega bóle od kilku dni występują. Właśnie w pachwinie i nad spojeniem łonowym.Momentami było tak słabo,że ból budził mnie w nocy... Moja gin mnie uspokoiła,że więzadła i macica się rozciąga,ale jeśli nie przejdą to mam do niej podejść po luteinę. Szyjkę zbadała i jest coś koło 3,56 cm.

Olka- ja miałam tak ciut cześniej, potrafiłam się obudzić z bólem, dzisiaj w nocy też mnie coś pobolewało, możliwe, że zapomniałam się wieczorem wysikać, i mnie coś uwierało ;) Teraz już spokojniej, czasami coś zakłuje, ale nie tak źle jak kiedyś.

Co do ruchów, mnie się wydaje, że czułam jakieś lekkie muśnięcia wczoraj wieczorem, a jak wstałam coś mi popukało/ populsowało dosłownie kilka sekund i przeszło. Nie wiem czy dziecinka, czy jakieś flaki inne ;) bo to już nie czuje nic :)

OlkaBdg, katarzyna_d lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy nie słyszałam o takim a dziś w tv w napisach była zoja jakas tam i tak mnie ruszylo żeby wspomnieć moja mama jak z bratem była w ciąży nie miała pomysłu na imie dla syna i siedziała tv ogladala i powiedziała ze jakie będzie ostatnie meskie imie to takie da dla syna i był Arkadiusz i tak teraz mój brat ma na imie Arek :)

xpatiiix3, mejbi lubią tę wiadomość

201604075381.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Kamil napisał ze z ojcem babka ma pogadać żeby w jego mieszkaniu zamieszkać a tam 3 pokoje spore i z 70m to my duuuzy pokój Nel z Marcelem taki spory i młody swój by miał i to swoje to bysmy tylko rachunki płacili a nie 2 razy tyle i komuś za najem jeszcze no i plus parter duży balkon pod oknem plac zabaw obok bloku przystanki i do przedszkola z 30min drobiu ale to nic bo przystanek wysiadam na drugą stronę i przedszkole a obok drugi powrotny i tez przy bloku się wysiada, oby się zgodził i tak w Szwecji siedzi ;) Trzymajcie kciuki :P

luna91, i.am.chappie, kkasya, mejbi, OlkaBdg, bereda11, FeliceGatto, katarzyna_d, Kłosia, konwalijka, Marietta, szarywrobel, Negra, Eliana, Madziaaaaa, Alicce, izizizi lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja mam nadzieję, że już na święta poczuję mluszka :)

i.am.chappie - ja mam na udach i na dole brzucha prześwity. Tyle, że ja zawsze miałam prześwitujące żyły a teraz to już apogeum. Wiecie co chociaż tym brzuchem wystającym się pocieszam. Jakoś się doczekam w końcu tych kopniaków :)

xpatiiix3, i.am.chappie, Eliana lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klasie w liceum miałam koleżankę o imieniu Koralia - jej tata w książce przeczytał i mu się spodobało. Mówiliśmy na nią Kora i bardzo do niej to imię pasowało. To tak z nietypów :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super wieści Pati, może po ślubie by się udało uwić Wam gnizadko :-D no i widzisz zawsze jest jakieś światełko w tunelu :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• kkasya Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:04

Marietta, szarywrobel lubią tę wiadomość

• OlkaBdg Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta, pewnie zdenerwowałabym się, gdyby oprócz bólu pojawiło się jakieś krwawienie. A tak, to właśnie trzeba się chyba nastawić,że gdzieś te nasze maluchy muszą się zmieścić :)
    Co do ruchów, to ja tam nic nie czuję,ale to moja pierwsza ciąża więc mogę być "nieczuła". A szkoda, bo nie mogę się tego doczekać. Koleżanka jest 5 tygodni dalej ode mnie i już od jakiegoś czasu czuje zdecydowane kopniaki i ruchy. Ja tam liczę na prezent świąteczny :):)

luna91 lubi tę wiadomość

f2w3rjjglqgxjlog.png
    Pozdrawiam,
    Ola
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ