Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    CassieMK to samo mam kurde idę sikne przed wyjściem i jak wyjdę mogłabym znowu się zawracać by sikać :P w nocy 2-3 razy wstaje ;O

ja dzisiaj w nocy wstawałam 6 razy siku :) hehe

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ja też mam objawy podobne jak u Ciebie, czyli brak objawow, tylko sutki wrażliwe i mega apetyt. Mnie jeszcze martwi ten mój krwiak...
    No tak domyślam się, że jestem tu jedna ze starszych, dlatego dzieci też już duże i sporo obowiązków szkolnych i pozaszkolnych, a mam leżeć :P
    najstarsza to pewnie ja tu jestem ale z zerowym doswiadczeniem , ale to kompletnie nie istotne ..wazne jest to ze bedzie bejbik i zeby bylo zdrowe

williams1, xpatiiix3, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    najstarsza to pewnie ja tu jestem ale z zerowym doswiadczeniem , ale to kompletnie nie istotne ..wazne jest to ze bedzie bejbik i zeby bylo zdrowe

Spoko dziewczyny ja jestem wiekowa hehe ale wcale się tak nie czuje wręcz przeciwnie :-) 36lat

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia8606 wrote:
    U mnie dzisiejsza beta 5843 i wg. Kaljulatora jest to ponizej normy :'(

Kinia! 7 sierpnia miałaś @, ja 3 dni po Tobie= 10.08. Moja beta sprzed 48h wynosiła 1920, Twoja jest prawie 6 000, to jest góna granica normy! Kto Ci naopowiadał bzdur, że za nisko? :) Głowa do góry, jeśli owu miałaś ok 16-17 dc to beta jest idealna.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ja 37 ...najstersza tu ?

williams1 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatii-- 2-3 razy wstać w nocy siku to nic... zeszłej nocy aż patrzyłam na zegarek, wstawałam chyba z 5-6 razy... :) Ja po pierwszym dniu w pracy- ciężko, nie ma kiedy zjeść, nie w każdej chwili mogę wyjść siku... zimno od klimy i gardło boli. Byle do października :) Pracujecie w ciąży cały czas?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    ja dzisiaj w nocy wstawałam 6 razy siku :) hehe

Dziewczyny, ja na razie wstaję w nocy jakieś 2 razy, ale śpię od strony ściany i już zapowiedziałam mężowi, że będzie musiał oddać mi swoje ukochane miejsce "z brzegu" :P a raz się nie obudziłam w nocy na siusiu i rano miałam ma-sak-rę! o 6 poleciałam do kibelka i wszystko mnie w środku bolało, jakbym tydzień trzymała! i zamiast normalny sik, to taki cienki strumyk...chyba z 20 minut wtedy się załatwiałam :P macie tak czasem? :>

mrth666 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Dziewczyny, ja na razie wstaję w nocy jakieś 2 razy, ale śpię od strony ściany i już zapowiedziałam mężowi, że będzie musiał oddać mi swoje ukochane miejsce "z brzegu" :P a raz się nie obudziłam w nocy na siusiu i rano miałam ma-sak-rę! o 6 poleciałam do kibelka i wszystko mnie w środku bolało, jakbym tydzień trzymała! i zamiast normalny sik, to taki cienki strumyk...chyba z 20 minut wtedy się załatwiałam :P macie tak czasem? :>

ja też tak mam:) na szczęście ja śpię z brzegu, mąż lubi tulić się do ściany haha :D:D

Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2-3 razy to jest średnia :) a po drugie od 20 katuje się i nie pije nic... chociaż suszy tragicznie

Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    Doświadczenie zdobędziesz, a najważniejsze że to będą Twoje własne doświadczenia! ❤

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    2-3 razy to jest średnia :) a po drugie od 20 katuje się i nie pije nic... chociaż suszy tragicznie

Ja właśnie staram się nie ograniczać picia, no ale kończy się to tak, że muszę przeskakiwać męża i psa w nocy, normalnie mam tor przeszkód w drodze do kibelka :D oj, przeczekam jeszcze dwie nocki męża, bo teraz i tak mam całe łóżko dla siebie i robię łóżkową przeprowadzkę ;-)

oar89jcgzipdaets.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie musze wstawać, ale późno ide spać i wstaje o 6;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, ja tak miałam jeszcze kilka dni temu, ale teraz nie ma szans, żebym nie pospała dłużej, a i wieczorami jakoś odżywam.... :D

oar89jcgzipdaets.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wstawałam mierzyć temperaturę 6:30 równo rok... :P I już mi taka pobudka została. Nie wiem czy bardziej przezwyczajenie czy mocz mnie budzi o wpółdo siódmej, ale jak w zegarku... Mój mąż na szczęście też śpi od ściany, twierdzi, że się chłodzi jak mu gorąco w nocy :P Z resztą chyba by kota dostał gdybym ja miała się ze swoją gracją przetarabanić nad nim kilka razy w nocy ;)

CassieMK lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, można się do Was dołączyć :)

Marietta, xpatiiix3, Agnieszka0812, monilia84, Larisa, CassieMK, klaudia1534, kasius lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Carolq! :) Z tego co czytałam @ miałaś 1 sierpnia, wiec jaki 3 tydzien? :P Siódmy jak nic, liczymy od ostatniej miesiączki wiek ciąży :)
    Fajnie, że już tu jesteś :)

Carolq lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) No właśnie nie koniecznie tak jest , zmieniłam dlatego w suwaczkach datę miesiączki od 19 bo tak naprawde to liczy sie 2 tyg od owulacji. Zreszta moja beta to około 300 wiec końcówka 4 tyg. A do daty porodu dodajemy i tak różnice miedzy cyklem 28 dniowym a moim 44 :) pokręcone to zobaczymy co powie lekarz.
    Tak mi smutno było sie rozstać z dziewczynami , luna w ciąży ma wyższa betę niż ja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 23:22

• Marietta Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno od terminu owu liczy się wiek płodu, a wiek ciąży od @. Jak wejdziesz w kalendarz belly masz rozróżnienie na wiek płodu i wiek ciąży :) Wiek ciąży domyślnie liczy na bellybf od ostatniej małpki :) Chyba, że u Ciebie ciąża ciut młodsza, może owu później, stąd niższa beta niż luny :) ja przedwczoraj miałam niecałe 2000, ale im dalej w las tym beta kilkukrotnie wyższa, więc ciężko się porównywać :) Wystarczy, że owu miała 2 dni przed Tobą i już beta wyjdzie 2 razy wyższa :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wogole ta moja beta jest niezbyt wysoka ale jak sie pytałam położnej to mi powiedziała ze jestem ponad środkowymi granicami wiec i tak jest super wiec troszkę mnie uspokoiła . Nie wiem sama no to wiek płodu mam tydzien i 5 dni :P poprawie to jak pójdę do lekarza i mi potwierdzi tydzien a wizytę mam 29, a pozatym tak nie nie bedą wyskakiwały info mniejwiecej jak teraz wyglada Maleństwo i wogole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 23:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    U nas nadal brak objawów wiec tylko się cieszyć :) katar się nasila także idę dzisiaj do lekarza, zatoki całe zawalone aż głowa pęka.
    Tak jak pisałam wczoraj serducho bije :) kropek ma 8,2mm. Niestety mamy też 2 kilku milimetrowe krwiaki po dwóch stronach pęcherzyka. Tzn nie wiadomo czy to krwiaki czy płyn. Musimy dużo leżeć i się oszczędzać żeby się wchlonely wiec ciąża jest zagrożona. Ze względu na wcześniejsze poronienie, moje tsh I katar który posiadam dostane za 2 tyg skierowanie do szpitala na badania prenatalne.
    To tak w skrócie relacja z wizyty ;) tyle naskrobalyscie ze nie dam rady nadrobić ;p
    Jeśli są jakieś nowe mamusie to witam serdecznie :)
    Jeśli były jakieś wizyty to gratuluję :)

CassieMK, Eliana, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ