X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Sylika Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w szpitalu i nie maja zamiaru mnie wypuscic bo macica jeszcze kozly odstawia:( szyjka twardnieje a wraz z nia macica i maja mi to wyciszyc to dopiero wroce do domu czyli ze jeszcze ... Troche dni uplynie a moje dzieci do szkoly przeze mnie nie chodza bo M musi byc w pracy :( probuje wolne zalatwic ale mu pedaly nie chca dac :( a chlopcy siedza u siostry....

201604075381.png
    Bliźniaki dwujajowe córcia 2100g 50cm i synuś 2600g 52cm urodzone SN 34 tydzień
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkasya wrote:
    Juswik trzymaj sie! Postaraj sie czegoś napić powolutku małymi łyczkami, moze mięta lub po prostu gorzka herbata? Zatrucia to chyba najgorsze co moze byc :(

Witam sie z Wami dziewczynki, ja jeszcze nadaje z łóżka :)
    Miałam w nocy cos takiego (wczoraj tez tak miałam) ze obudziłam sie z bolącym prawym bokiem (spałam na lewym) tak jakby w miejscu jajników, miałam problem żeby sie podnieść i pojsc do łazienki, ale po sikanie ten dyskomfort juz mija, to możliwe ze to od ułożenia dziecka / nacisku na pęcherz? Jade dzisiaj po zwolnienie do gina i jeszcze zapytam sie położnej, bo zastanawia mnie to :P moze któraś z Was tak miała?

tez tak mam czasem. daj znać co powie lekarz

• kkasya Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:24

• JusWik Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mi odpuscilo. Wymioty przeszly ale żołądek scisniety. Pine wode powoli zeby sie nie odwodnic.

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• migussia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:13

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdobry późne ;)

Co do drętwienia kończyn- trzecią noc ręce mi drętwieją okropnie, a wczoraj wieczorem leżałam w łóżeczku bawiąc się tabletem i tak jakby ręce mi się bezwładne zrobiły, nie miałam siły zacisnąć dłoni, może ciśnienie mi spadło, ale komicznie, mąż mi otwierał batonika ;)

swoją drogą dzisiaj 17t3d, belly już mi wyskoczyło z 5tym miesiącem :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 10:34

katarzyna_d lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • paris Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się już po wizycie:)
    Oczywiście siusiak odpadl:( i jednak będzie dziewczynka, ale też się ciesze, mąż przeszczesliwy;)
    Wszystko z malenstwem w jak najlepszym porządku, waż 180gr. Ciesze się bardzo:) dziękuję za kciuki i miłego dnia wszystkim życzę.

migussia, kkasya, maimama, storczyk, xpatiiix3, JusWik, katarzyna_d, katarzyna_d, malvva, Palinas89, luna91, Madziuśka, kamisia88, FeliceGatto, klaudia1534, Cigaretta, Kłosia, i.am.chappie, Agusia ;), patkaaxx90, Clio_99, bereda11, pasia27, Eliana, Anjaa lubią tę wiadomość

f2w343r81obn8r6j.png
  • storczyk Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Z chlopami zle bez nich jeszcze gorzej i wez tu dogodz kobiecie ;-)

Mi sie dzis snilo ze bedzie dziewczynka ;-) a czy sie sprawdzi to zobaczymy wizyta dopiero za 2 tyg i mysle ze wtedu juz sie dowiem kto mieszka pod serduszkiem ;-) ale podobno sny spelniaja sie na odwrot? Ciekawe.....

Paris gratuluje córeczki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 11:35

uwo9skjov1t98887.png
    klz9zbmhnb3g5bbo.png

bfaregz2tz4ll0xg.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paris mówiłam Wam wczesniej ,że część pseudo-siusiaków odpadnie, gratuluję córeczki zobaczysz chwile i dojdzie do Ciebie będziesz się cieszyć ze będziesz miała różowa księżniczkę :D

Eliana lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie :)

Paris gratuluje miła niespodzianka Cię spotkała :)

Mojemu się śni syn :P no już w środę mam wizytę ehhh :)

Marietta aja mam skurcze łydek, bez magnezu bym chyba nie funkcjonowała :/

W sobote dziwnie mnie kuł brzuch na dole z prawej strony nawet jak leżałam to kuł dopiero minęło w niedziele w południe !!! Nie wiem co to było !!!

Ale na szczęscie malec fika to się jakoś zbytnio nie zamartwiam :)

Mąż sobie umyślał że na wiosnę będziemy remontować pokój syna :) jak by 3 lata temu nie pili tyle wódy podczas remontu,pokój był by jeszcze ok :) mój mąz z kolegą malowali pokój syna a ja zbierałam flaszki i efekt widać jaki jest mogłam im dać linijkę szkolną :) lepiej by wyglądał heheeheheh

• kw Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda że cześć siusiakow odpadnie;-) Mi w piątek również powiedzieli ze siusiak ale to był dopiero 18 tc i jeszcze może się zmienić choć dr powiedziała ze tylko imię do porodu może się zmieniać ;-)

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę mieć 17t5d na wizycie to co jeszcze może być płeć nie pewna ?? :P
    Mi lekarka nic nie mówiła na temat płci, tylko że jest za wczesnie :)

A co do mebli to nie pomogę mam robione na wymiar u stolarza :) troche tysiaków poszło, ale jestem mega zadowolona z koloru i wyglądu :) na kolejne 20 lat mogą być hehe :P

• helutka Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany... ile mnie tu nie było? 2-3 dni? produkcja postów pełną parą ;)

Byłam na chwilę w pracy dzisiaj - tak przelotem zobaczyć tylko jak żyją - no i wszyscy się pytali gdzie ja mam ten brzuch :D hehe, no faktycznie, ledwie zarys ;)

W czwartek wizyta, mam nadzieję, że dowiem się kto tam siedzi w środku ;)

FeliceGatto lubi tę wiadomość

• Palinas89 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde laski mam do nadrobienia jakies 2 dni :P

w sobotę byłam na imieninowym obiedzie u babci Basi zjadłam z bólem pól talerza pysznej zupki grzybowej, którą uwielbiam, a w sobotę ledwo co zjadłam.

Na drugie był karczek pieczony i kluski śląskie z sosem + buraczki i zjadłam tylko 2,5 kluski z sosem i łyżke buraczków, a karczek sobie darowałam! no jakoś nie mogłam, że aż żal, bo normalnie to bym oszamała to wszystko x1000 :P

dziadek wnerwiony, że nie chciałam jesc oczywiście haha, a tłumaczyłam się, że od rana mi się żołądek skurczył i nie mam weny na jedzenie :D

Mamuśka i brat nie widzieli mnie ze 3 tygodnie i gadali, że jakoś ładnie wyglądam, lepiej niż ostatnio :D i mama sie pytała, czy biorę coś na cere może, a ja na to " tak, biorę dopalacze!! :D "

kuźwa to chyba serio widać, że baba jest w ciąży, nawet jak brzucha jeszcze nie widać :P

luna91, Madziuśka, Eliana lubią tę wiadomość

<3 Aniołek <3 7.10.2015 6/8 tc
  • kkasya Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 17:24

• FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paris wrote:
    Witam się już po wizycie:)
    Oczywiście siusiak odpadl:( i jednak będzie dziewczynka, ale też się ciesze, mąż przeszczesliwy;)
    Wszystko z malenstwem w jak najlepszym porządku, waż 180gr. Ciesze się bardzo:) dziękuję za kciuki i miłego dnia wszystkim życzę.

I jaaaaaa! Ale jak to? A kiedy mówili, że chłopak? W którym tc?

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

U mnie nic nowego wiec pisać też jakoś nie mam weny ;)

Sylika, trzymam kciuki żeby wszystko się wyciszyło i żebyś mogła wrócić do domu.

JusWik i jak tam się czujesz? Współczuję zatrucia, to chyba jedna z najgorszych rzeczy jaka się może przytrafić bo wykańcza bardzo :/ przynajmniej dla mnie

U mnie od dzisiaj świąteczne porządki czas start :D zamierzam każdy kącik wypucować ale zaczynam już dziś bo daję sobie na to dwa tygodnie a chcę robić pomału żeby nie przyszaleć z wysiłkiem.

A jak już jesteśmy przy meblach i wystroju to ma któraś z Was te lapmki cotton balls? Jak tak to gdzie je umieściłyście? Strasznie mi się podobają i bym kupiła tylko nie mam weny gdzie je ulokować :P

Katarzyna_d ja też będę podglądać dzidzię we wtorek za dwa tygodnie i będę wtedy mieć tak jak Ty na wizycie 17t5d. I też liczę że dowiemy się jaka płeć :D ile można czekać :D Daj koniecznie znać :)

Miłego dnia :)

FeliceGatto, katarzyna_d lubią tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • FeliceGatto Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kw wrote:
    To prawda że cześć siusiakow odpadnie;-) Mi w piątek również powiedzieli ze siusiak ale to był dopiero 18 tc i jeszcze może się zmienić choć dr powiedziała ze tylko imię do porodu może się zmieniać ;-)

Nie no, w 18 tc to już raczej nie może być mowy o pomyłce. Na pewno nie na dobrym sprzęcie ;)

http://szogunowmatka.blogspot.com/
  • migussia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 19:13

Madziuśka, Palinas89 lubią tę wiadomość

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • kw Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FeliceGatto no mam taką nadzieję bo sprzęt jest mega bo to usg z badań prenatalnych... Ja akurat nie martwię się płcią będzie Filip to będę mega szczęśliwa a jak będzie Julka również tylko chce się już moc cieszyć bo narazie cholernie mocno się boje ze znów będzie bardzo źle ;(

Bartuś Aniołek (18.01.2015) 39tcfbc0faeaf893a20241cc7d7de4f97605.png
    Kalendarz
‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ