X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzień!!!!!! Wszystko mnie wnerwia :(

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Ale położna srodowiskowa? U nas przychodź po 20 tyg wczesniej nie ruszy dupy !! A to ciśnienie sobie sama zmierzę łaski mi nie zrobi :P
    u nas połozne zajmuja sie ciezarnymi nie ginekolog ,i kazała mi sie zaszczepic na grype ale co do tego to nie jestem przekonana bo ja nie mialam nigdy grypy , wiec nie wiem co robic?

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam doła jakiegoś, leże i rycze... mąż mnie wkurzył, sama nie wiem czym, remontuje pokój, już tu był mnie wyprzytulać i pytał czy mi przeszły fochy a ja na to nic... chyba tak dzień parszywy mam :-/

Jest znowu ten sam wózek na olx na ktory poluje, tym razem 3 w 1 i tańszy bo za 750 zł... i ma duzo gratisów - parasolka, folia,torba i ochraniacz na nogi ale sama nie wiem co robić, do maja daleko, choc super okazja .

• luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja mam doła jakiegoś, leże i rycze... mąż mnie wkurzył, sama nie wiem czym, remontuje pokój, już tu był mnie wyprzytulać i pytał czy mi przeszły fochy a ja na to nic... chyba tak dzień parszywy mam :-/

Jest znowu ten sam wózek na olx na ktory poluje, tym razem 3 w 1 i tańszy bo za 750 zł... i ma duzo gratisów - parasolka, folia,torba i ochraniacz na nogi ale sama nie wiem co robić, do maja daleko, choc super okazja .

Ja też mam, nakrzyczałam na mojego i on też mnie chce jakoś pocieszyć, ale mam dość już tego wszystkiego :(

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ja tez brałam ten syropna poczatku ciazy , pomogł ale chyba dostałam od niego grzybicy...

od syropu? hmm..ja wzięlam pierwszą dawkę i teraz waterki leca:P

mąż wyciąga listy ze skrzynki a tam listy do mnie i do niego od świętego mikołaja, mikołaj piszę że na pewno będę super mamą,że mam odpoczywać a mężowi,ze będzie super tatą itp i my kminimy skąd ten list? piszę na stemplu koszalin a po chwili doszliśmy,że to moja siostra nam taką niespodziankę zrobiła :D

luna91, bereda11, katarzyna_d, FeliceGatto, i.am.chappie, Jitka, Monikkk, Negra lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    u nas połozne zajmuja sie ciezarnymi nie ginekolog ,i kazała mi sie zaszczepic na grype ale co do tego to nie jestem przekonana bo ja nie mialam nigdy grypy , wiec nie wiem co robic?

gdzieś czytałam ale nie pamiętam gdzie,że nie zaleca się szczepień w ciąży. z ciekawości spytam gina na wizycie chociaż ja jestem raczej przeciwna tym szczepieniom.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:

mąż wyciąga listy ze skrzynki a tam listy do mnie i do niego od świętego mikołaja, mikołaj piszę że na pewno będę super mamą,że mam odpoczywać a mężowi,ze będzie super tatą itp i my kminimy skąd ten list? piszę na stemplu koszalin a po chwili doszliśmy,że to moja siostra nam taką niespodziankę zrobiła :D

Ale słodko! :)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:

trudno powiedziec czy od syropu ale mozliwe ,jak powiedzialam ginekolog w pl co brałam to powiedziala ze mozliwe ..napewno ci pomoze ten syrop

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    gdzieś czytałam ale nie pamiętam gdzie,że nie zaleca się szczepień w ciąży. z ciekawości spytam gina na wizycie chociaż ja jestem raczej przeciwna tym szczepieniom.
    tu w anglii niestety namawiaja i to bardzo ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 18:23

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:

hmm..to masz temat do przemyślenia, ja nie pomogę :/

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko moje dziecko śpi od 14 a jest 17.30 :) Nie wiem co będziemy cały wieczór robić :P Normalnie śpi już 0 20 :P
    bereda11 wrote:
    Na grypę się nie zgodziłam w ogóle jak dla mnie ta szczepionka jest bezsensu wiec odmówiłam. Ale na krztusiec wyrażam zgodę u mnie w regionie bardzo duży odsetek noworodków w 2013 zachorował po urodzeniu na krztusiec wiec dlatego tą szczepionkę wprowadzili :)

w7eM.png
    ozEK.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda koniecznie zapyta swojego lekarza zanim sie zaszczepisz, ja tez bym sie bala ale widze ze wszedzie nawet zalecaja te szczepionki
    http://babkamedica.pl/strefa-pacjenta/poradnik/szczepienie-przeciw-grypie-podczas-ciazy/
    wiec moze to nie taki glupi pomysl zwlaszcza ze zima idzie i pelno tych wirusow dookola.

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna fajny awatar :P taki optymistyczny ;-)

luna91, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Matko moje dziecko śpi od 14 a jest 17.30 :) Nie wiem co będziemy cały wieczór robić :P Normalnie śpi już 0 20 :P

Na grypę się nie zgodziłam w ogóle jak dla mnie ta szczepionka jest bezsensu wiec odmówiłam. Ale na krztusiec wyrażam zgodę u mnie w regionie bardzo duży odsetek noworodków w 2013 zachorował po urodzeniu na krztusiec wiec dlatego tą szczepionkę wprowadzili :)
    madzia a na krztusiec to kiedy sie szczepi ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A hehe trochę świątecznie żeby się zrobiło tu u nas na forum to zmieniłam :)

pasia27 lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a wy dziewczyny tam w PL tez sie szczepicie ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:

Ja nie szczepie sie ani nie mysle, wspomagam się Wit C

nie chce kombinować i jeszcze przedobrzyć..

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam teraz zagwostke ,...nie mam pojecia , generalnie nie czuje takiej potrzeby , gdybym jeszcze była osoba chorowita , oslabiona no to moze ale w moim przypadku gdzie nie pamietam kiedy bylam przeziebiona to chyba mija sie z celem .

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:

ja nie, a z racji że mam hasimoto czyli chorobe autoimmunologiczna jest to nie wskazane, poza tym raczej wirusy mnie nie łapią

3jgxxzkra9730jiu.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    A hehe trochę świątecznie żeby się zrobiło tu u nas na forum to zmieniłam :)

I znów nie wiedziałam, kto pisze :P
    Ale avatar super :)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ