Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNasze Państwo czaruje pieniądze z naszych podatków i z nas . Nie jest tak ze oni je sobie biorą bo połowa tego co dostają idzie na dodatkowe rzeczy imrezy bankiety itd , zamaist pomoc . Dla każdego kto uważa że mało płacimy podatków niech sobie przeliczy wynagrodzienie brutto 5000 zł zobaczy ile pracowaca dokłada jeszcze do tego i jakie sumy idą do zusu itd. Wku**** mnie podejście ludzi którzy łudzą się z tym że czym więcej się zabierze bogatym to tym więcej dostają . Owszem a wiecie czym to będzie skutkować tym że nikt nie będzie chciał zatrudniać bo koszty utrzymania pracownika są tak duże ze powiedzmy szczerze nikomu się to nie opłaca. I wracamy kołem zwiększa się bezrobocie, i jest większa padaka niż była. Ale najgorsze jest to że nasze społeczeństwo myśli że po prostu dostaną pieniądze hehe ...
pozatym jeszcze jedna kwestia takie wynagrodzienia najczęściej są w Wawie , gdzie utrzymanie kosztuje proporcjonalnie więcej do pensji w danym rejonie.
Oczywiście nikogo nie obrażając , każdy może mieć swoje zdanie
Zmieńmy tematPati jak tam młody dawał znów popalić w nocy
??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:33
luna91, szarywrobel lubią tę wiadomość
-
luna91 wrote:A czemu ten co zarabia 800 zł zarabia tylko 800zł? Kto mu bronił zarabiać 5000zł? Poza tym 200 zł przy 5000 zł to mało, ale to nadal są bardzo ciężko zarobione pieniądze i nikt nie ma prawa mu tych pieniędzy zabierać, bo sam na nie zapracował
No niestety.
To nie jest tak że ktoś mu zabroni, ale wszyscy wiemy jak jest teraz z pracą, a właściwie z jej brakiem, ja mieszkam miejscu gdzie bezrobocie sięga kolosalnych rozmiarów, w naszej miejscowości nie ma mężczyzn, bo wszyscy wyjeżdzaja w delegacje w Polskę albo zagranice, jest kilka sklepów, urząd gminy,szkoła i biblioteka, ale one nie są w stanie zapewnić pracy wszystkim kobietom, zresztą trudno pracować jak sie ma np. 3 dzieci, i jedno trzeba dostarczyc i odebrac ze szkoły bo np. 6 latki które chodzą do szkoły nie mogą iść same do domu (do 7 roku życia trzeba je odbierać) a konczą lekcje o 12, drugie do przedszkola a 3 ma np. 1,5 roku. No sory, ale gdzie taka kobieta ma znaleźć pracę i to na pełny etat żeby mieć chociaż najniższą krajową? No to jak któraś bardziej obrotna to sobie dorobi gdzieś na pare godzin i dostanie marne grosze. Niestety tak wygląda zycie na wsi i w mniejszych miasteczkach. Widze tą różnice po przeprowadzce w swoim domu. Moja mama nie mogła tutaj znaleźć pracy przez pierwsze 2 lata, mimo że ma mature (jak na te lata to całkiem dobrze), mój tata musiał wyjechac za granice bo nie mielismy za co żyć, jak zjechał, to miał miec prace, która sie wyruszyła i znowu kryzys. Owszem w koncu znaleźli dobrą pracę, ale obydwoje mają prawo jazdy, nie mają malutkiego dziecka i mogą poświecić całe dnie na prace.
Wiem, ze to nie powinno byc tak ze komus sie zabiera ale trzeba być człowiekiem, życie nie kreci sie tylko wokół pieniedzy. I jeśli ktoś ma głowę na karku i potrafi zarobić duże pieniądze to chwała mu za to, tylko idąc tym tropem, dlaczego oburzamy sie że, to politycy powinni dać od siebie, przeciez każdy może być politykiem....
Myślę że nie ma co tego dłuzej ciagnać bo sie nie dogadamy w tym temacie.
Uciekam sie szykować do pracy, miłego dnia:*Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Luna, zgadzam sie z każdym Twoim słowem.
Nie godzę sie z tym, zeby zabierano mi więcej niż zabiera sie teraz. Każda moja złotówka jest ciezko zapracowana i opodatkowana (rozliczam sie z całości dochodu), a miejsce w którym znajduje sie teraz jest tylko i wyłącznie moja zasługa - nikt mi w życiu nic nie dał za darmo, po liceum miałam 2 lata przerwy zeby zarobić trochę pieniędzy zebym mogła utrzymać sie w wielkim miescie na studiach. Jak juz sie dostałam, uczyłam sie po nocach zeby mieć stypendium naukowe, a do tego pracowałam, bo przecież życie kosztuje, stancja, wyżywienie, dojazdy itepe. Po studiach dostałam prace w zawodzie ale wcale od razu dobrze nie zarabiałam. Dopiero po kilku latach pracy zawodowej, setkach darmowy u nadgodzin (bo trzeba sie wykazać) i szkoleniach, można powiedzieć ze jakaś tam pozycję mam wyrobioną i narzekać nie mogę... A i tak państwo co miesiąc bierze ok 30% moich zarobków...
Dariaaa88, luna91 lubią tę wiadomość
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
Dariaaa88 wrote:to nie będzie tak, że każdej rodzinie zabiorą te 200 tylko ten który zarabiał do tej pory 5000 nagle będzie zarabiał 4000 bo przecież to mu będą zabrane pieniądze, które pójdą tam gdzie nikt nie pracuje. zawsze wszystko idzie % i im więcej masz tym więcej Ci zabiorą.
w Polsce podatek jest równy ale przy różnych kwotach inaczej to wygląda nie oszukujmy się.
Ale podatku dochodowego nie podnoszą, więc ten co zarabia 5000 nie zarobi 4000Chodzi o to, żeby pieniądze wygospodarować z miejsc, gdzie się je w cudzysłowie "przepierdzielało"
Gdyby zlikwidowali zus tyle kasy by się znalazło nagle...
Luna- ja nie chcę marchewki, dostałam wędkę, ale choćbym się zesrała za przeproszniem nie zarobię więcej niż 3- 3,5 tys.
Będziemy biednym krajem dalej... każde inne państwo jest w stanie wygospodarować dotacje, programy prorodzinne, a u nas bida, więc strach zachodzić w ciążę. Jak pisałam wcześniej- w Krakowie nie ma żłobków. Skończyły się miejsca. Co zrobię z dzieckiem?? Nie pójdę na darmowy wychowawczy, bo spłacam hipoteke, nie stać mnie na nie pracowanie. Oddam do prywatnego- zapłącę 1000-1500. Tak źle i tak niedobrze.FeliceGatto, Monikkk lubią tę wiadomość
-
U nas wogóle nie ma złóbka:)
PS. nie kazdy biedny jest nieudolny! Ludzie mają różne sytuacje życiowe, młodzi studenci, którzy pracują za darmo zeby sie wyzkazac też są nieudolni? Nie wydaje mi sie.
Dobra, teraz to juz naprawde ide, bo sie w koncu spóźnie i wtedy to nie bedzie nieudolność tylko głupota:)xpatiiix3, Alicce, FeliceGatto, pasia27 lubią tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
nick nieaktualnyMarietta u Nas w Wawie to samo z żłobkami ;/ jeszcze na mojej dzielnicy bielany gdzie powstało w ciągu ostatnich 5 lat z 8 osiedli nowych wiadomo dużo młodych rodzin itd. nie ma nigdzie miejsca . No tak jak pisałam chyba ze jesteś samotną matką albo coś
a żłobek prywatny 1400zł bez jedzenia , sama robisz i codziennie z dzieckiem przywozisz
miło ... Opiekunki koło 2000 także praktycznie na to samo wychodzi
Także bardzo się cieszę że mam taki zawód jaki mam i mogę pracować większość czasu w domu a na spotkania i tak jezdzę wieczorami jak wszyscy kończą pracęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:45
-
Dziewczyny, to ja mam taka prośbę, jak macie juz wózki to powrzucajcie fotki tutaj (albo może na FB, w osobnym poście) i taka krótka recenzje typu plusy o minusy...
Ja w weekend jadę oglądać używany (małż chciał nowy, ale wg mnie strasznie drogi jest, a 2 dziecka raczej mieć nie będziemy, no chyba ze cud sie zdarzy...)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:55
Sylika, mejbi lubią tę wiadomość
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
Ja też byłam młodą studentką, której rodzice w pewnym momencie przestali finansować studia - musiałam iść do pracy na cały etat + szkoła + raz w tygodniu jeździłam udzielać korepetycji, żeby przetrwać. Można? Można.
I żeby nie było - ja w porównaniu do bardo bogatych ludzi też jestem mniej obrotna, bo też mogłabym mieć swój biznes, dużą firmę czy być wysoko postawionym dyrektorem, ale nie jestem bo widocznie nie jestem tak zajebista no trudno bywa!
I nie jestem bezduszna - jestem w stanie pomóc gdy ktos n prawdę potrzebuje, ale nie całemu społeczeństwu.
Ale się gorąco zrobiło dziś na forum...
Carolq, Dariaaa88, migussia, josephinka84, helutka lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
U mnie tragiczna noc była.
Co do socjalu to gdzie byście nie pojechały to odbywa się to tak ze największą kasę od państwa ciągną ci co nie pracują i z reguły to taka patologia 6 dzieci nikt nie pracuje a żeby cokolwiek innego kupić niż jedzenie i opłaty to muszą kredyt brać. A co do kredytów na dom to sorki ale ja nie znam nikogo tutaj w UK kto by kupił dom za gotówkę każdy bierze kredyt wiec nie wiem co w tym dziwnego że w pl na dom tez trzeba kredyt wziąć.
U nas jak oboje pracowaliśmy żadne.pieniążki nam nie przyslugiwaly teraz tak się niefortunnie złożyło ze tylko mąż pracuje a dostajemy marne grosze jakieś 1/4 mojej poprzedniej pesji a miałam najniższa krajowa wiec jak widać nigdzie nie jest różowo i nikt tak po prostu pieniędzy nie dostaje żeby dostawać naprawę sporo musiałabym mieć z 4 dzieci i mąż na bezrobociu lub pół etatu a to i tak to nie byłoby tyłe co dwie pełne pesje -
migussia wrote:Poki co mam termin na 27 maja
płci jeszcze nie poznaliśmy.
A swoja droga widziałam Cie w temacie Białostockich mamuś ja prawdopodobnie będę też rodzić w szpitalu w Białymstoku, jestem z okolic
miggusia a skąd jesteś ? ja też z okolic może trochę dalszych ale też
migussia lubi tę wiadomość
-
Dariaaa - mnie sie tez bardzo podoba camarelo,ale małż sie uparł i nie mogę go przegadać!!!
A camarel widziałam kilka razy life i naprawdę dobrze i solidnie wyglada. No i cena w porzadkuWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 12:12
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm