X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nastawiałam na wielki ból piersi, bo czasem po owu zdarzyło się, że tak bolały, że spać w nocy nie mogłam, a teraz prawie w ogóle ich nie czuję...

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh drugi dzień już mam kijowy humor pogoda pewnie też robi swoje... brzuchol pobolewa macica to mi chamsko na pecherzu leży a szyjka za przeproszeniem w dupie siedzi tak mi sie macica położyła do przodu :o

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatii z dwójka dzieci to naprawde musi byc Ci ciezko teraz kiedy tak paskudnie sie czujesz..tulam

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia zabrała właśnie Nelke na spacer a Marcel na tablecie ogląda bajki leżę sama i oglądam porody :P kochana daje radę tylko dzisiaj z tym humorem to mam ochotę się zaszyć sama w ciemnym pokoju, schować głowę pod kołdrę i zwinąć się w kłębek...

bereda11 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie piersi wogóle nie bolą , nie wiem czy dlatego że mam większe czy co :) są ciemniejsze , pełniejsze ale nie odczuwam bulu , odczuwam czasami szczypanie w macicy natomiast, szczególnie wtedy kiedy wstrzymuje mocz , bo nie mam możliwości skorzystania. Mam nadzieję że to nie żadna infekcja :(

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    ja ogólnie liczę według OM, owulacje miałam tydzień później więc wiem, że na usg ciążą będzie o tydzień młodsza. zresztą u każdego lekarza itd zawsze pytają o termin OM więc nie chcę sobie mieszać.
    Hej! Na usg ciąża nie Wychodzi młodsza, bo owulacje miałaś tydzień później. Na monitorze lekarz i tak wpisuje datę ostatniej miesiączki, jedynie może wyjść młodsza lub starsza ciąża z pomiarów. Mnie z om wychodzi termin porodu na 13 maja, a z belly na 11 maja bo ovu miałam 13dc. Na usg z pomiarów ciąża wyszła mi 3 dni młodsza, ale to były dopiero pomiary pęcherzyka :)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 15 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Babcia zabrała właśnie Nelke na spacer a Marcel na tablecie ogląda bajki leżę sama i oglądam porody :P kochana daje radę tylko dzisiaj z tym humorem to mam ochotę się zaszyć sama w ciemnym pokoju, schować głowę pod kołdrę i zwinąć się w kłębek...
    Ja muszę leżeć przez krwiaka, na szczęście dzisiaj mąż odbiera dzieci ze szkoły, ale zaraz będą, trzeba im obiad dać, lekcje odrobić....rozumiem Cię z tym zaszyciem się pod kocem, czasem to też pomaga, Tule mocno :) na pewno chwilowy spadek formy -sama wiesz, że hormony teraz nami rządzą :P

bereda11, xpatiiix3, Marietta lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nigdy nie byłam dobra w liczeniu, lekarz mówi 23 maja, belly pokazuje 23 maja, to uznaję, że się nie mylą ;-) a ostatnio i tak czytałam, że tylko 5% dzieci rodzi się idealnie w terminie :D

xpatiiix3, pewnie jesienna aura też robi swoje i dokłada do tego nastroju, hormony + przesilenie = mieszanka wybuchowa. Będzie lepiej :*

Carolq, ja mam tak samo z tym szczypaniem i to raczej nie infekcja :) A mnie piersi ani nie urosły, ani nie zjędrniały, ani nie ściemniały i nawet pierwszy raz nie widzę niebieskich żyłek na nich...dziwne :P

xpatiiix3, Agnieszka0812, Carolq lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwójka przed terminem z synem na 27 luty a ur 19 lutego z córką na 1 listopada a urodzona 3 października teraz chce tylko do 1 kwietnia dotrzymać chociaż potem niech się dzieje bo będzie juz 37 tygodni skończone

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka z córką miałam krwiaka niestety przy roczniaku leżeć nie mogłam... po jakichś 3 tyg juz resztki tylko zostały cześć się wchlonelo cześć wpłynęło ;)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 15 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Ja tam nigdy nie byłam dobra w liczeniu, lekarz mówi 23 maja, belly pokazuje 23 maja, to uznaję, że się nie mylą ;-) a ostatnio i tak czytałam, że tylko 5% dzieci rodzi się idealnie w terminie :D

xpatiiix3, pewnie jesienna aura też robi swoje i dokłada do tego nastroju, hormony + przesilenie = mieszanka wybuchowa. Będzie lepiej :*

Carolq, ja mam tak samo z tym szczypaniem i to raczej nie infekcja :) A mnie piersi ani nie urosły, ani nie zjędrniały, ani nie ściemniały i nawet pierwszy raz nie widzę niebieskich żyłek na nich...dziwne :P
    Pewnie, że tak te terminy orientacyjnie są, ja oba porody w ogóle miałam w 38 tc
    Tak samo zgadzam się z tą pogodą , mieszanka wybuchowa, a jeszcze niech ktoś wejdzie w drogę, przechlapane ma :P

CassieMK lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh jednak mdłości są,pojechałam na miasto rowerkiem i już myślałam,że pawia puszczę te fale mdłości są najgorsze, mój M mówi,że bardzo powiększyły mi się piersi i brodawki szczególnie, lekarz powiedział,że ładnie są powiększone ale ja tam akurat nie widzę tego, a żyłki to ja mam zawsze może dlatego że bladzioch ze mnie :D

3jgxxzkra9730jiu.png

Wysłany: 15 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Agnieszka z córką miałam krwiaka niestety przy roczniaku leżeć nie mogłam... po jakichś 3 tyg juz resztki tylko zostały cześć się wchlonelo cześć wpłynęło ;)
    No przy roczniaku to sobie nie wyobrażam leżeć, chyba tylko na dywanie podczas zabawy :P a i tak wskoczy na mamę ;)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ehh drugi dzień już mam kijowy humor pogoda pewnie też robi swoje... brzuchol pobolewa macica to mi chamsko na pecherzu leży a szyjka za przeproszeniem w dupie siedzi tak mi sie macica położyła do przodu :o

ja też podobne odczucie co do pęcherza ale nie wiem czy to przez rosnącą macicę hmmm

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak i podnieść i przytulić trzeba nie było mocnych no ale było wszystko ok teraz tez nie mogę sobie pozwolić na leżenie gdyby się coś działo niestety dlatego lepiej żeby było wszystko ok :)

Moja wystaje nad spojeniem juz od jakiegos czasu bez kitu w poprzek leży jak siedzę czy leży czuć ją jak brzuch się dotknie dół już taki wypuklejszy co raz to się robi

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki mam zapalenie pecherza lece szukac zurawiny

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png

Wysłany: 15 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No tak i podnieść i przytulić trzeba nie było mocnych no ale było wszystko ok teraz tez nie mogę sobie pozwolić na leżenie gdyby się coś działo niestety dlatego lepiej żeby było wszystko ok :)

Moja wystaje nad spojeniem juz od jakiegos czasu bez kitu w poprzek leży jak siedzę czy leży czuć ją jak brzuch się dotknie dół już taki wypuklejszy co raz to się robi
    A co ma się dziać. Wszystko jest i będzie dobrze! ❤
    W każdej kolejnej ciąży brzuszek szybciej widać :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 15 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    dziewczynki mam zapalenie pecherza lece szukac zurawiny
    Chciałam zacytować a wcisnelo się lubię a nie lubię :( kuruj się, upierdliwe jest zapalenie pęcherza :/

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • baśka86 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :) mnie od wczoraj dopadla jelitowka rozwolnienie i zbiera na wymioty ale tylko odruch wymiotny. Ledwo z pracy wrocilam myslałam że nie dojdę do domu :( Jeszcze dzisiaj do pracy i jutro wolne i wkocu tak wyczekiwana pierwsza wizyta u gina :) mam nadzieję że będzie juz serduszko :)
    Miłego dnia Wam życzę :*

Carolq, monilia84 lubią tę wiadomość

784913c96891a7e3f5c8ea238e6c49d1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No musi być dobrze i każdej z osobna tego życzę ;)

Idę coś zjeść na poprawę humoru bo jeszcze śniadania nie jadłam

Agnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ