Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam stwierdzenie ze "jak chcesz wywolac porod to warto umyc okna", wiec moze i cos w tym jest ale chyba pod koniec ciazy mycie okien moze powodowac skurcze, nie wiem jak sie to ma do wczesnej ciazy.

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    A przy okazji zadam pytanie z innej beczki: dziewczyny, jak to jest z myciem okien w ciąży? Moje są już takie brudne, że ledwo świat widzę, a pamiętam jak moja szwagierka będąc w ciąży mówiła, że nie można myć okien, bo można sobie coś naciągnąć albo naderwać.... Trochę nie rozumiem tego mechanizmu i sam problem wydaje mi się trochę zwariowany ale... słyszałyście coś o tym?:)

To raczej się tyczy późniejszych etapów ciąży ale u mnie też mąż okna myje. Chodzi o to ze nie można długo rąk trzymać w górze bo może się łożysko odkleic

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie o co chodzi, żeby za dużo się nie wyciągać, również o to, że myjac na wysokości może zakręcić się w głowie i można spaść. Każda ciąża jest inna, każda inaczej się czuje. Ja Ci nie doradze, po prostu wiem, że ja nie będę myła :)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak i żadnych jakichś takich gwałtownych ruchów i mocno do góry rąk nie można ponoć podnosić dlatego mówią żeby okien nie myć zagonić męża najlepiej ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 15 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No tak i żadnych jakichś takich gwałtownych ruchów i mocno do góry rąk nie można ponoć podnosić dlatego mówią żeby okien nie myć zagonić męża najlepiej ;)
    Hahaha no nic mu się nie stanie jak umyje ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, chodzi o to żeby nie podnosić rąk, a na wspieciu na palcach to już w ogóle. Nie naciagac się i nie dźwigać ciężko to jest najważniejsze na początku żeby maluszek nie zechciał się wydostać w tym co by nie mówić najbardziej niepewnym czasie. A powiem Wam, że wczoraj mój lekarz zwrócił uwagę na to żeby odstawić intensywne zapachy takie jak aceton i farby- mówiłam ze pracuje z kosmetykami i nie chciało mi się reszty tłumaczyć.

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    Ja slyszalam stwierdzenie ze "jak chcesz wywolac porod to warto umyc okna", wiec moze i cos w tym jest ale chyba pod koniec ciazy mycie okien moze powodowac skurcze, nie wiem jak sie to ma do wczesnej ciazy.
    A jeśli chodzi o skurcze we wczesnej ciąży to są o tyle niebezbieczne bo mogą wywołać poronienie, dlatego właśnie przy zagrożonych ciazach zabronione jest współżycie. Jak lezalam w szpitalu z Lenka to położne chodziły i sprawdzaly co czytamy bo wtedy była moda na 50 twarzy Greya i zabranialy nam czytać wszelkich erotykow bo nawet jeśli my nic nie czujemy to każde najmniejsze podniecenie wiąże się ze skurczem macicy.

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh ja u K jedynie co to zabawki zbiorę a on jakiś pedant się zrobił :P 3 razy ostatnio odkurzał w ciągu dnia.. sprząta ciągle :o wrócił z pracy to od razu naczynia zmywać poszedł zamiast najpierw zjeść :P heheh

Agnieszka0812, myszka2070 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 15 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Heheh ja u K jedynie co to zabawki zbiorę a on jakiś pedant się zrobił :P 3 razy ostatnio odkurzał w ciągu dnia.. sprząta ciągle :o wrócił z pracy to od razu naczynia zmywać poszedł zamiast najpierw zjeść :P heheh
    Nie chce żeby mu się nazbierało ;)

myszka2070, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam tak ze czuje twarda kule automatycznie po przytulankach na początku bolało to się wstrzymalismy a teraz nic tylko skurcz potem po wszystkim poleże chwile i przechodzi a teraz git baa odlot wręcz hahaha w życiu takich orgazmów nie miałam bo mogę mieć jeden po drugim normalnie zajebiście ale z córką nie mogłam najpierw krwiak potem komedie ze skurczami i rozwarciem..

Marietta lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No aż szok opierdzielił mnie ostatni oze ja to w chlewie mogę żyć :P mówię że jak nakrusza to nie będę za Nimi ze zmioka albo odkurzaczem latać tylko wole wieczorem odkurzyc jak miałabym co chwile przy mojej tej dwojeczce

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiii to fajnie masz... mój nie ma czasu na sprzątanie, bo robimy przybudówkę i On jest albo w pracy, albo na budowie, albo śpi...trudno, do maja będę mieć brudny dom :D a później też, bo przy maluszku nie dam rady pewnie wszystkiego ogarniać ;))

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem dalej oddzielnie mieszkamy ostatnio rzucił pomysł o Szwecji zobaczymy jak to będzie temat ślubu tez się ciągnie zmobilizować się nie możemy nawet na taki głupi cywilny... wiecznie brak czasu... no i widujemy się tylko w środy u mnie i na weekendy ja jeżdżę tam z dziećmi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 15:45

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze a propo smarowania chyba jednak zacznę się smarować regularnie bo zaczęła mnie swędzieć skóra na brzuchu już...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Czy ja wiem dalej oddzielnie mieszkamy ostatnio rzucił pomysł o Szwecji zobaczymy jak to będzie temat ślubu tez się ciągnie zmobilizować się nie możemy nawet na taki głupi cywilny... wiecznie brak czasu... no i widujemy się tylko w środy u mnie i na weekendy ja jeżdżę tam z dziećmi..
    no to macie niewesola sytuacje , w szwecjii jest fajny socjal...no to super ze ci tak pomaga przy sprzataniu , fajnie ..moj P tez pomaga nie narzekam

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Myszka! A ja nic nie wiedziałam, że Ty w ciąży :P Gratulacje :*

Fajnie ze jesteś u nas hahaha <3

myszka2070, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka 0812 miałam Ci pisac ze czemu nie jestes u nas na majowkach :P ale widzę ze przyszłaś do nas:) kiedy masz wizytę?? Ja mam jutro boje sie ogromnie ... Bo nie wiem co z tym moim jajnikiem nie tak :/

myszka2070, Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Agnieszka 0812 miałam Ci pisac ze czemu nie jestes u nas na majowkach :P ale widzę ze przyszłaś do nas:) kiedy masz wizytę?? Ja mam jutro boje sie ogromnie ... Bo nie wiem co z tym moim jajnikiem nie tak :/
    a co ma niby byc nie tak??? ja mam w piatek wizyte..

hiacynta99 lubi tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka cos widziała za jajnikiem i nie byla pewna co mam wsiąść stare zdj usg i zobaczy czy ja juz to miałam wcześnie czy mi to dopiero rośnie :/ myślała ze ciaza pozamaciczna ale pęcherzyk byl w macicy. I jutro ma sprawdzić czy sie nic nie zmieniło...

Wysłany: 15 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntka ❤ wszystko będzie i jest dobrze nie martw się na zapas! Ja staram się jak najwięcej leżeć,idę dopiero 24, a Monilia pojutrze

hiacynta99, monilia84 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ