X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • maimama Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dziewczyny raz czuję dzidka raz nie. Trochę mnie to niepokoi,ale wmawiam sobie że na tym etapie ruchy nie są jeszcze regularne. W ogóle coś dola załapałam i wyć mi się chce,a chyba nawet nie mam poważnego powodu,ehh

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luna91 wrote:
    Cześć dziewczyny! :)

U mnie na początku ludzie mówili, że mam gęściejsze i ciemniejsze włosy :)

Paulina - ciesz się, że ludzie nie wiedzą o pierwszej ciąży, u mnie wiedziało pół rodziny i wszyscy znajomi matki :( I później tak mi było z tym źle jak musiałam odwoływać masakra!

Wiecie czuję sie dzis bardzo źle. Od wczoraj ten maluch mój się słabo porusza, moze poczułam przez parę sekund. Strasznie sie martwię, wpadłam w jakąś panikę. Nic mi się nie chce :(

Kobieto spokój !!!!!! Na pewno jest wszystko dobrze !!! Ja czuje wyraźnie kopniaki, ale czasem tez słabiej albo wcale ! :). Jak male kopie w dół to czuje mocno a jak ku pępkowi to ledwo co czuje. Dopiero po 5 miesiącu ruchy staja sie bardziej regularne i mocniejsze. Ja Cie zapewniam ze jest ok. B miałam to samo <3 nie smutaj sie bo jest ok

luna91, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 07:54

cd9bskjojgq3qzff.png
  • izizizi Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki z tymi ruchami to na poczatku wlasnie tak jest,ja siedzialam cale dnie z reka na brzuchu i nic nie czulam, dopiero ok 2 tyg temu pierwszy raz puknelo i kilka dni przewy potem znowu ze dwa razy w nocy i dalej cisza , i dopiero teraz po 2 tyg od pierwszego kopniaka zaczynam je czuc codziennie, wiec nie martwcie sie, wasze dziecioki juz niedlugo beda szalec na porzadku dziennym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 16:20

luna91 lubi tę wiadomość

7u22ikgnnaj6hr7y.png
    nasza dziewczynusia :-)
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    Madziuśka, mejbi dzięki za odpowiedzi, spróbuję go bo mąż go przyniósł z tej apteki, tylko poczytałam ulotkę i trochę się przestraszyłam,że może nieźle przeczyścić :P ale jak mówicie,że pomógł to zastosuję bo fakt już nie mam sił.
    Aa probowalas kiwi ? Kapustę kiszona?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Aa probowalas kiwi ? Kapustę kiszona?

próbowałam kiwi, a kapusty nie mogę na żołądek mam zgagę po więc odpada

3jgxxzkra9730jiu.png
  • Anniusia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    ja mam ten syrop. musisz go regularnie codziennie na czczo brać i powinno się wyregulować wszystko.
    ja też walczę z zaparciami i mam dokładnie wszystko co opisałaś.
    jak brałam syrop regularnie to było lepiej, więc znowu zaczęłam

rano ile pijesz tego syropu 45 ml jak pisze w ulotce czyli 3 zakretki ?

3jgxxzkra9730jiu.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Ja tez dziewczyny raz czuję dzidka raz nie. Trochę mnie to niepokoi,ale wmawiam sobie że na tym etapie ruchy nie są jeszcze regularne. W ogóle coś dola załapałam i wyć mi się chce,a chyba nawet nie mam poważnego powodu,ehh

Mam dziś to samo i doskonale Cię rozumem. Jeszcze jakby kopnął czy coś a on nic :( wiesz to na pewno normalne, że te ruchy nie są jeszcze codzienne i regularne tym bardziej, że ja strasznie wcześnie te ruchy poczułam jak na pierwszą ciążę :) Ale strach i tak jest.

katarzyna, izizizi - dzięki :) Wiem, ze za bardzo przeżywam, ale ja niestety tak już mam. Katarzyna pamiętam, ze też miałaś taki okres, że miał Twój malec przerwę i też się przejmowałaś :P Teraz ja to mam :)

Dziewczyny mi na zaparcia pielęgniarka poleciła z rana 2 szklanki wody z cytryną jescze przed posiłkiem i 2-3 łyżki otrębów dziennie. Tylko podejrzewam, że to jest sposób nie doraźny tylko na dłuższą metę do stosowania. Ja miewam zaparcia ale max 2-3 dni :P

katarzyna_d, maimama lubią tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pomogły rodzynki tylko pól paczki odrazu musiałam zjeść żeby były efekty, orzechy są tez dobre!! Mnie zawsze po nich czyściło

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna!! dlatego ja panikara od siedmiu boleści uspakajam Cie :P też. Miałam najgorsze myśli, zamartwiałam sie a mój malec fikał tam i lał na wszystko :D

Wspomnisz moje słowa :-)

luna91, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• Eliana Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clio_99 wrote:
    U mnie brat z bratową od razu się kapli że jestem w ciąży a był to 6 tydzień. Nie napilam się szampana- ale to żadna wskazówką bo i tak byłam autem :p mówili że widać hehe

Ja dziś mam ostatni leniwy dzień. Bo już mnie trafia- siedzę tylko przed kompem i nic nie robię. Planuje porządki świąteczne i od jutra ruszam. Bo nie poznaje sama siebieeee. Muszę się wziąć trochę w garść

Clio 99 - jestem z sobą! Moje lenistwo jest już tak duże, że wieczorami mam napady frustracji i wyrzutów do siebie, że kolejny dzień nie zajmowałam się swoimi sprawami, mam teraz duży artykuł do napisania i powinnam go skończyć przed świętami, a dni mi lecą przez palce!

Koniec z tym lenistwem!:)

f2w3vfxm5403940g.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eliana wrote:
    Clio 99 - jestem z sobą! Moje lenistwo jest już tak duże, że wieczorami mam napady frustracji i wyrzutów do siebie, że kolejny dzień nie zajmowałam się swoimi sprawami, mam teraz duży artykuł do napisania i powinnam go skończyć przed świętami, a dni mi lecą przez palce!

Koniec z tym lenistwem!:)

Matkoooo ja też mam wkurwa o to na siebie, że siedzę na dopie i nic nie robię :(

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Luna!! dlatego ja panikara od siedmiu boleści uspakajam Cie :P też. Miałam najgorsze myśli, zamartwiałam sie a mój malec fikał tam i lał na wszystko :D

Wspomnisz moje słowa :-)

W głębi duszy wiem, że masz rację :) Teraz czuję lekkie wibracje, ale chyba się schował w jakimś kącie bo jak przez mgłę go czuję. To mu się zachciało w chowanego bawić z matką :P

katarzyna_d lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny..przyłam z pracy , zrobiłam obiad i zaczełam was czytac a tu dzwoni do mnie połozna ipyta czy moze przyjsc do mnie do domu ,no to przyszła , wzieła mocz , zmierzyła cisnienie poczytała moje wyniki ipyta czy chce usłyszec serduszko dzidziusia? O JA ,oczywiscie ,zawołałam mojego P i słyszelismy pierwszy raz dzidziusia jego serduszko...ale cudownie , no i powiedziała ze wszystko ok jest .Powedzialam jej o tej infekcji ze mi sie cos robi powiedziała ze przygotuje dla mnie recepte w srode mam odebrac ale ekstra....

luna91, katarzyna_d, izizizi, Agusia ;), Agusia ;), maimama, bimba, FeliceGatto, xpatiiix3, i.am.chappie, Madziuśka, Alicce, kkasya, migussia, helutka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam lenia strasznego :P ale chyba zrozumiały stan ;-) nie przejmuje sie tym wcale :-) w sobotę sprzatalam dużo to później kulo mnie i bolał mnie brzuch.

A spanie jakie teraz mam ;-) zawsze i wszędzie :P

• luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    hej dziewczyny..przyłam z pracy , zrobiłam obiad i zaczełam was czytac a tu dzwoni do mnie połozna ipyta czy moze przyjsc do mnie do domu ,no to przyszła , wzieła mocz , zmierzyła cisnienie poczytała moje wyniki ipyta czy chce usłyszec serduszko dzidziusia? O JA ,oczywiscie ,zawołałam mojego P i słyszelismy pierwszy raz dzidziusia jego serduszko...ale cudownie , no i powiedziała ze wszystko ok jest .Powedzialam jej o tej infekcji ze mi sie cos robi powiedziała ze przygotuje dla mnie recepte w srode mam odebrac ale ekstra....

:) Super uczucie :)

bereda11, bereda11 lubią tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale położna srodowiskowa? U nas przychodź po 20 tyg wczesniej nie ruszy dupy !! A to ciśnienie sobie sama zmierzę łaski mi nie zrobi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 17:50

• luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    Ja tez mam lenia strasznego :P ale chyba zrozumiały stan ;-) nie przejmuje sie tym wcale :-) w sobotę sprzatalam dużo to później kulo mnie i bolał mnie brzuch.

A spanie jakie teraz mam ;-) zawsze i wszędzie :P

Ja mam spanie w ciągu dnia, wieczorem się kładę i nie mogę zasnąć a jak zasnę to śnią mi się najgorsze koszmary świata i nie wysypiam się. Rano pół dnia dochodzę do siebie. Mam dość dzisiejszego dnia.

katarzyna_d lubi tę wiadomość

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniusia wrote:
    Madziuśka, mejbi dzięki za odpowiedzi, spróbuję go bo mąż go przyniósł z tej apteki, tylko poczytałam ulotkę i trochę się przestraszyłam,że może nieźle przeczyścić :P ale jak mówicie,że pomógł to zastosuję bo fakt już nie mam sił.
    ja tez brałam ten syropna poczatku ciazy , pomogł ale chyba dostałam od niego grzybicy...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w nocy mąż co chwile budził! A to z łokcia dostałam od niego 2 razy kolanem w plecy mi przywalił! No i tak ladowal ze myślałam ze sie potrujemy :P jestem nie wyspana !!!
    Nie wiem co mu die stało? Zawsze śpi jak dziecko ! A teraz strach z nim spać :P

‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ