X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta - hahah słodko z tym kwiatkiem :D Rozśmieszył mnie Twój mąż :D

Właśnie jeśli chodzi o te pobolewania - ja wiem, że w 2 i 3 trymestrze też może się stać coś przykrego, ale ryzyko jest chyba na prawdę małe i nie to żebym na siebie mniej uważała, ale wierzę w to, że ciąża już jest na tyle mocno zagnieżdżona i silna, że przetrwa.

williams1 lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Nie chowaj, postaw w honorowym miejscu :D niech zobaczy ze doceniłaś to może następnym razem trafi Ci się coś co ma kwiaty oprócz liści :D " - komentarz też mnie rozwalił :D

mejbi lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No słodko :P Mnie bardziej rozbawiło to mycie jajek :P
    Pasta gotowa, ale jakoś nie mam apetytu na nic...

Luna- pisałaś, że babcia Ci pranie wieszała. Ja też mam przesrane. Teściowa z teściem wieszają moje gacie/majtasy/stringi i inne elementy. Krzyczą, że mam nie podnościć rąk. To już nie ten etap, żeby mi miało zaszkodzić podniesienie rąk na 6 minut...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Chyba następnym razem dostanę kapustę pekińską, albo sałatę lodową idąc tym tropem :D

Etam, liczą się chęci :) chciał dobrze i może nie do końca skojarzył to z różami :D
    ja tam doceniam takie gesty nawet jak coś wyjdzie nieporadnie to mnie to rozczula heh :D

luna91 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Etam, liczą się chęci :) chciał dobrze i może nie do końca skojarzył to z różami :D
    ja tam doceniam takie gesty nawet jak coś wyjdzie nieporadnie to mnie to rozczula heh :D

Wiem, wiem ;) Doceniam, ucieszyłam się, postawiłam pod telewizorem "kwiata" :P Mnie też mega wzruszają takie gesty.

mejbi, szarywrobel lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Jeeeej Pati, ale super wieści!! :)
    Aż zazdroszę ;) Trzymam kciuki, oby nie robił problemów, w końcu wnuczęcie będzie <3

Olka- dokłanie, jak nie ma plamień, krwawień- znaczy, że tak ma chyba być ;) Odpoczywaj, magnez, nospa i do przodu ;) Drugi trymestr jest łaskawszy od pierwszego, będzie tylko lepiej :)

Ja zrobiłam właśnie pastę z pora, jajka i sera białego. Siedzę i narzekam, że nie chce mi się iść robić tej pasty, to się mąż wyrwał, że pomoże, ale jeść nie będzie ;) No to ja pora kroję, jajka obrałam i mówię do niego- umyj jajka i rozgnieć. Na co mój mąż stoi przy zlewie i rozpina rozporek... Głupek :P
    Swoją drogą, jakiś czas temu marudziłam, żeby mi kwiatka kupił. Kupił dzisiaj jakieś liście w plastikowej doniczce :P Postawił i się pyta, czy będę dbała i nawoziła... Nie wiem gdzie schować tego chwaścika :P

No no Kochana a może do jajek chciał Ci tulipana wystawić :-)

Ale się uśmiałam hahaha

Marietta, xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymam kciuki bardzo mocno, było by fantastycznie ja by się udało :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a z tym podnoszeniem rąk to przez całą ciążę trzeba uważać? Mi coś się obiło o uszy że w trzecim trymestrze ale szczerze mówiąc nie wiem jak to jest

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze pół wieczoru już mi za przeproszeniem pulsuje dupa. Tętnica brzuszna ok, jestem przyzwyczajona ale że odbyt. Zdarza wam się?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbelku jo i nawet czasem jakby podwozie z jednej strony :P

szarywrobel lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Dziewczyny a z tym podnoszeniem rąk to przez całą ciążę trzeba uważać? Mi coś się obiło o uszy że w trzecim trymestrze ale szczerze mówiąc nie wiem jak to jest

No właśnie... chyba tak tylko w 3.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    częste podnoszenie rąk do góry sprawia że brzuch się bardziej napina ja zawsze lubiłam spac na plecach i ręce do góry albo jak coś oglądam a tv mam nisko i jak leze podkładam ręce no i lubie przeciąganie a tu dupa mam zakaz ze spaniem w tej pozycji raz ze mi brak tchu i uciska przeponę ciezar a dwa twardniejący brzuch .

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest trochę podobne do kopania dzidzi, ale w ciąży z córą nie miałam tak, żeby mnie tak jakby do tyłu w odbytnicę kopało. Gin mi wczoraj powiedział, że jak najbardziej mogę czuć już ruchy.

Luna to chodzi o wysiłek z tym unoszeniem rąk i pewnie o dokrwienie. Zależy pewnie czy ciąża zagrożona czy nie. Jak w porządku to w trzecim lepiej uważać. Niektóre jak są już po terminie specjalnie pucują chaty i współżyją by wywołać akcję porodową :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbelku ale takie pulsowanie jakby.? A może i gdzie młody tak ustawiony ze w tyłek kopie fuck ja tak z Nel miałam okropnie dziwne uczucie ona dużo miednicowo była i wiecznie jak nie pecherz to odbyt okopany :o

szarywrobel lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez często coś kłuje jakby szpilka a dzis masakryczny bol u dolu plecow.

Dzisiaj dzien u tesciowej spedzony chciala zebym jej brzuch pokazala ogolnie cieszy sie bo to jej pierwszy wnuczek.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam się martwić na wieczór... pobolewa mnie co jakiś czas w tym podbrzuszu, tak zarywa :/ martwie się.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna a może łyknij sobie nospę na noc jak się martwisz? Mi gin mówił że w razie jakichkolwiek niepokojących bóli śmiało brać

luna91 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, mnie dzisiaj boli okropnie głowa, nawet nie mam siły mrugać oczami... :(

• Marietta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta- ciśnienie dzisiaj jest ekstramalnie niskie, więc dzieńdobry migreno... jutro będzie lepiej :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta obyś miała rację :( obudziłam się rano to już bolała i tak cały dzień, apap się nie spisał..

‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ