Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobry wieczór! Dopiero co mówiłam ze nie wiem jak na wizyty bede jezdzić a juz jestem po pierwszej:) Okazało sie ze mój lekarz idzie sie urlopowac na tydzien i kazali przyjechac dzis. Generalni nic nie widac ale idzie ku dobremu. To co powinno byc powiekszone to jest:) Następna wizyta za 2 tygodnie, wiec pewnie juz co nieco zobaczę. Beta potwierdziła ciąże, no i oczywiscie juz jestem na dupku, bo to ciąża wysokiego ryzyka.
A tak z innej beczki, czy któraś sie orientuje o co chodzi z tymi zmianami od przyszłego roku, że mają byc pieniądze na dziecko i nie wiem czy dobrze zrozumiałam ze nie trzeba byc ubezpieczonym, czyli kobiety niepracujace też beda dostawac regularnie kasę?Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
heavenrain wrote:hej
jutro pierwsza wizyta, belly pokazuje 7 tydzien, wiec juz chyba conieco sie ujawni, trochę się stresuje... trzymajcie się ciepłoBędzie dobrze, ale wiadomo stresik jest
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Monikkk wrote:Dobry wieczór! Dopiero co mówiłam ze nie wiem jak na wizyty bede jezdzić a juz jestem po pierwszej:) Okazało sie ze mój lekarz idzie sie urlopowac na tydzien i kazali przyjechac dzis. Generalni nic nie widac ale idzie ku dobremu. To co powinno byc powiekszone to jest:) Następna wizyta za 2 tygodnie, wiec pewnie juz co nieco zobaczę. Beta potwierdziła ciąże, no i oczywiscie juz jestem na dupku, bo to ciąża wysokiego ryzyka.
A tak z innej beczki, czy któraś sie orientuje o co chodzi z tymi zmianami od przyszłego roku, że mają byc pieniądze na dziecko i nie wiem czy dobrze zrozumiałam ze nie trzeba byc ubezpieczonym, czyli kobiety niepracujace też beda dostawac regularnie kasę?
Nie wiem o to Ci chodzi?Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Monikkk, jak zrobią tak, jak obiecują, to każdej rodzinie będzie przysługiwać 1000 zł miesięcznie przez rok od urodzenia dziecka, początkowo miało być tylko dla bezrobotnych zarejestrowanych, matek studentek oraz osób zatrudnionych na umowy śmieciowe, ale teraz są zmiany i niby nawet osoby z własną DG, które płacą niski ZUS oraz osoby bezrobotne niezarejestrowane będą dostawać tę kasę, wystarczy w urzędzie gminy złożyć wniosek, no i nie wolno macierzyńskiego pobierać z innych źródeł. Ale czy to wejdzie? Szczerze wątpię, chcą tak wszystkim kasę rozdawać, a nie mają z czego
W którym jesteś tygodniu, że jeszcze nic nie było widać?
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Agnieszka, nie otwiera mi sie ta strona:(
Chodzi mi o to:
http://www.polskieradio.pl/42/276/Artykul/1413336,Od-2016-r-nowe-swiadczenie-rodzicielskie-–-1000-zl-przez-rok-na-urodzone-dziecko
Czy to pewne czy tylko pomysł bo ja juz nie ogarniamAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
~~~~~~
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Cassie właśnie o to mi chodziło. To dopiero 5 tydzień, nawet nie pełny, bo to 34dc:)
CassieMK, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
~~~~~~
-
A własnie, nie uzasadniłam czemu pytam, bo sprawa wygląda tak że nie jestem nigdzie zatrudniona (pracuję w Oriflame), nie mam jeszcze swojej działalnosci, ale ma dochody z których sie rozliczam, i zastanawiam sie czy szukać kogoś żeby mnie zatrudnił chociaż na te 3 m-ce żeby później cokolwiek dostać od naszego zacnego państwa, czy dać sobie spokójNasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
-
Agnieszka no to duże chłopaki już moja corka 3 października roczek a syn 2.5 roku
1.5 roku będzie różnicy między córką a 3 dzieckiem
Heavenrain powodzenia i kciuki trzymamy i podaj jutro tp to dopisze Ciebie
Daria do 60 to tylko do końca września dobijemy w takim tempie43 już
U mnie dalej tak w sumie bezobjawowo oprócz piłeczki rosnącej i lekko wrażliwych dzisiaj piersi
Te 1000 byłoby super sprawa bo ja dalej się uczę na razie nie pracuje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 19:47
Livia
Nela
Marcel
-
ten caly ZUS mega mnie irytuje. Nic nie jest jasne i tak naprawde nikt nie wie co i jak...
Ja bez zmian w sumie czuje sie jakbym brala pigulki nasenne i jest mi niedobrze,jak chociaz troszke robie sie glodna- co mam wrazenie ,jest co chwile.tiffi lubi tę wiadomość
-
To na razie tylko plany, mam znajomą, która była na debacie rodzicielskiej z Rządem, plany są takie, że każdy, komu z innych źródeł nie należy się zasiłek/należy się niższy, będzie dostawał albo pełny 1000 zł, albo wyrównanie do tej kwoty. Też się interesuję tematem, ponieważ od stycznia mam własną firmę i płacę niski ZUS, wg którego będzie mi się należeć 217 zł miesięcznie... Tyle to nawet na pampersy nie wystarczy ;P
Monikkk pytałam, bo jak ja byłam równo tydzień temu na wizycie to też usłyszałam, że wszystko co ma być powiększone i rozpulchnione to takie jest, ale jeszcze nic nie było widaćtyle, że ja wylądowałam u gina w 23 dc, bo miałam wyjątkowo wcześnie owulkę i bardzo krótki cykl to miał być (właśnie 23 dni miał mieć
), a okaże się najdłuższym hehe
-
Monikkk wrote:A własnie, nie uzasadniłam czemu pytam, bo sprawa wygląda tak że nie jestem nigdzie zatrudniona (pracuję w Oriflame), nie mam jeszcze swojej działalnosci, ale ma dochody z których sie rozliczam, i zastanawiam sie czy szukać kogoś żeby mnie zatrudnił chociaż na te 3 m-ce żeby później cokolwiek dostać od naszego zacnego państwa, czy dać sobie spokój
monikk-ja jestem w podobnej sytuacji , tylko ze jestem samozatrudniona w Uk ,i prawdopodobnie tez nic mi sie nie bedzie nalezec... -
ehh zobaczymy jak to będzie, chyba sie przejde do jakiejś księgowej nich mi to wszystko wytłumaczyNasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
-
Monikkk wrote:Agnieszka, nie otwiera mi sie ta strona:(
Chodzi mi o to:
http://www.polskieradio.pl/42/276/Artykul/1413336,Od-2016-r-nowe-swiadczenie-rodzicielskie-–-1000-zl-przez-rok-na-urodzone-dziecko
Czy to pewne czy tylko pomysł bo ja juz nie ogarniamMonikkk lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
xpatiiix3 wrote:Agnieszka no to duże chłopaki już moja corka 3 października roczek a syn 2.5 roku
1.5 roku będzie różnicy między córką a 3 dzieckiem
Heavenrain powodzenia i kciuki trzymamy i podaj jutro tp to dopisze Ciebie
Daria do 60 to tylko do końca września dobijemy w takim tempie43 już
U mnie dalej tak w sumie bezobjawowo oprócz piłeczki rosnącej i lekko wrażliwych dzisiaj piersi
Te 1000 byłoby super sprawa bo ja dalej się uczę na razie nie pracuje.
No tak domyślam się, że jestem tu jedna ze starszych, dlatego dzieci też już duże i sporo obowiązków szkolnych i pozaszkolnych, a mam leżećFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Agnieszka, jak dzieci duże, to niech teraz One robią przy Tobie
) hehe
ja niby też mam dużo leżeć, ale mam taką pracę, że nie bardzo można... Tzn. leżę w dzień, ale rano i wieczorem, gdy jestem mniej senna, to jednak przy kompie i przy biurku muszę posiedzieć...
Ja z objawów mam tylko senność i od wczoraj lekko piersi mnie bolą, ale szczerze? W wielu cyklach nie-ciążowych bardziej mi cycki dawały o sobie znać!
Aaaa, jeszcze dziś mam taki ból w nogach, w środku, jakby mięśnie... wygooglałam, że to może być spowodowane zatrzymywaniem się wody w organizmie, bo za mało pijęKtóraś z Was tak ma/miała? Jak sobie z tym bólem radzić?
-
CassieMK wrote:Agnieszka, jak dzieci duże, to niech teraz One robią przy Tobie
) hehe
ja niby też mam dużo leżeć, ale mam taką pracę, że nie bardzo można... Tzn. leżę w dzień, ale rano i wieczorem, gdy jestem mniej senna, to jednak przy kompie i przy biurku muszę posiedzieć...
Ja z objawów mam tylko senność i od wczoraj lekko piersi mnie bolą, ale szczerze? W wielu cyklach nie-ciążowych bardziej mi cycki dawały o sobie znać!
Aaaa, jeszcze dziś mam taki ból w nogach, w środku, jakby mięśnie... wygooglałam, że to może być spowodowane zatrzymywaniem się wody w organizmie, bo za mało pijęKtóraś z Was tak ma/miała? Jak sobie z tym bólem radzić?
kursuje tylko szkoła-dom-logopeda-basen-dentysta i tak w kółko
Ja jak mało piłam to nie bolały mnie mięśnie tylko raczej tak jakby skóry było mało bo się napinała, teraz pilnuję picia, bo jeszcze mam infekcję
Ja w poprzednich ciążach to mdłości i wymioty cały czas, teraz nicFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
CassieMK to samo mam kurde idę sikne przed wyjściem i jak wyjdę mogłabym znowu się zawracać by sikać
w nocy 2-3 razy wstaje ;O
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2015, 21:11
Agnieszka0812, CassieMK lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel