Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    bereda, unikać cukru i pić dużo wody z cytryną, do jutra przejdzie :) serio, znajoma lekarka mi poleciła taką metodę i pomaga lepiej niż furagina
    CassieMK ale ja to juz mam od 3 dni i jest coraz gorzej..

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek miałam 1966 a wczoraj 6444. Z moich wyliczeń wynika że pęcherzyk ma 3 tyg. A lekarz powiedział, że za duże hCg......

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i że pęcherzyk wygląda na pusty:( dlatego dziwi go wzrost hCG

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    CassieMK ale ja to juz mam od 3 dni i jest coraz gorzej..

Ale stosowałaś wodę z cytryną i odstawiłaś cukry na jedną dobę? :P bo mi kiedyś przez 4 dni nic nie pomagało, a później jeden dzień to i jak ręką odjął.

oar89jcgzipdaets.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1989 wrote:
    W piątek miałam 1966 a wczoraj 6444. Z moich wyliczeń wynika że pęcherzyk ma 3 tyg. A lekarz powiedział, że za duże hCg......

To Twój stały lekarz? Znasz Go? Ufasz Mu? Jeśli nie to proponuję jutro wybrać się jeszcze do innego i zobaczyć, co powie. Mojej koleżance jeden lekarz powiedział, że płód nie żyje i chciał umawiać zabieg w 4 miesiącu, poszła do innego i wszystko było w porządku, dziś jej córeczka ma 6 lat...

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasius wrote:
    Dzisiejsza beta 28456,00
    Na usg widac kropeczke 4mm i serduszko bije :-)
    poza tym macica twarda i torbiel na jajniku...tym sie troche przejmuje...

gratulacje :) będzie dobrze <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pójdę do innego lekarza ale tak czy inaczej powtórze hCG żeby zobaczyć czy nadal rośnie...a miało być tak pięknie .....dziś dół na maksa:(

• CassieMK Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu rozumiem, że nie takich wieści spodziewałaś się od lekarza, ale mocno trzymam kciuki i wierzę, że będzie dobrze <3

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu idz koniecznie do innego lekarza, ta beta przecież jest super, może ten gin miał stary aparat, że nic nie widział. Będzie dobrze!

Xpatiii no właśnie czytam, że masz wizyte w tym samym dniu :) razem będziemy podglądać fasolki, Twoja o wiele starsza. A mi gin wyznaczył termin jednak na 10 maj a nie 14 :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania idź skonsultuj się z innym lekarzem i się nie denerwuj :*

• bereda11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania 1989 tak sobie mysle ze to jest jeszcze za wczesnie zeby lekarz cos mogl powiedziec ale zeby sie nie denerowac to idz do innego lekarza ...

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Ale stosowałaś wodę z cytryną i odstawiłaś cukry na jedną dobę? :P bo mi kiedyś przez 4 dni nic nie pomagało, a później jeden dzień to i jak ręką odjął.
    tak , generalnie pije wode lub wode z cytryna ...moj P poszedl po urosept , jesli sie pogorszy to wezme ,bo podobno nie mozna dopuscic do duzego zapalenia ...a ja mam bardzo duze ..

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może lekarz? Może mają w szpitalach jakieś super hiper działające leki, które pomogą, a nie zaszkodzą dzieciątku?

oar89jcgzipdaets.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj z katarem u lekarza tzn z zatokami zawalonymi i bólami głowy jedyne co mogę to marimer na zmianę z prenalen katar, inhalacje z olejkami mietowymi lub eukaliptusem, ewentualnie apap w razie silnego bólu głowy...

Prenalen ma też tabletki na gardło i syropy polecam :)

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1989 wrote:
    i że pęcherzyk wygląda na pusty:( dlatego dziwi go wzrost hCG
    Wiesz moj lekarz robił mi dwa razy usg w okolicy owulacji i twierdził ze absolutnie mam cykl beowulacyjny - a jakos zaszlam.

Spokojnie. Może lekarz slepy. Albo na slaby sprzęt. W przyszłym tygodniu idź najlpepiej do jakiegoś innego lekarza. I spróbuj sie nie maetwic na zapas

CassieMK lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Ja byłam dzisiaj z katarem u lekarza tzn z zatokami zawalonymi i bólami głowy jedyne co mogę to marimer na zmianę z prenalen katar, inhalacje z olejkami mietowymi lub eukaliptusem, ewentualnie apap w razie silnego bólu głowy...

Prenalen ma też tabletki na gardło i syropy polecam :)
    Ja sie mgielka zablicka inhaluje i plucze gardło woda z sola. Masakra te katary.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu wiem ze teraz Ci trudno ale lekarz nie powinien od razu z góry tak jakby skreślać może ma słaby sprzęt odczekaj i pójdź znowu do lekarza z dobrym sprzętem ;)

Cigaretta czyli starszy bąbelek zostawić ten tp czy zmienić na 10.? ;)

Kurde w 1 trym najgorzej z lekami możliwe ze dostaniesz antybiotyk jeżeli już jest jakieś zapalenie ale myślę że żurawit albo urosept śmiało możesz brać albo podgrzać suszona żurawine ;)

Z zatoki męczyła się w poprzedniej ciąży i przy kp potem trochę zależy łam ale to już takie przewlekłe u mnie ze tez się mecze katar mam dzień w dzień od miesięcy... współczuję problemu.. jeszcze wiem ze jest taki zestaw sinu rinse jakoś tak dziewczyny listopadowe polecają do płukania zatok bo można w ciąży ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam straszny katar 20 ponad chusteczek mokrych :( gardło płukam szałwią nic nie lepiej a co do inhalacji, inhaluje młodego ja też mogę skorzystać ?? tylko co dać sól fizjologiczną tylko?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje,że moja fasolka będzie rosła :) czas pokaże...

hiacynta99, CassieMK, xpatiiix3, Larisa, Marietta, Eliana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu wiem że się denerwujesz, powiem tak lepsza wysoka beta niż słaby przyrost bo sama to przerabiałam niestety :/ idz do innego lekarza i na innym aparacie zrobi ci Usg czasem lepiej się skonsultować z innym lekarzem bo tamten to może być jakis nie teges !!!

Trzymam mocno kciuki napisz koniecznie jutro co i jak ZZ :)

Ja też jutro ide na wizyte taka chora:/, mozę moja Gin poleci mi coś na tą cholerną grype :/

w niedziele biegunka od wczoraj znowu zaparcia, czy wy też macie z tym problem??

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ