Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Malva to koniecznie daj znać jak już będziesz po:)Nasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
nick nieaktualny
-
Kurcze a ja chciałam pójść przed świętami na usg żeby może mieć taką dobrą wiadomość na święta i dowiedzieć się kto tam mieszka u mnie w brzuchu i teraz już nie wiem co robic. U mnie na wt 22.12 (bo tak planowałam pójść i wtedy Mąż byłby ze mną nareszcie) wypada 17t5d wg OM. Według usg prenatalnego ciąża niby starsza 5 dni. To za wcześnie na połówkowe nie? Nastawiałam się jak głupia że przed świętami będę szła i może wreszcie ktoś mi powie jaka płeć a potem na początku stycznia zrobię to połówkowe i sobie drugi raz potwierdzę płeć ale Mąż mi dzisiaj mówi że może pójść już w okolicach Sylwestra raz a konkretnie. Bo ten lekarz do którego chodzę na usg prywatnie to bierze 170zł za usg, robi bardzo dokładnie więc może bez sensu faktycznie tak się wyrywać i potem drugi raz znowu... Ale ja tak bardzo chciałam przed świętami
pewnie mi się wyłączyło racjonalne myślenie ale kurde no!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2015, 21:41
bereda11 lubi tę wiadomość
-
Chyba każdy lekarz ma swoją szkołę. Nas też nieźle szarpnie. Mój gin za każdą wizytę z usg 180 zł, +dojazd do niego w moim przypadku 100km, a polowkowe u innego i koszt 250. Niech się ten rok już skończy bo będziemy się regipsową sałatką żywic za chwilę. Chociaż następny nie lepszy duże imprezy prawie co miesiąc. Chyba nam się 7 chudych lat szykuje he HeNasze słoneczko Marcelinka 6.05.2016
~~~~~~
Lenka(25tc) ur. 31.05.2014, zm. 5.06.2014
Czuję, że synuś-Miłoszek(10tc), 4.10.2013r.
Aniołki nasze, dziękujemy, że mogliśmy się Wami cieszyć choć przez chwilę...Kochamy Was
-
Ehh jak pójdę przed świętami to znając życie okaże się że za wcześnie i będę musiała iść drugi raz. Nie to że mam coś przeciwko ale może faktycznie bez sensu dwa razy kasę wydawać. I tak dużo idzie na wizyty, badanie itd... Eh
Malva ja z rozstępami nie doradzę nic mądrego. W pierwszej ciąży na brzuchu ani jednego a piersi w paskia chyba najbardziej się przyczynił do tego nawał pokarmu już po porodzie. W życiu bym nie pomyślała że można mieć aż o tyle większe piersi
I nie wiem czy by mnie uratowały przed tym kremy na rozstępy bo naprawdę skóra w krótkim czasie się nieźle musiała rozciagnąć. No ale na brzuchu nic więc to chyba nie ma reguły
-
mejbi wrote:Kurcze a ja chciałam pójść przed świętami na usg żeby może mieć taką dobrą wiadomość na święta i dowiedzieć się kto tam mieszka u mnie w brzuchu i teraz już nie wiem co robic. U mnie na wt 22.12 (bo tak planowałam pójść i wtedy Mąż byłby ze mną nareszcie) wypada 17t5d wg OM. Według usg prenatalnego ciąża niby starsza 5 dni. To za wcześnie na połówkowe nie? Nastawiałam się jak głupia że przed świętami będę szła i może wreszcie ktoś mi powie jaka płeć a potem na początku stycznia zrobię to połówkowe i sobie drugi raz potwierdzę płeć ale Mąż mi dzisiaj mówi że może pójść już w okolicach Sylwestra raz a konkretnie. Bo ten lekarz do którego chodzę na usg prywatnie to bierze 170zł za usg, robi bardzo dokładnie więc może bez sensu faktycznie tak się wyrywać i potem drugi raz znowu... Ale ja tak bardzo chciałam przed świętami
pewnie mi się wyłączyło racjonalne myślenie ale kurde no!
-
Monikkk mój gin też bierze za każdą wizytę 170zł. O wszystkich badaniach które zrobiłam prywatnie nawet nie wspomnę bo poszło na to tyle kasy że masakra... No i usg połówkowe u kogo innego robię i też 170zł. Teraz z badaniami sie chociaż trochę uspokoiło bo morfologia czy mocz to już niedrogo. A na połówkowe mój gin pewnie by odradził przed świętami i kazał spokojnie poczekać ale to moja "sraczka" za przeproszeniem z tym usg
bo sobie wymyśliłam że na święta chciałabym znać płeć i rodzince powiedzieć
już mi hormony widocznie na głowę walą
-
nick nieaktualny
-
bereda11 wrote:polubilam w sensie rozumiem Cie , ja pojde dopiero 30.12 i tez mam nadzieje ze juz dowiem sie plci ,no u mnie to raczej bardzo wskazane zebym juz na tym usg sie dowiedziala a wczesniej nie moge isc bo tu tylko 2 usg sa w calej ciazy..straszne...
Eh u Ciebie to w ogóle trudna sytuacja z tym że tylko dwa usg są. Mam nadzieję że się dowiesz na tym najbliższym żeby już nie trzeba było kombinować i szukać bo pisałaś kiedyś że musiałabyś daleko jechać na prywatne. Poczekamy sobie razem na usg bo dam sobie chyba spokój, trudno. Nie będzie suprise na świętai pójdę w okolicach sylwka albo w najgorszym razie na początku stycznia. Moje plany legły w gruzach
to kara za to że jestem taka niecierpliwa heh
bereda11 lubi tę wiadomość
-
Nie dziwie się, że Wam się spieszy do poznania płci. Mój powiedział, że powie w 18 tc a powiedział w 15+4 więc wcześniej. I też byłam bardzo napalona, żeby poznać przed świętami. 18 grudnia mam wizytę i czekam tylko na potwierdzenia chłopaczka i ładne zdjęcie buźki
Nadal nie poczułam takich mocnych ruchów jak w poprzednich dniach i póki ich nie wyczuję nie przestanę się zamartwiać
Mój połówkowe też zrobi w ostatnim momencie - tak jak to pierwsze genetycznemejbi lubi tę wiadomość
3 maleństwo w drodze... ☺️
Kwiecień 2018 - synek
Maj 2016 - synek
2015 - aniołek -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLuna a co maja powiedziec laski co po 20 tyg tez nie czuja ruchów? Kiedy masz wizytę ? To jest moja druga ciąża i mogłam ruchy wczesniej poczuć
a wiec nie zamartwiaj sie !
Ja to w ogóle widzę ze jak dobry humor i jestem szczęśliwa to i malca częściej czuje !! Od piątku od 18 do soboty do południa nie czułam nic, i bylam troche zdołowana i cały czas myślałam o tym . Później mąż przyjechał atmosfera sie rozluźniła zapomniałam o kopniakach i babel zaczol regularnie dawać znać rozszalał sie
Postaraj sie czymś zająć i nie myśleć o tym!! Synek sam Cie jeszcze zaskoczy
podziękujesz mi za ta rade zobaczyszluna91, FeliceGatto lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny