X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Eliana Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati! Niesamowite wieści! Mam nadzieję, że wszystko pójdzie po waszej myśli i będziecie mieli idealne gniazdko!

A opowieści o kwiatach od męża mi przypomniały, jak z moim jeszcze chodziliśmy, dopiero zaczynaliśmy z sobą randkować i on mi od czasu do czasu przynosił kwiaty, ale jakie! Nie wiem, pod domem musiał mieć chyba jakąś najgorszą florystkę na świecie, te bukiety wyglądały potwornie, w sensie: tak strasznie kiczowato, każdy jeden kwiat - różę, tulipana, goździka potrafiła oszpecić. Wszystko było opsikane jakimś grubym chamskim brokatem, kolory wtążek do siebie nie pasowały i te wszystkie dodatki były jak jakieś koszmarki :))

Ja wtedy mieszkałam w akademiku, z 2 koleżankami i jak tylko randka się kończyła, to najpierw miałyśmy pianie z dziewczynami z tych kwiatów, a potem chowałyśmy je do szafy, żeby nam wzrok od nich odpoczął i wycigągałam następnego dnia, jak mój mąż przychodził mnie odwiedzić.

A brokat był na wszystkich ubraniach w szafie :)))

Stare czasy :))))

A teraz dostać kwiata bez okazji - ppffffff - nierealne!:))))

Marietta, FeliceGatto, Negra, xpatiiix3, Monikkk, szarywrobel lubią tę wiadomość

f2w3vfxm5403940g.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wskakuję do łóżka, ledwo na oczy patrzę. Jak posiedzę jeszcze trochę to czuję że padnę na siedząco :P

Życzę Wam spokojnej nocki :)

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejbi lezakuj spokojnie :)

mejbi lubi tę wiadomość

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarywrobel wrote:
    Kurcze pół wieczoru już mi za przeproszeniem pulsuje dupa. Tętnica brzuszna ok, jestem przyzwyczajona ale że odbyt. Zdarza wam się?

Buahahahahaha, ja wiem, przepraszam, wiem, że to serio, ale brzmi mega, ahahahaha :P

A poważnie, może to hemoroidy? Mi tak tyłek pulsuje po dużej kupie, a właśnie męczą mnie te paskudztwa :/

Dziewczyny, historie z kwiatami słodkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 22:30

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam dzis jakieś bóle zreszta wczoraj na noc tak samo mi sie zebrało , właśnie takie kucie :/ wczoraj tez na tył :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy śpią ?:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ja musiałam troszkę popracować, na wpół leżąco korzystając z lepszego chwilowego samopoczucia :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Wróbelku ale takie pulsowanie jakby.? A może i gdzie młody tak ustawiony ze w tyłek kopie fuck ja tak z Nel miałam okropnie dziwne uczucie ona dużo miednicowo była i wiecznie jak nie pecherz to odbyt okopany :o

Tak, właśnie tak. Kurcze mam już tego dosyć, koszmarne wrażenie :P Jak to dzidzia to ukarałam kanapkami z awokado ;) słodkiego na noc nie będzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 00:22

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq nie wszyscy śpią ;)
    ja jem właśnie krokiety z kapustą <3

Carolq, katarzyna_d, Eliana, pasia27, i.am.chappie lubią tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę i sie przewracam z boku na boku bo cały czas cos mnie kuje :/

• luna91 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    A ja leżę i sie przewracam z boku na boku bo cały czas cos mnie kuje :/

mam to samo... wkurza mnie to, ale muszę się uspokoić i iść spać w końcu...

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • helutka Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie próbuję nadrobić tych stron, które wczoraj naprodukowałyście ;)

Ja po wizycie. Młode urosło, coś tam między nogami ma, ale lekarz ostrzegał, że to może być widać narządy przerośnięte dziewczynki.. Za miesiąc może już będzie bardziej widać kto tam się ukrywa w środku :)

Dalej nie nadrobiłam wagi sprzed ciąży. Jest nieźle ;)

Zażeram się pomarańczami i cieszę się, że wszystko ok :D

katarzyna_d, Carolq, kkasya, Marietta, i.am.chappie, FeliceGatto, bereda11 lubią tę wiadomość

• Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki 
    No ja od 13.11 na tabletkach 3*nospa, magnez i luteina pod jezykowo, bo brzuch mnie bolał i poszłam do gin bo sie zaczelam martwic. Na szczęście ból ustał, bo tak to 16.11 w moje urodziny miałam iść do szpitala.
    Pati trzymam kciuki ;)
    Gratuluję wizyt :)

Wczoraj miałam dzień dobrych wiadomości Najpierw koleżanka zaprosiła Kubusia na sesję świąteczną  Ciekawe jakim okaże się modelem hehe  Byłam wczoraj na zebraniu i okazało się, że w tym roku dla chętnych mikołaj będzie jeździł wozem strażackim do dzieci do domku  Trzeba tylko do 3.12 przynieść paczkę szczelnie zamknięta  a na koniec zadzwoniła kuzynka z zaproszeniem na imprezkę zjazdu rodzinnego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 06:30

xpatiiix3, luna91, i.am.chappie, FeliceGatto lubią tę wiadomość

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde calutką noc budziałam się z mega spiętym brzuchem młody tak się rozkopywał :o bo go sciskało normalnie na chama prostował się aż bolało momentami na tak spiętym brzuchu nie powiedziałabym ze to skurcze bo dosyć długo trwało z małymi przerwami na spanie tylko to prawie całą noc brzuch kamień :/

katarzyna_d lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas ciemno i leje i leje masakra. Powiedziałam wczoraj córce o ciąży, była tak zachwycona,ze biedactwo nie mogła zasnąć, a najbardziej podobał mi się jej tekst :nareszcie będziemy prawdziwa rodzina,he he,a jak jeszcze usłyszała ze to raczej siostra to dosłownie podskakiwala z radosci☺ Cudowne mam dziecko☺

xpatiiix3, Negra, Eliana, pasia27, kkasya, Marietta, luna91, i.am.chappie, FeliceGatto, helutka, szarywrobel lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boli mnie łeb :(

Pati <3 yupiiii mam nadzieje ,że bedzie to mieszkanko ,trzymam kciuki mocniuchno ,,,,ale super --- niech sie zgodzi niech sie zgodzi ... ale by było extra :) nareszcie bys miała luz blues ...na swoim i tylko wasz rodzinka ...cudownie :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade dzis do swojej kiero ... trzymajcie kciuki ...
    umowa mi sie konczy koncem grudnia - wiem wiem automatycznie sie przedluza do porodu ,ale jest cień szansy by dali na czas nieokreslony ... ale tylko cień ... moze sie uda ... a jak nie to bede ryczeć :( :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Kurde calutką noc budziałam się z mega spiętym brzuchem młody tak się rozkopywał :o bo go sciskało normalnie na chama prostował się aż bolało momentami na tak spiętym brzuchu nie powiedziałabym ze to skurcze bo dosyć długo trwało z małymi przerwami na spanie tylko to prawie całą noc brzuch kamień :/

Sorki polubiłam ze mały kopał :) reszty juz nie lubię

Mnie tez w nocy brzuch bolał, ale chyba przesadziłam z jedzeniem na noc ;p

Witam się w 16 tyg. :)

luna91, i.am.chappie lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    jade dzis do swojej kiero ... trzymajcie kci
    uki ...
    umowa mi sie konczy koncem grudnia - wiem wiem automatycznie sie przedluza do porodu ,ale jest cień szansy by dali na czas nieokreslony ... ale tylko cień ... moze sie uda ... a jak nie to bede ryczeć :( :(

Ja tez jestem w czarnej dupce bo moja się kończy w lipcu ;p
    w Maju urodzę i przedłużą mi do urlopu macierzyńskiego a później ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a która to twoja umowa ?

mi niby przyslugiwac bedzie macierzynski - potem niby gadaja ze moge wracac ,ale co znow wszystko od poczatku ??? znow od nowa 3/4 etatu nie po to harowałam jak wół i starałam sie przez 3 lata /w miedzyczasie wspinałam sie po szczeblach dostajac caly etat i podwyzke pracownicza by przez naszą wpadkę stracic szanse na nieokresloną i te wszystkie awanse zaprzepascic ... no k.. szkoda by było -tymbardziej ze teraz o taką umowe bardzo ciezko ,a ja byłam o krok ...

‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ