Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZ tego co wiem jak sie nawet zadeklarujemy ze na rok to wypłacają Ci przez rok . Mi kończy sie we wrześniu umowa i mam miec płacone macierzyński pełen rok czyli macierzyński z wychowawczym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 09:19
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry Wam!
Kurcze, dzis dzeń bezmięsny. Znów bede sie męczyć. W ogóle powiem Wam, że rodzinka ma ze mnie taki ubaw ze szok. Całe zycie praktycznie nie jadłam mięsa, już jako dzieciak były ze mna problemy pod tym wzgledem bo mi po prostu nie smakuje. Własciwie jadłam tylko piersi z kurczaka, pod warunkiem ze nie było żadnej tłuscinki, (potrafie pół miesa wyrzucić przy obróbce) i ewentualnie kiełbase z grilla, ale musiała być naprawde dobra. A teraz....mam nieposkromiony apetyt na mięso! Oczywiscie dalej chudziutkie, ale każdego dnia musze zjeść albo jakąś kanapke z wedliną, albo sobie mielone robie, drób na bieżąco idzie, jakieś pieczenie, nawet kiszkę jem i inne cuda wianki. Sama siebie nie poznaje:) I tak sobie myślę, że się dziecko to się chyba na tatę podało, bo mój mąż to jest 100% mięsożerca:)...Jak żyćFeliceGatto lubi tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
A z umowami to ja nie pomogę bo mam dość nietypową sytuację
Pracuję bez umowy, choć nie na czarno, rozliczam sie z US więc nie bardzo moge sie zarejstrowac w UP, zresztą nawet bym nie chciałam bo jak by mi znaleźli prace to i tak bym odmawiała, więc w koncu by mnie wywalili. Pracuje na siebie i to jest super, ale niestety nie moge liczyc na L4, ani zadne wychowawcze. Pocieszam sie tym że od przyszłego roku wchodzi ten 1000 przez rok, wiec to mi troszke zrekompensuje te nieudogodnienia. W każdym razie mam zamier pracować do konca, a później wrócić z maluszkiem:) Niech sie hartuje. Mam swoje biuro, miejsce na wózek sie znajdzie wiec moze ze mną byc non stop.
~~~~~~
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya mnie dziś od rana włączył się świąteczny klimat. juz zamówiłam świąteczne poduszki dekoracyjne, obrus , skarpety mikołaja . juz mam ochotę na pieczenie ciasteczek i dekorowanie , ale jeszcze za wcześnie
Carolq, Marietta, konwalijka, FeliceGatto, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlicce wrote:tzn ze ja nie mam prawa do zasiłku macierzynskiego ??? no to ładnie
jeśli masz umowę o pracę , która kończy Ci się przed porodem to zasiłek macierzyński Ci się nalezy. gdybyś była na jakiejś smieciowce wtedy byłby już problemCarolq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny. Ja już od 8 na nogach, czekam na kuriera...
Pogoda ponura, pada non stop a w weekend ma już padać śnieg z deszczem
Nie wiem czy slyszałyscie, że od nowego roku ma wejść ustawa 1000 zł na dziecko dla bezrobotnych, studentek, i tych na umowach śmieciowych, zawsze to jakaś pomoc finansowa;)
http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Kraj/1000-zlotych-na-dziecko.-Wszystkie-najwazniejsze-pytania-i-odpowiedzi-00014541Carolq lubi tę wiadomość
-
Alicce wrote:tola tez mi tak mówili ze sie nalezy ... czy zasilek to to co pisze carolq 80% pol roku i 100%rok ???? czy ja to myle z urlopem?
-
My na drzemkę lecimy właśnie tzn no Nelcik
Na śniadanie zjadłam kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym bo wczoraj na obiad był i zostało a kotlety na szybko bo i pyrki zostały z wczorajmmmm najadlam się
Oczywiście małe sępiki tez z mojego talerza trochę pożarły...
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze i różnego rodzaju rozmowy badania itd :*Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyAlicce wrote:tola tez mi tak mówili ze sie nalezy ... czy zasilek to to co pisze carolq 80% pol roku i 100%rok ???? czy ja to myle z urlopem?
tak jak napisały dziewczyny wyżej 100% 6 mcy przy wcześniejszej deklaracji, a jeżeli po tych 6 mcach będziesz chciała kolejne 6 mcy to będziesz dostawać 60%. 80% w przypadku deklaracji na rok.
Ja to rozumiem w ten sposób. jeśli umowa kończy się przed porodem to wydłuża się do dnia porodu , potem wszystko przejmuje ZUS i on Ci będzie płacić.Marietta lubi tę wiadomość
-
Cigaretta wrote:Cześć dziewczyny. Ja już od 8 na nogach, czekam na kuriera...
Pogoda ponura, pada non stop a w weekend ma już padać śnieg z deszczem
Nie wiem czy slyszałyscie, że od nowego roku ma wejść ustawa 1000 zł na dziecko dla bezrobotnych, studentek, i tych na umowach śmieciowych, zawsze to jakaś pomoc finansowa;)
http://wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Kraj/1000-zlotych-na-dziecko.-Wszystkie-najwazniejsze-pytania-i-odpowiedzi-00014541
Tak! Tak! I jeszcze dziś wyczytałam że jeśli dochody na osobę (przy jednym dziecku) są mniejsze niż 800zł to mozna dostać to nowe 500zł, co ma być od drugiego dziecka. Ale to sie pewnie przez tn pierwszy rok gdzie ma być 1000zł bedzie wykluczacMarietta lubi tę wiadomość
~~~~~~