X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Paulisia Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam braku objawów. Mnie od rana do wieczora mdli i mam już dość :( Dziś idę pierwszy dzien do pracy po urlopie.

f2w33e3kkn1mhdag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Anka418 - mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze , odpoczywajcie słuchaj sobie muzyki dla kobiet w ciąży .
    Dzięki za przywitanie
    Paulisia - ja tez mam objawy także wiem jak sie czujesz , najgorzej jest jak jade metrem , wszystko mi śmierdzi i mam wstręt do jedzenia , wiec nie za fajnie , w ciagu dnia mam mega spanie w nocy nie mogę spać

anka418 lubi tę wiadomość

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie! Czytam tak o tym wieku ciąży i dziecka i mnie kiedyś lekarz powiedział że liczy się ciążę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, bo to jest nahpewniejsze, gdyż każda ma owulacja trochę w innym czasie więc nie można ustalić np. równe 2 tygodnie, a dziecko w pewnym momencie to jakby nadrabia. Z resztą lekarze też tak na usg oceniaja i na becie też wychodzi więcej niż rzeczywiście od czasu poczęcia. także, carolq może pogadaj z lekarzem żeby go nie zmylić. Ja jak lezalam w szpitalu to też od ostatniej miesiączki pytali, bo miałam podobny dylemat.
    Miłego dnia wszystkim.

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłaszam, że dziś rano miałam inaugurację sezonu na "jest mi niedobrze" :D Mąż wrócił z nocki i tylko zobaczył moją minę, to mi od razu wiadro przyniósł do łóżka :)) ale na szczęście przeleżałam godzinę bez ruchu i mi przeszło. Teraz zjadłam śniadanko i czekam na reakcję organizmu... I głupia się cieszę z tych mdłości, bo to chyba znak, że ciąża się rozwija? :P

Eliana, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk wrote:
    Dzień dobry mamusie! Czytam tak o tym wieku ciąży i dziecka i mnie kiedyś lekarz powiedział że liczy się ciążę od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, bo to jest nahpewniejsze, gdyż każda ma owulacja trochę w innym czasie więc nie można ustalić np. równe 2 tygodnie, a dziecko w pewnym momencie to jakby nadrabia. Z resztą lekarze też tak na usg oceniaja i na becie też wychodzi więcej niż rzeczywiście od czasu poczęcia. także, carolq może pogadaj z lekarzem żeby go nie zmylić. Ja jak lezalam w szpitalu to też od ostatniej miesiączki pytali, bo miałam podobny dylemat.
    Miłego dnia wszystkim.
    Ja liczę według owu. Bo owu miałam w 24 dniu. Według okresu byłabym w 8 tygodniu, a jestem ledwo w 6. Zobaczę co lekarz jutro powie

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:10

cd9bskjojgq3qzff.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 00:10

cd9bskjojgq3qzff.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    podziwiam, że potrafisz się z tego cieszyć. ja nie potrafię normalnie funkcjonować bo napina mnie całą dobę :/

Zapewne wkrótce będę mieć tego dość, ale starałam się o to dziecko 2,5 roku, walczyłam z endometriozą, przeszłam laparotomię z wycięciem kawałka jajnika, półroczną kurację lekiem Visanne, po którym zatrzymała mi się owulacja i w moim przypadku to naprawdę cud, że zaszłam w ciążę, dlatego cieszą mnie teraz wszystkie objawy, jakich doznaję :)

myszka2070, izizizi, Agnieszka0812, anka418 lubią tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Zapewne wkrótce będę mieć tego dość, ale starałam się o to dziecko 2,5 roku, walczyłam z endometriozą, przeszłam laparotomię z wycięciem kawałka jajnika, półroczną kurację lekiem Visanne, po którym zatrzymała mi się owulacja i w moim przypadku to naprawdę cud, że zaszłam w ciążę, dlatego cieszą mnie teraz wszystkie objawy, jakich doznaję :)
    cassieMK ja pamietam cie z OF bo jestesmy tam przyjaciokami :) Ciesze sie ze ci sie udalo i serdecznie ci gratuluje!!! :)

CassieMK lubi tę wiadomość

myszka2070 w4sqdqk3itpk4hqj.png
  • CassieMK Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka! A ja nic nie wiedziałam, że Ty w ciąży :P Gratulacje :*

myszka2070 lubi tę wiadomość

oar89jcgzipdaets.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CassieMK wrote:
    Myszka! A ja nic nie wiedziałam, że Ty w ciąży :P Gratulacje :*
    kochana bo ja sie ukrywam :) :) :) Czekam do 12tc hahaha :) :) :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam noc do dupy nic a nic nie pospałam bezsenność totalna plus wycieczki co chwile siku jeszcze hormony świrują tak że pół nocy przepłakałam taki dołek mnie jakiś złapał bez powodu w sumie... tak szlochałam że syn się obudził przyszedł mnie przytulić i tak zasnął obok mnie.. a ja do rana z boku na bok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2015, 10:40

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Witam noc do dupy nic a nic nie pospałam bezsenność totalna plus wycieczki co chwile siku jeszcze hormony świrują tak że pół nocy przepłakałam taki dołek mnie jakiś złapał bez powodu w sumie...
    O widzisz kochana-chyba jednak ci nieprzeszly objawy ciazy.. one sa jak bumerang :) :)

• Monikkk Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie tylko cyce dają popalić, ale mdłosci narazie nie przyszły, przy czym wszystko sie moze za chwile wydarzyc bo mam dupka a po nie własnie miałam czesciej mdłosci, ale powiem Wam że to moja 3 ciaza i jeszcze ani jednego pawia nie zaliczyłam. Ja po prstu nie moge zbyt długo stać, szczególnie rano, wiec jak tylko sobie usiade albo sie położe to mi przechodzi:)

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • myszka2070 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczynki powazne pytanie mam.. a mianowicie w tym tygodniu moge miec zrobione 2 USG..Pierwsze jutro w szpitalu a 2 w ten piatek u mojej ginekolog-i to jest dla mnie wazniejsze... i tak sie zastanawiam czy isc tez na to jutrzejsze czy juz odpuscic i poczekac do piatku??? nie wiem czy takie czeste USG by czasem nie zaszkodzilo mojemu maluszkowi??? Co sadzicie???

aha i wczoraj to mialam takie straszne mdlosci i wymioty caly dzien ze jak wrocilam z pracy o1,30 w nocy to zapomnialam wziazc cyclogest dopochwowo-poprostu weszlam do domu rozebralam sie i do lozka-bylam tak zmeczona ze nawet nie wzielam prysznica-myslicie ze nic sie nie stanie??? Biore 200mgx2dziennie

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczynki ..spokojnego dnia zycze wszystkim

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie mdłości chyba powoli przechodzą mam nadzieję,że toniejest zły znak. nie wiem czemu ale piersi bolą mnie najbardziej w nocy jak się obudzę normalnie jakbym kamienie miała :)

3jgxxzkra9730jiu.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Witam noc do dupy nic a nic nie pospałam bezsenność totalna plus wycieczki co chwile siku jeszcze hormony świrują tak że pół nocy przepłakałam taki dołek mnie jakiś złapał bez powodu w sumie... tak szlochałam że syn się obudził przyszedł mnie przytulić i tak zasnął obok mnie.. a ja do rana z boku na bok...
    biedaku wspolczuje , narazie tylko czytam o waszych objawach i czekam co bedzie u mnie

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    a mnie mdłości chyba powoli przechodzą mam nadzieję,że toniejest zły znak. nie wiem czemu ale piersi bolą mnie najbardziej w nocy jak się obudzę normalnie jakbym kamienie miała :)
    anniusia z piersiami mam to samo tylko one bola i to najbardziej w nocy

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 15 września 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    xpatii-- 2-3 razy wstać w nocy siku to nic... zeszłej nocy aż patrzyłam na zegarek, wstawałam chyba z 5-6 razy... :) Ja po pierwszym dniu w pracy- ciężko, nie ma kiedy zjeść, nie w każdej chwili mogę wyjść siku... zimno od klimy i gardło boli. Byle do października :) Pracujecie w ciąży cały czas?
    marietta ja od 2 miesiecy odkad tu jestem szukalam intensywnie pracy , cos tam troszke mialam ale malo a tu gdy zaszlam w ciaze posypalo sie wiecej ofert pracy z niektorych musze rezygnowac ale niektore biore, dopoki bede mogla to bede pracowac..

4c3tvfxmd0sml9pa.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ