X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam dzień!!!!!! Wszystko mnie wnerwia :(

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Ale położna srodowiskowa? U nas przychodź po 20 tyg wczesniej nie ruszy dupy !! A to ciśnienie sobie sama zmierzę łaski mi nie zrobi :P
    u nas połozne zajmuja sie ciezarnymi nie ginekolog ,i kazała mi sie zaszczepic na grype ale co do tego to nie jestem przekonana bo ja nie mialam nigdy grypy , wiec nie wiem co robic?

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam doła jakiegoś, leże i rycze... mąż mnie wkurzył, sama nie wiem czym, remontuje pokój, już tu był mnie wyprzytulać i pytał czy mi przeszły fochy a ja na to nic... chyba tak dzień parszywy mam :-/

Jest znowu ten sam wózek na olx na ktory poluje, tym razem 3 w 1 i tańszy bo za 750 zł... i ma duzo gratisów - parasolka, folia,torba i ochraniacz na nogi ale sama nie wiem co robić, do maja daleko, choc super okazja .

• luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja mam doła jakiegoś, leże i rycze... mąż mnie wkurzył, sama nie wiem czym, remontuje pokój, już tu był mnie wyprzytulać i pytał czy mi przeszły fochy a ja na to nic... chyba tak dzień parszywy mam :-/

Jest znowu ten sam wózek na olx na ktory poluje, tym razem 3 w 1 i tańszy bo za 750 zł... i ma duzo gratisów - parasolka, folia,torba i ochraniacz na nogi ale sama nie wiem co robić, do maja daleko, choc super okazja .

Ja też mam, nakrzyczałam na mojego i on też mnie chce jakoś pocieszyć, ale mam dość już tego wszystkiego :(

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    ja tez brałam ten syropna poczatku ciazy , pomogł ale chyba dostałam od niego grzybicy...

od syropu? hmm..ja wzięlam pierwszą dawkę i teraz waterki leca:P

mąż wyciąga listy ze skrzynki a tam listy do mnie i do niego od świętego mikołaja, mikołaj piszę że na pewno będę super mamą,że mam odpoczywać a mężowi,ze będzie super tatą itp i my kminimy skąd ten list? piszę na stemplu koszalin a po chwili doszliśmy,że to moja siostra nam taką niespodziankę zrobiła :D

luna91, bereda11, katarzyna_d, FeliceGatto, i.am.chappie, Jitka, Monikkk, Negra lubią tę wiadomość

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    u nas połozne zajmuja sie ciezarnymi nie ginekolog ,i kazała mi sie zaszczepic na grype ale co do tego to nie jestem przekonana bo ja nie mialam nigdy grypy , wiec nie wiem co robic?

gdzieś czytałam ale nie pamiętam gdzie,że nie zaleca się szczepień w ciąży. z ciekawości spytam gina na wizycie chociaż ja jestem raczej przeciwna tym szczepieniom.

3jgxxzkra9730jiu.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:

mąż wyciąga listy ze skrzynki a tam listy do mnie i do niego od świętego mikołaja, mikołaj piszę że na pewno będę super mamą,że mam odpoczywać a mężowi,ze będzie super tatą itp i my kminimy skąd ten list? piszę na stemplu koszalin a po chwili doszliśmy,że to moja siostra nam taką niespodziankę zrobiła :D

Ale słodko! :)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:

trudno powiedziec czy od syropu ale mozliwe ,jak powiedzialam ginekolog w pl co brałam to powiedziala ze mozliwe ..napewno ci pomoze ten syrop

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    gdzieś czytałam ale nie pamiętam gdzie,że nie zaleca się szczepień w ciąży. z ciekawości spytam gina na wizycie chociaż ja jestem raczej przeciwna tym szczepieniom.
    tu w anglii niestety namawiaja i to bardzo ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 18:23

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:

hmm..to masz temat do przemyślenia, ja nie pomogę :/

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Madziaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko moje dziecko śpi od 14 a jest 17.30 :) Nie wiem co będziemy cały wieczór robić :P Normalnie śpi już 0 20 :P
    bereda11 wrote:
    Na grypę się nie zgodziłam w ogóle jak dla mnie ta szczepionka jest bezsensu wiec odmówiłam. Ale na krztusiec wyrażam zgodę u mnie w regionie bardzo duży odsetek noworodków w 2013 zachorował po urodzeniu na krztusiec wiec dlatego tą szczepionkę wprowadzili :)

w7eM.png
    ozEK.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda koniecznie zapyta swojego lekarza zanim sie zaszczepisz, ja tez bym sie bala ale widze ze wszedzie nawet zalecaja te szczepionki
    http://babkamedica.pl/strefa-pacjenta/poradnik/szczepienie-przeciw-grypie-podczas-ciazy/
    wiec moze to nie taki glupi pomysl zwlaszcza ze zima idzie i pelno tych wirusow dookola.

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna fajny awatar :P taki optymistyczny ;-)

luna91, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziaaaaa wrote:
    Matko moje dziecko śpi od 14 a jest 17.30 :) Nie wiem co będziemy cały wieczór robić :P Normalnie śpi już 0 20 :P

Na grypę się nie zgodziłam w ogóle jak dla mnie ta szczepionka jest bezsensu wiec odmówiłam. Ale na krztusiec wyrażam zgodę u mnie w regionie bardzo duży odsetek noworodków w 2013 zachorował po urodzeniu na krztusiec wiec dlatego tą szczepionkę wprowadzili :)
    madzia a na krztusiec to kiedy sie szczepi ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A hehe trochę świątecznie żeby się zrobiło tu u nas na forum to zmieniłam :)

pasia27 lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a wy dziewczyny tam w PL tez sie szczepicie ?

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:

Ja nie szczepie sie ani nie mysle, wspomagam się Wit C

nie chce kombinować i jeszcze przedobrzyć..

• bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam teraz zagwostke ,...nie mam pojecia , generalnie nie czuje takiej potrzeby , gdybym jeszcze była osoba chorowita , oslabiona no to moze ale w moim przypadku gdzie nie pamietam kiedy bylam przeziebiona to chyba mija sie z celem .

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:

ja nie, a z racji że mam hasimoto czyli chorobe autoimmunologiczna jest to nie wskazane, poza tym raczej wirusy mnie nie łapią

3jgxxzkra9730jiu.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    A hehe trochę świątecznie żeby się zrobiło tu u nas na forum to zmieniłam :)

I znów nie wiedziałam, kto pisze :P
    Ale avatar super :)

katarzyna_d lubi tę wiadomość

http://szogunowmatka.blogspot.com/
‹‹ 898 899 900 901 902 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ