Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyluna91 wrote:Cześć dziewczyny!
U mnie na początku ludzie mówili, że mam gęściejsze i ciemniejsze włosy
Paulina - ciesz się, że ludzie nie wiedzą o pierwszej ciąży, u mnie wiedziało pół rodziny i wszyscy znajomi matkiI później tak mi było z tym źle jak musiałam odwoływać masakra!
Wiecie czuję sie dzis bardzo źle. Od wczoraj ten maluch mój się słabo porusza, moze poczułam przez parę sekund. Strasznie sie martwię, wpadłam w jakąś panikę. Nic mi się nie chce
Kobieto spokój !!!!!! Na pewno jest wszystko dobrze !!! Ja czuje wyraźnie kopniaki, ale czasem tez słabiej albo wcale !. Jak male kopie w dół to czuje mocno a jak ku pępkowi to ledwo co czuje. Dopiero po 5 miesiącu ruchy staja sie bardziej regularne i mocniejsze. Ja Cie zapewniam ze jest ok. B miałam to samo
nie smutaj sie bo jest ok
luna91, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki z tymi ruchami to na poczatku wlasnie tak jest,ja siedzialam cale dnie z reka na brzuchu i nic nie czulam, dopiero ok 2 tyg temu pierwszy raz puknelo i kilka dni przewy potem znowu ze dwa razy w nocy i dalej cisza , i dopiero teraz po 2 tyg od pierwszego kopniaka zaczynam je czuc codziennie, wiec nie martwcie sie, wasze dziecioki juz niedlugo beda szalec na porzadku dziennym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 16:20
luna91 lubi tę wiadomość
nasza dziewczynusia -
Anniusia wrote:Madziuśka, mejbi dzięki za odpowiedzi, spróbuję go bo mąż go przyniósł z tej apteki, tylko poczytałam ulotkę i trochę się przestraszyłam,że może nieźle przeczyścić
ale jak mówicie,że pomógł to zastosuję bo fakt już nie mam sił.
-
Madziuśka wrote:ja mam ten syrop. musisz go regularnie codziennie na czczo brać i powinno się wyregulować wszystko.
ja też walczę z zaparciami i mam dokładnie wszystko co opisałaś.
jak brałam syrop regularnie to było lepiej, więc znowu zaczęłam
rano ile pijesz tego syropu 45 ml jak pisze w ulotce czyli 3 zakretki ? -
maimama wrote:Ja tez dziewczyny raz czuję dzidka raz nie. Trochę mnie to niepokoi,ale wmawiam sobie że na tym etapie ruchy nie są jeszcze regularne. W ogóle coś dola załapałam i wyć mi się chce,a chyba nawet nie mam poważnego powodu,ehh
Mam dziś to samo i doskonale Cię rozumem. Jeszcze jakby kopnął czy coś a on nicwiesz to na pewno normalne, że te ruchy nie są jeszcze codzienne i regularne tym bardziej, że ja strasznie wcześnie te ruchy poczułam jak na pierwszą ciążę
Ale strach i tak jest.
katarzyna, izizizi - dziękiWiem, ze za bardzo przeżywam, ale ja niestety tak już mam. Katarzyna pamiętam, ze też miałaś taki okres, że miał Twój malec przerwę i też się przejmowałaś
Teraz ja to mam
Dziewczyny mi na zaparcia pielęgniarka poleciła z rana 2 szklanki wody z cytryną jescze przed posiłkiem i 2-3 łyżki otrębów dziennie. Tylko podejrzewam, że to jest sposób nie doraźny tylko na dłuższą metę do stosowania. Ja miewam zaparcia ale max 2-3 dnikatarzyna_d, maimama lubią tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Clio_99 wrote:U mnie brat z bratową od razu się kapli że jestem w ciąży a był to 6 tydzień. Nie napilam się szampana- ale to żadna wskazówką bo i tak byłam autem :p mówili że widać hehe
Ja dziś mam ostatni leniwy dzień. Bo już mnie trafia- siedzę tylko przed kompem i nic nie robię. Planuje porządki świąteczne i od jutra ruszam. Bo nie poznaje sama siebieeee. Muszę się wziąć trochę w garść
Clio 99 - jestem z sobą! Moje lenistwo jest już tak duże, że wieczorami mam napady frustracji i wyrzutów do siebie, że kolejny dzień nie zajmowałam się swoimi sprawami, mam teraz duży artykuł do napisania i powinnam go skończyć przed świętami, a dni mi lecą przez palce!
Koniec z tym lenistwem! -
Eliana wrote:Clio 99 - jestem z sobą! Moje lenistwo jest już tak duże, że wieczorami mam napady frustracji i wyrzutów do siebie, że kolejny dzień nie zajmowałam się swoimi sprawami, mam teraz duży artykuł do napisania i powinnam go skończyć przed świętami, a dni mi lecą przez palce!
Koniec z tym lenistwem!
Matkoooo ja też mam wkurwa o to na siebie, że siedzę na dopie i nic nie robię3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
katarzyna_d wrote:Luna!! dlatego ja panikara od siedmiu boleści uspakajam Cie
też. Miałam najgorsze myśli, zamartwiałam sie a mój malec fikał tam i lał na wszystko
Wspomnisz moje słowa
W głębi duszy wiem, że masz racjęTeraz czuję lekkie wibracje, ale chyba się schował w jakimś kącie bo jak przez mgłę go czuję. To mu się zachciało w chowanego bawić z matką
katarzyna_d lubi tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
hej dziewczyny..przyłam z pracy , zrobiłam obiad i zaczełam was czytac a tu dzwoni do mnie połozna ipyta czy moze przyjsc do mnie do domu ,no to przyszła , wzieła mocz , zmierzyła cisnienie poczytała moje wyniki ipyta czy chce usłyszec serduszko dzidziusia? O JA ,oczywiscie ,zawołałam mojego P i słyszelismy pierwszy raz dzidziusia jego serduszko...ale cudownie , no i powiedziała ze wszystko ok jest .Powedzialam jej o tej infekcji ze mi sie cos robi powiedziała ze przygotuje dla mnie recepte w srode mam odebrac ale ekstra....
luna91, katarzyna_d, izizizi, Agusia ;), Agusia ;), maimama, bimba, FeliceGatto, xpatiiix3, i.am.chappie, Madziuśka, Alicce, kkasya, migussia, helutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
bereda11 wrote:hej dziewczyny..przyłam z pracy , zrobiłam obiad i zaczełam was czytac a tu dzwoni do mnie połozna ipyta czy moze przyjsc do mnie do domu ,no to przyszła , wzieła mocz , zmierzyła cisnienie poczytała moje wyniki ipyta czy chce usłyszec serduszko dzidziusia? O JA ,oczywiscie ,zawołałam mojego P i słyszelismy pierwszy raz dzidziusia jego serduszko...ale cudownie , no i powiedziała ze wszystko ok jest .Powedzialam jej o tej infekcji ze mi sie cos robi powiedziała ze przygotuje dla mnie recepte w srode mam odebrac ale ekstra....
Super uczucie
bereda11, bereda11 lubią tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualny
-
katarzyna_d wrote:Ja tez mam lenia strasznego
ale chyba zrozumiały stan
nie przejmuje sie tym wcale
w sobotę sprzatalam dużo to później kulo mnie i bolał mnie brzuch.
A spanie jakie teraz mamzawsze i wszędzie
Ja mam spanie w ciągu dnia, wieczorem się kładę i nie mogę zasnąć a jak zasnę to śnią mi się najgorsze koszmary świata i nie wysypiam się. Rano pół dnia dochodzę do siebie. Mam dość dzisiejszego dnia.katarzyna_d lubi tę wiadomość
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
Anniusia wrote:Madziuśka, mejbi dzięki za odpowiedzi, spróbuję go bo mąż go przyniósł z tej apteki, tylko poczytałam ulotkę i trochę się przestraszyłam,że może nieźle przeczyścić
ale jak mówicie,że pomógł to zastosuję bo fakt już nie mam sił.
-
nick nieaktualnyMnie w nocy mąż co chwile budził! A to z łokcia dostałam od niego 2 razy kolanem w plecy mi przywalił! No i tak ladowal ze myślałam ze sie potrujemy
jestem nie wyspana !!!
Nie wiem co mu die stało? Zawsze śpi jak dziecko ! A teraz strach z nim spać