Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nastawiałam na wielki ból piersi, bo czasem po owu zdarzyło się, że tak bolały, że spać w nocy nie mogłam, a teraz prawie w ogóle ich nie czuję...

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh drugi dzień już mam kijowy humor pogoda pewnie też robi swoje... brzuchol pobolewa macica to mi chamsko na pecherzu leży a szyjka za przeproszeniem w dupie siedzi tak mi sie macica położyła do przodu :o

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatii z dwójka dzieci to naprawde musi byc Ci ciezko teraz kiedy tak paskudnie sie czujesz..tulam

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia zabrała właśnie Nelke na spacer a Marcel na tablecie ogląda bajki leżę sama i oglądam porody :P kochana daje radę tylko dzisiaj z tym humorem to mam ochotę się zaszyć sama w ciemnym pokoju, schować głowę pod kołdrę i zwinąć się w kłębek...

bereda11 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie piersi wogóle nie bolą , nie wiem czy dlatego że mam większe czy co :) są ciemniejsze , pełniejsze ale nie odczuwam bulu , odczuwam czasami szczypanie w macicy natomiast, szczególnie wtedy kiedy wstrzymuje mocz , bo nie mam możliwości skorzystania. Mam nadzieję że to nie żadna infekcja :(

• Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    ja ogólnie liczę według OM, owulacje miałam tydzień później więc wiem, że na usg ciążą będzie o tydzień młodsza. zresztą u każdego lekarza itd zawsze pytają o termin OM więc nie chcę sobie mieszać.
    Hej! Na usg ciąża nie Wychodzi młodsza, bo owulacje miałaś tydzień później. Na monitorze lekarz i tak wpisuje datę ostatniej miesiączki, jedynie może wyjść młodsza lub starsza ciąża z pomiarów. Mnie z om wychodzi termin porodu na 13 maja, a z belly na 11 maja bo ovu miałam 13dc. Na usg z pomiarów ciąża wyszła mi 3 dni młodsza, ale to były dopiero pomiary pęcherzyka :)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 15 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Babcia zabrała właśnie Nelke na spacer a Marcel na tablecie ogląda bajki leżę sama i oglądam porody :P kochana daje radę tylko dzisiaj z tym humorem to mam ochotę się zaszyć sama w ciemnym pokoju, schować głowę pod kołdrę i zwinąć się w kłębek...
    Ja muszę leżeć przez krwiaka, na szczęście dzisiaj mąż odbiera dzieci ze szkoły, ale zaraz będą, trzeba im obiad dać, lekcje odrobić....rozumiem Cię z tym zaszyciem się pod kocem, czasem to też pomaga, Tule mocno :) na pewno chwilowy spadek formy -sama wiesz, że hormony teraz nami rządzą :P

bereda11, xpatiiix3, Marietta lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nigdy nie byłam dobra w liczeniu, lekarz mówi 23 maja, belly pokazuje 23 maja, to uznaję, że się nie mylą ;-) a ostatnio i tak czytałam, że tylko 5% dzieci rodzi się idealnie w terminie :D

xpatiiix3, pewnie jesienna aura też robi swoje i dokłada do tego nastroju, hormony + przesilenie = mieszanka wybuchowa. Będzie lepiej :*

Carolq, ja mam tak samo z tym szczypaniem i to raczej nie infekcja :) A mnie piersi ani nie urosły, ani nie zjędrniały, ani nie ściemniały i nawet pierwszy raz nie widzę niebieskich żyłek na nich...dziwne :P

xpatiiix3, Agnieszka0812, Carolq lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dwójka przed terminem z synem na 27 luty a ur 19 lutego z córką na 1 listopada a urodzona 3 października teraz chce tylko do 1 kwietnia dotrzymać chociaż potem niech się dzieje bo będzie juz 37 tygodni skończone

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka z córką miałam krwiaka niestety przy roczniaku leżeć nie mogłam... po jakichś 3 tyg juz resztki tylko zostały cześć się wchlonelo cześć wpłynęło ;)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 15 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Ja tam nigdy nie byłam dobra w liczeniu, lekarz mówi 23 maja, belly pokazuje 23 maja, to uznaję, że się nie mylą ;-) a ostatnio i tak czytałam, że tylko 5% dzieci rodzi się idealnie w terminie :D

xpatiiix3, pewnie jesienna aura też robi swoje i dokłada do tego nastroju, hormony + przesilenie = mieszanka wybuchowa. Będzie lepiej :*

Carolq, ja mam tak samo z tym szczypaniem i to raczej nie infekcja :) A mnie piersi ani nie urosły, ani nie zjędrniały, ani nie ściemniały i nawet pierwszy raz nie widzę niebieskich żyłek na nich...dziwne :P
    Pewnie, że tak te terminy orientacyjnie są, ja oba porody w ogóle miałam w 38 tc
    Tak samo zgadzam się z tą pogodą , mieszanka wybuchowa, a jeszcze niech ktoś wejdzie w drogę, przechlapane ma :P

CassieMK lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh jednak mdłości są,pojechałam na miasto rowerkiem i już myślałam,że pawia puszczę te fale mdłości są najgorsze, mój M mówi,że bardzo powiększyły mi się piersi i brodawki szczególnie, lekarz powiedział,że ładnie są powiększone ale ja tam akurat nie widzę tego, a żyłki to ja mam zawsze może dlatego że bladzioch ze mnie :D

3jgxxzkra9730jiu.png

Wysłany: 15 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Agnieszka z córką miałam krwiaka niestety przy roczniaku leżeć nie mogłam... po jakichś 3 tyg juz resztki tylko zostały cześć się wchlonelo cześć wpłynęło ;)
    No przy roczniaku to sobie nie wyobrażam leżeć, chyba tylko na dywanie podczas zabawy :P a i tak wskoczy na mamę ;)

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Ehh drugi dzień już mam kijowy humor pogoda pewnie też robi swoje... brzuchol pobolewa macica to mi chamsko na pecherzu leży a szyjka za przeproszeniem w dupie siedzi tak mi sie macica położyła do przodu :o

ja też podobne odczucie co do pęcherza ale nie wiem czy to przez rosnącą macicę hmmm

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak i podnieść i przytulić trzeba nie było mocnych no ale było wszystko ok teraz tez nie mogę sobie pozwolić na leżenie gdyby się coś działo niestety dlatego lepiej żeby było wszystko ok :)

Moja wystaje nad spojeniem juz od jakiegos czasu bez kitu w poprzek leży jak siedzę czy leży czuć ją jak brzuch się dotknie dół już taki wypuklejszy co raz to się robi

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki mam zapalenie pecherza lece szukac zurawiny

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png

Wysłany: 15 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    No tak i podnieść i przytulić trzeba nie było mocnych no ale było wszystko ok teraz tez nie mogę sobie pozwolić na leżenie gdyby się coś działo niestety dlatego lepiej żeby było wszystko ok :)

Moja wystaje nad spojeniem juz od jakiegos czasu bez kitu w poprzek leży jak siedzę czy leży czuć ją jak brzuch się dotknie dół już taki wypuklejszy co raz to się robi
    A co ma się dziać. Wszystko jest i będzie dobrze! ❤
    W każdej kolejnej ciąży brzuszek szybciej widać :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15

Wysłany: 15 września 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    dziewczynki mam zapalenie pecherza lece szukac zurawiny
    Chciałam zacytować a wcisnelo się lubię a nie lubię :( kuruj się, upierdliwe jest zapalenie pęcherza :/

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • baśka86 Koleżanka

Wysłany: 15 września 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane :) mnie od wczoraj dopadla jelitowka rozwolnienie i zbiera na wymioty ale tylko odruch wymiotny. Ledwo z pracy wrocilam myslałam że nie dojdę do domu :( Jeszcze dzisiaj do pracy i jutro wolne i wkocu tak wyczekiwana pierwsza wizyta u gina :) mam nadzieję że będzie juz serduszko :)
    Miłego dnia Wam życzę :*

Carolq, monilia84 lubią tę wiadomość

784913c96891a7e3f5c8ea238e6c49d1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No musi być dobrze i każdej z osobna tego życzę ;)

Idę coś zjeść na poprawę humoru bo jeszcze śniadania nie jadłam

Agnieszka0812, monilia84 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ