X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Josephinka miewam najczęściej takie kłucia po przeciążeniu, aaaaale mogą świadczyć o skracaniu się szyjki (zazwyczaj na pozniejszym etapie) bądź infekcji także najlepiej dopytaj ginka :)

Wróbelku przyjęłam z 15min temu ;) i słońce wyślij link do profilu bo to grupa tajna jest ukryta :P

Alicce a ja mam wrażenie że jednak córa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 17:55

szarywrobel lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    Sylika - a ty masz dwujajowe bliznieta czy jednojajowe ?
    jak dwu - to moze parka bedzie :)

Pati -a mi powrózysz co miec bede :)
    tylko nie mów ze dziecko ;) bo to wiem :)

Szczeniaczka! :P

bereda11, szarywrobel, Alicce lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Dzięki, że nie jestem sama:*, ale jak widać dziewczyny wolą pisać o innych tematach...

ja nie miałam nigdy żadnego kłucia dlatego się nie wypowiadam, ani mnie nic nie boli ani nie ciągnie ani nic.

Pati to strzel mi też wróżbę :P
    lekarz mi na genetycznym nic nie powiedział bo twierdzi że za wcześniej to chociaż wróżba mi się należy haha :D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    dziewczyny a ja się od wczoraj wieczora źle czuję. boli mnie brzuch i bolą plecy. nie wiem o co kaman. o 15tej się dowiem czy mnie jakiś lekarz w Lux Med przyjmie poza terminem. nie chcę zawracać głowy w szpitalu skoro nie plamię/krwawię.
    martwię się strasznie.

Madziuśka, jak się czujesz? Udało Ci się dostać do lekarza?

km5s20mm65zq3gk8.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patiii i jeszcze mi co bede miec ? nie chce szczeniaczka ;-)

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Sylika panieneczka jedna przynajmniej jak nie dwie :P Cieszysz się z wróżby.? :D hehe Forumowa Cyganka będę :P ale tak komuś jak nie raz gadalam i się spełniało juz której pisałam nie pamiętam tylko komu że córka będzie takie olśnienie mialam nagle ;P

Kciuki mocno zaciśnięte ;) ja jeszcze 5 dni ;P

kurde Patka jak mi się spełni to Cię uściskam i wycałuje nie wiem jeszcze jak ale to zrobie :) niech się spełni :) aż mi geba ucieszyła :) :)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :) Dziewczyny dużo siły życzę tym, które się borykają z facetami nieodpowiedzialnymi. Babka to musi być silna jednak, ale ja wierzę, że każde doświadczenie daje nam jeszcze więcej siły. Pati - przepraszam, że zapytam, jeśli nie chcesz nie odpowiadaj. Kojarzę, że Ty jedną ciążę straciłaś. Czy Twój partner był wtedy z Tobą, dostałaś jakieś wsparcie?

Wiecie co, dla mnie to chyba najgorsze jest kiedy kobieta zostaje z facetem, który jej nie szanuje dla dzieci. Rozumiem, że można ratować związek gdy partnerzy po prostu się nie dogadują, ale kiedy mamy do czynienia z draniem, który pije, nie ma kompletnie szacunki i zatruwa życie to lepiej się ewakuować choć podejrzewam, że nie jest to proste i trzeba mieć siłę.

josephinka - ja miewałam takie bóle, wczoraj i dziś kłuje mnie w macicy i czasami właśnie promieniuje do pochwy a bywało, że i do odbytu. Martwię się, ale te bóle nie są dokuczliwe i nie boli non stop a miałam tylko kilka takich akcji. Na razie nie czuję potrzeby zgłaszania się do lekarza. Tym bardziej, że kiedy się kłade to w ogóle nic nie czuję. Wydaje mi się, że to jest efekt tego, że nam wszystko tam się rozciąga i napina. Ale za to dziś strasznie bolą mnie sutki, jakby mi ktoś wykręcał.

Słuchajcie na brzuchu pojawił się cień kreski :) Widoczna pod światło lub pod odpowiednim kątem, zapytałam męża czy widzi powiedział, że gołym okiem widać :P

A co do piersi - bolą Was też? Czym są takie bóle spowodowane? Kiedy może się pojawić jakiś wyciek z nich?

josephinka84 lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mejbi panieneczka :P

Aaa Bereda coś myślę że chyba syn :)

Reklamacji nie względniam :P hehe

mejbi, Sylika, bereda11, Eliana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    Sylika - a ty masz dwujajowe bliznieta czy jednojajowe ?
    jak dwu - to moze parka bedzie :)

Pati -a mi powrózysz co miec bede :)
    tylko nie mów ze dziecko ;) bo to wiem :)

dwujajowe będę mieć :) ciesze się z tego rozwiązania ciąża obarczona mniejszym ryzykiem ogólnie ale u mnie w karcie pisze że ciąża zagrożona bo po 3 poronieniach i jednej biochemicznej ...

ej a ja mało chyba przytyłam tylko 1,5 kg lekarz mówi że jak 8 przytyje to będzie dobrze .

201604075381.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    patiii i jeszcze mi co bede miec ? nie chce szczeniaczka ;-)

Szczeniaczki, to tylko ja wróżę :P Ty będziesz miała kotka ;)

bereda11, xpatiiix3, Alicce lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam w I trymestrze 5 kg. I waga stanęła jak na razie. Ale mi się wydaje, że to od hormonów :P Cieszcie się dziewczyny, bo to co się w ciąży przytyje to po niej trzeba zgubić :D Wtedy Wy się będziecie cieszyły i nas dołowały :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka To był 6 tc w sumie to chyba raczej po Nim spłynęło albo na swój sposób to przeżył to ja trochę popłakałam i się obwiniałam że to przeze mnie a on tylko ze to nie moja wina i ze tak się zdarza żeby się zastanowić ze mogło jednak być chore czy coś i że znowu się uda i się udało od razu pp także długo moja rozpacz nie trwała ale był strach by się nie powtórzyło potem co raz pewniej się czułam :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika wrote:
    dwujajowe będę mieć :) ciesze się z tego rozwiązania ciąża obarczona mniejszym ryzykiem ogólnie ale u mnie w karcie pisze że ciąża zagrożona bo po 3 poronieniach i jednej biochemicznej ...

ej a ja mało chyba przytyłam tylko 1,5 kg lekarz mówi że jak 8 przytyje to będzie dobrze .
    8 kg na cala ciaze ? ja juz mam polowe tego ha ha ha ...sylika jak czytalam twoja historie to sie poplakalam , dobrze ze juz jest lepiej i masz odpowiedzialnego faceta przy sobie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 18:30

Sylika lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Mejbi panieneczka :P

Aaa Bereda coś myślę że chyba syn :)

Reklamacji nie względniam :P hehe

Hah będą jaja jak się sprawdzi bo tu nam wszyscy kibicują siusiaka i ja sama się tak na to nastawiam i w głowie mi ten chłopak siedzi :D no zobaczymy :D

Luna, mnie piersi już dawno przestały boleć, sutki mam tylko nadwrażliwe na dotyk.

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika na bank będzie dobrze wszystko ciekawa jestem kiedy się rozpakujecie ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Lunka To był 6 tc w sumie to chyba raczej po Nim spłynęło albo na swój sposób to przeżył to ja trochę popłakałam i się obwiniałam że to przeze mnie a on tylko ze to nie moja wina i ze tak się zdarza żeby się zastanowić ze mogło jednak być chore czy coś i że znowu się uda i się udało od razu pp także długo moja rozpacz nie trwała ale był strach by się nie powtórzyło potem co raz pewniej się czułam :)

Ehh mój podobnie miał, raz się rozpłakał a później też tłumaczył, że się tak zdarza. No, ale dobrze, że przynajmniej nie obwiniał czy nie olał bo to by był dodatkowy cios :/

mejbi - mnie też właśnie nie bolą, ale tak mnie wzięło przed wczoraj i dziś takie ból sutków - masakra. No i mam całe w żyłach takich niebieskich :P

A któraś tu jakiś czas temu mówiła też, że jej kreska na brzuchu się pojawiła :) Nie wiem jakoś się ucieszyłam jak ją zobaczyłam. U mnie ogólnie brzuch ładnie się zaokrąglił, wysłałam fote przyjaciółkom i siostrze to były w szoku, że już taka "gruba" :P Moja mam nawet twierdzi, że widać w kurtce, że jestem grubsza - nie, że ciąża, ale, że zgrubłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 18:36

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama jestem ciekawa z lekarzem rozmawiałam na ten temat ze po poronieniach jest 20% że poród nastąpi wcześniej a po choćby jednym łyżeczkowaniu 50% a ja miałam dwa i oszacował że w tym wypadku będzie robił wszystko aby wytrzymać do 33 lub 34tc jak się szyjka wcześniej nie skróci ale ja we wszystkich ciążach miałam pod koniec skrócona az pierwszym synem 6tygodni chodziłam z 4cm rozwarciem i szyjką jak papier że lekarz główkę czuł jak badał i ja sama z ciekawości też sprawdziłam :O dziwne uczucie :P
    ale chciałabym jednak do maja dotrzymać spokojnie bez atrakcji i żeby nie leżeć w szpitalu kilka tygodni bo to masakra by była.

201604075381.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja Wam powiem inny motyw i porównam od razu z Marcelem siara ok 18tc i mleka od razu w cycach full na ręcznym jechałam po 200 ml/ 5 min :o z jednego cyca z dwóch po pół litra min dla ulgi i jeszcze kp po ściąganiu z Nel z kolei mleko od początku białe mleko miałam bo zaszłam w ciążę 4 msc niecałe po skończeniu kp Marcela no i cala ciążę cycki pełne no i teraz zaszłam w ciążę jakieś 6msc po skończeniu kp i miałam mleko ciągle bez kitu białe mleko kropelki kapało jak się np na brzuchu kładłam to mokre plamki na koszulce były a od 2 tyg jakichś cycki suche ani kropelki mleka ani siary a bolą jak cholera od paru dni jakby mleko napływało przy nawale aż szpilki w piersiach czuje hmm teraz mam zagwozdke czy ja wgl będę miała mleko skoro mi znikło.. a było od początku ani siary nawet nie mam teraż glupoty a sobielizna glowe zawracam ale mi cholernie zależy na kp.. o akurat pomyślałam i juz cycochy bolą.. :o

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylika i ja tak samo długo z rozwarcie chodziłam jakoś nie pamiętam ok.22tc jak byłam na polowkowych juz miałam na opuszek chyba o ile dobrze pamietam patrz jednej w mig się skróci i rodzi od razu a niektóre wstrzymywane i z rozwarciem śmigają po parę tyg, mi nawet czop w 32tc wypadł wtedy jakoś ze 2cm były i główkę było czuć u mnie też do 4 dobijało pod końcu i od skurczy miałam mocno napiety pecherz plodowy i mówili ze kwestia czasu kiedy wody odejdą i jakoś po paru dniach od ostatniej wizyty na IP wody zaczęły się sączyć bo młoda 360st sobie pykła w ciągu paru minut i pękł pecherz u góry i do końca wody nie odeszły całkiem a młoda urodzona w worku plodowym hehehe w czepku urodzona musi mieć szczęście w zyciu :P ja raz tez sprawdzałam i miała dłoń na głowie i paluszki jak zapałki cienkie :P Bosz nigdy tego nie zapomnę dziwne a za razem fajne uczucie :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 18:51

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu to poczułam - jakby pulsowanie jajnika. Ale bym chciała żeby to maluch dawał znać o sobie :) Ale jakos wierzyć mi się nie chce i wolę się na razie nie nastawiać :P

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ