X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    niby tak, ale z tych pomiarów mi wyliczył ciążę z USG 17t1d - czyli inaczej niż z OM. i dlatego się martwię
    Z pomiarów komputer wyliczył mu średnią. Nie wiem, czy czytałaś, jak kiedyś dziewczyny pisały, że lekarze ustalają termin porodu z OM lub max z usg tzw.'genetycznego' czyli tego z 11-13t6d. Późniejsze usg nie są już tak wiarygodne jeśli chodzi o długość trwania ciąży, bo dzieci rosną w różnym tempie. Moja na razie idzie w kluske, ale później pewnie trochę zwolni. Dlatego nie przywiązuję się to wskazanej wczoraj długości ciąży i trzymam się terminu z OM który akurat w moim przypadku pokrywa się też ze wszystkimi wcześniejszymi usg.

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam wszystko i tylko troszkę nowych ciuszków kupię jak coś wpadnie w oko no i wyprawkę na wyjscie ze szpitala plus ręczniki i kocyk tu akurat każde dziecko musi miec swoje osobiste u mnie no i jakies po 3 szt flnelek tetry nawet do chrztu ubranko mam po Nelce wiec i Livka skorzysta hahaha fartem się nie sprzedało mi ;) No ale żeby Nelke wykurzyć z łóżeczka trzeba jej kupić łóżko :P także tez wydatek mamy dodatkowy jak nie tu to tam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 21:38

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko pare ubranek a u mnie wchodzi w gre jeszcze umeblowanie malego pokoju chcemy kupic biale mebelki szafe komode jakis regal bo przeprowadzilismy sie i narazie polozylismy w malym pokoju tapety i panele i stoi pusty i susza sie w nim ubrania na suszarce

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dobrze miec tak dzieci jedbo po drugim bo sie wszystko ma najgorzej pierwsze albo z duza rpznica wieku kiedy to male rzeczy sie wydalo

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra, tekst Twojego synka mnie rozczulił. Biedna żabka :( Ale sobie pomyślał :( kochany

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Negra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeej.. zakupów też nas trochę czeka... Większość ubranek synek miał bardzo "męskich": w autka, samoloty, do tego kardigany i chłopięce kolory. Muszę przejrzeć ubranka, czy coś się nada dla dziewczynki- nie musi być różowe, bo nie o to chodzi, ale jednak chcialabym takie bardziej dziewczęce, delikatniejsze :) Więc pewnie będę musiała je kupic...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto wrote:
    Negra, tekst Twojego synka mnie rozczulił. Biedna żabka :( Ale sobie pomyślał :( kochany
    Właśnie mnie też rozczulil i jednocześnie zmartwił- chyba sobie pomyślał w tej swojej małej główce, że będę miała drugie dziecko zamiast niego :( Muszę poświęcić dużo czasu na rozmowy i wyjaśnić, że będę go kochać ZAWSZE TAK SAMO MOCNO

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Pati dobrze miec tak dzieci jedbo po drugim bo sie wszystko ma najgorzej pierwsze albo z duza rpznica wieku kiedy to male rzeczy sie wydalo

Dlatego tak chciałam córkę :P Po Nelce mam wszystko a po Marcelu wszystko pooddawalam dla Nel tez mam do 3 lat koleżanka na bieżąco mi oddaje :) także dziewczyny będą miały w czym chodzić dla Marcela niestety wszystko kupuje nie mam po kim dostawać po braciach to wiadomo no chłopcy najmłodszy ma 3.5 ale z Nimi kontaktu nie mam jakoś ostatnio a jego mama jednak już nie oddaje bo chce mieć drugie dziecko a po moich rodzonych to co jak mają 8 i 12... wiec dupa.. teraz sporo dresów musze kupić bo nie wyrabiam z praniem jak on czasem mi sika w majty jeszcze.. a ma tam z 7 spodni tylko na zmianę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2015, 21:59

malvva lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do list sa np w smyku :) takie karteczki i ja sie nie znam ale chyba tam jest w miarę wszystko wypisane :)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki mamuśki :*

Carolq lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Z pomiarów komputer wyliczył mu średnią. Nie wiem, czy czytałaś, jak kiedyś dziewczyny pisały, że lekarze ustalają termin porodu z OM lub max z usg tzw.'genetycznego' czyli tego z 11-13t6d. Późniejsze usg nie są już tak wiarygodne jeśli chodzi o długość trwania ciąży, bo dzieci rosną w różnym tempie. Moja na razie idzie w kluske, ale później pewnie trochę zwolni. Dlatego nie przywiązuję się to wskazanej wczoraj długości ciąży i trzymam się terminu z OM który akurat w moim przypadku pokrywa się też ze wszystkimi wcześniejszymi usg.

ok, dziękuję.
    mi z genetycznego ciąża o dzień starsza wyszła, więc nie ma tragedii.
    ok, muszę wyluzować

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Dobrej nocki mamuśki :*

dobrej nocy Pati

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • bimba Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    No u nas będzie różnica 9 lat i nie mam nic, wszystko wydane albo sprzedane albo zutylizowane, więc jak z synem zaczynam od zera ;)

malvva lubi tę wiadomość

16udgywl4g9leeec.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas różnica 15 lat (hehehehe) i niecałe 2 lata, a i tak niczego nie mamy. Wózek sprzedany, reszta oddana. Kiszka :P

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 6 lat. Takze ciuchy w kartonach sa. Ale reszta poszla out

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpicie? Ja jestem cały czas głodna :( a dupa rośnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 00:01

• Sylika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam tez nie spie ;)

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Sylika jak mija wieczór? ;) Ja leżę przed tv i czekam na męża aż przyjdzie spać. Oglądają boks faceci , do tego grilluja na balkonie, smród w całym domu :P

• Sylika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz leze i oglądam tv moj spi juz po imprezie bylismy u mojej siostry i moj ze szwagrem troche popili a ja nie spie bo dzis troche pospalam dluzej i nie moge zasnąć i chce mi sie salatki jarzynowej i mi nornalnie sie kołtun kreci ale dzis nie mialam kiedy zrobic ale jak wstane pedze na zakupy i bede robic bo hak nie zjem to chyba oszaleje ;)

201604075381.png
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przytulam sie do starego i ide spac mial ogólnie kiepski dzień aż się popłakal jak wracaliśmy do domu ...kurde jak powiedział o co kaman to szkoda mi się go zrobiło :/ a wczoraj sie zaczeliśmy normalnie odzywać ;) troche mi sie humor poprawił z tego powodu :D

pasia27 lubi tę wiadomość

201604075381.png
‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ