X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam stwierdzenie ze "jak chcesz wywolac porod to warto umyc okna", wiec moze i cos w tym jest ale chyba pod koniec ciazy mycie okien moze powodowac skurcze, nie wiem jak sie to ma do wczesnej ciazy.

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    A przy okazji zadam pytanie z innej beczki: dziewczyny, jak to jest z myciem okien w ciąży? Moje są już takie brudne, że ledwo świat widzę, a pamiętam jak moja szwagierka będąc w ciąży mówiła, że nie można myć okien, bo można sobie coś naciągnąć albo naderwać.... Trochę nie rozumiem tego mechanizmu i sam problem wydaje mi się trochę zwariowany ale... słyszałyście coś o tym?:)

To raczej się tyczy późniejszych etapów ciąży ale u mnie też mąż okna myje. Chodzi o to ze nie można długo rąk trzymać w górze bo może się łożysko odkleic

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie o co chodzi, żeby za dużo się nie wyciągać, również o to, że myjac na wysokości może zakręcić się w głowie i można spaść. Każda ciąża jest inna, każda inaczej się czuje. Ja Ci nie doradze, po prostu wiem, że ja nie będę myła :)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak i żadnych jakichś takich gwałtownych ruchów i mocno do góry rąk nie można ponoć podnosić dlatego mówią żeby okien nie myć zagonić męża najlepiej ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 15 września 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No tak i żadnych jakichś takich gwałtownych ruchów i mocno do góry rąk nie można ponoć podnosić dlatego mówią żeby okien nie myć zagonić męża najlepiej ;)
    Hahaha no nic mu się nie stanie jak umyje ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, chodzi o to żeby nie podnosić rąk, a na wspieciu na palcach to już w ogóle. Nie naciagac się i nie dźwigać ciężko to jest najważniejsze na początku żeby maluszek nie zechciał się wydostać w tym co by nie mówić najbardziej niepewnym czasie. A powiem Wam, że wczoraj mój lekarz zwrócił uwagę na to żeby odstawić intensywne zapachy takie jak aceton i farby- mówiłam ze pracuje z kosmetykami i nie chciało mi się reszty tłumaczyć.

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izizizi wrote:
    Ja slyszalam stwierdzenie ze "jak chcesz wywolac porod to warto umyc okna", wiec moze i cos w tym jest ale chyba pod koniec ciazy mycie okien moze powodowac skurcze, nie wiem jak sie to ma do wczesnej ciazy.
    A jeśli chodzi o skurcze we wczesnej ciąży to są o tyle niebezbieczne bo mogą wywołać poronienie, dlatego właśnie przy zagrożonych ciazach zabronione jest współżycie. Jak lezalam w szpitalu z Lenka to położne chodziły i sprawdzaly co czytamy bo wtedy była moda na 50 twarzy Greya i zabranialy nam czytać wszelkich erotykow bo nawet jeśli my nic nie czujemy to każde najmniejsze podniecenie wiąże się ze skurczem macicy.

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh ja u K jedynie co to zabawki zbiorę a on jakiś pedant się zrobił :P 3 razy ostatnio odkurzał w ciągu dnia.. sprząta ciągle :o wrócił z pracy to od razu naczynia zmywać poszedł zamiast najpierw zjeść :P heheh

Agnieszka0812, myszka2070 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 15 września 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Heheh ja u K jedynie co to zabawki zbiorę a on jakiś pedant się zrobił :P 3 razy ostatnio odkurzał w ciągu dnia.. sprząta ciągle :o wrócił z pracy to od razu naczynia zmywać poszedł zamiast najpierw zjeść :P heheh
    Nie chce żeby mu się nazbierało ;)

myszka2070, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam tak ze czuje twarda kule automatycznie po przytulankach na początku bolało to się wstrzymalismy a teraz nic tylko skurcz potem po wszystkim poleże chwile i przechodzi a teraz git baa odlot wręcz hahaha w życiu takich orgazmów nie miałam bo mogę mieć jeden po drugim normalnie zajebiście ale z córką nie mogłam najpierw krwiak potem komedie ze skurczami i rozwarciem..

Marietta lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No aż szok opierdzielił mnie ostatni oze ja to w chlewie mogę żyć :P mówię że jak nakrusza to nie będę za Nimi ze zmioka albo odkurzaczem latać tylko wole wieczorem odkurzyc jak miałabym co chwile przy mojej tej dwojeczce

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiii to fajnie masz... mój nie ma czasu na sprzątanie, bo robimy przybudówkę i On jest albo w pracy, albo na budowie, albo śpi...trudno, do maja będę mieć brudny dom :D a później też, bo przy maluszku nie dam rady pewnie wszystkiego ogarniać ;))

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ja wiem dalej oddzielnie mieszkamy ostatnio rzucił pomysł o Szwecji zobaczymy jak to będzie temat ślubu tez się ciągnie zmobilizować się nie możemy nawet na taki głupi cywilny... wiecznie brak czasu... no i widujemy się tylko w środy u mnie i na weekendy ja jeżdżę tam z dziećmi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 15:45

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze a propo smarowania chyba jednak zacznę się smarować regularnie bo zaczęła mnie swędzieć skóra na brzuchu już...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Czy ja wiem dalej oddzielnie mieszkamy ostatnio rzucił pomysł o Szwecji zobaczymy jak to będzie temat ślubu tez się ciągnie zmobilizować się nie możemy nawet na taki głupi cywilny... wiecznie brak czasu... no i widujemy się tylko w środy u mnie i na weekendy ja jeżdżę tam z dziećmi..
    no to macie niewesola sytuacje , w szwecjii jest fajny socjal...no to super ze ci tak pomaga przy sprzataniu , fajnie ..moj P tez pomaga nie narzekam

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Myszka! A ja nic nie wiedziałam, że Ty w ciąży :P Gratulacje :*

Fajnie ze jesteś u nas hahaha <3

myszka2070, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka 0812 miałam Ci pisac ze czemu nie jestes u nas na majowkach :P ale widzę ze przyszłaś do nas:) kiedy masz wizytę?? Ja mam jutro boje sie ogromnie ... Bo nie wiem co z tym moim jajnikiem nie tak :/

myszka2070, Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hiacynta99 wrote:
    Agnieszka 0812 miałam Ci pisac ze czemu nie jestes u nas na majowkach :P ale widzę ze przyszłaś do nas:) kiedy masz wizytę?? Ja mam jutro boje sie ogromnie ... Bo nie wiem co z tym moim jajnikiem nie tak :/
    a co ma niby byc nie tak??? ja mam w piatek wizyte..

hiacynta99 lubi tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka cos widziała za jajnikiem i nie byla pewna co mam wsiąść stare zdj usg i zobaczy czy ja juz to miałam wcześnie czy mi to dopiero rośnie :/ myślała ze ciaza pozamaciczna ale pęcherzyk byl w macicy. I jutro ma sprawdzić czy sie nic nie zmieniło...

Wysłany: 15 września 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntka ❤ wszystko będzie i jest dobrze nie martw się na zapas! Ja staram się jak najwięcej leżeć,idę dopiero 24, a Monilia pojutrze

hiacynta99, monilia84 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ