X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    CassieMK to samo mam kurde idę sikne przed wyjściem i jak wyjdę mogłabym znowu się zawracać by sikać :P w nocy 2-3 razy wstaje ;O

ja dzisiaj w nocy wstawałam 6 razy siku :) hehe

Agnieszka0812, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ja też mam objawy podobne jak u Ciebie, czyli brak objawow, tylko sutki wrażliwe i mega apetyt. Mnie jeszcze martwi ten mój krwiak...
    No tak domyślam się, że jestem tu jedna ze starszych, dlatego dzieci też już duże i sporo obowiązków szkolnych i pozaszkolnych, a mam leżeć :P
    najstarsza to pewnie ja tu jestem ale z zerowym doswiadczeniem , ale to kompletnie nie istotne ..wazne jest to ze bedzie bejbik i zeby bylo zdrowe

williams1, xpatiiix3, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • williams1 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    najstarsza to pewnie ja tu jestem ale z zerowym doswiadczeniem , ale to kompletnie nie istotne ..wazne jest to ze bedzie bejbik i zeby bylo zdrowe

Spoko dziewczyny ja jestem wiekowa hehe ale wcale się tak nie czuje wręcz przeciwnie :-) 36lat

dev139prs__.png

Tymon 09.04.2009 Iwo 17.12.2014
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia8606 wrote:
    U mnie dzisiejsza beta 5843 i wg. Kaljulatora jest to ponizej normy :'(

Kinia! 7 sierpnia miałaś @, ja 3 dni po Tobie= 10.08. Moja beta sprzed 48h wynosiła 1920, Twoja jest prawie 6 000, to jest góna granica normy! Kto Ci naopowiadał bzdur, że za nisko? :) Głowa do góry, jeśli owu miałaś ok 16-17 dc to beta jest idealna.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ja 37 ...najstersza tu ?

williams1 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatii-- 2-3 razy wstać w nocy siku to nic... zeszłej nocy aż patrzyłam na zegarek, wstawałam chyba z 5-6 razy... :) Ja po pierwszym dniu w pracy- ciężko, nie ma kiedy zjeść, nie w każdej chwili mogę wyjść siku... zimno od klimy i gardło boli. Byle do października :) Pracujecie w ciąży cały czas?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    ja dzisiaj w nocy wstawałam 6 razy siku :) hehe

Dziewczyny, ja na razie wstaję w nocy jakieś 2 razy, ale śpię od strony ściany i już zapowiedziałam mężowi, że będzie musiał oddać mi swoje ukochane miejsce "z brzegu" :P a raz się nie obudziłam w nocy na siusiu i rano miałam ma-sak-rę! o 6 poleciałam do kibelka i wszystko mnie w środku bolało, jakbym tydzień trzymała! i zamiast normalny sik, to taki cienki strumyk...chyba z 20 minut wtedy się załatwiałam :P macie tak czasem? :>

mrth666 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Dziewczyny, ja na razie wstaję w nocy jakieś 2 razy, ale śpię od strony ściany i już zapowiedziałam mężowi, że będzie musiał oddać mi swoje ukochane miejsce "z brzegu" :P a raz się nie obudziłam w nocy na siusiu i rano miałam ma-sak-rę! o 6 poleciałam do kibelka i wszystko mnie w środku bolało, jakbym tydzień trzymała! i zamiast normalny sik, to taki cienki strumyk...chyba z 20 minut wtedy się załatwiałam :P macie tak czasem? :>

ja też tak mam:) na szczęście ja śpię z brzegu, mąż lubi tulić się do ściany haha :D:D

Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2-3 razy to jest średnia :) a po drugie od 20 katuje się i nie pije nic... chociaż suszy tragicznie

Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    Doświadczenie zdobędziesz, a najważniejsze że to będą Twoje własne doświadczenia! ❤

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    2-3 razy to jest średnia :) a po drugie od 20 katuje się i nie pije nic... chociaż suszy tragicznie

Ja właśnie staram się nie ograniczać picia, no ale kończy się to tak, że muszę przeskakiwać męża i psa w nocy, normalnie mam tor przeszkód w drodze do kibelka :D oj, przeczekam jeszcze dwie nocki męża, bo teraz i tak mam całe łóżko dla siebie i robię łóżkową przeprowadzkę ;-)

oar89jcgzipdaets.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie musze wstawać, ale późno ide spać i wstaje o 6;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa, ja tak miałam jeszcze kilka dni temu, ale teraz nie ma szans, żebym nie pospała dłużej, a i wieczorami jakoś odżywam.... :D

oar89jcgzipdaets.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wstawałam mierzyć temperaturę 6:30 równo rok... :P I już mi taka pobudka została. Nie wiem czy bardziej przezwyczajenie czy mocz mnie budzi o wpółdo siódmej, ale jak w zegarku... Mój mąż na szczęście też śpi od ściany, twierdzi, że się chłodzi jak mu gorąco w nocy :P Z resztą chyba by kota dostał gdybym ja miała się ze swoją gracją przetarabanić nad nim kilka razy w nocy ;)

CassieMK lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, można się do Was dołączyć :)

Marietta, xpatiiix3, Agnieszka0812, monilia84, Larisa, CassieMK, klaudia1534, kasius lubią tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Carolq! :) Z tego co czytałam @ miałaś 1 sierpnia, wiec jaki 3 tydzien? :P Siódmy jak nic, liczymy od ostatniej miesiączki wiek ciąży :)
    Fajnie, że już tu jesteś :)

Carolq lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) No właśnie nie koniecznie tak jest , zmieniłam dlatego w suwaczkach datę miesiączki od 19 bo tak naprawde to liczy sie 2 tyg od owulacji. Zreszta moja beta to około 300 wiec końcówka 4 tyg. A do daty porodu dodajemy i tak różnice miedzy cyklem 28 dniowym a moim 44 :) pokręcone to zobaczymy co powie lekarz.
    Tak mi smutno było sie rozstać z dziewczynami , luna w ciąży ma wyższa betę niż ja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 23:22

• Marietta Autorytet

Wysłany: 14 września 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno od terminu owu liczy się wiek płodu, a wiek ciąży od @. Jak wejdziesz w kalendarz belly masz rozróżnienie na wiek płodu i wiek ciąży :) Wiek ciąży domyślnie liczy na bellybf od ostatniej małpki :) Chyba, że u Ciebie ciąża ciut młodsza, może owu później, stąd niższa beta niż luny :) ja przedwczoraj miałam niecałe 2000, ale im dalej w las tym beta kilkukrotnie wyższa, więc ciężko się porównywać :) Wystarczy, że owu miała 2 dni przed Tobą i już beta wyjdzie 2 razy wyższa :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wogole ta moja beta jest niezbyt wysoka ale jak sie pytałam położnej to mi powiedziała ze jestem ponad środkowymi granicami wiec i tak jest super wiec troszkę mnie uspokoiła . Nie wiem sama no to wiek płodu mam tydzien i 5 dni :P poprawie to jak pójdę do lekarza i mi potwierdzi tydzien a wizytę mam 29, a pozatym tak nie nie bedą wyskakiwały info mniejwiecej jak teraz wyglada Maleństwo i wogole

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 23:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    U nas nadal brak objawów wiec tylko się cieszyć :) katar się nasila także idę dzisiaj do lekarza, zatoki całe zawalone aż głowa pęka.
    Tak jak pisałam wczoraj serducho bije :) kropek ma 8,2mm. Niestety mamy też 2 kilku milimetrowe krwiaki po dwóch stronach pęcherzyka. Tzn nie wiadomo czy to krwiaki czy płyn. Musimy dużo leżeć i się oszczędzać żeby się wchlonely wiec ciąża jest zagrożona. Ze względu na wcześniejsze poronienie, moje tsh I katar który posiadam dostane za 2 tyg skierowanie do szpitala na badania prenatalne.
    To tak w skrócie relacja z wizyty ;) tyle naskrobalyscie ze nie dam rady nadrobić ;p
    Jeśli są jakieś nowe mamusie to witam serdecznie :)
    Jeśli były jakieś wizyty to gratuluję :)

CassieMK, Eliana, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ