X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    15 grudnia. A teraz w piatek ide na badanie krwi i glukoze bede pic :p
    Mam nadzieje ze 15 dowiem sie co tam w brzuszku siedzi ;)
    Dlaczego tak wczesnie masz obciazenie glukoza ? :)

• malvva Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, mam zapisane ile gram mam kupic i mam sie z tym zglosic. Myslalam ze to normalne

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malva to koniecznie daj znać jak już będziesz po:)

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • malvva Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to zrobic przed 15 grudnia zeby byly wyniki na wizycie na badaniu polowkowyma

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ona liczy mi z terminu wyznaczonego z ostatniej miesiaczki czyli 13 maj a nie z usg tak jak ja 17 maj ale to w sumie 4 sni roznocy tylko

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha ;) ja mam tylko krew, mocz i toxo teraz powtórzyć, a glukoze z obciążeniem ponoć później się robi- miedzy 24 a 28 tc. ale może Twoja gin chce wcześniej sprawdzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 21:21

• mejbi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja chciałam pójść przed świętami na usg żeby może mieć taką dobrą wiadomość na święta i dowiedzieć się kto tam mieszka u mnie w brzuchu i teraz już nie wiem co robic. U mnie na wt 22.12 (bo tak planowałam pójść i wtedy Mąż byłby ze mną nareszcie) wypada 17t5d wg OM. Według usg prenatalnego ciąża niby starsza 5 dni. To za wcześnie na połówkowe nie? Nastawiałam się jak głupia że przed świętami będę szła i może wreszcie ktoś mi powie jaka płeć a potem na początku stycznia zrobię to połówkowe i sobie drugi raz potwierdzę płeć ale Mąż mi dzisiaj mówi że może pójść już w okolicach Sylwestra raz a konkretnie. Bo ten lekarz do którego chodzę na usg prywatnie to bierze 170zł za usg, robi bardzo dokładnie więc może bez sensu faktycznie tak się wyrywać i potem drugi raz znowu... Ale ja tak bardzo chciałam przed świętami :( pewnie mi się wyłączyło racjonalne myślenie ale kurde no!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 21:41

bereda11 lubi tę wiadomość

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide w 18 tygodniu i 0 dni na polowkowe talze juz bie wiem jak to jest z tym

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze z glukoza mi łatwo pojdzie ;) strasznie szczypia i piela mnie piersi !!!!! Mam czerwone glebokie rozstepy smaruje tymi oliwlami i dupa help !!!

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Monikkk Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba każdy lekarz ma swoją szkołę. Nas też nieźle szarpnie. Mój gin za każdą wizytę z usg 180 zł, +dojazd do niego w moim przypadku 100km, a polowkowe u innego i koszt 250. Niech się ten rok już skończy bo będziemy się regipsową sałatką żywic za chwilę. Chociaż następny nie lepszy duże imprezy prawie co miesiąc. Chyba nam się 7 chudych lat szykuje he He

Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016 <3
    ~~~~~~
    Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
    Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
    Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh jak pójdę przed świętami to znając życie okaże się że za wcześnie i będę musiała iść drugi raz. Nie to że mam coś przeciwko ale może faktycznie bez sensu dwa razy kasę wydawać. I tak dużo idzie na wizyty, badanie itd... Eh :/

Malva ja z rozstępami nie doradzę nic mądrego. W pierwszej ciąży na brzuchu ani jednego a piersi w paski :P a chyba najbardziej się przyczynił do tego nawał pokarmu już po porodzie. W życiu bym nie pomyślała że można mieć aż o tyle większe piersi :P I nie wiem czy by mnie uratowały przed tym kremy na rozstępy bo naprawdę skóra w krótkim czasie się nieźle musiała rozciagnąć. No ale na brzuchu nic więc to chyba nie ma reguły

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi wrote:
    Kurcze a ja chciałam pójść przed świętami na usg żeby może mieć taką dobrą wiadomość na święta i dowiedzieć się kto tam mieszka u mnie w brzuchu i teraz już nie wiem co robic. U mnie na wt 22.12 (bo tak planowałam pójść i wtedy Mąż byłby ze mną nareszcie) wypada 17t5d wg OM. Według usg prenatalnego ciąża niby starsza 5 dni. To za wcześnie na połówkowe nie? Nastawiałam się jak głupia że przed świętami będę szła i może wreszcie ktoś mi powie jaka płeć a potem na początku stycznia zrobię to połówkowe i sobie drugi raz potwierdzę płeć ale Mąż mi dzisiaj mówi że może pójść już w okolicach Sylwestra raz a konkretnie. Bo ten lekarz do którego chodzę na usg prywatnie to bierze 170zł za usg, robi bardzo dokładnie więc może bez sensu faktycznie tak się wyrywać i potem drugi raz znowu... Ale ja tak bardzo chciałam przed świętami :( pewnie mi się wyłączyło racjonalne myślenie ale kurde no!
    polubilam w sensie rozumiem Cie , ja pojde dopiero 30.12 i tez mam nadzieje ze juz dowiem sie plci ,no u mnie to raczej bardzo wskazane zebym juz na tym usg sie dowiedziala a wczesniej nie moge isc bo tu tylko 2 usg sa w calej ciazy..straszne...

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • mejbi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk mój gin też bierze za każdą wizytę 170zł. O wszystkich badaniach które zrobiłam prywatnie nawet nie wspomnę bo poszło na to tyle kasy że masakra... No i usg połówkowe u kogo innego robię i też 170zł. Teraz z badaniami sie chociaż trochę uspokoiło bo morfologia czy mocz to już niedrogo. A na połówkowe mój gin pewnie by odradził przed świętami i kazał spokojnie poczekać ale to moja "sraczka" za przeproszeniem z tym usg :P bo sobie wymyśliłam że na święta chciałabym znać płeć i rodzince powiedzieć :P już mi hormony widocznie na głowę walą :P

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze nie wiem kiedy mam połówkowe ,22 grudnia mam wizyte u gin to może coś wspomni. Ja daje za wizyte 120 zł ;)

• mejbi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bereda11 wrote:
    polubilam w sensie rozumiem Cie , ja pojde dopiero 30.12 i tez mam nadzieje ze juz dowiem sie plci ,no u mnie to raczej bardzo wskazane zebym juz na tym usg sie dowiedziala a wczesniej nie moge isc bo tu tylko 2 usg sa w calej ciazy..straszne...

Eh u Ciebie to w ogóle trudna sytuacja z tym że tylko dwa usg są. Mam nadzieję że się dowiesz na tym najbliższym żeby już nie trzeba było kombinować i szukać bo pisałaś kiedyś że musiałabyś daleko jechać na prywatne. Poczekamy sobie razem na usg bo dam sobie chyba spokój, trudno. Nie będzie suprise na święta :( i pójdę w okolicach sylwka albo w najgorszym razie na początku stycznia. Moje plany legły w gruzach :P to kara za to że jestem taka niecierpliwa heh

p19u3e3kp9e0sjpi.png
  • bereda11 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mejbi kazda z nas jest w tej kwestii niecierpliwa ..ale łatwiej bedzie czekac wspolnie i sie wspierac ;-)

mejbi lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72454.png

4c3tvfxmd0sml9pa.png
  • luna91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwie się, że Wam się spieszy do poznania płci. Mój powiedział, że powie w 18 tc a powiedział w 15+4 więc wcześniej. I też byłam bardzo napalona, żeby poznać przed świętami. 18 grudnia mam wizytę i czekam tylko na potwierdzenia chłopaczka i ładne zdjęcie buźki :)

Nadal nie poczułam takich mocnych ruchów jak w poprzednich dniach i póki ich nie wyczuję nie przestanę się zamartwiać :P

Mój połówkowe też zrobi w ostatnim momencie - tak jak to pierwsze genetyczne :)

mejbi lubi tę wiadomość

3 maleństwo w drodze... ☺️

Kwiecień 2018 - synek <3
    Maj 2016 - synek <3
    2015 - aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bereda a prywatnie sie nie da iść częściej?

Jesteś z UK?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna a co maja powiedziec laski co po 20 tyg tez nie czuja ruchów? Kiedy masz wizytę ? To jest moja druga ciąża i mogłam ruchy wczesniej poczuć:) a wiec nie zamartwiaj sie !

Ja to w ogóle widzę ze jak dobry humor i jestem szczęśliwa to i malca częściej czuje !! Od piątku od 18 do soboty do południa nie czułam nic, i bylam troche zdołowana i cały czas myślałam o tym . Później mąż przyjechał atmosfera sie rozluźniła zapomniałam o kopniakach i babel zaczol regularnie dawać znać rozszalał sie :P

Postaraj sie czymś zająć i nie myśleć o tym!! Synek sam Cie jeszcze zaskoczy :P

podziękujesz mi za ta rade zobaczysz :-)

luna91, FeliceGatto lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zwijam do spania :) życzę spokojnej nocy, kolorowych snów :P

Dobranoc

‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ