Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta - hahah słodko z tym kwiatkiem :D Rozśmieszył mnie Twój mąż :D

Właśnie jeśli chodzi o te pobolewania - ja wiem, że w 2 i 3 trymestrze też może się stać coś przykrego, ale ryzyko jest chyba na prawdę małe i nie to żebym na siebie mniej uważała, ale wierzę w to, że ciąża już jest na tyle mocno zagnieżdżona i silna, że przetrwa.

williams1 lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Nie chowaj, postaw w honorowym miejscu :D niech zobaczy ze doceniłaś to może następnym razem trafi Ci się coś co ma kwiaty oprócz liści :D " - komentarz też mnie rozwalił :D

mejbi lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No słodko :P Mnie bardziej rozbawiło to mycie jajek :P
    Pasta gotowa, ale jakoś nie mam apetytu na nic...

Luna- pisałaś, że babcia Ci pranie wieszała. Ja też mam przesrane. Teściowa z teściem wieszają moje gacie/majtasy/stringi i inne elementy. Krzyczą, że mam nie podnościć rąk. To już nie ten etap, żeby mi miało zaszkodzić podniesienie rąk na 6 minut...

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Chyba następnym razem dostanę kapustę pekińską, albo sałatę lodową idąc tym tropem :D

Etam, liczą się chęci :) chciał dobrze i może nie do końca skojarzył to z różami :D
    ja tam doceniam takie gesty nawet jak coś wyjdzie nieporadnie to mnie to rozczula heh :D

luna91 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Etam, liczą się chęci :) chciał dobrze i może nie do końca skojarzył to z różami :D
    ja tam doceniam takie gesty nawet jak coś wyjdzie nieporadnie to mnie to rozczula heh :D

Wiem, wiem ;) Doceniam, ucieszyłam się, postawiłam pod telewizorem "kwiata" :P Mnie też mega wzruszają takie gesty.

mejbi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Jeeeej Pati, ale super wieści!! :)
    Aż zazdroszę ;) Trzymam kciuki, oby nie robił problemów, w końcu wnuczęcie będzie <3

Olka- dokłanie, jak nie ma plamień, krwawień- znaczy, że tak ma chyba być ;) Odpoczywaj, magnez, nospa i do przodu ;) Drugi trymestr jest łaskawszy od pierwszego, będzie tylko lepiej :)

Ja zrobiłam właśnie pastę z pora, jajka i sera białego. Siedzę i narzekam, że nie chce mi się iść robić tej pasty, to się mąż wyrwał, że pomoże, ale jeść nie będzie ;) No to ja pora kroję, jajka obrałam i mówię do niego- umyj jajka i rozgnieć. Na co mój mąż stoi przy zlewie i rozpina rozporek... Głupek :P
    Swoją drogą, jakiś czas temu marudziłam, żeby mi kwiatka kupił. Kupił dzisiaj jakieś liście w plastikowej doniczce :P Postawił i się pyta, czy będę dbała i nawoziła... Nie wiem gdzie schować tego chwaścika :P

No no Kochana a może do jajek chciał Ci tulipana wystawić :-)

Ale się uśmiałam hahaha

Marietta, xpatiiix3, pasia27 lubią tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati trzymam kciuki bardzo mocno, było by fantastycznie ja by się udało :-)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relg3e5e9ky1omot.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a z tym podnoszeniem rąk to przez całą ciążę trzeba uważać? Mi coś się obiło o uszy że w trzecim trymestrze ale szczerze mówiąc nie wiem jak to jest

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze pół wieczoru już mi za przeproszeniem pulsuje dupa. Tętnica brzuszna ok, jestem przyzwyczajona ale że odbyt. Zdarza wam się?

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbelku jo i nawet czasem jakby podwozie z jednej strony :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Dziewczyny a z tym podnoszeniem rąk to przez całą ciążę trzeba uważać? Mi coś się obiło o uszy że w trzecim trymestrze ale szczerze mówiąc nie wiem jak to jest

No właśnie... chyba tak tylko w 3.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    częste podnoszenie rąk do góry sprawia że brzuch się bardziej napina ja zawsze lubiłam spac na plecach i ręce do góry albo jak coś oglądam a tv mam nisko i jak leze podkładam ręce no i lubie przeciąganie a tu dupa mam zakaz ze spaniem w tej pozycji raz ze mi brak tchu i uciska przeponę ciezar a dwa twardniejący brzuch .

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest trochę podobne do kopania dzidzi, ale w ciąży z córą nie miałam tak, żeby mnie tak jakby do tyłu w odbytnicę kopało. Gin mi wczoraj powiedział, że jak najbardziej mogę czuć już ruchy.

Luna to chodzi o wysiłek z tym unoszeniem rąk i pewnie o dokrwienie. Zależy pewnie czy ciąża zagrożona czy nie. Jak w porządku to w trzecim lepiej uważać. Niektóre jak są już po terminie specjalnie pucują chaty i współżyją by wywołać akcję porodową :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróbelku ale takie pulsowanie jakby.? A może i gdzie młody tak ustawiony ze w tyłek kopie fuck ja tak z Nel miałam okropnie dziwne uczucie ona dużo miednicowo była i wiecznie jak nie pecherz to odbyt okopany :o

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez często coś kłuje jakby szpilka a dzis masakryczny bol u dolu plecow.

Dzisiaj dzien u tesciowej spedzony chciala zebym jej brzuch pokazala ogolnie cieszy sie bo to jej pierwszy wnuczek.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam się martwić na wieczór... pobolewa mnie co jakiś czas w tym podbrzuszu, tak zarywa :/ martwie się.

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna a może łyknij sobie nospę na noc jak się martwisz? Mi gin mówił że w razie jakichkolwiek niepokojących bóli śmiało brać

luna91 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, mnie dzisiaj boli okropnie głowa, nawet nie mam siły mrugać oczami... :(

• Marietta Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta- ciśnienie dzisiaj jest ekstramalnie niskie, więc dzieńdobry migreno... jutro będzie lepiej :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta obyś miała rację :( obudziłam się rano to już bolała i tak cały dzień, apap się nie spisał..

‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ