Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
A mnie właśnie podoba się polityka prorodzinna. Każdy kraj w Unii Europejskiej ciągnie od UE kasę na dzieci, bo niż demograficzny jest w każdym państwie teraz prawie. Wszyscy doją z unii, a my nie mamy żadnego programu pro- rodzinnego. Ja zawsze marzyłam o dużej rodzinie, sama pochodzę z dużej rodziny, tylko że u mnie tata sporo zarabiał, spokojnie 6-kę dzieci mógł utrzymać. A my zarabiamy przeciętnie z mężem, więc cieżko się decydować na dzieci, w momencie kiedy żłobek w Krakowie kosztuje 1000 zł! W państwowych żłobkach nie ma miejsc od kilku lat. Ja sama haruję od 15 roku życia, płacę podatki ogromne, nie pogardziłabym, gdyby państwo/ unia dofinansowała rodzinę. Bo na moją emeryturę nie wiem kto będzie pracował
system emerytalny/ zus mamy najgorszy na świecie chyba....
FeliceGatto, pasia27, szarywrobel lubią tę wiadomość
-
A ja uważam że nie ma nic przeciwko w tzw. "zabieraniu bogatym a dawaniu biednym" bo Ci pierwsi i tak wyjdą na +. Wiadomo przecież nie od dziś że chyba nikt nie rozlicza sie z całości dochodów, każdy skupie z państwa jak może, a biedni i tak dostają po dupie. Sama przeszłam przez naprawde trudne czasy w moim domu, teraz sie troche odbiłam i widzę jak to funkcjonuje. Fakt, nie wiem skąd wezmą tą kasę, ale przecież ciągle sie burzylismy (czyt. Polacy) że jest za mało rodzinnego, za mało socjalów, generalnie za mało kasy na rodzinę i ludzie wyjeżdżali za granice i tam np. tylko jedno z rodziców pracowało bo drugie dostawało taką kase ze nie opłacało sie wracać do pracy. No więc, chcą nam dać, wszystko idzie w tym kierunku a nam znowu nie pasuje. Myślę, że w innych krajach też to musi sie odbywać "kosztem" bogatych ale kazdy sie do tego przyzwyczaił a Polaczki jechali i ciagneli, wiec ktoś w koncu posłuchał tych lamentów jak to mało pieniedzy rodziny dostają. Jasne, na początku jest bunt, ale jesli to przejdzie to z czasem wszyscy sie przyzwyczają i przejdziemy nad tym do porządku dziennego.
Marietta, FeliceGatto lubią tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
To Kamil teraz jako bezrobotny w urzędzie ale szuka roboty na umowę poki co ma coś tam na ten moment moje dochody to tak na papierkach jest niecałe 200 na osobę plus jakieś okresowe itd to więcej ale liczy się tylko to alimenty i rodzinne jako dochód wiec mi na każde dziecko będzie przysługiwać także nawet gdy Kamil będzie miał umowę dalej będzie Nam przysługiwać ciekawe czy ten 1000 przez rok wejdzie ale to już mniejsza o to najważniejsze żebyśmy się odkuli ciut bo nie powiem no ciężko jest trochę a jak wejdą te pieniądze będzie Nam chociaż przez jakiś czas lżej
A co do ubezpieczenia po ślubie chyba Kamil mnie musi ubezpieczyć tak.? Bo mama wtedy juz nie może.?Livia
Nela
Marcel
-
Marietta - ja też chciałabym mieć większą rodzinę i też dużą rolę odgrywają tu pieniądze, ale uważam, że lepiej dać wędkę niż rybę - bo dawanie po prostu kasy ot tak to trochę średnio mi się widzi, bo jak napisała Dariaa niektórzy mogliby te pieniądze wykorzystać źle.
Naszym rodzicom kiedyś było łatwiej, mieli chociaż stabilna pracę - zobaczcie teraz prawie każde młode małżeństwo ma kredyt na mieszkanie. Moi kupili za gotówkę - tak jak rodzice męża i znajomych.3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Aha no i też jestem ubezpieczona u męża wiec obydwoje dostaniemy kase za urodzenie. Wiem że to co teraz powiem bedzie nieco przykre i brutalne ale świetnie sie to ubezpieczenie sprawdziło przy Lence. Jasne, że wolałabym mieć żywe dziecko niż kasę, ale musze przyznać że nie robili zadnych problemów i dostalismy w sumie ponad 10000, a z US miałam wtedy kupe przebojów, nawet biednego 500zł mi nie chciali wypłącic za 8 tygodni macierzynskiego poporodowego. Takze polecam kazdemu takie ubezpieczenia grupowe.Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Dariaaa88 wrote:Marietta okey gdyby te pieniądze były z Unii ale nie będą więc gdzieś i tak zabiorą, wyobraź sobie, że każdej rodzinie zabierają przykładowo z tego 300zł podatku, więc dostajesz 200zł gdzie oboje pracujecie, a ile rodzin jest że oboje nie pracują mają 3 dzieci i skąd te pieniądze wezmą? dalej z podatków osób pracujących i wyjdzie na to, że Ty do tego dopłacasz zamiast dostać. tak będzie, bo oni sobie pieniędzy nie wyczarują.
Wiem, że to do Marietty było, ale zobaczcie, to jest wszystko w kierunku tego by było wiecej dzieci, by były duze rodziny bo społeczeńśtwo sie starzeje. Niech teraz zabiorą prosze bardzo, ale przynajmniej pojawi sie cień szansy na emerytury dla nasWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:11
pasia27 lubi tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
-
Monikk - ale czemu ma się bogatym zabierać? Przecież oni sami do tego doszli i fajnie, że mają łeb na karku. Żeby nie wyszło, że ja jestem z tych wysoko sytuowanych, bo sama walczę o każdy grosz, ale niestety jedni mają wiecej inni mniej - ci co są bogaci po prostu zapracowali na to i po co mają się dzielić z tymi, którzy mają mniej? Wiem, że to brutalne co mówię i nie chcę absolutnie żeby wyszło, że ja kogoś atakuję i nie chcę sie kłócić, ale ja mam takie zdanie na ten temat
Cigaretta, Dariaaa88, La-mia, Sylika lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Ale jak osobie która zarabia powiedzmy 5000zł zabierze sie 200zł, to on wcale tak bardzo niezubozeje, a jesli jest ktoś kto np. jest na jakiejs smieciówce, albo 1/4 etatu, niech dostanie te 800zł to dla niego te 200zł jest zbawienne.
No mamy inne zdania. I bardzo dobrze, bo gdyby wszyscy byli tacy sami to by było nudno:)Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
-
Dariaaa88 wrote:Marietta okey gdyby te pieniądze były z Unii ale nie będą więc gdzieś i tak zabiorą, wyobraź sobie, że każdej rodzinie zabierają przykładowo z tego 300zł podatku, więc dostajesz 200zł gdzie oboje pracujecie, a ile rodzin jest że oboje nie pracują mają 3 dzieci i skąd te pieniądze wezmą? dalej z podatków osób pracujących i wyjdzie na to, że Ty do tego dopłacasz zamiast dostać. tak będzie, bo oni sobie pieniędzy nie wyczarują.
Bardzo dobrze mówisz.Carolq lubi tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualny
-
Monikkk wrote:Ale jak osobie która zarabia powiedzmy 5000zł zabierze sie 200zł, to on wcale tak bardzo niezubozeje, a jesli jest ktoś kto np. jest na jakiejs smieciówce, albo 1/4 etatu, niech dostanie te 800zł to dla niego te 200zł jest zbawienne.
No mamy inne zdania. I bardzo dobrze, bo gdyby wszyscy byli tacy sami to by było nudno:)
A czemu ten co zarabia 800 zł zarabia tylko 800zł? Kto mu bronił zarabiać 5000zł? Poza tym 200 zł przy 5000 zł to mało, ale to nadal są bardzo ciężko zarobione pieniądze i nikt nie ma prawa mu tych pieniędzy zabierać, bo sam na nie zapracowałNo niestety.
Cigaretta, La-mia lubią tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualny
-
i.am.chappie wrote:Dzień dobry
widzę, że się temat polityki zaczął, to ja ten.. no.. spadam, co by mi się ciśnienie nie podniosło
niestety w naszym państwie jest tak, że karani są ci, którzy sobie jakoś radzą amen.
A nagradzani nieudolni amen.i.am.chappie, migussia, La-mia, Carolq, bimba lubią tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Jak dają to bierz jak gonią to spierdalaj.
Tak mówił mój tata i coś w tym jest..
Wiec skoro ma mi się należeć to będę brała, aby dzieci miały lepiej i nie żyły o chlebie i wodzie, bo czasem honor trzeba schować w kieszeń.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:27
Marietta, Sylika, klaudia1534, FeliceGatto, i.am.chappie, pasia27 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel