X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asioczek, wszystkie kobiety w ciąży są objęte darmową opieką medyczną, czy ubezpieczone czy nie, więc się nie martw :) może powodem tego, że wyskakujesz "na czerwono" w ewusiu jest to, że byłaś np. ubezpieczona u męża/rodziców itp., potem pracowałaś, a jak umowa wygasła to nie zapisałaś się ponownie do wyżej wymienionych. Niestety automatycznie to nie przechodzi w tą stronę.

asioczek86, monaa lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie któraś z Was wie czy Kamil po ślubie może moje dzieci ubezpieczyć na siebie bo mnie na siebie będzie musiał to wiem ze u mamy po ślubie juz nie będę mogła być ale dzieci.?

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:49

cd9bskjojgq3qzff.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Asioczek, wszystkie kobiety w ciąży są objęte darmową opieką medyczną, czy ubezpieczone czy nie, więc się nie martw :) może powodem tego, że wyskakujesz "na czerwono" w ewusiu jest to, że byłaś np. ubezpieczona u męża/rodziców itp., potem pracowałaś, a jak umowa wygasła to nie zapisałaś się ponownie do wyżej wymienionych. Niestety automatycznie to nie przechodzi w tą stronę.

parę wizyt u gina miałam nieciążowych, mam nadzieję, że się nikt nie dopatrzy. w zeszłym roku sprawę z ZUSem załatwiałam i niby było ok a teraz znowu wyskakuję na czerwono. do nich to trzeba chodzić i chodzić aż się wychodzi niestety ;) dzięki za info, najważniejsze żeby było ok i żebym była ubezpieczona :)

i.am.chappie lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Pati, może być problem, musiałby je formalnie przysposobić, bo wybacz, ale dla niego "są obce", przynajmniej w oczach państwa. Chociaż domyślam się, że kocha je jak Ciebie ;)

• storczyk Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Grupa tajna nie znajdziesz :) wyślij mi link do profilu na fejsa na priv to dodam Ciebie do grupy ;)

Juz wyslalam

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie pada śnieg i robi sie pięknie

migussia, Carolq, bereda11, i.am.chappie, szarywrobel lubią tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    A u mnie pada śnieg i robi sie pięknie
    Super! W których rejonach?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super.godzinka drzemki i lepiej sie czuje.stary spi,młody śpi :-)
    Mysle co by zjeść..bo nadal mam awersje do mięsa...ostatnim hitem sa ziemniaki z masłem czosnkowy i posypane serem zoltym hmmmm no i do tego jakis warzywny dodatek a to szpinak ,brukselka lub marchewka z groszkiem ..jakis maly wegetarianin mi tam rośnie bo my wszyscy mięsożerni a teraz mam taki cyrki he

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tak pytam bo też słyszałam że nie..

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A właśnie któraś z Was wie czy Kamil po ślubie może moje dzieci ubezpieczyć na siebie bo mnie na siebie będzie musiał to wiem ze u mamy po ślubie juz nie będę mogła być ale dzieci.?
    Może. Jako dzieci obce. Potrzebny jest akt małżeństwa i akty urodzenia dzieci

Nie musi przysposabiac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 16:10

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak się da ok dzięki :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam domowe sushi i sie nażarłam

FeliceGatto, pasia27, szarywrobel lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sushi mhmmm mhmmm mniam ale bym zjadla ...ja mialam zupke warzywna ale jak jestem w ciazy cos przepiepszam i przesalam zupe moj marudzi..mojemu na wieczor zachcialo sie kebaba a mi frytek z serem i sosem czosnkowym se zamowimy :-) dzisiaj wyjątkowo

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    Dobrze, że już się uspokoiłaś!!! Mniej stresu! Te jazy Cię tak stresują? Może póki co sobie odpuść?

Dziewczyny mam pytanie! Bolą Was jeszcze piersi? Mnie jakby mniej, ale za to sutki strasznie mi się powiększyły i mają ciemniejszy kolor, ale ponoć to normalne.

Jazdy to naprawdę pikuś, siostra mnie wyprowadziła z równowagi. Skończyła 18 lat i wypuścili ją z Ośrodka Psychiatrii Sądowej dla nieletnich. Wczoraj zadzwoniła i sobie poużywała nieźle... Nigdy nie powiedziałabym, że jakiś gówniarz będzie potrafił tak mnie psychicznie niszczyć. Mąż zabronił mi przez tydzień odbierać od niej połączeń, mam nadzieję, że mi przejdzie nerwica. Póki co spadło mi ciśnienie, czuję się nieco lepiej.

Dziękuję za wsparcie!

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem wkurwiona ze mój maż za każdym razem kłamie o wszystko a ja tylko sie zawodzę na jego słowach i przestaje mu ufać :/ takze znów spędziłam kolejny dzien Sama i znów sie pokłóciłam z mężem :/
    A znalazłam Dowód ale on i tak mi nie potrzebny bo jest juz zastrzeżony wiec nic nie zrobię :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 16:46

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Ja tez jestem wkurwiona ze mój maż za każdym razem kłamie o wszystko a ja tylko sie zawodzę na jego słowach i przestaje mu ufać :/ takze znów spędziłam kolejny dzien Sama i znów sie pokłóciłam z mężem :/
    A znalazłam Dowód ale on i tak mi nie potrzebny bo jest juz zastrzeżony wiec nic nie zrobię :/
    to o tyle dobrze ze nie musisz sie denerwowac ze ktos go uzyje i nabierze kredyty , teraz spokój...

Carolq lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Jazdy to naprawdę pikuś, siostra mnie wyprowadziła z równowagi. Skończyła 18 lat i wypuścili ją z Ośrodka Psychiatrii Sądowej dla nieletnich. Wczoraj zadzwoniła i sobie poużywała nieźle... Nigdy nie powiedziałabym, że jakiś gówniarz będzie potrafił tak mnie psychicznie niszczyć. Mąż zabronił mi przez tydzień odbierać od niej połączeń, mam nadzieję, że mi przejdzie nerwica. Póki co spadło mi ciśnienie, czuję się nieco lepiej.

Dziękuję za wsparcie!

Współczuje! Trzymaj się dzielnie!:* Mąż ma rację, nie powinnaś się tak denerwować. Niech da jej znać do jakiego stanu Cię doprowadziła, może zrozumie.

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze przynajmniej meza masz po swojej stronie ;(

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz będę nadrabiać, ale tak na szybko opiszę hit dnia.

Nie wiem, czy pamiętacie, jak pisałam tutaj (a jak nie, to przypomnę), że we wtorek po wizycie u gina, wyjeżdżając z parkingu (centrum, mało miejsca), przywaliłam w słupek i wgniotłam tylną listwę. Nic nie powiedziałam,tylko czekałam, aż Golijajek zauważy. No i dziś pojechaliśmy do Castoramy, wracamy do samochodu a ten tekst: "kurwa! Ktoś nam przypier***ił w tył! I to teraz, bo wcześniej tego nie było !". Nie wyprowadziłam go z błędu :P

bereda11, malvva, izizizi, i.am.chappie, Palinas89, OlkaBdg, Marietta, Aniu_leczka, Madziuśka, Carolq, klaudia1534, Kłosia, xpatiiix3, luna91, Alicce, bimba, Gaaabi, Sylika, Monikkk, tiffi, migussia lubią tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
‹‹ 832 833 834 835 836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ