X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    A właśnie któraś z Was wie czy Kamil po ślubie może moje dzieci ubezpieczyć na siebie bo mnie na siebie będzie musiał to wiem ze u mamy po ślubie juz nie będę mogła być ale dzieci.?

Golijajek mógł ubezpieczyć mojego Pierworodnego nawet bez ślubu, na zasadzie wspólnego gospodarstwa domowego, ale nie jestem pewna, czy ciągle tak jest

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq, bardzo współczuję :( Co innego się kłócić, a co innego nie móc sobie ufać :(

Marietta, dopiero złapałam Twoją przygodę. Zdrowia, zdrowia,zdrowia. I spokoju. A z siostrą.... no ciężki temat. Wiem, że to Twoja siostra, ale maz ma rację. Nie będziesz ani za nią myśleć, ani prostować za nią jej życia, ani służyć za psychologiczny worek treningowy. To jej życie i jeśli je sobie pieprzy, to szkoda, ale Ty jej mózgu nie zoperujesz. Niestety rodziny się nie wybiera :/

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • malvva Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Zaraz będę nadrabiać, ale tak na szybko opiszę hit dnia.

Nie wiem, czy pamiętacie, jak pisałam tutaj (a jak nie, to przypomnę), że we wtorek po wizycie u gina, wyjeżdżając z parkingu (centrum, mało miejsca), przywaliłam w słupek i wgniotłam tylną listwę. Nic nie powiedziałam,tylko czekałam, aż Golijajek zauważy. No i dziś pojechaliśmy do Castoramy, wracamy do samochodu a ten tekst: "kurwa! Ktoś nam przypier***ił w tył! I to teraz, bo wcześniej tego nie było !". Nie wyprowadziłam go z błędu :P

HAHAHHAHA DOBRE :D

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello

byłam od wczoraj u mamy, teraz wróciłam do siebie i dopiero was nadrabiam.
    oglądałam wózki i taki mi sie podoba (jest lekki i zwrotny):

http://cotobaby.pl/produkty/wozki-uniwersalne/latina/

ktoś coś wie o nich?

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I najgorsze jest to ze on nie widzi problemu :( bo przecież mogło mu się przedłużyć , bo kurde dziecka tez nie odbierze z żłobka bo mu się mogło przedluzyc . Jest kochany ale czasami jest totalnym idiota i jak mu powiedziałam ze mnie denerwuje powiedział ze sama się denerwuje . Ach nawet nie wiem jak z nim rozmawiać :( on wszystko neguje do cholery ...
    Narazie wybrałam taktykę na nie odżywianie się , ja go nie mam za co przepraszac

A co do wagi to chyba indywidualna sprawa , jeszcze masz czas dobrze ze nie chudnieszn także spokojnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 18:24

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Ale jestem zmęczona z 4 godziny robiliśmy pierniki :)
    I dostałam tez 3 worki używanych ciuszków dla niemowlaczka pewnie jeszcze coś mi splynie od rodzinki :)

Carolq, FeliceGatto, i.am.chappie, pasia27 lubią tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór, strasznie szybko mi dzisiaj dzień zleciał a nic konkretnego nie zrobiłam.. mąż ma libacje z chłopakami a ja leżę przed tv i głaskam się po brzuchu ale dalej nie czuję lokatora :-/

• luna91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koziołek :) wrote:
    Dziewczynki przytylyscie coś bo ja nic i tak się zastanawiam czy to dobrze? Czy moze dopiero teraz zaczne przyboerac na wadze?

:D Ja przytyłam chyba najwięcej z całego towarzystwa. 7 kg :) Oficjalnie dziś przekroczyłam 70. Jestem trochę załamana, ale dziś szczęśliwa bardziej niż kiedykolwiek.

Carolq, FeliceGatto lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Negra - a Ty jak tam w szpitalu? Jakie fantastyczne dania dzisiaj zaserwowali?" - hahahah no na bank jakieś pyszności :D Ale podłączam się do pytania :)

Felice - :D Ale cwana bestia z Ciebie, heheh mąż ma bystre oko :P

Carolq - współczuję :/ mój mnie tak rozwścieczył ostatnio - wiem jak to jest :/

kkasya, Carolq, FeliceGatto lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    hello

byłam od wczoraj u mamy, teraz wróciłam do siebie i dopiero was nadrabiam.
    oglądałam wózki i taki mi sie podoba (jest lekki i zwrotny):

http://cotobaby.pl/produkty/wozki-uniwersalne/latina/

ktoś coś wie o nich?
    15 kg to nie jest lekki wozek jesli musisz go wnosić

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej
    chyba wracam do żywych ;)
    Felice tez bylam dzis w Castoramie ;)
    po oświetlenie ;)

no to nieżle wyszło heheheh ale śmiac ci sie pewnie chciało jak on pod tą Castoramą z takim textem heheh ... gorzej jak tu wejdzie i poczyta hehhe

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• bimba Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Golijajek mógł ubezpieczyć mojego Pierworodnego nawet bez ślubu, na zasadzie wspólnego gospodarstwa domowego, ale nie jestem pewna, czy ciągle tak jest
    Dalej tak jest ;) W gospodarstwie domowym nie może być tak, że ktoś nie jest ubezpieczony jeśli jest choć jedna osoba za którą są opłacane składki. Tak więc nawet gdyby to była siostra żony, ale mieszka z nimi, jest zameldowana to wtedy ten mąż musi tą siostrę zgłosić do swojego ubezpieczenia. Oczywiście może być kontrola ale nie mają prawa tego zakwestionować. A jak wyjdzie że np jej nie ubezpieczył to mogą nałożyć kary.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

16udgywl4g9leeec.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie może zgłosić. Lista osób które można zgłosić jest lista zamknieta:

dziecko własne, dziecko małżonka, dziecko przysposobione, wnuka albo dziecko obce, dla którego ustanowiono opiekę, albo dziecko obce w ramach rodziny zastępczej lub rodzinnego domu dziecka, do ukończenia przez nie 18 lat, a jeżeli uczy się dalej w szkole, zakładzie kształcenia nauczycieli, uczelni lub jednostce naukowej prowadzącej studia doktoranckie - do ukończenia 26 lat, natomiast jeżeli posiada orzeczenie o znacznym stopniu niepełnosprawności lub inne traktowane na równi - bez ograniczenia wieku,

małżonka,

wstępnych pozostających z ubezpieczonym we wspólnym gospodarstwie domowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 20:00

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Negra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Negra - a Ty jak tam w szpitalu? Jakie fantastyczne dania dzisiaj zaserwowali? :D
    Hehehehe... Dziękuję za troskę:) Jedzenie wymiotne :) Na śniadanie owsianka i pasztet... obiad kotlet jajeczny i najgorszy barszcz, jaki jadłam w życiu, na kolację mielonka... Na szczęście mamusia porzuciła mi gołąbki, wiec nie umrę z głodu. Najwyżej przystopuję z tyciem :)

Mój synek zmartwiony zapytał dzisiaj babci, dlaczego mama nie wróciła na noc- czy ma już inne dziecko? Musze chyba mu wytłumaczyć, że mamusia go bardzo kocha i nie przestanie, jak się pojawi dzidziuś..

kkasya, i.am.chappie, Palinas89 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w końcu wzięłam się za coś co planowałam od roku (rok temu kupione farby) i razem z młodym zagruntowaliśmy i pomalowaliśmy pierwszą warstwą część przedpokojową :) jestem z nas dumna :D jutro tylko jeszcze machnę drugą warstwę i potem za salon się chyba wezmę, ale to muszę ochłonąć z dzień lub dwa bo zmachałam się trochę i żeby za bardzo nie śmierdziało farbami ;)

Carolq, FeliceGatto, pasia27, luna91, Palinas89 lubią tę wiadomość

16udgywl4g9leeec.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra jaki lekarz dzis na nocnym dyzurze??

podpatrz troche jaktam z opieką ??

pamiętam ,że jak kiedys tam leżałam to nie można było na dół zejść do sklepiku bez pozwolenia .. teraz też taki rygor???

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bibma ty uwazaj z tymi farbami --
    ja juz chyba znam winowajcę mojego ostatniego złego samopoczucia ...
    lakierowalismy schody - oczywiscie nie ja - ale bylam w tym momencie ,sprzatałam coś tam ogarniałam - i pewnie sie przytrułam tymi oparami :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zerknęłam na listę naszą :) no no równo sie ona rozkłada :) prawie tyle samo różowego co i niebieskiego :) kolorowo jednym zdaniem :)

bimba, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, miałyście na USG mierzone BPD, HC, AC, FL?
    wasze dzieci rosną w tym samym tempie czy są różnice?

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
‹‹ 833 834 835 836 837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ