Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • maimama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziewczyny raz czuję dzidka raz nie. Trochę mnie to niepokoi,ale wmawiam sobie że na tym etapie ruchy nie są jeszcze regularne. W ogóle coś dola załapałam i wyć mi się chce,a chyba nawet nie mam poważnego powodu,ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Cześć dziewczyny! :)

U mnie na początku ludzie mówili, że mam gęściejsze i ciemniejsze włosy :)

Paulina - ciesz się, że ludzie nie wiedzą o pierwszej ciąży, u mnie wiedziało pół rodziny i wszyscy znajomi matki :( I później tak mi było z tym źle jak musiałam odwoływać masakra!

Wiecie czuję sie dzis bardzo źle. Od wczoraj ten maluch mój się słabo porusza, moze poczułam przez parę sekund. Strasznie sie martwię, wpadłam w jakąś panikę. Nic mi się nie chce :(

Kobieto spokój !!!!!! Na pewno jest wszystko dobrze !!! Ja czuje wyraźnie kopniaki, ale czasem tez słabiej albo wcale ! :). Jak male kopie w dół to czuje mocno a jak ku pępkowi to ledwo co czuje. Dopiero po 5 miesiącu ruchy staja sie bardziej regularne i mocniejsze. Ja Cie zapewniam ze jest ok. B miałam to samo <3 nie smutaj sie bo jest ok

luna91, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:54

cd9bskjojgq3qzff.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki z tymi ruchami to na poczatku wlasnie tak jest,ja siedzialam cale dnie z reka na brzuchu i nic nie czulam, dopiero ok 2 tyg temu pierwszy raz puknelo i kilka dni przewy potem znowu ze dwa razy w nocy i dalej cisza , i dopiero teraz po 2 tyg od pierwszego kopniaka zaczynam je czuc codziennie, wiec nie martwcie sie, wasze dziecioki juz niedlugo beda szalec na porzadku dziennym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 16:20

luna91 lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    Madziuśka, mejbi dzięki za odpowiedzi, spróbuję go bo mąż go przyniósł z tej apteki, tylko poczytałam ulotkę i trochę się przestraszyłam,że może nieźle przeczyścić :P ale jak mówicie,że pomógł to zastosuję bo fakt już nie mam sił.
    Aa probowalas kiwi ? Kapustę kiszona?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Aa probowalas kiwi ? Kapustę kiszona?

próbowałam kiwi, a kapusty nie mogę na żołądek mam zgagę po więc odpada

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    ja mam ten syrop. musisz go regularnie codziennie na czczo brać i powinno się wyregulować wszystko.
    ja też walczę z zaparciami i mam dokładnie wszystko co opisałaś.
    jak brałam syrop regularnie to było lepiej, więc znowu zaczęłam

rano ile pijesz tego syropu 45 ml jak pisze w ulotce czyli 3 zakretki ?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Ja tez dziewczyny raz czuję dzidka raz nie. Trochę mnie to niepokoi,ale wmawiam sobie że na tym etapie ruchy nie są jeszcze regularne. W ogóle coś dola załapałam i wyć mi się chce,a chyba nawet nie mam poważnego powodu,ehh

Mam dziś to samo i doskonale Cię rozumem. Jeszcze jakby kopnął czy coś a on nic :( wiesz to na pewno normalne, że te ruchy nie są jeszcze codzienne i regularne tym bardziej, że ja strasznie wcześnie te ruchy poczułam jak na pierwszą ciążę :) Ale strach i tak jest.

katarzyna, izizizi - dzięki :) Wiem, ze za bardzo przeżywam, ale ja niestety tak już mam. Katarzyna pamiętam, ze też miałaś taki okres, że miał Twój malec przerwę i też się przejmowałaś :P Teraz ja to mam :)

Dziewczyny mi na zaparcia pielęgniarka poleciła z rana 2 szklanki wody z cytryną jescze przed posiłkiem i 2-3 łyżki otrębów dziennie. Tylko podejrzewam, że to jest sposób nie doraźny tylko na dłuższą metę do stosowania. Ja miewam zaparcia ale max 2-3 dni :P

nick nieaktualny, maimama lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomogły rodzynki tylko pól paczki odrazu musiałam zjeść żeby były efekty, orzechy są tez dobre!! Mnie zawsze po nich czyściło

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna!! dlatego ja panikara od siedmiu boleści uspakajam Cie :P też. Miałam najgorsze myśli, zamartwiałam sie a mój malec fikał tam i lał na wszystko :D

Wspomnisz moje słowa :-)

luna91, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 wrote:
    U mnie brat z bratową od razu się kapli że jestem w ciąży a był to 6 tydzień. Nie napilam się szampana- ale to żadna wskazówką bo i tak byłam autem :p mówili że widać hehe

Ja dziś mam ostatni leniwy dzień. Bo już mnie trafia- siedzę tylko przed kompem i nic nie robię. Planuje porządki świąteczne i od jutra ruszam. Bo nie poznaje sama siebieeee. Muszę się wziąć trochę w garść

Clio 99 - jestem z sobą! Moje lenistwo jest już tak duże, że wieczorami mam napady frustracji i wyrzutów do siebie, że kolejny dzień nie zajmowałam się swoimi sprawami, mam teraz duży artykuł do napisania i powinnam go skończyć przed świętami, a dni mi lecą przez palce!

Koniec z tym lenistwem!:)

f2w3vfxm5403940g.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Clio 99 - jestem z sobą! Moje lenistwo jest już tak duże, że wieczorami mam napady frustracji i wyrzutów do siebie, że kolejny dzień nie zajmowałam się swoimi sprawami, mam teraz duży artykuł do napisania i powinnam go skończyć przed świętami, a dni mi lecą przez palce!

Koniec z tym lenistwem!:)

Matkoooo ja też mam wkurwa o to na siebie, że siedzę na dopie i nic nie robię :(

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Luna!! dlatego ja panikara od siedmiu boleści uspakajam Cie :P też. Miałam najgorsze myśli, zamartwiałam sie a mój malec fikał tam i lał na wszystko :D

Wspomnisz moje słowa :-)

W głębi duszy wiem, że masz rację :) Teraz czuję lekkie wibracje, ale chyba się schował w jakimś kącie bo jak przez mgłę go czuję. To mu się zachciało w chowanego bawić z matką :P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny..przyłam z pracy , zrobiłam obiad i zaczełam was czytac a tu dzwoni do mnie połozna ipyta czy moze przyjsc do mnie do domu ,no to przyszła , wzieła mocz , zmierzyła cisnienie poczytała moje wyniki ipyta czy chce usłyszec serduszko dzidziusia? O JA ,oczywiscie ,zawołałam mojego P i słyszelismy pierwszy raz dzidziusia jego serduszko...ale cudownie , no i powiedziała ze wszystko ok jest .Powedzialam jej o tej infekcji ze mi sie cos robi powiedziała ze przygotuje dla mnie recepte w srode mam odebrac ale ekstra....

luna91, nick nieaktualny, izizizi, Agusia ;), Agusia ;), maimama, bimba, FeliceGatto, xpatiiix3, nick nieaktualny, Madziuśka, nick nieaktualny, kkasya, migussia, helutka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam lenia strasznego :P ale chyba zrozumiały stan ;-) nie przejmuje sie tym wcale :-) w sobotę sprzatalam dużo to później kulo mnie i bolał mnie brzuch.

A spanie jakie teraz mam ;-) zawsze i wszędzie :P

• luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    hej dziewczyny..przyłam z pracy , zrobiłam obiad i zaczełam was czytac a tu dzwoni do mnie połozna ipyta czy moze przyjsc do mnie do domu ,no to przyszła , wzieła mocz , zmierzyła cisnienie poczytała moje wyniki ipyta czy chce usłyszec serduszko dzidziusia? O JA ,oczywiscie ,zawołałam mojego P i słyszelismy pierwszy raz dzidziusia jego serduszko...ale cudownie , no i powiedziała ze wszystko ok jest .Powedzialam jej o tej infekcji ze mi sie cos robi powiedziała ze przygotuje dla mnie recepte w srode mam odebrac ale ekstra....

:) Super uczucie :)

bereda11, bereda11 lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale położna srodowiskowa? U nas przychodź po 20 tyg wczesniej nie ruszy dupy !! A to ciśnienie sobie sama zmierzę łaski mi nie zrobi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 17:50

• luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Ja tez mam lenia strasznego :P ale chyba zrozumiały stan ;-) nie przejmuje sie tym wcale :-) w sobotę sprzatalam dużo to później kulo mnie i bolał mnie brzuch.

A spanie jakie teraz mam ;-) zawsze i wszędzie :P

Ja mam spanie w ciągu dnia, wieczorem się kładę i nie mogę zasnąć a jak zasnę to śnią mi się najgorsze koszmary świata i nie wysypiam się. Rano pół dnia dochodzę do siebie. Mam dość dzisiejszego dnia.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    Madziuśka, mejbi dzięki za odpowiedzi, spróbuję go bo mąż go przyniósł z tej apteki, tylko poczytałam ulotkę i trochę się przestraszyłam,że może nieźle przeczyścić :P ale jak mówicie,że pomógł to zastosuję bo fakt już nie mam sił.
    ja tez brałam ten syropna poczatku ciazy , pomogł ale chyba dostałam od niego grzybicy...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w nocy mąż co chwile budził! A to z łokcia dostałam od niego 2 razy kolanem w plecy mi przywalił! No i tak ladowal ze myślałam ze sie potrujemy :P jestem nie wyspana !!!
    Nie wiem co mu die stało? Zawsze śpi jak dziecko ! A teraz strach z nim spać :P

‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ