Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie wiem z czego to bedą płacić te 500 zł hehe chyba z naszych podatków obniża nam pensje wzrosną koszty utrzymania dla pracownikow to moze bedzie aby wypłacać takie kwoty . To jest moim zdaniem głupie działanie pomijając juz fakt ze na przykład w niektórych miejscach dostanie sie do żłobka graniczy z cudem , samotna matka , lub upośledzonym rodzeństwem ... Wolałabym żłobki a nie kasę która większość i tak przeje , czytać wyda nie na dziecko w większości przypadków . Patola bedzie sie szerzyć dla takiej kasy a nam normalnym ludziom i tak figę sie z tego dostanie
a tam
katarzyna_d, Dariaaa88, luna91, migussia lubią tę wiadomość
-
Dzieńdobry mamuśki! Aleście nastukały
Ja dopiero wstałam.
Cigaretta- mnie też łebek pęka, ale ja się budzę z takim bólem już ze 2 tygodnie, zatoki mam chyba znowu zaatakowaneale zaczynam smarkać, więc jest dobrze- zaczyna schodzić
Nie będę się rozpisywać o macierzyńskim, bo widzę, że Monik wszystko już sprostowała także głowa do góry
Dziewczyny z "kończącymi się" umowami, spróbujcie wyprosić umowę na czas nieokreślony- pracodawca na tym NIC teraz nie traci, bo tak czy siak Zus wypłaca Was aż do końca macierzyńskiego, powiedzcie, że zależy Wam na TEJ pracy, chcecie tu wrócić, firmom nie opłaca się szkolić co chwila nowego pracownika, a Wy macie doświadczenie, przeszkolenieMi udało się z umową, ale stres też miałam niezły
z końcem października skończyła mi się umowa, szef wiedział, że jestem w ciąży, powiedział, że tym bardziej da mi czas nieokreślony, bo jestem dobrym pracownikiem i już wyczekują mojego powrotu... normalnie ego mi urosło ho ho
A teraz jak jestem tam raz w miesiącu l4 przywieźć to wszyscy bardzo serdecznie dopytują jak się czuje, opowiadają co w pracy się dzieje, mam dobre relacje z nimi, chociaż ostatnio mam taką myśl, żeby się przeniesć z praca gdzieś bliżej domu, do tej pory dojeżdżałam ponad godzinę, ale dziecko w żłobie zostawiać na tyle smutna sprawa...
katarzyna_d lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo ja bym chetnie prosiła nawet na kolanach, ale moja kierowniczka ma do gadania tyle co ja !!
Pracuje w szpitalu a tam są na wyższych stołkach :
Kadrowa -picza !!! i dyrekcja
Chyba zę pójde pdartych łachach z podbitym okiem i będe prosić na litosc
Jedna salowa z Bloku operacyjnego tak poszła hahaha i dostała praceMarietta, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
kkasyka z 3 pkt to nie do końca,bo jeśli Twoje wynagrodzenie z pracy byłoby mniejsze niż 1000zł co miesiąc to Ci dopłacą. Chodzi o "wyrównanie szans" każdy rodzina przez rok od urodzenia dziecka ma dostawac minimum 1000zł, bez względu na całą resztę. Jeśli z Twojej umowy przysługuje Ci z zusu przynajmniej tysiąc to tylko wtedy nie dostaniesz drugiego po prostu
Cigaretta lubi tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
nick nieaktualny
-
katarzyna_d wrote:No ja bym chetnie prosiła nawet na kolanach, ale moja kierowniczka ma do gadania tyle co ja !!
Pracuje w szpitalu a tam są na wyższych stołkach :
Kadrowa -picza !!! i dyrekcja
Chyba zę pójde pdartych łachach z podbitym okiem i będe prosić na litosc
Jedna salowa z Bloku operacyjnego tak poszła hahaha i dostała prace
Hehe, jak grą aktorską można coś wskórać czemu nieSzkoda tylko, że trzeba się płaszczyć, w momencie kiedy w interesie pracodwacy jest zatrzymać wykwalifikowaną kadrę... powodzenia
Co do becikowego "jednorazowego" to kwota 1920 liczona na osobę liczy się już z dzieckiemWięc mam nadzieję, że się załapiemy
katarzyna_d lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAa tam się przejmujemy co będzie to będzie
najważniejsze teraz zdrowie naszych dzieciaczków
Później będziemy się martwicTeraz jest tyle możliwości na zemstę w razie zwolnienia
hhahahahah
chyba oglądacie telewizje
( Żart ):P:P:P:PP:
Marietta, Cigaretta lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek!
W kwestii tych 500 zł zgadzam się z Carolq - wszystko zostało powiedzianeBo to właśnie takie myślenie jest, że dostanie się coś od państwa, ale to od państwa to tak na prawdę nasze wspólne pieniądze odpowiednio dysponowane. I niestety to mi czasami wygląda na zabieranie bogatym i dawanie biednym.
Ja dostałam umowę na 3 mc i po tym dostałam na 2 lata a 3 dni później oświadczyłam, że jestem w ciąży. Też bym chciała wrócić - niestety w korporacjach jest tak, że mają Cię gdzieś - dopóki pracowałaś i miałaś świetne wyniki to było ok, ale jak zaszłaś w ciążę i jesteś bezużyteczna dla korporacyjnych cyferek to nara - już nie po raz pierwszy się z tym spotykam
Carolq - jak brzuch? Mi odpuściłoA odnosnie brzuchów - masz niezły ciążowy bębenek
Chyba już nie możesz ukryć stanu błogosławionego
U mnie to taka wypukłość tylko na dole widoczna jakbym się obżarła lub przytyła
Carolq lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualnyMarietta wrote:Hehe, jak grą aktorską można coś wskórać czemu nie
Szkoda tylko, że trzeba się płaszczyć, w momencie kiedy w interesie pracodwacy jest zatrzymać wykwalifikowaną kadrę... powodzenia
Co do becikowego "jednorazowego" to kwota 1920 liczona na osobę liczy się już z dzieckiemWięc mam nadzieję, że się załapiemy
Ja jeszcze z dodatkowego ubezpieczenia dostane kasę z tytułu zę urodzę dziecko, mąż z Krusu też cos ma dostać -
katarzyna_d wrote:Ja jeszcze z dodatkowego ubezpieczenia dostane kasę z tytułu zę urodzę dziecko, mąż z Krusu też cos ma dostać
Ja też ruszyłam główką w tym kierunkuZaczęłam opłacać pzu od listopada (chyba 70-80/mc) i udało mi się fartem, bo zazwyczaj jest roczna, albo 9-cio miesięczna karencja, a u mnie w pracy była promocja, można było się ubezpieczyć w październiku i listpadzie unikając karencji
U mnie z PZU 2000 wypłacą
a ubezpieczenie w sumie mnie kosztuje 500 zł czyli bilans + 1500
-
No właśnie "wyrównanie szans" - dziewczyny możecie mnie zlinczować, ale mi się to nie podoba. Bo dawanie biedniejszym to zabieranie bogatszym i gdzie tu sprawiedliwość? Nie jest możliwa utopia,w której każdy będzie miał po równo no przykro mi
500 zł na dziecko jest możliwe, ale tak jak napisała Carolq - tu zabiorą przez podatki, tam zabiorą i się zbierze - po prostu inaczej rozdysponują nasze pieniądze.
katarzyna - hahah tez pomyślałam, że jak będą chamsko się zachowywać to się pomszczęNo i masz rację - myślmy na razie o naszych maleństwach, wszystko się ułoży.
Carolq, helutka lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualny
-
Cigaretta wrote:A to nie jest tak, że żeby dostać te 500 zl oboje rodziców musi się wykazać umową o pracę? I zarobki nie mogą przekraczać 800 zł na głowę? Czy źle mówię?
Wydaje mi się, że nie muszą mieć umowy, żeby dostać te 500 pln.
Mnie pasowałoby gdybym miała drugie, i objąłby mnie ten przepis, gdyby wypłacali jednak na rękęPrzy dwójce dzieci wolę dołożyć i zatrudnić opiekunkę, która zajęłaby się dziećmi u mnie w domu, nie mam prawa jazdy, więc ciężko mi będzie wozić do przedzkola/ żłobka, mąż ma nocki/ dniówki cieżko będzie go "ubrać" w wożenie regularne dzieci.... a ja już myślę o drugim