Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej,
Anka418 - mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze , odpoczywajcie słuchaj sobie muzyki dla kobiet w ciąży .
Dzięki za przywitanie
Paulisia - ja tez mam objawy także wiem jak sie czujesz , najgorzej jest jak jade metrem , wszystko mi śmierdzi i mam wstręt do jedzenia , wiec nie za fajnie , w ciagu dnia mam mega spanie w nocy nie mogę spaćanka418 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry mamusie! Czytam tak o tym wieku ciąży i dziecka i mnie kiedyś lekarz powiedział że liczy się ciążę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, bo to jest nahpewniejsze, gdyż każda ma owulacja trochę w innym czasie więc nie można ustalić np. równe 2 tygodnie, a dziecko w pewnym momencie to jakby nadrabia. Z resztą lekarze też tak na usg oceniaja i na becie też wychodzi więcej niż rzeczywiście od czasu poczęcia. także, carolq może pogadaj z lekarzem żeby go nie zmylić. Ja jak lezalam w szpitalu to też od ostatniej miesiączki pytali, bo miałam podobny dylemat.
Miłego dnia wszystkim.Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Ogłaszam, że dziś rano miałam inaugurację sezonu na "jest mi niedobrze"
Mąż wrócił z nocki i tylko zobaczył moją minę, to mi od razu wiadro przyniósł do łóżka
) ale na szczęście przeleżałam godzinę bez ruchu i mi przeszło. Teraz zjadłam śniadanko i czekam na reakcję organizmu... I głupia się cieszę z tych mdłości, bo to chyba znak, że ciąża się rozwija?
Eliana, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
-
Monikkk wrote:Dzień dobry mamusie! Czytam tak o tym wieku ciąży i dziecka i mnie kiedyś lekarz powiedział że liczy się ciążę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, bo to jest nahpewniejsze, gdyż każda ma owulacja trochę w innym czasie więc nie można ustalić np. równe 2 tygodnie, a dziecko w pewnym momencie to jakby nadrabia. Z resztą lekarze też tak na usg oceniaja i na becie też wychodzi więcej niż rzeczywiście od czasu poczęcia. także, carolq może pogadaj z lekarzem żeby go nie zmylić. Ja jak lezalam w szpitalu to też od ostatniej miesiączki pytali, bo miałam podobny dylemat.
Miłego dnia wszystkim. -
Dariaaa88 wrote:podziwiam, że potrafisz się z tego cieszyć. ja nie potrafię normalnie funkcjonować bo napina mnie całą dobę
Zapewne wkrótce będę mieć tego dość, ale starałam się o to dziecko 2,5 roku, walczyłam z endometriozą, przeszłam laparotomię z wycięciem kawałka jajnika, półroczną kurację lekiem Visanne, po którym zatrzymała mi się owulacja i w moim przypadku to naprawdę cud, że zaszłam w ciążę, dlatego cieszą mnie teraz wszystkie objawy, jakich doznajęmyszka2070, izizizi, Agnieszka0812, anka418 lubią tę wiadomość
-
CassieMK wrote:Zapewne wkrótce będę mieć tego dość, ale starałam się o to dziecko 2,5 roku, walczyłam z endometriozą, przeszłam laparotomię z wycięciem kawałka jajnika, półroczną kurację lekiem Visanne, po którym zatrzymała mi się owulacja i w moim przypadku to naprawdę cud, że zaszłam w ciążę, dlatego cieszą mnie teraz wszystkie objawy, jakich doznaję
Ciesze sie ze ci sie udalo i serdecznie ci gratuluje!!!
CassieMK lubi tę wiadomość
myszka2070 -
Witam noc do dupy nic a nic nie pospałam bezsenność totalna plus wycieczki co chwile siku jeszcze hormony świrują tak że pół nocy przepłakałam taki dołek mnie jakiś złapał bez powodu w sumie... tak szlochałam że syn się obudził przyszedł mnie przytulić i tak zasnął obok mnie.. a ja do rana z boku na bok...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 10:40
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:Witam noc do dupy nic a nic nie pospałam bezsenność totalna plus wycieczki co chwile siku jeszcze hormony świrują tak że pół nocy przepłakałam taki dołek mnie jakiś złapał bez powodu w sumie...myszka2070
-
A u mnie tylko cyce dają popalić, ale mdłosci narazie nie przyszły, przy czym wszystko sie moze za chwile wydarzyc bo mam dupka a po nie własnie miałam czesciej mdłosci, ale powiem Wam że to moja 3 ciaza i jeszcze ani jednego pawia nie zaliczyłam. Ja po prstu nie moge zbyt długo stać, szczególnie rano, wiec jak tylko sobie usiade albo sie położe to mi przechodzi:)Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Dobra dziewczynki powazne pytanie mam.. a mianowicie w tym tygodniu moge miec zrobione 2 USG..Pierwsze jutro w szpitalu a 2 w ten piatek u mojej ginekolog-i to jest dla mnie wazniejsze... i tak sie zastanawiam czy isc tez na to jutrzejsze czy juz odpuscic i poczekac do piatku??? nie wiem czy takie czeste USG by czasem nie zaszkodzilo mojemu maluszkowi??? Co sadzicie???
aha i wczoraj to mialam takie straszne mdlosci i wymioty caly dzien ze jak wrocilam z pracy o1,30 w nocy to zapomnialam wziazc cyclogest dopochwowo-poprostu weszlam do domu rozebralam sie i do lozka-bylam tak zmeczona ze nawet nie wzielam prysznica-myslicie ze nic sie nie stanie??? Biore 200mgx2dzienniemyszka2070 -
xpatiiix3 wrote:Witam noc do dupy nic a nic nie pospałam bezsenność totalna plus wycieczki co chwile siku jeszcze hormony świrują tak że pół nocy przepłakałam taki dołek mnie jakiś złapał bez powodu w sumie... tak szlochałam że syn się obudził przyszedł mnie przytulić i tak zasnął obok mnie.. a ja do rana z boku na bok...
-
Anniusia wrote:a mnie mdłości chyba powoli przechodzą mam nadzieję,że toniejest zły znak. nie wiem czemu ale piersi bolą mnie najbardziej w nocy jak się obudzę normalnie jakbym kamienie miała
-
Marietta wrote:xpatii-- 2-3 razy wstać w nocy siku to nic... zeszłej nocy aż patrzyłam na zegarek, wstawałam chyba z 5-6 razy...
Ja po pierwszym dniu w pracy- ciężko, nie ma kiedy zjeść, nie w każdej chwili mogę wyjść siku... zimno od klimy i gardło boli. Byle do października
Pracujecie w ciąży cały czas?