X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja wczoraj po no spie i dwóch meliskach spałam cudownie. dawno tyle się nie naspałam - może jest tak że sen jest najlepszym lekarstwem?

dzisiaj byłam u endo. niedoczynność utrzymuje się dwa miesiące więc znowu mi obniżyła dawkę - czyli wracam do tej sprzed ciąży. dziwne, tyle lat w nadczynności.

co do brzuchów - cudowne je macie. mi od dawna juz nie urósł. moja mama do 6go miesiąca była płaska jak decha, więc może też mam trochę po niej....
    wydaje mi się że od dwóch dni czuję jakiś taki trzepot pod pępkiem i mam nadzieję że to dzidziol :)

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palinas89 wrote:
    Felice czyli to normalne i mam się nie martwić? :D

Paris mieszkasz gdzieś w górach? :)) zazdroszcze, ja uwielbiam śnieg ;)
    Właśnie odwrotnie:) nad morzem:) Dzisiaj Słupsk od rana biały

f2w343r81obn8r6j.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Boszszsz, dziewczyny mnie na fb przywołały, że ktoś chciał kartkę, posta nie znalazłam, ale....

...nadrabiając sam tylko weekend dowiedziałam się, że piosenka z przedszkola "raz w kółeczko, raz dokoła" nie była o tańczeniu!! :P Zboczuchy :D

Buahahahahaha, hahahaha :D

CassieMK lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy można na bol gardła tantum verde..k

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie- myślę sobie, że może z Twoim mężem jest podobnie, jak z moim? Mój w pierwszej ciąży był bardzo podekscytowany- od samego początku aż do czasu tej dziwnej akcji, kiedy w 22/23 tc trafiłam do szpitala i miałam operację. Mimo, że mnie wspierał, wiem, że doznał wtedy szoku i zrozumiał, że na każdym etapie może wydarzyć się coś nie przewidzianego. Mimo pozytywnego zakończenia strach pozostał aż do porodu. W tej ciąży od początku jest bardziej zachowawczy. Wiem, że po porodzie oszaleje ze szczęścia i będzie mnie wspierał. Teraz jak rycze też mnie pocieszy, podniesie na duchu, ale jednocześnie wiem, że też się martwi.

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • konwalijka Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:45

CassieMK lubi tę wiadomość

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paris wrote:
    Właśnie odwrotnie:) nad morzem:) Dzisiaj Słupsk od rana biały

Paris, Ty ze Słupska? Jak mój Golijajek, hahahaha :P

Palinas89, paris, konwalijka lubią tę wiadomość

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Czy można na bol gardła tantum verde..k

Można.

• Jitka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeszcze mam jedno pytanie, czy czujecie tak jakby ciągnięcie w pochwie? Czasem przy okresie tak miałam i teraz od wczoraj takie coś czuje.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paris to zazdroszcze x2 bo morze kocham :D

paris lubi tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie, dla większości facetów ciąża to abstrakcja. Dla mojego też, chociaż to nasza wspólna druga ciąża. To tak, jakby Ci mąż powiedział, że ma w okolicach jelit żółtą kuleczkę z fioletowymi czułkami i pytał, jakbyś ją nazwała. Do tego ekscytowalby się wszystkim,co z kuleczką związane, a Ty nie mogłabyś nawet po części ogarnąć, o co mu, do cholery chodzi. Jest kulka? No jest. Urodzi się, to będzie. A na razie jej fizycznie na zewnątrz nie ma,więc nie ma się co niezdrowo ekscytować :P

paris, Palinas89, La-mia, bereda11, helutka, Różyczka, luna91, CassieMK, Agusia ;), Clio_99, Madziuśka lubią tę wiadomość

• paris Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uwielbiam morze, raz w tygodniu muszę być na plaży:}

Palinas89 lubi tę wiadomość

f2w343r81obn8r6j.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Cassie, dla większości facetów ciąża to abstrakcja. Dla mojego też, chociaż to nasza wspólna druga ciąża. To tak, jakby Ci mąż powiedział, że ma w okolicach jelit żółtą kuleczkę z fioletowymi czułkami i pytał, jakbyś ją nazwała. Do tego ekscytowalby się wszystkim,co z kuleczką związane, a Ty nie mogłabyś nawet po części ogarnąć, o co mu, do cholery chodzi. Jest kulka? No jest. Urodzi się, to będzie. A na razie jej fizycznie na zewnątrz nie ma,więc nie ma się co niezdrowo ekscytować :P
    Zgadzam sie w 100%, mój też dba o mnie bardzo i troszczy się, ale o imionach jeszcze rozmawiać nie chce, bo mamy przecież tyle czasu;}

f2w343r81obn8r6j.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    ha ha ha ha lepiej tego zobrazowac nie moglas no jestes mega Felicce :-),...usmialam sie ha ha ha i zrozumialam ;-)

FeliceGatto, Agusia ;) lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:46

FeliceGatto lubi tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Palinas89 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felice polałabym Ci wódy, ale nie możesz :C :P

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka mnie od dwóch dni ciągnie po lewej stronie, jakby jajnik, zaraz obok tej kości od miednicy.

Olga z bólem w okolicach splotu słonecznego borykam się od początku ciąży, podejrzewam problem z żołądkiem, czasami to mi nawet jakby spuchnie :P

Dla mojego męża ciąża to nowość. Tuli mnie itp. natomiast jeszcze się chyba nie oswoił, że ja to dalej ja a nie coś nowego :D Mamy zakaz bezwzględny seksu.

• konwalijka Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 21:45

f2w3rjjgsgt75tmw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka wrote:
    Właśnie zerknęłam na moje wyniki krwi. Myślałam, że wszystko będzie ok, a tu podwyższone troszkę leukocyty, p-lcr, neutrofile i obniżone limfocyty.

Miałyście tak może?
    Ja tak miałam , pojechałam do szpitala na dyżur do lekarza mojego , i powiedział ze to moze byc od przebytej infekcji i nie ma czym sie przejmować ważniejszy mocz i wyniki

Jitka lubi tę wiadomość

• Magenta Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Paris, Ty ze Słupska? Jak mój Golijajek, hahahaha :P
    I jak mój małż:)

paris lubi tę wiadomość

5bd5222f11.png
‹‹ 770 771 772 773 774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ